![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ideea era ca Jack nu intra in capela catolica. E clar ca nu va intra nici in biserica ortodoxa. Iar misionarul ortodox, dupa cum chiar dumneavoastra spuneti, nu are voie sa faca misiune decat in biserica. Sa presupunem ca in oraselul lui Jack misionarul ortodox construieste o biserica "cu fonduri din afara", o biserica goala dealtfel pentru ca nu e nici un credincios ortodox in orasel. Dar, stati un pic, oare ii va da primarul baptist autorizatie de constructie? Oare nu cumva, mai degraba, il va anunta pe pastorul penticostal care va veni cu niste enoriasi beti sa-i traga o mama de bataie misionarului ortodox si sa-l goneasca din oraselul lor? Si oare nu trebuie sa-l goneasca? Ce sa caute acolo misionarul ortodox de moment ce americanii din oras sunt crestini inca de cand s-a descoperit Texaxul? In fine, cu ceva "interventii" misionarul ortodox, mai persuasiv, a reusit sa construiasca biserica. E gata. Problema e ca Jack nu merge nici macar in capela catolica ce are vechime la ei in oras, nu gluma. Stie el bine ca crestinii de acolo sunt idolatri. Cum sa mearga la o "secta" care a aparut in oras mai ieri, ca ciupercile dupa ploaie? Normal ca nu se duce. Ar fi oare corect ca, totusi, misionarul ortodox sa incerce sa-l abordeze direct pe Jack si sa-i arate Adevarul? Ori ba? Last edited by vinerea13; 22.05.2011 at 01:11:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Știi tu de ce subliniază Hristos că e adevărat ceea ce urmează să spună? Ca să nu încapă dubii și interpretări care mai de care mai fanteziste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doctorul sufletelor și a tot trupul nu putem crede că și-a lăsat bolnavii în ceață, ci noi știm că a dat patru criterii clare după care oricine, în urma propriei judecăți făcute în bună conștiință, să poată recunoaște care este spitalul Său. Astfel, acel spital care e al Său și numai acela are patru semne vizibile: este unul singur (neîmpărțit în guvernare, în doctrina medicală, în medicația care se oferă), este sfânt (pledează pentru sfințenie, a avut doctori sfinți în toate timpurile), este universal (pentru toți bolnavii, din orice timp, din orice loc, răspândind programul lui până la marginile pământului) și este apostolic (adică: doctorii săi sunt urmașii apostolilor și învățătura lor este învățătura apostolilor).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(magarul) MariS Har, smerenie si jertfa de sine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe lângă cele patru mărci sau atribute văzute, Biserica are următoarele trei atribute nevăzute: autoritatea, infailibilitatea, indefectibilitatea. Or, indefectibilitatea aceasta înseamnă: este aceeași Biserică și acum, care a fost și la început. Și tot aceeași va fi și la sfârșit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inainte de venirea lui Iisus exista harul in lume, dar omul nu si-l putea interioriza, era un har doar exterior. Iisus prin lucrarea si jertfa Sa ne-a trimis si harul. Astfel putem primi harul in interior si inceputul se face prin Botez, iar apoi prin Taina Mirungerii primim pecetea harului. Harul se reprimeste constant prin Taina Impartasaniei. Omul poate colabora sau nu cu harul, il poate respinge. Colaborarea intre vointa omului si har este sinergica. In urma inaintarii spre bine primim har, acesta ne ajuta sa inaintam si mai mult, in urma acestei actiuni primim si mai mult har. Harul este lumina si se poate vedea la Schimbarea la fata a lui Iisus. De asemenea, calugarii inaintati duhovniceste care s-au eliberat de patimi si au devenit purtatori de har pot ajunge sa arate harul, luminand. Putem citi asta la Sf. Serafim de Sarov sau, mai aproape de zilele noastre, la Parintele Paisie Aghioratul: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|