Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2009, 03:03:39
Florina77 Florina77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgepacuraru Vezi mesajul
florina poate printro minune faci rost de comunicatul de presa al BOR din 1992 ca sa citim negru pe alb.
Chiar ca-mi tr o minune pt asta, ca-s cam departe de Bucuresti. Oricum, ce afirma Vsovi (ca ei nu inteleg fenomenul, deci nu l-au etichetat ca strain de ortodoxie) este total nefondat. El nu a facut nicio cercetare in acest sens, ci doar invarte cuvinte. Cauta pe acest topic, cateva zeci de pagini mai inainte, si vei vedea ce scrie cineva mai documentat despre mine, care preia si o analiza amanuntita a "Cuvantului" dezvelindu-i toate ereziile. Se pare ca acea persoana cunoaste din interior fenomenul, deoarece da nume de oameni implicati in miscare si stie o multime de amanunte despre ei.
Daca nu o crezi nici pe ea, care vine cu argumente de bun simt, din cunoastere personala, plus argumente teologice, atunci te vei invarti in cuvinte asa cum face Vsovi, imbolavit la minte de cele 1900 si ceva de pagini ale bibliei lor. Ai grija ca un drac logoreic sta in spatele acestei afaceri.
Vechi 15.07.2009, 03:07:25
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
deci nu mai avetzi nevoie de nimic ca deja avetzi biletele asigurate spre iad la clasa 1 shi cazare la hotel de 6 stele.
Pe langa o multime de "insusiri" enumerate bogat de Vsovi, are el calitatea si de a stabili pe ce drum ne aflam si unde vom fi cazati. O fi vorbit cu vreunul care chiar ne vrea pe drumul ala, ca un inger nu cred sa-i fi soptit care dintre noi va ajunge in iad si care in rai.
Crestinesc comportament !
Vechi 15.07.2009, 03:11:13
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
ci unii din spirit mitoman se ocupa sa dea vedicte cand BOR s-a temut ca sa dea, se gasesc ei mai deshteptzi, mai siguri, le-a shoptit lor cate cineva... nu te lua dupa gloata ci cauta shi citeshte shi te vei lamuri ca eu am dreptate, adica nu eu ci Domnul... Duhul...
Dupa cum vedeti, chiar Duhul (care o fi ala, ca duhurile sunt multe) a inceput sa vorbesca prin gura lui Vsovi. In curand va face concurenta duhurilor de la Pucioasa care, autointitulandu-se Dumnezeu tot vorbesc si vorbesc.
Restul avem "duh" mitoman :))
Vechi 15.07.2009, 03:29:39
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte Vezi mesajul
si iata ce spun si oficialitatile BOR:Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitor la Fenomenul „Noul Ierusalim” de la Pucioasa

29 ianuarie 2007 de admin

după site-ul Creștinism Ortodox

Hot. Nr. 2594/1993: Ia act despre Documentul de lucru al Comisiei speciale (27 aprilie 1993) stabilite de Sfântul Sinod pentru cercetarea cazului Glodeni – Pucioasa.

Hot. Nr.110 și 294/1993: Atitudinea Bisericii Ortodoxe Române față de fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, Jud. Dâmbovița, în care a fost implicat și P. S. Episcop Irineu Bistrițeanul, Vicarul Arhiepiscopiei Clujului. Ia act despre declarația verbală și scrisă a P. S. Sale prin care se desolidarizează de acest fenomen.

Hot. Nr. 3326/1997: Ia act despre relatările în legătură cu activitățile prozelitiste desfășurate de „Caravana Evangheliștilor” din S. U. A. și de adepții grupării „Noul Testament”. Se iau măsurile canonice concrete împotriva activității grupării sectare „Noul Ierusalim”. Se va interveni la Ministerul Culturii în legătură cu retrocedarea bisericii din incinta Complexului muzeal și cu organizarea activității culturale cu caracter religios de către mișcarea sectară „Noul Ierusalim”, precum și la Ministerul de Interne sesizând portul ilegal de uniformă monahală a viețuitorilor de la „Noul Ierusalim”, urmând ca Patriarhia Română să sprijine aceste intervenții.

Hot. Nr. 5334/1997: S-a anulat actul fundațional al Așezământului „Noul Ierusalim”, prin demersul și deplasarea directă la Glodeni – Pucioasa de către Chiriarhul locului, I. P. S. Arhiepiscop Vasile al Târgoviștei însoțit de P. S. Episcop Vicar Irineu Bistrițeanul. Să se intensifice acțiunea misionar- pastorală pentru înlăturarea influenței negative pe care o exercită gruparea „Noul Ierusalim”. Să se ia măsuri canonice împotriva preoților și monahilor, care simpatizează și au legături cu gruparea „Noul Ierusalim”. Să informeze pe Chiriarhii eparhiilor, despre preoții acestora care au legătură cu gruparea aceasta. Să se comunice anularea actului fundațional de către P. S. Episcop Vicar Irineu Bistrițeanul, prin mijloace mass-media. Studierea posibilității desemnării unei comisii la nivelul Sinodului Mitropolitan care să studieze fenomenul din punct de vedere canonic
Multumim mult de raspuns !!!
Vechi 15.07.2009, 03:35:25
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte Vezi mesajul
Draga Vsovi,ca preot sunt dator sa fiu informat cu ce se petrece in Biserica,si sursele de informatii sunt altele decat netul,dar,ca sa te convingi ca si pe net poti afla despre fenomenul Pucioasa citeste urmatorul material:http://bisericasecreta.wordpress.com...e-pucioasei-i/
E bine de citit de catre toti de pe acest forum ce e scris pe blogul al carui link ni-l recomanzi. De asemenea www.noul-ierusalim.info aduce multe amanunte pt ce-i neincrezatori in judecata Sf. Sinod BOR. (Dar cine-s cei neincrezatori???)
Vechi 15.07.2009, 09:12:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Iarta-i Doamne Parinte ca nu shtiu ce fac! shi ma iarta shi pe mine pacatosul, Doamne Iisus Hristoase care ai vorbit prin sf Verginica shi ceilaltzi prooroci shi celelate trambitze ale lui Dumnezeu, ma iarta ca stau de vorba cu ORBii, cu oamenii invartoshatzi de vicleniile shi marshaviile lui antihrist, caci antichrist lucreaza in mod ascuns... spre pofta ochiului spre necredintza shi trufia vietzii spre gustoqqqlhul pt caderea in ispita de a manca mereu kk-bun sau KPa-rau ca sa indrageshti barfa shi grija desharta shi nu Adevarul shi astfel smintit shi complet pierdut de la Fatza Ta sa te fericeshti in gheena din viitor ce vine din patima dulcetzii shi patima pacatelor care salashluieshte in el neluate in seama shi neintzelese... iarta-i sfinte Parinte, iarta-i Duhule Sfinte caci cu adevarat nu shtiu ce fac! iar eu niciatat.

Florina77, de ce tzi-e frica? de ce te cazneshti ca sa ma vezi drac sau ca ma cred una sau alta sau ca sunt sectant sau ca una shi alta (sau e de vina felul meu in care scriu shi ma exprim, se vede ca e indracit, nu-i ashea?)... de ce tzi-e frica de mine care v-am indemnat la a citi shi pecetluitzi cu sfat bun shi cu sfanta Cruce dupa cum spune parintele Papacioc sa va lamuritzi shi sa va punetzi la punct daca nu pricepetzi scripturile shi ce se spune la sf Liturghie, asta ca sa nu lepadatzi proorocii shi sfintzii shi sa nu muritzi din pricina asta in pacatele voastre.... de ce tzi-e frica sa citeshti cum se cuvine ce scriu eu? de ce tzi-e frica sa recunoshti Adevarul? de ce tzi-e frica sa respectzi faptele, istoria cu fiecare clipa a ei, cu fiecare rabdare a celor nevinovatzi? de ce tzi-e frica sa citeshti shi de ce va astupatzi ochii shi urechile ca sa nu vedetzi dragostea shi dreptatea shi rabdarea umilintzelor celor nedreptatzitzi?, ca eu n-am rabdat nimic, eu ca boiereul...

iar deloc nu va temetzi sa mergetzi impreuna cu barfa gLhulmei ca sa datzi dreptate laturilor din osandirile mincinoase shi fabricarea dosarelor shi compromiterile pentru interesele marshave shi de ce nu va temetzi sa mergetzi dupa faptele cele rele shi dupa batjocurile ce se imprashtie pe site-urile respective ce s-au sculat cu manie mare impotriva lui Dumnezeu ca sa indrazneasca a rosti hule groaznice shi uraciuni shi hule groaznice impotriva lui Dumnezeu shi a cortului Sau cu oamenii? De ce nu va e frica de ce spunetzi, de ce intaritzi, de ce indreptatzitzi, de ce va rezulta din pricina nesabuintzelor voastre?

spui ca mint, ca am drac, ca sunt sectant shi eretic? de ce? pentru ca e drept shi cred ca e drept tot ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu de la Pucioshi deshi am citit pe sfert, shi mi-a fost suficient ca neindoielnic sa-i cred ca nu mint shi sunt de la Duhul, de la Hristos venit in Duhul...

Pe parintele prooroc Arsenie Boca de ce il credetzi ca era barbat? iar pe sf Verginica pentru ca era fata saraca nu o credetzi? atunci cine e misogin? Dumnezeu sau voi creshtinii? ca a facut minuni parintele Arsenie Boca? poi mai mari minuni a facut Tatal pentru sf Verginica shi pentru cei ce veneau la ea... de ce nu credetzi? pentru scamatoria asta cu SUA shi gruparea "Noul Testament"? poi e de vina, e vinovatzi cei din Romania de ce le poate capul la cei de peste 9 mari shi 9 tzari? nu este asta compromitere? nu este incercare de transformarea lui Dumnezeu in secta? eu vad o halucinanta etichetare nedreapta a celor nevinovatzi shi dreptzi, shi dupa cum parca am citit, se propunea o studiere shi cercetare mai amanuntzita; unde se prezinta cercetarea, argumentele, dovezile, faptele?, nimic ci un abuz "auto-indreptatzit"? asta e dovada?, se zicea acolo undeva despre o cercetare ca se va face spre o parere corecta, nu s-a facut shi acolo in circularele din 1997 e vorba doar despre un abuz de a-i fortza pe Pucioshi sa se supuna cu deasila... poi cine a mai vazut o supunere silita? cine a mai vazut ca Domnul se urmaeaza pe Cale altfel decat: "Cine voieshte sa se lepede de sine, sa-shi ia crucea shi sa-Mi urmeze Mie"...

deci e vinovat ca nu se supune cineva abuzului? e vinovat cineva ca nu se supune minciunii? e vinovat cineva ca nu se supune scamatoriei shi compromiterii? asha cum au patzit-o shi Iosif Trifa shi altzii poate care au fost compromishi in mod asemanator? Deci cele doua hotarari din 1997 sunt o dovada clara a ceea ce s-a incercat sa se faca in scopul de a anatemiza pe Domnul, o incercare murdara de a ucide pe David, nu-i asha Saule? shi cine a mai pomenit, cine a mai vazut ca sa se loveasca unsul Domnului sau pentru ce anume nu l-a ucis David pe Saul? nu pentru ca era unsul Domnului? shi voi imi spunetzi mie ca era drept sa se faca abuz asupra unei manastiri shi sa se blesteme Israel tocmai de slujitorii Domnului? Cine a mai pomenit shi cine a mai vazut asha ceva... shi vretzi sa va cred pe voi cei "unii" ce indreptatzitzi nedreptatea?

shi voi vretzi sa va cred pe voi care ascundetzi mizeria shi uraciunea shi spurcaciunea pustirii sub preshul de la "casa Tatalui Meu"?

deci dragii mei colegi din BOR shi de pe forum, punetzi mana shi cititzi Cuvantul lui Dumnezeu shi vedetzi care este istoria voastra recenta shi asha sa va formatatzi sufletul ca Dragostea nu se bucura de minciuna, de nedreptate sau de fapta cea vicleana shi rea. Amin Amin Amin. Amin (sunt mirean shi nu preot din BOR shi nu sunt sectant, iar cine vrea sa vada viceversa shi sa creada pe dos nu-l opreshte nimeni, el va da socoteala la timpul cuvenit, mai bine mai devreme decat prea tarziu)

Last edited by vsovi; 15.07.2009 at 10:08:46.
Vechi 15.07.2009, 11:43:59
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

"Hot. Nr. 3326/1997: Ia act despre relatările în legătură cu activitățile prozelitiste desfășurate de „Caravana Evangheliștilor” din S. U. A. și de adepții grupării „Noul Testament”. Se iau măsurile canonice concrete împotriva activității grupării sectare „Noul Ierusalim”. Se va interveni la Ministerul Culturii în legătură cu retrocedarea bisericii din incinta Complexului muzeal și cu organizarea activității culturale cu caracter religios de către mișcarea sectară „Noul Ierusalim”, precum și la Ministerul de Interne sesizând portul ilegal de uniformă monahală a viețuitorilor de la „Noul Ierusalim”, urmând ca Patriarhia Română să sprijine aceste intervenții.

Hot. Nr. 5334/1997: S-a anulat actul fundațional al Așezământului „Noul Ierusalim”, prin demersul și deplasarea directă la Glodeni – Pucioasa de către Chiriarhul locului, I. P. S. Arhiepiscop Vasile al Târgoviștei însoțit de P. S. Episcop Vicar Irineu Bistrițeanul. Să se intensifice acțiunea misionar- pastorală pentru înlăturarea influenței negative pe care o exercită gruparea „Noul Ierusalim”. Să se ia măsuri canonice împotriva preoților și monahilor, care simpatizează și au legături cu gruparea „Noul Ierusalim”. Să informeze pe Chiriarhii eparhiilor, despre preoții acestora care au legătură cu gruparea aceasta. Să se comunice anularea actului fundațional de către P. S. Episcop Vicar Irineu Bistrițeanul, prin mijloace mass-media. Studierea posibilității desemnării unei comisii la nivelul Sinodului Mitropolitan care să studieze fenomenul din punct de vedere canonic"

din citirea atenta a celor doua hotarari se vede clar cat de aiuritor s-a procedat shi cum s-a shtampilat caravana evanghelishtilor din SUA shi gruparea "Noul Testament" cu faptele lor insinuate dar ce lipsesc de la dosar, fapte probabil de cultura, de fruntzile shi mainile nevinovatzilor pucioshi, shi cine sunt cei din SUA? oamni de care nici n-am auzit shi nici n-am citit nicaieri, ce este aia gruparea "Noul Testament"? cine a facut-o? ce s-a sustzinut acolo? nu shtiu nimic, ci doar pot presupune ca e o grupare de neoprotestantzi evanghelisti... deci dupa ce s-a aratat shi tranformat un act de cultura petrecut in SUA in ceva sectant shi nociv s-a parat la Minister shi s-a incercat deposedarea de lacashurile de cult? shi dupa toate astea la final, abea dupa faptele astea s-a cerut studierea fenomenului? poi in ce tzara ne aflam shi ce procedura este asta?

poi e mai rau de cum a patzit Iosif Trifa... vai de noi ca rau mare ne-am atras asupra noastra... oricat de mic shi nesemnificativ li s-ar parea unora...

cititzi atent shi vedetzi ce este scris acolo... nu vreau sa se revolte nimeni, caci ne rabdam unii pe altzii, dar ia spunetzi cine a procedat corect shi cine a mai vazut astfel de interese de supunere shi deposedare? cine? Deci sa ne ierte Dumnezeu shi sa nu ne dezbinam din pricina propriiei noastre voite orbiri shi tarii de cerbice, sa nu ne razvratim shi sa nu ne dezbinam... shi sa nu ne bucuram de nedreptate, de ura, de minciuna ori revolta, ca este Cine sa judece preotzii ori pe maimarii noshtrii... noi sa rabdam asha cum cu multa intzelepciune au rabdat pucioshii toate, asha cum au rabdat sfintzii, cum a rabdat sf Verginica shi ceilatzi sfintzi ai inchisorilor toate relele veacului acestuia, caci cu rabdarea treci marea, shi nu cu plictisul treci abisul, ca fiara pandeshte de pe nisip ca sa-tzi arate ce a rodit ea shi apoi ca o Pisica a acoperit.

auzi acolo porti ilegal de uniforma? te pomeni ca vroiau sa ii dea pe mana tribunalului militar... auzi acolo ce acuzatzii... shi abea apoi cercetarea? abea apoi? Vai noua ca daca nu opreau Pucioshii pe sarmanii arhierei trimishi sa faptuiasca faradelegea, shi daca ii primeau shi ii lasau sa savarsheasca, ne umpleam de hula shi blestem iar ei, mai marii lor, s-ar fi sinucis moral shi duhovniceshte, deci ar trebui sa le pupatzi mainile shi picioarele (eu le pup pentru aceasta ca nu v-a lasat sa ne autoblestemam, voi treaba voastra) celor din Cetate ca au tzinut-o inchisa ca sa nu poata maimarii sa savarsheasca raul shi sa atraga asupra noastra pedeapsa shi blestemul lui Dumnezeu.

Caci nu potzi rupe in numele Domnului un act, unilateral, fara Dumnezeu shi fara Cel pe care l-ai binecuvantat shi care a ramas fidel shi neprihanit intru Hristos... iar canoanele shi legea nu este pentru credincioshi ci pentru necredincioshi... Shi ce lege este impotriva dragostei, credintzei, nadejdii, binelui, ascultarii, smereniei, rabdarii, postului, shi impotriva a toata milostivirea shi tzinerea Adevarului pana la moarte, ce lege este impotriva Legii Harului shi Desavarshirii?

deci cititzi cele doua hotarari de 100 de ori shi sa ne pocaim shi sa ne rugam pentru maimarii noshtrii care intre timp unii dus-sus-au la Domnul...

Last edited by vsovi; 15.07.2009 at 17:47:16.
Vechi 15.07.2009, 22:25:37
Junior Member

Implicit

repostez pe forum ceea ce mariamagdalena a postat pe la pg 50

Lucrările Sfântului Sinod al B.O.R.
(19-23 ianuarie 1993)
(extras)
Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.

……………………………………………

Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.
În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:

– Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință.
– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.
– Patriarhia Română va da un comunicat de presă referitor la ceea ce ar putea fi denumit “fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa”.
……………………………………………

Lucrările Adunării Naționale Bisericești
(20 ianuarie 1993)
(extras)
……………………………………………

…Cazul de la Pucioasa este un fenomen despre care presa a făcut multă vâlvă și față de care Patriarhia Română a luat atitudine, arătând teologic că el este un fenomen străin teologiei noastre. Nu se știe și nu se poate preciza exact ce vrea acel mănunchi de creștini, care își schimbă de la o zi la alta formularea credinței lor.
Dureros rămâne însă faptul că de existența acestui fenomen este legat și numele unui ierarh al B.O.R., a cărui atitudine urmează a fi analizată în spiritul sfintelor canoane…. (din depoziția d-lui prof. Alexandru Firescu, Craiova)
……………………………………………
Adunarea Națională Bisericească hotărăște:

– Ia act de modul de înțelegere și măsurile luate de B.O.R. față de fenomenul religios de la Pucioasa și implicarea P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul la acest fenomen neortodox.
– Ia act cu satisfacție de repararea adev…
……………………………………………

(6-8 iulie 1993)
(extras)
Temei nr. 2594/1993 – Referat privind Documentul de lucru din 27 aprilie 1993 al Comisiei speciale, stabilită de Sfântul Sinod pentru cercetarea cazului Glodeni – Pucioasa.

……………………………………………

În urma analizării referatului privind manifestările de la Glodeni – Pucioasa, a discuțiilor purtate și la propunerea Comisiei canonică-juridică și pentru disciplină, Sfântul Sinod hotărăște:

– Întrucât manifestările în cauză, străine Ortodoxiei, au avut loc în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, urmează ca aceste probleme să fie în atenta supravechere a arhiereului locului care va lua măsurile cele mai potrivite cu putință, pentru integrarea pe făgașul învățăturii ortodox-creștine, tradiționale, a celor în cauză.
……………………………………………

Vestitorul Ortodoxiei
(Nr.86, pag.5)
(extras)
Prea Sfințitul Episcop Irineu Bistrițeanul se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa:

“ Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare.
Sunt conștient că faptul acesta a scandalizat pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică, ca fiind drept sursă de dezbinare în sânul Bisericii.
Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el.
Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu.”
București, 21 ianuarie 1993.
Vechi 16.07.2009, 10:04:06
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Florina77
repostez pe forum ceea ce mariamagdalena a postat pe la pg 50

(19-23 ianuarie 1993)
(extras)
Temei nr. 110,294/1993 – Referat privind fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa, jud. Dâmbovița.

……………………………………………

Și această problemă a suscitat foarte multe discuții, în diverse momente ale actualei ședințe a Sfântului Sinod, dat fiind faptul că de existența și desfășurarea acestui “fenomen” este legat și numele unui ierarh, membru al Sfântului Sinod, P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul, vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Clujului.
În urma amplelor discuții purtate, a prezentării unei declarații a P.S. Episcop-vicar Irineu Bistrițeanul, ca și a propunerilor făcute, Sfântul Sinod hotărăște:

– Ia act de mărturisirea scrisă a P.S. Irineu Bistrițeanul, prin care se desolidarizează de fenomenul Glodeni-Pucioasa, cere iertare pentru tulburarea pe care a pricinuit-o [COLOR=blue](poi nu masmedia a pricinuit tulburarea insinuand ca se face dezbinare? cine a acuzat? cine a mintzit? cine a osandit fara probe? cine a facut circ cum se face shi acum pe diferite site-uri? cui i-a fost frica shi de cine shi pentru ce? cine a avut interese? shi asha mai departe... cine a cedat in fatza gLhulmii?...)[/COLOR] și făgăduiește să fie credincios comuniunii sinodale și învățăturii de credință. [COLOR=red](poi a fost intodeauna credincios dar de aici reiese ca deshi a fost a lasat sa fie blamat, a lasat sa fie scos vinovat el pentru minciunile massmedie shi a celor slabi de inger)[/COLOR]
– Aprobă înființarea unei comisii speciale care să cerceteze cazul Glodeni – Pucioasa, alcătuită din membrii Comisiei canonică – juridică și pentru disciplină: Vasile al Târgoviștei, Bartolomeu Anania, Dumitru Radu – prodecanul Facultății de Teologie București, Ioan Floca de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc și preotul paroh al parohiei Glodeni – Pucioasa”.
– Patriarhia Română va da un comunicat de presă referitor la ceea ce ar putea fi denumit “fenomenul religios de la Glodeni – Pucioasa”.
……………………………………………

Lucrările Adunării Naționale Bisericești
(20 ianuarie 1993)
(extras)
……………………………………………

…Cazul de la Pucioasa este un fenomen despre care presa a făcut multă vâlvă și față de care Patriarhia Română a luat atitudine, arătând teologic că el este un fenomen străin teologiei noastre. Nu se știe și nu se poate preciza exact ce vrea acel mănunchi de creștini, [COLOR=blue](deci dreptzii shi inaltzii ierarhi s-au ferit sa osandeasca shi sa spuna minciuni sau sa faca nedreptate)[/COLOR] care își schimbă de la o zi la alta formularea credinței lor. [COLOR=red](asta nu are cum sa fie corecta din moment ce formularea credintzei lor este pe net este in Hrisov deci probabil e o speculare a parerilor martorilor)[/COLOR]
Dureros rămâne însă faptul că de existența acestui fenomen este legat și numele unui ierarh al B.O.R. [COLOR=blue](dureros pentru cine? pt Alexandru Firescu? pentru masmedia? pentru BOR? poi cum sa fie dureros ca Hristos sa vina la noi ca sa ne scoata din mocirla? e dureros eventual pentru atributul minciunii, pentru satana pe care il doare ca mai are putzina vreme)[/COLOR], a cărui atitudine [COLOR=red](poi atitudinea lui Irineu Bistritzeanul reiese ca a fost una smerita, ca deshi nevinovat shi sub ascultare perfecta de maimari shi-a asumat atat grija parinteasca intr-un loc vacant cat shi vina, deci analiza canonica ar fi trebuit sa-i fie spre slava de la Dumnezeu, shi asha a fost precis ca pana la urma pe el l-au socotit vinovat ca l-a primit shi l-a slujit pe Dumnezeu, pe Hristos venit in Duhul, deci umilintza shi batjocura pentru slujirea Adevarului in folosul tuturor)[/COLOR] urmează a fi analizată în spiritul sfintelor canoane…. (din depoziția d-lui prof. Alexandru Firescu, Craiova)
……………………………………………
Adunarea Națională Bisericească hotărăște:

– Ia act de modul de înțelegere și măsurile luate de B.O.R. față de fenomenul religios de la Pucioasa și implicarea P.S. Episcop Irineu Bistrițeanul la acest fenomen neortodox.
– Ia act cu satisfacție de repararea adev…
……………………………………………

(6-8 iulie 1993)
(extras)
Temei nr. 2594/1993 – Referat privind Documentul de lucru din 27 aprilie 1993 al Comisiei speciale, stabilită de Sfântul Sinod pentru cercetarea cazului Glodeni – Pucioasa.

……………………………………………

În urma analizării [COLOR=blue](deci atunci s-a facut analiza iar in 1997 au aruncat in seama celor ce au analizat in 1993 shi nu au osandit, au aruncat in carca lor deciziile aiuritoare din 1997, mie asha imi pare!!! intinandu-le obrazul shi folosindu-se de dreptcredincioshia lor spre a face un act de nedreptate pe seama lor)[/COLOR] referatului privind manifestările de la Glodeni – Pucioasa, a discuțiilor purtate și la propunerea Comisiei canonică-juridică și pentru disciplină, Sfântul Sinod hotărăște:

– Întrucât manifestările în cauză, străine Ortodoxiei [COLOR=red](fireshte ca sunt de la Dumnezeu, este vorba despre Noul Ierusalim care este RumâniaIsrael)[/COLOR], au avut loc în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, urmează ca aceste probleme să fie [COLOR=black]în atenta supravechere a arhiereului locului[/COLOR] care va lua măsurile cele mai potrivite cu putință, [SIZE=3]pentru integrarea pe făgașul învățăturii ortodox-creștine, tradiționale, a celor în cauză.[/SIZE] ([COLOR=red]deci rezultatul analizelor este sfanta obladuire shi grija parinteasca iar ce s-a facut in 1997 a fost o aruncare in carca acestei comisii shi a acestor oameni shi fetze bisericeshti curate a hotararilor shi intereselor murdare ale cui? ma intreb ale cui? ale CIE? ale CMB? ale celor din birdelberg? ale cui defapt)[/COLOR]
……………………………………………

continuarea mai jos
Vechi 16.07.2009, 10:04:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

continuare:

Vestitorul Ortodoxiei
(Nr.86, pag.5)
(extras)
Prea Sfințitul Episcop Irineu Bistrițeanul se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa[COLOR=red] (face pe placul celor circumspectzi shi sceptici ca sa-shi ia vina asupra lui shi sa inceteze tamtamul mediatic al grijii gLhulmei, pentru cei slabi de inger, deci este o asumare neintemeiata pe Adevar shi nu presupune cum se subantzelege absurd ca s-ar desolidariza de Credintza shi Adevar ci este doar o hotarare pentru o viitore ascultare de mai mare care ii cere sa faca acest lucru, sa nu se mai amestece (nici nu s-a amestecat) in alta eparhie (era vacanta atunci) shi astfel, prin aceasta asumare, se presupune ca se absolva de griji totzi cei slabi de inger shi fricoshi, dar se insheala cei ce au crezut ca au scapat de griji)[/COLOR]:

“ Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie [COLOR=red](era vacanta la vremea aceea, shi a intrat sub ascultare de maimare, nu de capul lui)[/COLOR] și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare [COLOR=blue](poi fireshte ca nu corespunde intrutotul din moment ce este un Nou Ierusalim, nici n-avea cum)[/COLOR].
Sunt conștient că faptul acesta a scandalizat [COLOR=red](doar cei smintitzi se smintesc, cei scandalizatzi se scandalizeaza)[/COLOR] pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică [COLOR=red](poi fariseismul dramatic este specific indeletnicirilor gazetareshti)[/COLOR], ca fiind drept sursă de dezbinare în sânul Bisericii [COLOR=blue](deci dracul din noi acuza de dezbinare, hotzul striga hotzul shi criminalul striga crima, poi ce parere avetzi, este vrednic? este drept cel ce acuza doar pentru ca acuza? doar pentru ca instiga? pentru ca parashte? cui i-a fost frica de massmedia shi pentru ce i-a fost frica? ce oare s-ar fi putut afla? sunt intrebari retorice, nu caut raspuns ca mi-e aproape clar deshi nu ma intereseaza).[/COLOR]
Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el. [COLOR=red](exact ca la shedintzele de partide, a semnat luandu-shi vina asupra sa, a semnat angajamentul, deshi vina nu exista caci tot ce a facut a fost dupa Dumnezeu sau sub ascultare de maimari shi amestecul, grija parinteasca era intr-o eparhie cu scaun vacant, deci asha trebuie facut cand nu mai exista intaistatator, un frate, un slujitor al Lui Dumnezeu, trebuie sa aiba Cineva grija de turma shi sa-i binecuvinteze, dar nu asha ca sovieticii sau mai nou ca CIE-CMB-bilderberg citit shi invers, sau ca antichristul care va unii sub el oamenii shi se va autointrona ca fiind marele berator ca fiind insushi insushirile Mesia-Dumnezeu... defapt fiul satanei cu chip ascuns shi marshav)[/COLOR]
Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu. [COLOR=red](a fost shi este shi a ramas credincios, deci aceasta fagaduintza nu implica faptele rele savarshite din trecut chiar daca ar presupune, s-ar deduce din context ca nu mai va face ceva, arhiereul fagaduieshte o shi mai mare ascultare iar raul facut este introdus shi dedus din context dar raul pe care l-a facut in realitate este absent cu desavarshire in cazul acesta chiar shi din punct de vedere canonic, shi mai mult este faptul ca "unii" au intzeles greshit sfintele canoane ca shi cum ar fi eparhiile ostile unele altora shi ca shi cum amestecul ar fi spre supunerea totalitara a unora de catre altzii, un fel de neamestec asha ca in politica, un fel de independentza in egoism shi separatzie, poi separatzia shi independentza este fatza de dracul shi fatza de pacate shi o independentza fatza de interesele de lacomie shi de pantec sau de bani shi privilegii sau mariri desharte ca mereu exista cineva ca sa se simta el frustrat ca nu i s-a respectat shefia shi jinduirea spre inaltzimile shi capishtile idoleshti ale gLhulmii...)[/COLOR]
București, 21 ianuarie 1993.

deci in concluzie se observa ca s-a incercat in 1997 sa se foloseasca de sfintzii parintzi, monahi shi unii preotzi shi ierarhi cu viatza curata pentru ca pe mana lor, pe analizele lor prin care ei nu au gasit decat lucruri nesemnificative shi fireshti in orice locuri unde s-au adunat oameni spre fratzietate shi ei, ca shi concluzii, au povatzuit, au indrumat spre o shi mai mare ingrijire shi o shi mai mare obladuire ca nu cumva sa cada din credintza cineva in necredintza shi slujirea gLhulmii, deci ei sunt care drept au socotit shi indrumat iar pe baza acestor drept slavitori s-a incercat in 1997 sa se procedeze la abuz, minciuna, deposedare, sectizare shi toate relele ca sa se zica abea la sfarshit ca vor face shi alta analiza? deci e clar ca abuzul presupunea vechea analiza shi ca vechea socoteala implica astfel de masuri draconice pe care naivii sa le puna in practica mai ushor intrucat se avea in spate sfintzii parintzi, deci este ceva pur diabolic in aceasta mirshava intentzie de a defaima in doua directzii : atat pe Hristos shi Noul Ierusalim cat shi pe sfintzii parintzi shi dreptzii ierarhi... deci este o manevra luciferica de a face raul cu mana altuia... de la mine asha se vede, intrucat s-au shi spalat pe maini cu o noua analiza mai temeinica, ulterioara, deci nu ei sunt cei ce au analizat, shi practic s-au scos basma curata... deci e clar ca rautatea o plaseaza pe sfintzii parintzi, pe Ilie Cleopa shi pe Arsenie Papacioc shi pe ceilaltzi ierarhi shi dreptslavitori...

dar sa fim cu iertare, shi sa nu osandim pe nimeni din Cler ca shtim noi cum actzioneaza shantajul shi pila shi simonismul... deci sa ne rugam pentru ei ca este scris ca satana cu manie mare s-a ridicat impotriva lui Dumnezeu shi a slujitorulor sai, shi shade pe nisip, shi va da atacuri marshave sa compromita BOR sau RomaniaIsrael sau Sfanta Cetate a Noului Ierusalim sau sfintele manastiri;
iar raul cel mare vine prin noi, prin inlesnirile noastre, prin ushuratatea cu care ne lasam sa cadem in ispita, iar daca nu exista ispita atunci o inventam shi o nascocim noi, ca de aia e asha de mandru "creshtinul" shi "romanul" ca ii da prin cap lui ispita chiar de ar fi situat in Rai, probAbil din plictis shi necredintza shi pentru atributele rautatzii se aventureaza la nascoceli sufleteshti infioratoare shi patimashe rau.

Last edited by vsovi; 16.07.2009 at 11:12:03.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40