![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Evident, iubirea este altceva, dar daca voi insistati cu erotismul..) |
|
|||
|
|||
![]()
Voi vorbiti de pasiunea erotica, eu nu...
Pacat ca doar asta vedeti in relatia dintre soti...
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca noi ne-am naste asa n-am mai fi parte din mama si parte din tata...Nici unul nu si-ar pune contributia...Bine, atata ca femeia ar purta copilul in pantece, dar in rest deloc nu si-ar aduce contributia la creatie, si tocmai asta e minunea, sa poti participa la "procreeatie"
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Cei trupesti si cei iubitori de placeri blameaza fecioria si aduc drept marturie urmatorul text: “Blestemat este cel care nu ridica samanta in Israel” (Deuteronomul XXV, 9.). Dar noi avand incredere in Dumnezeu Cuvantul, care s-a intrupat din Fecioara, spunem ca fecioria este de la inceput si ca dintru inceput a fost sadita in firea oamenilor. Omul a fost plasmuit din pamant virgin. Din Adam numai a fost facuta Eva. In paradis domnea fecioria. Dumnezeiasca Scriptura spune ca atat Adam cat si Eva erau goi si nu se rusinau (Facerea II, 25.). Cand insa au calcat porunca, au cunoscut ca erau goi si, rusinandu-se, si-au cusut lor invelitori. Si dupa calcarea poruncii, cand au auzit: “Pamant esti si in pamant te vei intoarce”( Facerea III, 19.), cand prin calcarea poruncii a intrat moartea in lume, atunci “a cunoscut Adam pe Eva, femeia Lui, si a zamislit si a nascut”( Facerea IV, 1.). Pentru aceea a fost infiintata casatoria, ca sa nu se distruga si sa se desfiinteze, din pricina mortii, neamul omenesc, pentru ca, prin nasterea de copii, avea sa se mantuiasca neamul omenesc.
Poate ca cei care au facut obiectia de mai sus vor intreba: ce vor sa spuna cuvintele: “Barbat si femeie” (Facerea I, 27.) si cuvintele: “Cresteti si va inmultiti” (Facerea I, 28.). La acestea vom spune: cuvintele “Cresteti si va inmultiti” nu indica numaidecat inmultirea oamenilor prin impreunarea conjugala. Dumnezeu putea sa faca sa se inmulteasca neamul omenesc si in alt chip daca ar fi pazit pana la sfarsit necalcata porunca. Dar Dumnezeu, prin prestiinta Sa, cel care stie pe toate inainte de nasterea lor, stiind ca au sa calce porunca si au sa fie condamnati la moarte, anticipand aceasta, a facut barbatul si femeia si a poruncit sa creasca si sa se inmulteasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Fecioria e pentru cei care traiesc in celibat si pentru monahi.
Sfantul Ioan Damaschinul se refera acolo la cei care traiesc ca celibatari adica necasatoriti si la monahi privitor la feciorie. Canonic daca sotia vrea sa traiasca in feciorie si sotul nu e de acord sotia trebuie sa accepte voia sotului. La fel si invers daca sotul doreste sa traiasca in feciorie si sotia nu sotul trebuie sa se supuna sotiei in aceasta. Asa zic Sfintele Canoane. Daca ambii se invoiesc la a trai in feciorie atunci e voie. In cununie sotia e stapana din acest punct de vedere pe trupul sotului si sotul pe trupul sotiei precum arata Sfantul Apostol Pavel. Sfintele Canoane nu gresesc si urmarea lor duce la Mantuire. |
|
||||
|
||||
![]()
poate nu... dar este un llucru foarte important... care da roade relatiei si care aduce fericire de multe ori...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ridicol mi se pare... ce ar mai fi?!? nici nu vreau sa ma gandesc... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Dar mesajul meu anterior era un raspuns pentru Fani care spunea ca dragostea erotica ar fi putut avea loc in rai. Nu a sustinut nimeni ca nu te mantuiesti in viata de familie.. discutia este despre altceva). |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar nu inteleg obsesia aceasta pt erotism care apare pe toate topicurile!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|