Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2008, 21:21:58
emanuel2007
Guest

Implicit

ti-am mai spus ... pentru ca asa esti ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 21:25:58
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Asadar nu ai un motiv anume ci pur si simplu asa ai hatarat tu ca sint. Eu te iert draga Emanuel.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 21:34:00
emanuel2007
Guest

Implicit

sa fii anatema cu toata iertarea ta ratacita ... ti-am mai spus nu am nevoie de nici o iertare din partea ta ... ai facut afirmatii eretice si de aceea ai cazut sub anatema , anatema pe care nu am inventat-o eu , ci au pronuntat-o sf sinoade ... insa voi va credeti mai mari decat sinoadele de a-ti ajuns sa desfiintati de capul vostru canoanele si anatemele hotarate de acele sinoade ... asta este mandrie draceasca , luciferica si nu o simpla mandrie omeneasca ... sunteti fii legitimi ai diavolului si satanisti ascunsi ... nu aveti nici in clin nici in maneca cu ortodoxia si sf parinti pe care ii desconsiderati si nu le respectati invataturile lor decat atunci cand le interpretati in mod patimas ... sunteti fii ai iadului iar eu nu am si nici nu voi avea nici o comuniune cu voi ... deci acceptati ca nu facem parte din aceeasi biserica ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 21:44:09
Senior Member

Implicit

Care sunt afirmatiile eretice pe care le-am fact? Cat despre Biserica, eu sunt crestin ortodox si fac parte din Sfanta Biserica Crestina Ortodoxa, indiferent de "deciziile" tale. Daca spui ca nu facem parte din aceeasi biserica, tu unde te situezi?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 23:06:35
emanuel2007
Guest

Implicit

prin faptul ca i-ai dat dreptate lui achimovjan te-ai facut partas la ereziile lui si esti anatema ... poti daca vrei sa te impartasesti zilnic , poti sa faci si minuni din partea mea , sa pogori si foc din cer si sa invii si mortii si sa ai si vedenii si vise cu duiumul , dar ortodox nu esti si nici mantuirea nu ai sa ai ... caci mantuirea este prin pocainta ...

asta se va vedea in vamile vazduhului , caci aicea pe pamant si anticristul se va da drept dumnezeu si va fi si crezut de toata lumea , si ce daca ? in vami se va vedea adevarul ... si la judecata finala ... acolo sa ii vad eu pe eretici , pe cei care s-au luat de biserica , pe cei care au considerat gunoaie anatemele sfintilor parinti ... vai voua !
Reply With Quote
Vechi 14.07.2008, 23:53:23
Senior Member

Implicit

Of,of,of,sarmane Emanuel, vad ca iti imaginezi imaginatii. Spui ca am luat partea lui Achimovjan. De unde rezulta lucrul acesta? Ce Dumnezeu se intampla cu tine? Eu am indemnat la buna conduita in comunicare, la rabdare si echilibru in exprimarea opiniilor, la iertare reciproca pentru ca prea v-ati indarjit, la calmarea spiritelor pentru a avea un dialog civilizat din care sa invatam cu totii ce este bun, iar tu ma faci fiu al diavolului, emiti verdicte in ce ma priveste, tii un discurs general despre eretici (cu care, de altfel sunt de acord dar nu are nici o legatura cu mine), tragi concluzii abracadabrante cum ca desfiintez de capul meu canoanele si anatemele hotarate de sfintele sinoade s.a.m.d. De unde rezulta aiurelile astea? Te imaginezi pe un tron de judecata? Vai de tine sarmane. Va trebui sa te ignor de acum in colo. Nu meriti vreo atentie. Sper sa te lumineze Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2008, 09:05:08
emanuel2007
Guest

Implicit

ai spus asta : " Dragii mei, va rog frumos, faceti pace. Chiar credeti ca vreunul dntre noi detine adevarul in asa masura incat sa-i judece si chiar sa-i condamne pe cilalti? Prea sunteti patimasi. Merita sa meditam la sensul adanc al fiecarei postari, iar acolo unde nu suntem de acord sa ne exprimam dezacordul in mod politicos si argumentat, nu cu ura, cu acuzatii, cu injuraturi, cu anatemizari etc.Iertati-ma ca ca mi-am permis sa dau sfaturi asupra conduitei pe forum dar, cu tot respectul pentru toti, vad ca prea s-a depasit masura. Totusi ..., este un forum CRESTIN ORTODOX. "

deci dupa tine a spune cutarui eretic ca a cazut sub anatema cutare este judecare nu ? si ca nu ar trebui sa ii spun care este realitatea de fapt , de dragul de a nu judeca ... iti spun ca gresesti : sfintii care au dat anatemele respective pentru ortodocsi le-au dat , ca sa le respecte ; iar cel care se pretinde ortodox si nu este in realitate trebuie atentionat ca incalca cutare canon si cutare anatema ; asta nu este judecare ... eu nu cred ca am vorbit nepoliticos ci doar am exprimat ceea ce DEJA AU SPUS SFINTII PARINTI ... oare ce au spus ei este judecare ? atunci ce trebuia sa fac ? sa ii spun : mai cutare , eu iti spun ca gresesti , dar nu iti aduc nici un argument ca sa nu fiu nepoliticos ? asta este nejudecarea dupa tine ? iar a aduce argumente , normal ca trebuia sa ii aduc in fata canonul respectiv si sa il previn ca incalcarea lui atrage cutare pedeapsa ... caci altfel putea sa spuna : ei si ce daca spune canonul asta ca nu se intampla nimic ... ei uite ca se intampla ca este anatema trebuie sa ii raspund eu ...
deci de ce a spune anatema este ura dupa tine ? eu asta nu pot intelege ?
caci duhovnicul meu mi-a spus : " sa nu blestemi niciodata pentru ca ti-a facut cineva vre-un rau oarecare ca este mare pacat care se pedepsete greu , dar pe cei care sunt dati anatema de sfintii parinti sa ii dai si tu anatema , ca sa nu cazi sub anatemele respective " ... iata ce cuvant intelept si iata discernamantul in ce priveste blestemele ... a te feri sa dai anatema pe cei care deja sunt dati de sf canoane ( care nu sunt niste simple reguli exterioare , omenesti ci sunt date de Duhul sfant ) inseamna sa te rusinezi de sfinti si de Mantuitorul pentru a fi in acord cu veacul acesta , despre care stii ce a zis Mantuitorul ... eu nu zic sa dai anateme in nestire : ai vazut pe cineva ca a exprimat ceva eretic si gata l-ai si dat anateme ... nu ! ii aduci mai intai toate argumentele de care are nevoie si abia apoi , daca vezi ca ramane neindreptat , atunci nu mai ce face si recunosti ca este anatema ... caci este ... iar cand eu spun anatema nu spun ca el va ramane vesnic sub anatema respectiva ci ii doresc indreptarea , dar asta depinde de el si nu de mine , odata ce eu i-am adus toate argumentele necesare ...
anatemele date de un sinod ecumenic nu se poate face dispensa de ele decat numai de catre alt sinod ecumenic : " cel mai mic se binecuvinteaza de cel mai mare " ... cum sa poate deci un simplu crestin sau preot sa dispenseze el de capul ui de canoane care au fost hotarate de un sinod ecumenic ... ce tu esti mai mare decat un sinod ecumenic ? in biserica exista o ierarhie daca nu stiai , si exista o ascultare ... deci daca tu nu poti sa faci canoane in biserica atunci desigur ca nu poti nici sa desfiintezi pe cele deja stabilite ... iar a face disensa de anumite canoane inseamna a le inlatura numai temporar , deci nici macar un sinod ecumenic nu poate sa desfiinteze definitiv nici un canon , ci numai dispenseaza de canoane temporar ... deci cine nu poate sa stabileasca canoane pentru biserica nici sa dispenseze de cele deja existente nu poate ...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2008, 10:06:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Aruncam in stanga si in dreapta cu anateme, ca si cand acesta este rostul omului atunci cand descopera o greseala. Oare ce s-ar fi intamplat daca Hristos nu ar fi vindecat firea omeneasca ci ar fi aruncat asupra ei anatema? Raspunsul e simplu: am fi ramas in moarte. E mai usor sa cerem excluderea definitiva a unora din Biserica decat sa incercam sa iertam si sa indreptam. Din inima iubitoare de sine ia nastere gandul: de ce sa iert? - si nu iertam. S-ar cuveni ca in clipa in care ne simtim jigniti sa ne refacem in minte si in inima chipul celor ce ni s-au fagaduit in schimbul iertarii si cu siguranta vom da nastere altui glas: ai de ce sa ierti - si vom ierta.

Daca dupa ce ne vom jertfi pentru dreapta credinta, vom vedea ca sunt unii care nu-si recunosc ratacirea si nu vor sa se indrepte, e mai sanatos sa nu spunem anatema, ci sa lasam lui Hristos dreptul de a rosti: ""Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui".
Reply With Quote
Vechi 15.07.2008, 10:10:19
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

:hmmm: Frate emanuel2007, dumneata ai o problema, si e GRAV!!! ??? ??? ???
Dar cine te crezi dumneata, iluminatul iluminatilor sa dai pe toti anatemei ca nu stiu ce erezii se fac pe aici si se pun la cale vezi-Doamne nu stiu ce comploturi impotriva credintei propovaduite de Apostoli sau a Mantuitorului...?? :hmmm: Mai dar tu ce esti, purtator de cuvant la Imparatia Cerurilor!!! De-ti permiti sa vorbesti in numele atator Sfinti Parinti si Sinoade!!! Matale nu vezi ca esti pe dinafara complet!!!!!!
PE MINE M-AI ACUZAT, IN RAVNA DUMITALE PT ADEVAR - VEZI DOAMNE!! - CA AM FACUT NU STIU CE EREZII, DAR DUPA CE M-AI CITIT SI PE MINE PRINTRE RANDURI, DIN CAUZA SPUMELOR LA GURA, CRED SI EU CA II VEZI PE TOTI DE PE AICI ERETICI!!!!! DAR VAD CA DE FAPT MATALE II CITESTI PE TOTI PRINTRE RANDURI SI II FACI ERETICI FARA ABSOLUT VREO DOVADA REALA!!!! FRATELE NOSTRU, MERGI LA UN CONSULT PSIHIATRIC!!! SI NU MAI DISCREDITA OAMENII PE AICI IN VIRTUTEA INTELEPCIUNII SI INDUMNEZEIRII DUMITALE!!! :hmmm: :hmmm:
Ravna asta sa o arati cand om fi prigoniti cu totii, atunci sa te arati mare aparator al credintei, mai frate!!! Aici faci pe vitezomanul, si esti ridicol... :hmmm: :|
Nu-ti mai pierde timpul cu noi ereticii, draga frate!!! Suntem caz pierdut pt matale, asta e!!! :D :D
??? ??? ???
Reply With Quote
Vechi 15.07.2008, 12:18:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
anatema celui ce nu zice anatema : costel creca te simti ...
anatema si cu dragomirna ...
eu am dat suficiente argumente ca este erezie a considera curvia nepacat si am fost cat se poate de ingaduitor si iertator ... dar sa iert ca voi ereziile pana acolo incat sa zic ca nu sunt erezii , asta nu o voi face ... eu nu vorbesc in numele sf parinti ci respect invatatura lor ... caci nu am adus nici o inovatie ci am repetat invatatura lor ... innumele sf parinti si ortodoxiei vorbesc numai aceia ca vsovi si ca voi care aduce propriile voastre invataturi si vreti sa fie luate de bune ... ma faci sa rad de tine ... ce erezii spui ... ai infumurare si mandrie cu caru si te consideri mai presus de sf parinti si de sinoadele ecumenice ...
caci nu numai a ierta este pentru ortodocsi caci de aia spunem " si ne izbaveste pe noi de cel viclean " ...
Draga rafael, cum sa te linishtesc... (shtiu ca nu primeshti linishtire de la eretici)

poi cine altcineva a sustzinut ca CURVIA nu este pacat? decat tu sustzii ca o sustzinem noi...

cine contrazice pe sfintzii parintzi shi cine inoveaza? decat tu sustzii ca o fac ceilaltzi numai tu nu... deci ei sunt eretici shi tu nu...

ce invatzaturi propovaduim noi? decat cele sustzinute de sfintzii parintzi cu care ne ridiculizezi shi ne acuzi pe noi?

cine se considera mai sus ca sfintzii parintzi? decat dumneata ca mereu afirmi asta despre altzii shi despre tine nu, ca tu afirmi erezia noastra shi nu sfintzii ne-o afirma ci tu in numele lor... deci cine se considera sus?

dumneata nu vezi ca toate argumentele pe care le ridici sunt in favoarea ta shi ma intreb ca sa ce? ii pui pe altzii la zid shi ce ciudat este ca tu te apropii mereu de plutonul de executzie... domnule nu te mai suicide public ca exact in ispita asta l-a atras pe Mantuitorul caci ducandu-l satana la Templu shi suindu-l in varful turlei i-a zis, arunca-te jos ca ingerii vor avea grija sa nu tzi se vateme absolut nimic, te vor purta pe bratze... iar Mantuitorul i-a zis "inapoia mea satana, caci este scris sa nu ispiteshti pe Domnul Dumnezeul Tau"

deci daca incoltzeshti pe altzii shi de la un momentdat incepi sa te simtzi tu incoltzit de propriile vorbe cu care ai acuzat in neshtire pe altzii, nu incerca sa te tzii de autoindreptatzire cu sfintzii parintzi shi cu canoanele ca ei nu te indreptatzesc pe tine ci pe cel ce se smereshte shi lasa dreptatea shi judecata in seama lui Dumnezeu, iar dumneata incearca sa vezi maidegraba daca in loc sa fi rob dreptatzii nu cumva ai devenit intretimp ighemon... crezand ca shi sfintzii au fost ighemoni... nu ci ei ca nishte miei fara glas au fost trimishi intre lupi... pe cand dumneata ca un lup se pare ca eshti trimis intre oi...

deci draga Rafael... unde vezi dumneata infumurare shi mandrie comparand mereu cu susul shi cu josul sfintzilor parintzi, cunoshti dumneata ascultarile fiecaruia?

nu vezi ca decate ori pare ca trebuie sa dai altuia dreptate fugi la canoane shi la scrierile sfinte ca sa-i indreptatzeshti pe sfintzi shi astfel sa ai shi tu dreptate de pe pozitziile lor shi sa nu mai fi nevoit sa-tzi recunoshti greshala... poi pozitziile lor erau smerite caci "Sunt smerit shi Bland cu inima" pe cand dumneata te-ai urcat pe capitza shi numeri paiele de sub tine...

deci draga Rafaele te rog pentru ultima data revino-tzi in fire ca altfel ne suparam rau de tot... i-atzi crucea ta shi nu a sfintzilor parintzi shi urmeaza lui Hristos ca dumneata nu ai dus crucea lor ca daca tzi-ar fi dat o bucatzica ai fi urlat asha cum faci acum ca e erezie sa tzi se puna in spinare un mic pacat pe care nu l-ai facut, dar atunci cand pui dumneata la altzii gramezi de paie... deci ai grija ca fiind cocotzat pe capitza sa nu vina un om rau shi sa-i puna foc, ca atunci patzeshti shi dumneata ca meshterul manole... ca shi acela s-a laudat la negru voda ca putem face o manastire shi mai frumoasa shi mai aratoasa pentru pomenire... ca doar ce manastire putea fi mai frumoasa decat aia in care shi-a sacrificat propria sa fericire shi viatza... deci mintzea shi se lauda shi negruvoda s-a prins shi le-a luat scarile shi astfel shi-au dat shi viatza lor pentru ea nu numai a altora gasindu-shi sfarshitul lor de meshteri mari, calfe shi zidari... 25x???:(:(
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evanghelia zilei maria-luisa Generalitati 7 03.08.2015 11:59:56
Evanghelia lui Iuda ben_gal Iudaismul 7 15.04.2010 17:43:32
Copil nascut cu un verset scris pe picior adelin Stiri, actualitati, anunturi 22 07.02.2010 10:14:31
Un verset cunoscut Florin-Ionut Generalitati 1 08.08.2008 09:49:46