Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 02:05:21
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
pippo noi crestini ne indreptam greselile prin taina sfintei spovedanii,Doamne ce simplu e.
Doar pare simplu, te amagesti si lenevesti. Nu este suficient. Chiar nu simti ca este mai mult decat atat? Nu astepta moartea cu atata usurinta. Fa acum cat esti in viata tot ce poti face pentru elevare. Urmeaza exemplul sfintilor.

Citat:
povestea cu calugarul era:sa nu incerc sa patrund taina sfintei treimi,pt.mine este tabu din acel moment prin gura lui mi-a vorbit Dumnezeu.el adica,calugarul stia acest lucru instintat de Dumnezeu fiindca nu am deschis nici-odata acea discutie ci mi-a spus asa pur si simplu de am ramas mut si cu gura ca la dentist.
Te-a indus in eroare calugarul. Probabil n-a vrut, dar nu si-o fi dat seama ce mare influenta negativa poate avea asupra ta. Macar putea sa-ti spuna ce ti-am spus eu, si de altfel acelasi lucru scrie si in Biblie in alte cuvinte: cauta din aproape in aproape, lasa deoparte lucrurile carora nu le gasesti acum raspuns, dar CAUTA, cerceteaza, nu te opri, vei ajunge negresit intelegand din aproape in aproape sa gasesti si sa intelegi si raspunsurile intrebarilor care acum te depasesc cu mult.

Du-te si intreaba oameni elevati de-ai bisericii daca sunt corecte vorbele pe care ti le-am spus, daca in mine nu ai incredere. Copiaza ce am scris si intreaba-i.
Vechi 31.01.2011, 02:14:45
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Doar pare simplu, te amagesti si lenevesti. Nu este suficient. Chiar nu simti ca este mai mult decat atat? Nu astepta moartea cu atata usurinta. Fa acum cat esti in viata tot ce poti face pentru elevare. Urmeaza exemplul sfintilor.

Te-a indus in eroare calugarul. Probabil n-a vrut, dar nu si-o fi dat seama ce mare influenta negativa poate avea asupra ta. Macar putea sa-ti spuna ce ti-am spus eu, si de altfel acelasi lucru scrie si in Biblie in alte cuvinte: cauta din aproape in aproape, lasa deoparte lucrurile carora nu le gasesti acum raspuns, dar CAUTA, cerceteaza, nu te opri, vei ajunge negresit intelegand din aproape in aproape sa gasesti si sa intelegi si raspunsurile intrebarilor care acum te depasesc cu mult.

Du-te si intreaba oameni elevati de-ai bisericii daca sunt corecte vorbele pe care ti le-am spus, daca in mine nu ai incredere. Copiaza ce am scris si intreaba-i.
orcit am fi de destepti nu sintem suficient sa cuprindem cu mintea noastra limitata pe Dumnezeu cel necuprins.in acest caz imi indrept toata energia in directia unei vieti asa cum ne spun evangheliile si ne invata sf.parinti si biserica si nu-i nici o gresala in asta.
Vechi 31.01.2011, 02:27:12
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
orcit am fi de destepti nu sintem suficient sa cuprindem cu mintea noastra limitata pe Dumnezeu cel necuprins.in acest caz imi indrept toata energia in directia unei vieti asa cum ne spun evangheliile si ne invata sf.parinti si biserica si nu-i nici o gresala in asta.
Dar tu nu-i intelegi corect pe sfintii parinti. Nu cred sa existe vreun sfant parinte care sa fi spus "nu gandi ca mintea e dracul", ba din contra.

Mintea noastra nu este atat de limitata precum crezi. E doar nelucrata. Tocmai RATIUNEA (care este caramida de temelie a sufletului) ii face pe sfintii parinti, sfinti parinti. Ei si-au dezvoltat o minte extraordinar de puternica prin eforturile lor, prin cautare si reflectie.
Vechi 31.01.2011, 11:05:09
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Mintea noastra nu este atat de limitata precum crezi. E doar nelucrata. Tocmai RATIUNEA (care este caramida de temelie a sufletului) ii face pe sfintii parinti, sfinti parinti. Ei si-au dezvoltat o minte extraordinar de puternica prin eforturile lor, prin cautare si reflectie.
Ioi! Asta nu pricep nicicum... RATIUNEA i-a facut Sfinti nu sufletul curat/curatit... Eu cred ca mai intai si-au curatat sufletul si deabia atunci ratiunea lor a inceput sa-si arate roadele. Nu spun si ca n-o aveau inainte, dar poate inainte de curatire era indreptata catre cele lumesti, iar dupaia catre cele ale lui Dumnezeu. Asa au aparut dogmele - cred eu.
Pai daca eu sau altcineva care peste 90% din gandurile noastre sunt ce mancam, ce bem, unde dormim, apoi 6...9% sunt alte ganduri, si 1% contemplarea lui Dumnezeu, ne apucam sa debitam dogme ajungem si noi ca sectarii...
Vechi 31.01.2011, 11:09:31
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ioi! Asta nu pricep nicicum... RATIUNEA i-a facut Sfinti nu sufletul curat/curatit... Eu cred ca mai intai si-au curatat sufletul si deabia atunci ratiunea lor a inceput sa-si arate roadele. Nu spun si ca n-o aveau inainte, dar poate inainte de curatire era indreptata catre cele lumesti, iar dupaia catre cele ale lui Dumnezeu. Asa au aparut dogmele - cred eu.
Pai daca eu sau altcineva care peste 90% din gandurile noastre sunt ce mancam, ce bem, unde dormim, apoi 6...9% sunt alte ganduri, si 1% contemplarea lui Dumnezeu, ne apucam sa debitam dogme ajungem si noi ca sectarii...
Pai din ce este format sufletul? :) Din cerculetul central care este contienta de sine si 3 caramizi in jur: ratiunea, afectivitatea si vointa. Mai este si altceva de curatat la suflet in afara de astea 3 caramizi? :) Ca sa cureti ceva, trebuie sa ai ce, iar eu nu vad deocamdata nimic altceva in compozitia sufletului in afara de astea trei caramizi.
Vechi 31.01.2011, 11:24:12
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai din ce este format sufletul? :) Din cerculetul central care este contienta de sine si 3 caramizi in jur: ratiunea, afectivitatea si vointa. Mai este si altceva de curatat la suflet in afara de astea 3 caramizi? :) Ca sa cureti ceva, trebuie sa ai ce, iar eu nu vad deocamdata nimic altceva in compozitia sufletului in afara de astea trei caramizi.
M-ai dat pe spate si tu ca astia cu "materia lui Dumnezeu".... :)
Ai putea si sa-mi explici ce se itampla cu constiinta, ratiunea, afectivitatea si vointa dupa moarte?
Vechi 31.01.2011, 11:27:00
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
M-ai dat pe spate si tu ca astia cu "materia lui Dumnezeu".... :)
Ai putea si sa-mi explici ce se itampla cu constiinta, ratiunea, afectivitatea si vointa dupa moarte?
Asteapta... si daca imi voi aminti cererea ta iar Dumnezeu imi va permite, ma voi intoarce sa-ti explic :)

PS Sufletul dupa moarte pleaca la Dumnezeu, probabil cu cele trei caramizi incluse :)
Vechi 31.01.2011, 11:39:15
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asteapta... si daca imi voi aminti cererea ta iar Dumnezeu imi va permite, ma voi intoarce sa-ti explic :)
PS Sufletul dupa moarte pleaca la Dumnezeu, probabil cu cele trei caramizi incluse :)
Si daca una din "caramizi" s-a mai lovit pe drumul vietii de mandrie, ura, si de altele, sau fiind nefolosite s-a depus praful pe ele, sau fiind folosite la cladirea zidului dintre noi si aproapele au fost vopsite necorespunzator, mai poti sa te duci la Dumnezeu cu marfa neconforma?? :)
Vechi 31.01.2011, 11:42:01
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Cu siguranta ca evolutia spirituala implica mult mai mult decat genul de fluturasi multicolori prin campiile cu flori.Va fi o etapa grea , o munca de autocunoastere si autoperfectionare, de lucru individual, cu sine.

Eu cred ca daca pana nu demult, numeroasele culte religioase, cat au putut ele, au tinut patimile omului in frau, de acum inainte omul care s-a mai echilibrat NU A AJUNS LA CAPAT, ci va merge spre pasul urmator in evolutia sa spirituala, pasul spre autocunoastere, intelegerea universului interior.
Toate au fost necesare pana acum pentru ca l-au calauzit pe drumul cel bun si il calauzesc si in continuare, dar in paralel trebuie depus un efort in plus pentru ca omul sa nu se mai constituie a fi o masinarie.Omul se indreapta spre umanitate autentica dar pentru a ajunge acolo trebuie sa treaca prin cunoasterea sa proprie si autoperfectionare, sa inteleaga din ce a fost construit.
Omului i s-a promis de catre politician in aceasta viata, si de catre preot in viata cealalta, s-a culcat pe lauri, nu a mai cautat sa se cunoasca pe sine si nu a stiut unde greseste, de ce a patimit, repetand iara si iara aceeasi eroare de mii de ani.Pana nu iti cunosti toate componentele corpului fizic, nu poti sa le aduci la armonie, si nu iti vei cunoaste sufletul. Dar nu poti sa iti cunosti componentele corpului fizic negand materia in permanenta.Acum a venit momentul ca omul sa constientizeze ca de fapt fiind o "masinarie" nu va reusi sa iasa din roata incercarilor.
Urmeaza pasul al doilea pe drumul spiritual si anume acela de a constientiza "mecanismul"
si a iesi din a mai fi un mecanism prin efortul depus si munca de autocunoastere si autoperfectionare.
Pana acum au fost necesare amenintarea omului cu iadul pentru ca omenirea sa fie tinuta in frau si sa nu ajunga la autodistrugere.
Chiar ieri am vazut pe discovery ca stiinta a ajuns si ea la concluzia ca astrele dau viata si tot astrele iau viata ca apoi sa redea din nou viata si tot asa.Acest mecanism a fost creat de Dumnezeu, iar omul trebuie sa iasa singur din roata incercarilor, depasindu-si influienta astrala, aceasta fiind posibila numai prin autocunoastere.
Cunoaste-te pe tine insuti(micul univers) si vei stapani Marele Univers.Marele Univers este similar cu micul univers.
Omul nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu pana nu va ajunge o simfonie perfecta.Dar ca sa devii o simfonie perfecta trebuie sa cunosti bine emotia si instrumentul.Emotia este sufletul tau iar instrumentul esti tu, corpul tau si trebuie sa il cunosti cat mai bine.

Daca pana acum omul a trebuit tinut in frau prin amenintarea cu iadul, acum omul deja pe o treapta mai inalta a constiintei decat atunci, trebuie lasat liber sa se autocunoasca, sa se inteleaga, sa se transforme inspre perfectionarea lui.
Prin unirea tuturor religiilor oamenii nu-si vor purta ura ei se vor elibera continuandu-si drumul cu o noua constiinta.

Nu iti vei purifica sufletul prin asteptari si amagiri ,trebuie sa muncesti cu tine insuti, perfectionandu-ti si transformandu-ti corpul material.Nu te vei apropia de Dumnezeu doar sperand la un ideal, fara sa ajungi la perfectiune ca om pamantean mai intai; doar vei repeta aceleasi greseli si amagiri in fiecare viata ce va urma tot pe pamant.

Ca sa nu rataceasca prin curte cainele il tii legat, il mangai si ii spui sa fie cuminte ca de nu va da de rau.Cat timp el ramane caine acest lucru e necesar, dar de cainele se ridica in doua picioare dezleaga-l , redai libertatea ca el sa isi dea seama ca nu mai e caine.Trebuie lasat sa se autocunoasca si nu prin amenintarea cu raul ca asa nu se va cunoaste niciodata pe sine.Daca te onsideri om si nu caine, elibereaza-te de conceptii si mergi mai departe lucrand spre perfectionarea ta.

A fost necesara existenta mai multor religii separate, fiecare avand nevoie sa spere la propriul ideal, dar omul trebuie sa inteleaga ca adevarul este numai unul singur si mai e cale lunga pana la el, etapa transformarii fiind absolut necesara.
Vechi 31.01.2011, 11:49:49
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Dupa moarte tot ce ramane este constiinta.Constiinta nu poate fi largita decat pe pamant.
Nu vei stii de unde vine ura, mandria daca le negi, te culci pe o ureche si astepti viata vesnica.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41