Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2010, 00:07:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

Pe scurt, comportamentul lor a fost profund irational (ceea ce un ateu in general respinge, pentru ca exact prin ratiune ajungi la ateism).
Aici comiți o eroare logică, nejudecând cu același cântar. Dacă niște atei care s-au pus în slujba unui sistem ateu, au greșit față de ateism prin iraționalitatea lor, înseamnă că ororile produse nu pot fi puse în seama ateismului, ci a unei abateri a autorilor de la ateism.

Booon.

Acuma, de ce nu aplici aceeași logică la arabul despre care spui că decapita copii pe youtube ? De unde știi că religia musulmană a lui este ceea ce l-a făcut pe el să omoare copii ? Dacă Stalin a fost un ateu inconsecvent, ce te face să crezi că Abdul sau cum l-o fi chemând a fost un musulman consecvent ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 00:08:49
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
Nu m-am suparat. Am relatat din experienta proprie, nu mi s-a parut ca bag "dume". Si nu, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, sunt o groaza de date care iti arata ca ipoteza aia de care vorbim aici e gresita. Vrei sa ti le caut eu?
Pai nu-mi spune mie spune CIA-ului, sau celor care au postat statisticile pe Wikipedia.

Citat:
Exista pentru ca Japonia nu e perfectiunea intruchipata, si exista coruptie si la ei. Impactul pe care oamenii de rand il au cu Yakuza e minim, asa ca nu traieste nimeni "sub teroare".
Bun de acord, nimeni nu este perfect, dar din moment ce este totusi o grupare mafiota este clar ca a supravietuit atat fiindca are ramificatii si in sistemul juridic cu tot ce inseamna el. Si noi acuma ce sa facem sa dam credibilitate legilor morale numai pentru unii dar permisive pentru altii.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 09:29:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
Nu cred ca exista legi morale absolute in afara religiilor. Adica nu pot fi explicate in afara religiilor. Chiar si Dawkins sustine asta. Citatul cred ca se refera la asta. Si nu inteleg ce nu e in regula la a cita din Dostoievski. Mai ales pe tema asta. Despre asta e intreg romanul.
Cum adica nu exista? Si nu pot fi explicate?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 09:32:36
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta vrei sa crezi, dar faptele te contrazic. Ia cazul Japoniei, unde majoritatea sunt atei, si vezi un pic cum stau lucrurile cand e vorba de criminalitate. La fel si in Europa de Nord, tot asa, oameni fara dumnezeu.
Avand in vedere ca nu putem vorbi despre o frica de ce va veni dupa moarte, e evident ca legile din lumea asta functioneaza, si oamenii le respecta din alte motive decat frica de vreun zeu.

Placa asta conform religia face omul mai bun e, din pacate pentru cei care inca o cred, nesustinuta de fapte. Daca vrei sa o crezi in continuare, ca sa ii conferi religiei o utilitate pe care ea nu o are (plus ca e jignitor, pe undeva, sa ii conferi o calitate de "baubau") e problema ta, dar nu o servi altora drept adevarata.

Sunt de acord ca functioneaza in societati nedezvoltate, unde e nevoie de un baubau mistic, dar faptul ca exista tari dezvoltate, cu nivel inalt de educatie, unde nu e nevoie de acest personaj, nu arata decat ca utilitatea religiei e limitata, si nu universala, cum cred unii.
Nicaieri in lume, acolo unde religia a ajuns la putere, nu a reusit sa-l faca pe om mai bun.
Poate doar ca ia marit sentimentul de frica.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 09:34:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Imogene Vezi mesajul
Nu cred ca exista legi morale absolute in afara religiilor. Adica nu pot fi explicate in afara religiilor.
Atunci nu ar fi o problema sa ne spui doua legi morale absolute din religie.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:13:09
alexeev alexeev is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit filosofia nu este o stiinta exacta

in cadul filosofiei, majoritatea lucrurilor sunt improbabile sau probabile, asa cum fiecare filosof are punctul lui de vedere...
si cum majoritatea ateilor sunt adepti statornici ai filosofiei rezulta ca plutiti pe o mare intr-o corabie fara carma...asa in deriva... unde v-o duce vantul... jalnic...
orice om are nevoie de Un Pastor... voi nimic... sunteti dumnezeii propriei existente, si ai propriei pierzanii...
Dumnezeu sa va lumineze mintea!
Ceea ce putem face pentru atei este sa ne rugam pentru ei, alta forma de milostenie sufleteasca nu putem face cu ei, deoarece ei nu au intentii de indreptare, ci de a "indrepta" pe altii... si daca un orb va calauzi pe alt orb... vor cadea amandoi in groapa
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:16:25
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexeev Vezi mesajul
in cadul filosofiei, majoritatea lucrurilor sunt improbabile sau probabile, asa cum fiecare filosof are punctul lui de vedere...
si cum majoritatea ateilor sunt adepti statornici ai filosofiei rezulta ca plutiti pe o mare intr-o corabie fara carma...asa in deriva... unde v-o duce vantul... jalnic...
orice om are nevoie de Un Pastor... voi nimic... sunteti dumnezeii propriei existente, si ai propriei pierzanii...
Dumnezeu sa va lumineze mintea!
Ceea ce putem face pentru atei este sa ne rugam pentru ei, alta forma de milostenie sufleteasca nu putem face cu ei, deoarece ei nu au intentii de indreptare, ci de a "indrepta" pe altii... si daca un orb va calauzi pe alt orb... vor cadea amandoi in groapa
Ce intelegi prin "indreptare"?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:18:27
Dimmu1
Guest

Implicit

ateismul nu este o religie prin simplul fapt ca nu trebuie sa ne cerem scuze ca suntem oameni si sa facem lucruri doar pentru a satisface o fiinta imaginara care ne iubeste dar ne va omori oricum
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:20:33
alexeev alexeev is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit "indreptare"

am folosit "indreptare" in sensul de a-i converti pe altii in ateism
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:28:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexeev Vezi mesajul
am folosit "indreptare" in sensul de a-i converti pe altii in ateism
Nu, ai zis ca "ei nu au intentii de indreptare"
Adica?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? KittyNou Generalitati 27 14.06.2010 18:14:36
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10