Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2008, 01:43:43
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de olivian
REPET INTREBAREA: AVETI VREO PARERE DESPRE ACEST CAZ?
Ce parere sa am daca nu cunosc detaliile acestei intamplari? Sunt aici cateva supozitii riscante, care nu stiu daca sunt adevarate sau nu. De unde sa pot sti eu de o anumita inscenare masonica? Sau ce stiu eu despre implicarea masoneriei in Biserica Ortodoxa? Zvonuri sunt o multime, dar am eu dreptul sa judec sau sa comentez pe baza zvonurilor?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 01:45:31
mirelat
Guest

Implicit

cu sau fara Daniel Corogeanu sau masoni, mitropolitul Moldovei tot ajungea Patriarh, dupa cutuma.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 01:51:45
olivian olivian is offline
Member

Data înregistrării: 27.01.2008
Implicit

Tocmai din aclasi motiv am daresat aceasta intrebare, pentru ca nu am nici eu dovezi concrete. Cu toate acestea, si eu am aflat ceea ce am amintit mai sus, de la niste ieroschimonahi de prin acele zone. totusi, cred ca cineva va avea o lamurire si pentru mine, cat si pentru alti ortodocsi.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 06:57:28
mirelat
Guest

Implicit

:) CNSAS-ul si SRI-ul nu dau raportul pe acest forum. din fericire!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 07:42:02
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet
Mai ramane, ca in Evanghelia de astazi, sa-i multumim lui Dumnezeu ca suntem pe calea cea dreapta, ca nu mergem la intruniri ecumenice, ca pastram adevarul, nu ca acest Patriarh vandut masonilor, ecumenistilor, securitatii, etc!
f. bine zis, omulet!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 08:38:20
Member

Implicit

in calitate de crestin obisnuit, iti adresez urmatoarea intrebare: CUM DAICA, 'UN PATRIARH VANDUT LA MASONI'?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 10:07:04
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Stimate, Olivian, dumneata nu recunoshti ce eshti shi anume ca faci parte din ABOT unde eshti episcop, poi de ce ascunzi acest lucru? asta da de gandit.

Spui ca eshti calugar de 30 de ani deci de multa vreme, foarte bine, deci te-ai ocupat cu cele sfinte multa vreme, de pe vremea preafericitului Patriarh Teictist shi cel dinaintea lui, ca inseamna ca eshti monah din 1978, deci ai intrat in monahism pe vremea cand Biserica Noastra avea o oarecare traditzie panecumenica deoarece din 1800-1900 s-a inceput ecumenizarea cum spune sfantul respectiv citat de Laurentziu, ca atunci s-a inceput aceasta modernizare sa-i zicem asha, mia mult din motive lingvistice, dar shi pentru ca la noi domina sistemul feudal shi boieresc, deci s-a incercat aducerea din occident a unor valori care pentru unii invatzatori le considera mai bune decat iobagia shi feuda shi boierismele shi ocupatziunea imperiala de diferite forme.

Deci importul unor valori s-a inceput pe la 1800 shi ceva... shi in cadrul acestor importuri s-au erijat ca promotori ai lor diferite biserici occidentale, DECI PAN ECUMENISMUL CRESHTIN.

Acuma observand inclinatzia Bisericii noastre ce nu era Condusa de PF Daniel ci de altzii, mari monahi shi duhovnic shi prooroci, parintzi ai noshtri au luat atitudine, intuind ce urmeaza, ca nu e greu daca te gandeshti la interesele imperiale ale catolicismului sau prozelite ale diferitelor alte biserici sau secte.

Luand atitudine shi chiar fiind avertizatzi de Duhul Proorociei shi de Dumnezeu ca sa ne incurajeze sa nu schimbam BUNA CREDINTZA ORTODOXA SHI FILOXENICA pe credintzele cu "manushi dar cu copite la unghii" ale altora deci au militat pentru reorientarea spre traditzionalismul nostru primitor de straini shi ne-zelot ca nu cumva sa cadem de la Slava lui Dumnezeu pentru slava lumii dar fear a ajunge pentru asta de a ne ura shi schisma intre noi shi a ne para unii pe altzii ca prin TV shi ziare, ca nu a vrut sa transforme biserica intr-o adunatura de ciudatzi care iscodesc shi se suspicioneaza shi se hulesc unii pe altzii sustinand ca o fac pentru integritatea ortodoxiei....

DECI SF PARINTZI NU AU FOST SCHISMATICI, NICI ECUMENISHTI, NICI ANTIECUMENISHTI Shi NICI ANTI-ANTIECUMENISTI, ci au cautat pe cat posibil sa taie voia lor prin ascultare de VOIA LUI DUMNEZEU RAMANAND IN HRISTOS, shi din mancare fireshte.

Acuma, sa zicem ca dumneata Oliviene avand Binecuvantare de pe vremurile comuniste in care traiam, shi pastrand-o voi v-atzi separat shi cautatzi sa ne invatzatzi ce? deci ce vretzi voi defapt shi ce ne spunetzi?

Care este Mesajul Vostru, dupa ce v-atzi separat shi atzi format ABOT-ul, ce spune biserica voastra, ca ce? shi ce vretzi de la noi, shi ce sa facem noi concret, shi unde sa mergem shi de ce? Unde shi la ce ne chematzi? Voi atzi vrea ca in loc la BOR sa ajungetzi voi ABOT, pentru ce shi de ce? Ce difera la Voi fatza de BOT? in afara de schisma shi neascultare de Maimarele, adica de sinod shi arhierei shi Patriarh? adica de Biserica Ortodocsa Romana, autocefala?.... Shi cine v-a imputernict sa osanditzi un ierarh? unde atzi gasit in scripturi osandirea mai marilor noshtri, sau denigrarea?

Sau daca nu-i osanditzi ci vretzi sa ne protejatzi de ei, aratandu-ne cine ii dirijeaza shi cu ce se ocupa, ma intreb, voi nu tot in BOR atzi aparut shi atzi crescut? Nu in BOR atzi fost monahi shi calugari? Iar daca v-a dat afara, sa zicem ca v-a dat din manastire afara, pentru ce va trebuie o alta biserica shi care poate ca v-a proceda la fel, de ce nu ramanetzi sa-i urmatzi lui Dumnezeu asha cum atzi ajuns, cashtigand sa zicem, cununa ca pe nedrept atzi fost scoshi sau hulitzi, shi in smerenie, cashtigatzi Imparatzia Cerurilor, de ce va trebuie voua alta biserica pe care n-o marturisitzi pe a voastra, nu spunetzi cine o conduce, dar ne aratazti ca a noastra e condusa de cineva pe care voi nu-l doritzi.... Poi de cand pana cand a hotarat oamenii cine sa le fie episcop, poi nu Dragostea shi dreptatea lui Dumnezeu le trimitea un slujitor care sa-i duca la Dumnezeu shi nu la oameni? Poi oamenii ne duc la oameni, iar trimishii lui Dumnezeu, la Dumnezeu ne duc.

Voi trimishii cui suntetzi shi unde vretzi sa ne ducetzi?

Nici un mare duhovnic, pe vremurile intre 1800-2000 nu a plecat din BO sau apoi din BOR chiar daca au militat pentru voia lui Dumnezeu.... sau poate ca nu shtiu eu.... voi pe cine urmatzi? ???:(
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 10:23:01
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
Citat:
PATRIARHUL DANIEL, PE CAND ERA MITROPOLIT, A FOST MUSTRAT IN PUBLIC, DE CATRE IEROSCHIMONAHUL DANIEL COROGEANU, PE TEMA ECUMENISMULUI. CIUDAT E EAPTUL CA, LA PUTIN TIMP S-A PETRECUT GROZAVIA DE LA 'TANACU'. MULTI SPUN CA PARINTELUI DANIEL I S-A INSCENAT DE CATRE MASONI, FOARTE SISTEMATIC, ASA INCAT SA NU-I MAI STEA IN CALE MITROPOLITULUI ECUMENIST. CE PARERI AVETI DUMNEAVOASTRA?
REPET INTREBAREA: AVETI VREO PARERE DESPRE ACEST CAZ?
Este un topic separat!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 10:24:51
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Stimate, Olivian, dumneata nu recunoshti ce eshti shi anume ca faci parte din ABOT unde eshti episcop, poi de ce ascunzi acest lucru? asta da de gandit.

Spui ca eshti calugar de 30 de ani deci de multa vreme, foarte bine, deci te-ai ocupat cu cele sfinte multa vreme, de pe vremea preafericitului Patriarh Teictist shi cel dinaintea lui, ca inseamna ca eshti monah din 1978, deci ai intrat in monahism pe vremea cand Biserica Noastra avea o oarecare traditzie panecumenica deoarece din 1800-1900 s-a inceput ecumenizarea cum spune sfantul respectiv citat de Laurentziu, ca atunci s-a inceput aceasta modernizare sa-i zicem asha, mia mult din motive lingvistice, dar shi pentru ca la noi domina sistemul feudal shi boieresc, deci s-a incercat aducerea din occident a unor valori care pentru unii invatzatori le considera mai bune decat iobagia shi feuda shi boierismele shi ocupatziunea imperiala de diferite forme.

Deci importul unor valori s-a inceput pe la 1800 shi ceva... shi in cadrul acestor importuri s-au erijat ca promotori ai lor diferite biserici occidentale, DECI PAN ECUMENISMUL CRESHTIN.

Acuma observand inclinatzia Bisericii noastre ce nu era Condusa de PF Daniel ci de altzii, mari monahi shi duhovnic shi prooroci, parintzi ai noshtri au luat atitudine, intuind ce urmeaza, ca nu e greu daca te gandeshti la interesele imperiale ale catolicismului sau prozelite ale diferitelor alte biserici sau secte.

Luand atitudine shi chiar fiind avertizatzi de Duhul Proorociei shi de Dumnezeu ca sa ne incurajeze sa nu schimbam BUNA CREDINTZA ORTODOXA SHI FILOXENICA pe credintzele cu "manushi dar cu copite la unghii" ale altora deci au militat pentru reorientarea spre traditzionalismul nostru primitor de straini shi ne-zelot ca nu cumva sa cadem de la Slava lui Dumnezeu pentru slava lumii dar fear a ajunge pentru asta de a ne ura shi schisma intre noi shi a ne para unii pe altzii ca prin TV shi ziare, ca nu a vrut sa transforme biserica intr-o adunatura de ciudatzi care iscodesc shi se suspicioneaza shi se hulesc unii pe altzii sustinand ca o fac pentru integritatea ortodoxiei....

DECI SF PARINTZI NU AU FOST SCHISMATICI, NICI ECUMENISHTI, NICI ANTIECUMENISHTI Shi NICI ANTI-ANTIECUMENISTI, ci au cautat pe cat posibil sa taie voia lor prin ascultare de VOIA LUI DUMNEZEU RAMANAND IN HRISTOS, shi din mancare fireshte.

Acuma, sa zicem ca dumneata Oliviene avand Binecuvantare de pe vremurile comuniste in care traiam, shi pastrand-o voi v-atzi separat shi cautatzi sa ne invatzatzi ce? deci ce vretzi voi defapt shi ce ne spunetzi?

Care este Mesajul Vostru, dupa ce v-atzi separat shi atzi format ABOT-ul, ce spune biserica voastra, ca ce? shi ce vretzi de la noi, shi ce sa facem noi concret, shi unde sa mergem shi de ce? Unde shi la ce ne chematzi? Voi atzi vrea ca in loc la BOR sa ajungetzi voi ABOT, pentru ce shi de ce? Ce difera la Voi fatza de BOT? in afara de schisma shi neascultare de Maimarele, adica de sinod shi arhierei shi Patriarh? adica de Biserica Ortodocsa Romana, autocefala?.... Shi cine v-a imputernict sa osanditzi un ierarh? unde atzi gasit in scripturi osandirea mai marilor noshtri, sau denigrarea?

Sau daca nu-i osanditzi ci vretzi sa ne protejatzi de ei, aratandu-ne cine ii dirijeaza shi cu ce se ocupa, ma intreb, voi nu tot in BOR atzi aparut shi atzi crescut? Nu in BOR atzi fost monahi shi calugari? Iar daca v-a dat afara, sa zicem ca v-a dat din manastire afara, pentru ce va trebuie o alta biserica shi care poate ca v-a proceda la fel, de ce nu ramanetzi sa-i urmatzi lui Dumnezeu asha cum atzi ajuns, cashtigand sa zicem, cununa ca pe nedrept atzi fost scoshi sau hulitzi, shi in smerenie, cashtigatzi Imparatzia Cerurilor, de ce va trebuie voua alta biserica pe care n-o marturisitzi pe a voastra, nu spunetzi cine o conduce, dar ne aratazti ca a noastra e condusa de cineva pe care voi nu-l doritzi.... Poi de cand pana cand a hotarat oamenii cine sa le fie episcop, poi nu Dragostea shi dreptatea lui Dumnezeu le trimitea un slujitor care sa-i duca la Dumnezeu shi nu la oameni? Poi oamenii ne duc la oameni, iar trimishii lui Dumnezeu, la Dumnezeu ne duc.

Voi trimishii cui suntetzi shi unde vretzi sa ne ducetzi?

Nici un mare duhovnic, pe vremurile intre 1800-2000 nu a plecat din BO sau apoi din BOR chiar daca au militat pentru voia lui Dumnezeu.... sau poate ca nu shtiu eu.... voi pe cine urmatzi? ???:(
PENTRU A PRIMI UN RASPUNS CONCRET LA ACESTE INTREBARI, TE ROG SA AI PUTIN RABDARE, SI VOI LUA LEGATURA CU ADMINISTRATORUL SITE-ULUI NOSTRU, PENTRU A DEZVOLTA UN RASPUNS CONCRET, TEMEINIC SI PE INTELESUL TUTUROR. ACUM, CREDEMA, NU AM CUM SA-TI DAU UN ASA COMPLEX RASPUNS.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2008, 10:46:04
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Ei pe bune,zau nu minti?Nu vrei sa le cad in genunchi de admiratie?Nu le ajung institutele noastre ortodoxe,care-i problema?Vor functii,vor ranguri,numai mantuirea nu.De ce Arsenie Boca si toti marii duhovnici au studiat numai la ortodocsi?Ei erau mai prosti si astia mai destepti sau ce?Mai termina cu prostiile ca te faci de stii tu ce.
"Pretene", erau putine institute pentru studii, in Romania. Problema este, insa, alta!
Daca ai fi trecut prin Facultatea de Teologie Ortodoxa ai vedea ca nici carti nu prea sunt. Si nu sunt pentru ca in perioada comunista nu prea sa scris pe teme teologice.... Si nici nu s-a tiparit.

Nu ma fac de nimic prietene. Eu, cel putin, stiu despre ce vorbesc! Si vorbesc in cunostinta de cauza.

Tu, in schimb, esti orbit de "stii tu cine" spui orice numai sa denigrezi BOR.
Incet - incet ne obisnuim cu tine si nu te mai luam in seama. Esti pe fundal. Ca masina de spalat care isi face programul de stoarcere...
Vorbesti aiurea...daca nu-i ajungeau scolile nostre pentru eminenta lui cenusie,de ce n-a mers tot la ortodocsi,la greci de exemplu,ca acolo nu a fost comunism.Oricum ai da-o tot te faci de stii tu ce.Pe fundal esti tu,ca o moara stricata,un aplaudac ce le canta in struna sinodului si patriarhului B.O.R.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Daniel implineste 23 de ani de calugarie costel Stiri, actualitati, anunturi 1 08.08.2010 23:48:39
Patriarhul Daniel accidentat lucia_anghelina Stiri, actualitati, anunturi 4 12.04.2008 01:29:05