![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
mihaela_dadp: stiu ca nu sunt singura care am gandit asta
Draga Mihaela, sunt pe acest forum de mai bine de 6 luni si am auzit de nenumarate ori spunandu-se aproximativ aceleasi lucruri ca si cele afirmae de tine. Deci nu esti singura, care gandeste aceste lucruri. Intrebarea mea e cum de ajungi sa gandesti asa, avand in vedere ca sunt foarte multi , care merg la biserica, dar nici prin gand nu le-ar trece sa gandesca ceva rau despre slujitorii bisericii. Nu trebuie sa-mi dai mie raspuns, dar poate ti-l dai tie. Cand merg la biserica, ma duc pentru slujba de duminica, pentru maslu si altele asemanatoare. Sunt bucuroasa ca am un ban pe care-l pot da, in schimbul marelui bine pe care il primesc. Consideri ca sunt rupta de realitate? Pentru mine biserica e locul in care ma rog si in care il simt pe Dumnezeu mai aproape. Tu la care realitate te referi? Daca te referi la veniturile preotilor, atunci intra in dialog cu urzicuta, care te va lamuri cat castiga un preot si cat ar trebui sa castige pentru un trai decent. Ori, parte din aceste venituri vin tocmai din banii de la acatiste. |
|
|||
|
|||
![]()
ptr anca : imi pare rau, dar n-ai inteles esenta mesajului meu. mult zgomot ptr. nimic.
ptr mihaela : n-as zice ca vad lucrurile cosmetizate, oricum pana nu demult am trait tot in Romania. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate nu am inteles mesajul asa cum vrei tu, Mirela, dar asta nu inseamna ca nu l-am inteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu inteleg cum dati voi de acesti preoti avizi de bani, ca eu nu am intalnit decat preoti, care sunt niste adevarati sfinti. Eu va cred pe voi ca nu mintiti, dar experienta mea nu este identica cu a voastra. Iar ca crestina, prefer sa spun adevarul, nu minciuni. Si sa nu uitam: unii mai primesc si mosteniri. |
|
|||
|
|||
![]()
este adevarat sunt preoti instariti,noi cunoastem multi,care au avut si inainte de preotie bani,case,masini cumparate de parinti,chiar5 noi avem un apartament cochet cumparat prin 97 cu 12ooo dolari,iar acum valoarea lui a crescut..insa cei care ne vad casa gandesc ca a furat sotul meu....ori el a fost preotit abia acum cativa ani...
in general preotii parohi aceia instalati in functii cu 2o 3o de ani in urma au mai toti vile,masini..ei stiu cum dobandite, FEREASCA Dumnezeu de lacomie pentru ca stiu cat este de molipsitoare..sa-i lasam in plata Domnului..marturisesc ca de multe ori mi-a fost ciuda ca vine sotul cu atat de putini bani acasa..el ca sa intelegeti este ca un zilier,de doua-trei ori pe saptamana este acceptat la o Biserica este platit de preotul paroh,acelasi preot ii remunereaza pe preotii colaboratori cu sume infime pe langa ceea ce el primeste de la oameni,doua sute de mii max.cinci/slujba,botezurile si cununiile oficiindu-le impreuna cu preotul 2.Asa incat sotul meu nu cred ca depaseste 4 mil./luna.Sincer:) S-au zis deja destule pe topicul acesta,eu una nu mai scriu. |
|
||||
|
||||
![]()
Vad ca a devenit o obsesie , castigul, banul, averea , elemente ce ne indeparteaza mult, mult de tot de la adevarata credinta. Oare nu mai avem ce dezbate pe acest forum. Ne smintim fara sa vrem, ne diluam in discutii si subiecte apropiate si placute celui potrivnic :BANUL , IMBUIBAREA , BOGATIA LUMEASCA . Oare cu acestea trebuie sa ne hranim sufletul si asa el plin de pacate . Discutiile degenereaza foarte mul, spre satisfactia celor fara de credinta. Pentru ca tot veni vorba de preotie , biserica in general si in particular, ar fi foarte placut si interesant, ca Urzicuta, sa initieze niste teme despre adevarata credinta si sa nu ne mai pierdem in teme de mahala
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Proiectul de lege privind Statutul Minorităților | Decebal | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 22.12.2012 19:02:27 |
Poti fi nas de cununie daca nu esti casatorit? | ciprian22 | Generalitati | 16 | 22.03.2010 00:46:05 |
solidaritate privind biserica Sf.Iosif | Atena | Despre Biserica Ortodoxa in general | 4 | 25.07.2006 09:50:32 |
|