![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt oameni care poarta cristale la gat.. un fel de "telefon" cu care capteaza mesaje/ influente extraterestre.
Deci eu nu as numi asta o preocupare inofensiva (ci o cale spre indracire!) Dar ce ma mir atata? Aveam o cunostinta care purta la gat o cartela magnetica.. I-o daduse un radiestezist dupa ce a "diagnosticat-o" cu.. whatever. Se facea acum bine, intelegeti? Cu cartela la gat. (si stiu ca o ironiza un prieten.. incerca sa-i dea cartela lui folosita de la metrou.. ca este si mai magnetica, chiar fresh!) Last edited by anna21; 12.04.2010 at 00:24:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Da, oricum ar fi...eu cred cu siguranta ca exista oameni extraterestrizati...si spun asta pentru ca am vazut un film, care chiar m-a convins de acest lucru...si anume ca regizorul/scenaristul sigur sunt extraterestri daca au putut sa isi imjagineze asa ceva...desi nici macar nu au vazut vreodata asemenea lucruri ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Din Ortodoxia si religia viitorului:
Filozofia sau mai curand ideologia care sta la baza spiritului SF si care il genereaza, este impartasita, chiar daca numai implicit, de toti creatorii de SF. Aceasta filozofie ar putea fi rezumata astfel: 1. Religia in sens traditional este fie cu totul absenta, fie prezenta in mod accidental sau artificial. Chiar ca forma literara, SF-ul este in mod vizibil produsul unei perioade deja "post-crestine" (asa cum este cazul povestirilor lui Poe si Shelley). Universul SF este cu totul secularist, desi in el se amesteca adesea nuante oculte sau orientale. "Dumnezeu", atunci cand este mentionat, este prezentat ca o putere vaga si lipsita de contur, iar nu ca o fiinta personala (de ex. "Forta" din Razboiul Stelelor, o energie cosmica care are atat un aspect pozitiv cat si unul negativ). Fascinatia crescanda a omului contemporan fata de temele SF este o reflectare directa a pierderii valorilor religioase traditionale. 2. In centrul universului SF nu se mai situeaza Dumnezeu, ci omul, dar nu omul asa cum il cunoastem noi astazi, ci asa cum va "deveni" el in viitor, conform mitologiei evolutioniste moderne. Desi eroii povestirilor SF sunt in general oameni obisnuiti, nu ei sunt cei care ies in prim plan, ci intalnirile lor cu diferite tipuri de "supraoameni" ce reprezinta rase "supraevoluate" ale viitorului (sau uneori ale trecutului) care de cele mai multe ori provin "din alte galaxii". Ideea ca exista forme de viata inteligenta "mult evoluata" pe alte planete a devenit atat de inradacinata in mentalitatea contemporana, incat pana si in cele mai respectabile speculatii stiintifice (sau semistiintifice) ea este socotita ca ceva de la sine inteles. Astfel, intr-o foarte populara serie de carti (Erich von Daniken, Chariots of the Gods - Carele zeilor -, Gods from OuterSpace - Zeii din spatiul cosmic) se aduc asa zise dovezi ale prezentei fiintelor "extraterestre" sau ale unor "zei" in preistorie, carora li s-ar datora aparitia subita a inteligentei la om, inteligenta care este anevoie de explicat prin teoria evolutionista obisnuita. Cercetatori de prestigiu din Rusia speculeaza ca distrugerea Sodomei si Gomorei s-ar datora unei explozii nucleare, ca in urma cu secole pamantul a fost vizitat de fiinte "extraterestre", ca Iisus Hristos se poate sa fi fost un astfel de "cosmonaut" si ca astazi "este posibil sa ne aflam in pragul unei "a doua veniri" a acestor fiinte inteligente din spatiul extraterestru. * * Sheila Catrander si Lynn Schroeder, Psychic Descoveries Behind the Iron Curtain - Descoperiri din sfera psihicului din spatele Cortinei de Fier), Bantam Books, 1977, pp. 98-99. Vezi articolele in lb. rusa ale Dr. Viaceslav Zaitaev, "Visitors from Outer Space", in Sputnik, Jan. 1967, si "Tamplest and Spaceships" - Temple si nave spatiale in Sputnik Jan. 1968 Cercetatori la fel de reputati din lumea occidentala cred destul de serios in existenta "inteligentelor extraterestre", din- moment ce de aproape 18 ani incoace ei incearca, prin intermediul telescoapelor radio, sa intre in legatura cu ele. Exista in intreaga lume cel putin sase programe de cercetare conduse de astronomi, care incearca sa receptioneze semnale radio de la fiinte inteligente din spatiul extraterestru. De asemenea, "teologi" protestanti si romano-catolici contemporani, care s-au obisnuit sa urmeze orice idee noua pe care o lanseaza "stiinta", fac la randul lor speculatii in cadrul noului domeniu al "exoteologiei" (adica "teologia spatiului cosmic"), cu privire la natura raselor "extraterestre" (v. rev. Times, 24 aprilie 1978). Este de netagaduit ca mitul SF ii fascineaza cu putere pana si pe cei mai luminati intelectuali si oameni de stiinta ai zilelor noastre. Fiintele "evoluate" ale viitorului, asa cum apar ele in literatura SF, sunt prezentate invariabil ca unele ce au "depasit" limitele umanitatii obisnuite, mai ales cele ale "personalitatii". Asemenea lui "Dumnezeul" din povestirile SF, "omul" a devenit si el o impersonalitate bizara. In cartea Childhood's End (Sfarsitul copilariei) a lui Arthur C. Clarke, noua rasa de oameni are fizionomia caracteristica varstei copilariei, insa chipurile sunt total lipsite de personalitate; aceste fiinte sunt pe cale de a suferi transformari "evolutive" inca si mai inalte, pana la absorbirea intr-o "Supraminte" impersonala. In general literatura SF - ale carei idei se afla in opozitie diametrala fata de invatatura crestina, dar in concordanta perfecta cu unele scoli filozofice orientale - vede "progresul evolutionist" si "spiritualitatea" in termenii unei depersonalizari crescande. 3. Umanitatea si lumea viitorului sunt vazute, in termenii SF, ca "proiectii" ale descoperirilor stiintifice celor mai noi; "proiectii" care nu sunt catusi de putin lipsite de substanta, pentru ca ele corespund remarcabil cu realitatea cotidiana a experientelor ocultiste si demonice, asa cum s-au desfasurat ele de-a lungul tuturor veacurilor. Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie. Intr-adevar, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decat prin practici sataniste si vrajitoresti tipice. Intr-o istorie a literaturii SF se noteaza ca, "un aspect persistent al creatiilor SF este dorinta de a transcende experienta normala prin intermediul unor personaje si evenimente care depasesc conditiile de spatiu si de timp normale" .* * Robert Scholes si Eric S. Rabkin, Science Fiction: History, Science, Vision, - Literatura SF: Istorie, Stiinta, Premonitie, Oxford University Press, 1977, p. 175. Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti", pe vremea carora activitatile vrajitoresti erau ceva obisnuit la popoarele pagane, printre care sfintii erau de multe ori nevoiti sa-si duca viata. Literatura stiintifico-fantastica nu are mai nimic stiintific, si nici prea "viitorologica" nu este. Ea se prezinta mai degraba ca o intoarcere la originile "mistice" ale stiintei moderne - stiinta dinaintea "iluminismului" secolelor XVII si XVIII, care era foarte apropiata de ocultism. In aceeasi istorie a literaturii SF se noteaza ca "radacinile literaturii SF, ca si radacinile stiintei, se situeaza in zonele magicului si miticului" (Scholes si Rabkin). Cercetarile si experimentele contemporane din asa-zisul domeniu al parapsihologiei indica si ele o viitoare jonctiune intre "stiinta" si ocultism, dezvoltare care se afla in deplina armonie cu literatura SF. Literatura SF din Uniunea Sovietica (care se bucura acolo de aceeasi popularitate ca si in Vest, desi cunoaste dezvoltari usor diferite), cunoaste exact aceleasi teme ca si literatura SF din aria occidentala. In general, temele "metafizice" ale literaturii SF sovietice (care se scrie sub ochiul atent al cenzorului "materialist"), sunt de influenta occidentala sau sunt inspirate direct de spiritualitatea hinduista, asa cum se remarca in cazul scriitorului Ivan Efremov. Cititorul sovietic de literatura SF ramane, potrivit unui critic, "cu o capacitate vaga de a distinge demarcatiile critice dintre stiinta si magie, dintre omul de stiinta si vrajitor, dintre viitor si fantezie". Literatura SF, atat din Vest cat si din Est, ca si celelalte aspecte ale culturii contemporane, "confirma in intregime - spune acelasi autor -, faptul ca faza superioara a umanitatii o constituie ocultismul".* 4. Prin insasi natura sa "viitorologica", literatura SF tinde sa devina utopica. Cateva romane sau povestiri chiar descriu o societate perfecta a viitorului, dar cele mai multe dintre ele se ocupa de "evolutia" societatii moderne la o stare mai avansata, sau cu intalnirea cu civilizatii superioare de pe alta planeta, cu speranta (care uneori este prezentata ca realitate) ca problemele cotidiene ca si limitarile conditiei umane pot fi depasite. In creatiile lui Efremov (si nu numai), comunismul devine "cosmic" si "incepe sa dobandeasca calitati nemateriale", iar "civilizatia post-industriala va fi ca aceea de tip hinduist" **. |
|
|||
|
|||
![]()
Cercetatorii,astronomii cu capul pe umeri cauta extraterestri care inseamna bacterii,procariote,ceva din Regnul Protista sau de ce nu animale inferioare etc.Unii cand aud de extraterestri se gandesc la SF,la OZN,ba chiar vin cu exemple si dau ce a zis Parintele X despre OZN ca-s inselari dracesti etc. dar nimeni nu se gandeste la viata pe alte planete poate mai inferioara decat viata de pe Terra care este foarte posibila.Am fi foarte egoisti daca am spune ca noi suntem singurii din Univers.
|
|
|||
|
|||
![]()
Intrucat ma numar printre cei care au urmat indemnul ,,pentru cine are rabdare sa citeasca Serafim Rose">citez din textul postat mai sus
,,Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie" a).comunicarea prin telepatie>asta am auzit-o si pe Planeta Pamint la diferiti indivizi sub forma,,Ce chestie!Chiar ma gindeam la tine si vroiam sa te sun!Ce telepatie">banuiesc ca soacra mea este extraterestra in acest caz.Mereu da de mine cand eu nu as vrea sa dau de ea.Morala>fiinta supraevoluata. b).capacitatea de a zbura>aici este cam vag spus.Zboara in mod autonom,propulsati sau cum?Si vrabia zboara si nu cred ca voi vedea un UFO condus de vrabii cu 2 trompe.PS>si noi zburam.Cu avionul.Daca conduci un avion si esti pilot>te poti propulsa din carlinga in caz de prabusire.Am mers mult cu avionul si nu am avut sentimentu ca sunt rapit de aliens. c).de a aparea si a disparea>am vazut la circ chestia asta.se numeste iluzionism.Nu trebuie sa fii extraterestru ci doar un clovn simpatic cu o smecherie bine exersata. d).transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura">poate necesaita ochelari 3D.Sa fim seriosi.Asta este pura speculatie.Mai lipseste o levitatie in timp ce imi scaneaza cerebelul. e).miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne>la asta chiar as vrea o explicatie.Cred ca si armata SUA(tara cu un nr.record de vizitatori simpatici cu trompite)si-ar fi dori asa ceva pt F-4,,Phantom". f).capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe>aici chiar nu as vrea sa fiu ironic dar daca ma uit la cum/ce voteaza oamenii prin lume la ora actuala.... g).propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie">habar nu aveam de chestia asta.prinde la public asa ceva?stunning. i).Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti">aici sincer as dori un exemplu concret.Sunt de-a dreptul curios.Am urmarit,pe vremuri,cateva episoade din Star Trek si nu am remarcat nimic pe acest aspect.Poate nu m-am uitat atent. j).Literatura SF din Uniunea Sovietica>Uniunea Sovietica?!S-a cam terminat cu Uniunea respectiva.Case closed. Rugaminte>chiar as vrea un exemplu la faza cu Star Trek si Vietile Sfintilor Parinti.Este prima data cand aud asta.Multumesc anticipat.Cu consideratie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau cine stie, poate ai impresia ca lui Dumnezeu i-o fi scapat din buzunar niscai bacterii si prin restul galaxiei, atunci cand le-a adus pe Pamant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Serafim Rose a murit in 1982.
Cartea a fost scrisa anterior.. il putem "scuza" ca a vorbit de urss. La cat stii despre autorii contemporani (=Par. Serafim Rose).. ma indoiesc ca ai vreun interes real in ce priveste restul.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer sunt interesat la faza cu Star Trek.Nu am fost deloc ironic.Iti dau cuvantul meu de onoare si imi cer scuze anticipat pt orice neintelegere.Nu reusesc sa imi dau seama la ce scena se refera.Poate a fost una dintre cele pe care eu nu le-am vazut.Mea culpa.Nu te supara>nu asta a fost intentia mea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cred intr-una Sfanta... | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 16 | 30.10.2014 13:01:11 |
"Cred intr-UNA" | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 7 | 14.05.2013 18:40:56 |
care-i cel mai rau lucru...? | victortiti89 | Generalitati | 3 | 03.06.2011 00:11:04 |
Foarte important si foarte grav ... | mc2009 | Homosexualitatea | 28 | 01.06.2011 19:28:25 |
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema | anonim30 | Intrebari utilizatori | 16 | 22.08.2010 21:03:39 |
|