![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca eu nu pot. Tu te „hranesti” mai mult decat mine cu more deeper. Eu am vazut vreo doua trei filmulete. Au fost haioase si m-au distrat vreun minut, doua dar dupa asta nu mi-au mai placut. In schimb vad ca tu le savurezi ![]() Am incercat acum, acasa, sa zic " More...deeper, More...more...deeper!", dar...nimic. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze frate Gibi, iar am dat vreo trei pagini si nu am comentat postarea ta. Sa incercam:
Citat:
„ Apostolii erau oameni de la tara, pescari fara multa carte si, pentru ca evanghelia a trebuit vestita pana la marginile pamantului, Dumnezeu le-a dat un dar: vorbirea in limbi. Ori pe unde se duceau ei si binevesteau, darul ii insotea. Astfel au ajuns din Ierusalim in Asia, si din Asia in Scitia, si apoi pina in India si pana la marginile pamantului au tot propovaduit. Si pretutindeni darul era cu ei...” Povestea e frumoasa si eu as vrea sa o cred. Dar nu pot. Nu am izvoare scrise, nu am baze biblice, istoria nu ne prea lasa nici un indiciu in acest sens. Ce ne spun Biblia si Istoria? Ca apostolii, da, au mers pretutindeni si au propovaduit. Dar nu ni se spune nicaieri ca au facut-o prin darul vorbirii in limbi. Limba greaca in aceea vreme era aproape cam cum este engleza astazi. Cine voia sa mearga in lume si sa vorbeasca multor oameni trebuia sa o cunoasca. Apostolul Neamurilor, cel care a propovaduit cel mai mult paganilor, se descurca in greaca binisor. Apostolul Petru, in ziua Cincizecimii a propovaduit evanghelia multimii adunate. Dar nu a propovaduit in alte limbi. Vorbirea in alte limbi stia cand s-o foloseasca. A predicat in dulcea limba evreeasca. Sfintii Apostoli au mers pretutindeni si au propovaduit. Acesta este adevar. Dar ca au propovaduit in alte limbi este doar o poveste inventata. Inventata in ce scop? Despre aceasta intr-un episod urmator. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce mi-a venit mie acum in minte, sunt niste texte NP, care suna cam asa : Pai daca cineva se roaga lui Dumnezeu, e clar ca ceea ce primeste e de la Dumnezeu...cum poti sa te rogi lui Dumnezeu, si sa nu faci bine ceea ce faci? Ei acum eu am serioase dubii in legatura cu aceasta siguranta a unora, intrucat...se afirma ca Duhul Sfant imparte daruri asa cum vrea el, si cui vrea...dar atunci de ce sa faca un pastor : Deeper, more...deeper, more...yes, deeper!" daca e doar Duhul Sfant care lucreaza pur si simplu...iar credinciosii nici nu cer daruri, ci se supun voii lui Dumnezeu? Pana la urma Duhul Sfant lucreaza cum vrea el, si imparte daruri cum crede de cuviinta...sau pastorul dicteaza cat si cum? Iar daca e rugaciune inchinata lui Dumnezeu, si graita in limbi ingeresti...ce are de adaugat pastorul la aceasta, e intre credincios si Dumnezeu...sau?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sustii ca masele...cunoasteau limba greaca? Masele de oameni care vorbeau diferite limbi, care nu aveau acces la educatie inalta...cunoasteau limba greaca? ![]() Afirmi ca nu sunt izvoare, din nou? Ai cautat, te-ai informat personal...sau expui niste idei ale altor persoane mai putin informate? Daca ne apucam amandoi sa cercetam, si aflam ca toate neamurile carora li s-a adus Evanghelia nu prea aveau cum sa cunoasca o limba de circulatie...la ce concluzie ajungem?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ramas bun, topicule.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gresit. O "mica" diferenta. In cultul penticostal trebuie sa se manifeste ca in Ortodoxie. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca scrii si Cultul Penticostal cu C si P mare, asa cum ai scris „Ortodoxie”, fie, sunt de acord cu tine:
Si in Ortodoxie si in Cultul Penticostal trebuie sa se manifeste precum in Sfintele Scripturi. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Bine, nu ca n-as fi spus multe prostii dar au fost...involuntare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E bine sa cerem? E posibil ca cineva sa ceara Duhul Sfant si sa primeasca altceva? Ce a zis Iisus? Hai sa fiu bun si sa dau si referinta (nu pentru tine, pentru altii care citesc. Stiu ca tu o stii) - Luca 11: 9-13. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|