![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am zis (scris) ca nu pot folosi expresia "suflet nemuritor" (as contrazice Sfanta Scriptura). Atentie la detaliile importante. Dspre suflet sau spirit am citit in Scriptura. Nu am gasit nimic despre "suflet nemuritor".
Citat:
2. Am auzit destule din gura unui catolic. Conteaza sa fie adevarat ceea ce spune. Comparatia dvs. nu este potrivita. Eu nu am cum sa spun "suflet nemuritor", de vreme ce Scriptura spune ca "sufletul moare". Dvs. nu prea aveti cum spune "aberatiile adventiste" (doar daca puteti dovedi ca sunt aberatii). Citat:
Cred ca este de folos sa discutam ce na invata Cuvantul lui Dumnezeu, nu ceea ce numiti dvs. biserica (adica una din multele confesiuni religioase). Este valabil si pentru dvs. aceasta "rasplata" pentru incalcarea unei porunci a Domnului? Sau, sunteti sub protectia bisericii din care faceti parte? Last edited by grasu77; 10.01.2012 at 20:02:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
De ce puneți asemenea întrebări ? Este valabil pentru orice om care a auzit Cuvântul și alege să nu-l respecte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s. succes pe mai departe in acest dialog |
|
|||
|
|||
![]()
Istet baiat esti tu, Mihaita. Dar, "aia cu sambata" nu este tema topicului. Este treaba d-lui Erethorn cu se raporteaza la poruncile Domnului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles. Totusi, ceva imi scapa. Daca eu mor in pacat, cum va fi "sufletul" meu? Va fi mort (separat de Dumnezeu) dar totusi va fi nemuritor (cu o existenta continua)?
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Ați înțeles corect. Totuși, nu vă amăgiți singur, pentru că "moartea spirituală", adică separația de Dumnezeu, nu înseamnă că sufletul dumneavoastră nu va simți această separație de Dumnezeu....
Last edited by Erethorn; 10.01.2012 at 20:50:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Numai ca adevaratele probleme abia acum apar. Ce ne facem cu fagaduintele Mantuitorului referitoare la revenirea Sa si la invierea celor morti? Cum vor fi inviate "sufletele nemuritoare"? Sau, daca vor fi inviate numai trupurile, inseamna ca Domnul Iisus Hristos va reveni insotit de "sufletele nemuritoare" (constiente si active) pentru a fi "introduse" in trupurile moarte? Absurda si nebiblica idee. Poate aveti o alta explicatie.
Sunt multe astfel de intrebari, la care nu veti gasi raspuns in Scriptura. Cel mai simplu ar fi daca am desconsidera fagaduintele Mantuitorului (ca se va intoarce, va fi o inviere si va da El, atunci, o rasplata). Nu este nevoie de nici una din acestea. Last edited by grasu77; 10.01.2012 at 21:00:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Care idee e absurda si "nebiblica " ?
Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde, Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. Chiar asa scrie.Ii va aduce impreuna cu El. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Uite aici din Iov 34 :
Dacă Dumnezeu n-ar cugeta decât la Sine Însuși și dacă ar lua înapoi la Sine duhul Său și suflarea Sa, Toate făpturile ar pieri deodată și omul s-ar întoarce în țărână. Adica cum sa-si ia inapoi duhul si suflarea ? Adica suflarea si suflarea ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am aruncat aceea idee doar asa, ca pe o prostie in care nu poate crede nimeni. Si totusi ... unii chiar cred asa ceva.
Citat:
Citat:
Uimitor. Este scris despre revenirea Mantuitorului pentru a invia pe cei morti in credinta si pentru a-i lua cu El (asa cum a fagaduit) iar dumneata intelegi cu totul altceva (despre care nu am mai auzit pana acum). Eu stiam ca Mantuitorul se va intoarce insotit de o mare multime de ingeri. si se va inalta, din nou, insotit de toti cei credinciosi. Dumneata il vezi revenind insotit de o mare multime de fantome, pregatite sa intre in cadavrele scoase din morminte. Brrrrr. Ce imagine horor. Last edited by grasu77; 10.01.2012 at 21:56:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|