![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu uita ca am pus o conditie: "Daca nar fi asa, daca Dumnezeu ar creea sufletele noi care sunt avortate si daca ele ar ajunge in "focul vesnic", la suferinta pentru eternitate"
Daca e asa, atunci DA, cu mare placere. |
|
||||
|
||||
![]()
Și eu am spus: "ai grijă ce-ți dorești!"
|
|||
|
|||
![]()
se distinge din cuvintele dvs. o răzvrătire împotriva lui Dumnezeu!! și până să vedeți care și cum e cu dacă și cu parcă, aveți în vedere păcatul mândriei din pricina căruia a căzut unul dintre cei mai de seamă arhangheli din Rai.
copiii avortați nu merg in Rai - Sufletele copiilor avortati stau intr-un loc unde nu este nici intuneric, nici lumina. Nici nu se bucura, nici nu se chinuiesc. Si ei striga la Dumnezeu: “Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, caci noi nu am vazut lumina soarelui, nu am vazut frumusetile din aceasta lume si nici nu am facut vreun pacat?” Si atunci glasul lor se ridica la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele lor din mana mamelor ucigase. Iar parintii care au omorat copiii in pantece, daca fac canon, ii elibereaza pe copiii lor din acea stare. http://www.provitatargujiu.ro/archives/tag/mantuire unii oameni nu pot crede că Hristos prin jertfa SA le-a luat păcatele, a plătit pentru ei!! spun că nu le trebuie țap ispășitor! dar ei sunt orbi, orbiți de sclipirea acestei lumi de tinichea. e ca și cum ai sta lângă izvor și ai muri de sete.... ești botezat în dreapta credință ortho - drept, corect; doxa - slăvire și umblii bezmetic... nu căutați adevărul în rațiunea obtuză, ci în inima curată și duh drept innoit intru cele dinlauntru . vedeți că e foarte periculoasă interpretarea dreptății lui Dumnezeu după ce-l de-al șaselea simț al omului - Rațiunea!! Mare atenție! |
|
|||
|
|||
![]()
<< 1. Dacă presupunem că nu se mântuiește (fie pentru eternitate, fie până când parinții săi se pocăiesc), atunci inseamnă că Dumnezeu este nedrept. Fiind un suflet nou, ce vină are el pentru greșeala părinților? De ce să sufere chinuri groaznice in "focul veșnic", el făcând nimic rău?>>
Posibil raspuns la intrebarea nr. 1: 1. Nu stim daca sufletul unui copil avortat se mantuieste sau nu. Presupunerile sunt pagubitoare. Cateva raspunsuri se gasesc. Nu e bine sa ne lansam in tot felul de „teorii” pagubitoare, care cu siguranta ne smintesc. Intrebarile sunt necrestine. (Sau, mai corect spus, un crestin nu-si pune asemenea intrebari). Mantuitorul Iisus Hristos a suferit, fara sa aiba o vina a Sa. A suferit pentru pacatele tuturor oamenilor de la Adam pana la ultimul om care se va naste din femeie inainte de Judecata de Apoi. Oare acesti copii (care, de cele mai multe ori sunt condamnati la moarte, cu buna stiinta, chiar de catre parintii lor), sunt mai presus decat Fiul lui Dumnezeu care, pentru noi si-a noastra mantuire a fost batut, scuipat, batjocorit si rastignit? A murit, a coborat in Iad si a Inviat a treia zi dupa Scripturi! Oare, oricare dintre noi (plini de pacate, pentru ca „Toti oamenii sunt pacatosi”) este mai presus decat Mantuitorul Iisus Hristos?! Doar Mantuitorul Iisus Hristos trebuie sa se supuna voii lui Dumnezeu, sa accepte sacrificiul, noi trebuie sa primim totul de-a gata?? V-ati gandit ce suferinta a indurat Mantuitorul Iisus Hristos cand, rugandu-se in Gradina Ghetsimani, a asudat sange? "Si s-a facut sudoarea Lui ca niste picaturi de sange ce cad pe pamant" (Luca 22, 44).” <<Și mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ, rugându-Se și zicând: „Părintele Meu, de este cu putință, treacă pe-alături de Mine paharul acesta!... Dar nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu“. >>(Matei 26,39). Suntem crestini?! |
|
|||
|
|||
![]()
<<2. Dacă presupunem că Dumnezeu il mântuiește, fără să depindă de acțiunea părinților, atunci asta ar insemna iarăși că Dumnezeu este nedrept. Unii oameni sunt incercați pe pământ 60, 70 ani și au ocazia să greșească, iar unii ( sufletele celor avortați) nu sunt incercați deloc și merg in Rai. Nu este drept, unii sa se mantuiasca fara a avea ocazia de a gresi, iar altii sa traiasca 70 de ani si sa se mantuiasca foarte greu.>>
Posibil raspuns la intrebarea nr.2: - Talharul de pe Cruce <<Iar unul din răufăcătorii răstigniți Îl defăima, zicând: „Nu ești tu Hristosul?; Mântuiește-te pe tine și pe noi!...“ Iar celălalt, certându-l, i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, de vreme ce ești în aceeași osândă? Noi, cu dreptate primim ce ni se cuvine după faptele noastre, dar Acesta nici un rău n'a făcut“. Și-I zicea lui Iisus: „Pomenește-mă, Doamne, când vei veni întru împărăția Ta!“ Iar Iisus i-a zis: „Adevăr îți spun Eu ție: astăzi vei fi cu Mine în Rai!“ >>(Luca 23, 39-43). Dumnezeu a deschis portile Raiului pentru un talhar!! Ce a insemnat intrarea primului pacatos pocait, pe poarta Raiului? A insemnat si inseamna, ca noi toti, pentru ca toti suntem pacatosi, avem sansa mantuirii, daca ne pocaim. Nu trebuie sa ne pierdem speranta, pentru ca, daca o vom pierde, ne vom asemna cu Iuda: nu vom crede in marea bunatate a lui Dumnezeu, si vom pieri si atunci, sacrificiul Mantuitorului pe cruce devine inutil. - La Institutul Oncologic din Bucuresti, copii de cativa ani (1-2-3 ani), bolnavi de cancer, leucemie, etc. care trec prin tratamente ingrozitoare! Va spun din propria-mi experienta ca tratamentul cu citostatice (chimioterapia) este extrem de greu de suportat chiar si de catre un adult. Ce poate sa fie in sufletul parintilor care trec prin astfel de incercari? Doar Dumnezeu stie de ce ingaduie toate astea. Poate doar asa parintii si copiii, se pot mantui. Nu trebuie sa uitam: << O institutie, ca si un neam, traiesc prin cei care tasnesc, care stau pe cruce fara sa cedeze. O iubire mare pentru Dumnezeu cere o permanenta jertfire. Niciodata nu vom trai fara probleme si fara sabii indreptate impotriva noastra! Nu vedeti invatatura crestina? "N-am venit sa aduc pace pe pamant, ci sabie... Dusmanii omului sunt casnicii lui." Dar toate acestea nu trebuie sa descurajeze pe nimeni cu nimic. Chiar daca omul este afectat de aceste nenorociri, asta nu inseamna sa renunte. Nu! Dumnezeu stie de necazul tau, iar aceste suferinte te incearca pentru a te putea defini, pentru a merita sa fii incununat de Dumnezeu, caci El asta doreste. Nu ne putem inchipui un om mantuit fara merite. De unde vin aceste merite? Din lupta cu suferintele, iar lupta fara jertfa nu se poate! Crucea a mantuit neamul omenesc! Nu dreptatea lui Dumnezeu, nici minunile Sale, ci Crucea! Atunci cand lisus S-a rastignit, atunci a fost biruit satana. Mantuitorul triumfa pe Cruce, iar satana era invins. Deci, nici un crestin nu este scutit, sub nici un chip, de crucea sa, pentru ca e dar de la Dumnezeu suferinta, dragii mei! Nu este numaidecat o pedeapsa. Dar, chiar pedeapsa in sine, canonul inseamna putinta revenirii, a intoarcerii la bine.” (Taina iubirii, Ne vorbeste Parintele Aresnie, vol.3, Editura Manastirea Sihastria, editie ingrijita de Arhimandrit Ioanichie Balan). Avem noi dreptul sa-L judecam pe Dumnezeu? Pai noi, crestinii, n-avem dreptul nici sa ne judecam aproapele, trebuie sa-l iubim. Trebuie sa ne iubim pana si vrajmasii. Pai, daca-l judecam pe Dumnezeu, nu mai suntem crestini, suntem atei, si nu mai trebuie sa ne punem intrebari fara sens, despre Dumnezeu. <<”Iar dacă nedreptatea noastră învederează dreptatea lui Dumnezeu, ce vom zice? Nu cumva este nedrept Dumnezeu Care aduce mânia? - Vorbesc ca un om. Să nu fie! Atunci, cum va judeca Dumnezeu lumea? așa cum este scris: Nimeni nu este drept, nu e nici unul;>> (Romani 3, 5-6). Daca suntem crestini, sa ne rugam la Dumnezeu, in care credem, sa nu ne judece dupa dreptate, sa ne judece cu iubire, ca atunci avem o sansa. Daca judecata va fi dupa dreptate, putini vom trece pe poarta Raiului. Poate ar fi bine sa citim/recitim articolele despre Iconomia dumnezeiasca la: Sfantul Irineu al Lyonului ; Sfantul Atanasie cel Mare ; Sfantul Grigorie de Nyssa; Sfantul Ioan Gura de Aur; Fericitul Augustin; Sfantul Maxim Marturisitorul; Sfantul Ioan Damaschin. Toate sunt pe www.crestinortodox.ro. Am afla mai multe despre maretia lui Dumnezeu, bunatatea lui Dumnezeu, iubirea nesfarsita a lui Dumnezeu pentru noi, pentru ca Dumnezeu este IUBIRE. (iconomíe, iconomii s. f. Planul lui Dumnezeu cu privire la destinul creației și al omului, în special pregătirea mântuirii în Vechiul Testament și realizarea acesteia în Noul Testament. ♦ Planul lui Dumnezeu de mântuire a omului, realizat de Iisus Hristos). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Din folosirea acelui ' dacă' rezultă destul de clar asta.
|
|||
|
|||
![]()
Cartea din care am citat este: Ne vorbeste Parintele Arsenie/arhimandrit Arsenie Papacioc - Vânatori: Manastirea Sihastria, editata in 2004, Capitolul Taina iubirii, pag. 7-8. Cuvant inainte: Arhimandrit Ioanichie Balan, Acoperamantul Maicii Domnului, 1 octombrie, Anul mantuirii 1998
Va rog sa ma scuzati pentru neatentie. |
|
|||
|
|||
![]()
Însăși întrebarea din topic duce cu gândul la răzvrătire... Dacă nici Dumnezeu nu ar fi drept, atunci cine??
Poate moartea, cum am citit într-o povestioară pe forum... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- "Oare, oricare dintre noi (plini de pacate, pentru ca „Toti oamenii sunt pacatosi”) este mai presus decat Mantuitorul Iisus Hristos?!" Eu nam spus ca sunt mai presus decat Hristos. Eu am spus ca din compasiune pentru acele suflete, si din solidaritate cu ele, m-as duce si eu acolo daca ar fi adevarata conditia. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|