![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ehh.. stai linistit ca tricesimusquintus nu e limitat la ceea ce scrie in versiunea lui ci e mult mai scolat..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact ce spuneam mai înainte. Dovadă că epistola către Magnezieni a fost "corectată" în secolul V, când deja zilei întâia a săptămânii i se spunea Dies Domini. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde reiese că serbau duminica? Fiindcă se adunau și frângeau pâinea? Ei făceau acest lucru zilnic: Fapte 2,46. Euharistia a fost inființată de Hristos într-o zi de joi. Dacă ții atât de mult la acest argument, de ce nu serbezi joia ca Zi a Domnului?
|
|
|||
|
|||
![]()
OK. Arată-mi unde scrie în versetele citate de ziua întâia a săptămânii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.adventist.ro/index/materi...#axzz14WhJKhhT |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1Cor 1:8 ; 1Cor 3:13 ; 1Cor 5:5 ; 2Cor 1:14 ; 2Pet 3:10 ; 1Tes 5:2 ; Apoc 1:10; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Care apropo, nu se rezolvă cu un singur search la Biblie. Trebuie văzut la ce se referă expresia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe. I was in the Spirit on the Lord's day, and heard behind me a great voice, as of a trumpet, http://scripture4all.org/OnlineInter...NTpdf/rev1.pdf Cu alte cuvinte, așa-zisele argumente ale dumitale se cam prăbușesc unul câte unul în fața evidențelor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Din Epistola catre Magnesieni a Sf. Ignatie Teoforul : "Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc." Din Epistola lui Varnava(Barnaba) 15:8-9 , 96 d Hr "In sfarsit le mai spune: "Lunile voastre cele noi si sambetele nu le mai sufar" .Iata ce vrea sa spuna : "Nu-mi plac sabatele de acum, ci sabatul acela pe care eu l-am facut,in care, dupa ce Ma voi fi odihnit de toate voi face inceput zilei a opta, care este inceputul altei lumi".De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata, in care si Hristos a inviat si, dupa ce s-a aratat s-a inaltat la ceruri." Din Didascalia , Invatatura celor 12 apostoli cap 14:1(atestat ca atare inclusiv de critica, probabil de prin anii 50-70 d.Hr) "Cand va adunati in ziua Domnului, frangeti painea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre ca jertfa sa fie curata." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|