![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Are dreptate Alin cand spune ca asa ti s-ar putea intampla...
Imi pare rau ca treci prin aceasta durere dar daca nu spunem cand trebuie ce dorim consider ca trebuie sa ne asumam urmarile faptelor noastre. Spuneai mai sus ca nu doresti sa il parasesti, adica nu l-ai lasa singur si te-as intreba: de ce? Nu sunt de acord sa divortezi, nu de asta intreb ci pur si simplu aceasta retinere pentru tine de ce exista, e mila, sau o farama de iubire? Si apoi mai cred ca trebuie sa discuti si cu sotul tau si amandoi sa aveti un duhovnic traitor care sa va sfatuiasca si sa se aplece cu sufletul si rugaciunea asupra problemei voastre! Iti recomand sa citesti si ACATISTUL SFANTULUI DUH e mult folositor pentru luminarea mintii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In scghimb cei care nu duc lipsa de nimic si nici credinta nu au, pot fi uitati de Dumnezeu, adica ii lasa "sa zaca in pofta inimii lor" si este un lucru grav. Pentru faptele lor bune sunt rasplatiti pe pamant si la urma judecata... Deci sa nu privim trunchiat cum ca cei credinciosi sufera si nu se merita sa mai crezi in Dumnezeu. Insusi Dumnezeu a suferit si a murit pentru noi, iar in ortodoxie suferinta are un rol pedagogic si mantuitor pentru cei care inteleg si invata din necazuri! |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am propus sa nu mai intru in subiecte sentimentale, dar curiozitatea (curiosity killed the cat.. sper ca nu ma ranesc rau) m-a impins aici unde gasesc stupefiata mesajele Casianei.
Casiana este exact ca sotul meu (minus plansul, desigur). Despre depresie nu stiu.. nu-mi dau seama. El este atent (la suprafata, ca nu asculta niciodata cu adevarat) si civilizat, primesc cele mai extraordinare cadouri, nu-mi lipseste nimic teoretic. Ajuns acasa este ca o oala in care fierbe apa.. mormaie, colcaie.. nu are stare, se plictiseste, viata de familie nu-i satisface nevoile. Dar nici nu-l tin.. usa e deschisa, pleaca, vine cand vrea, fara rost, fara scop. Si la fel il suspectez ca ne-am casatorit el avand in minte doar amintirea unei iubiri. Care amintire probabil s-a sters si aceea intre timp. Banuiesc ca in felul lui sufera. Nu voi afla niciodata cat si cum sufera.. dar mai aflu cate ceva despre asta de la Casiana. Si nu-mi imaginam ca este asa de rau! Chiar ma simt prost acum. De aceea sunt ff curioasa: Casiana, pe tine ce te-ar multumi? Ce iti doresti cu adevarat? Dincolo de libertate. Sotul meu are libertate destula, chiar dupa standarde liberale... Dar altceva, de ce ai nevoie? Ce-ti alina tristetea, ce poate face el pt tine (nu sa dispara, asta e exclus.. ceva fezabil ![]() Eu am considerat ca sufera de "tristete metafizica" (nu radeti de mine) si ca trece de la sine.. dar vad ca s-ar putea sa fiu eu cauza. @ Jane Cred ca mi-ar folosi si experienta ta ![]() Last edited by anna21; 29.04.2010 at 20:19:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Casiana imi pare rau pt ceea ce ti se intampla.
Exemplifici ceva ce am banuit intotdeauna: ca este rau sa nu fi iubit, dar este un iad sa nu poti iubi. Ma gandesc ca si daca te desparti de sotul tau, dincolo de pacatul care il faci (in ortodoxie despartirea e permisa doar pt adulter) si lepadarea de cruce (aceasta stare de lucruri este o incercare pt tine).. s-ar putea sa nu dai de mai bine. Sunt oameni care in permanenta sunt nemultumiti deoarece nu reusesc sa-si adapteze idealurile si imaginea de sine la realitatea inconjuratoare. Uneori ajuta cand descoperi viata altora. De ex. eu sunt f impresionata de incercarea prin care trece userul lacrimi, aici pe forum. Sau chiar si Sophia, care nu poate avea copii. Pai problemele mele sunt nimic daca le compar cu ale lor. Nu cred ca este un hop peste care nu poti trece. Inarmeaza-te cu rugaciune si cere Maicii Domnului sa te ajute sa-ti iubesti sotul. ![]() L-ai iubit mai demult, il vei iubi din nou.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si eu m-am rugat Lui Dumnezeu sa imi aduca alesul,Pe Adam al meu,cu care sa fiu fericita tot restul vietii,iar el fericit cu mine tot restul vietii,caci dintotdeauna mi-am dorit doar unul si bun,nu multi si inutili. Dar Dumnezeu a avut alt plan pentru mine.Asadar dupa cum spuneam anul trecut din aprilie m-am rugat in fiecare zi pana in august sa imi aduca pe alesul inimii si am crezut ca mi l-a adus caci rugaciunea mea a fost f clara "Te rog Doamne,nu mai lasa sa se apropie de mine decat pe baiatul care imi este potrivit,care ma va face fericita,si pe care il voi face fericit,traind impreuna pana ce moartea ne va desparti".Si am zis tadam.....shazam.....l-a adus,mama ce minune,ce inger mi-a adus Dumnezeu.Ei bine,nu era el,dupa 2 luni de miere,au urmat 2 luni de fiere.Eu zic asa draguta mea,mai ai rabdare sa va cunoasteti mai bine,daca se va naste ceva frumos,ok va luati,daca nu.......mai cauti,mai astepti.Sunt femei care isi gasesc la 40 de ani jumatatea,acelea (zic eu) sunt alesele Domnului,le-a testat nervii,rabdarea,credinta pana la maxim.Si cine a crezut pana la final,a fost rasplatita.Tu nu ai probleme cu credinta,tu ai problema,ca si mine,in a discerne care e voia Domnului.Dar nu intotdeauna ce cerem noi ne prieste,EL ne da ceea ce ne trebuie cand ne trebuie.Deci trebuie sa afli nu daca el este asa cum iti doresti,ci daca este ceea ce iti trebuie pentru a fi fericita.Esti fericita cu el? nu? atunci .... sfatul meu:ai rabdare,casca bine ochii si urechile sa il cunosti bine si cel mai important ROAGA-TE LUI DUMNEZEU SA ITI LUMINEZE MINTEA SA FACI ALEGEREA POTRIVITA, SA AI SUFLETUL LINISTIT ! Dumnezeu sa te ajute! si sa ne tii la curent :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totusi nu mi se pare obiectiv sa se afime ca decizia ei, mai bine zis reactia/repercusiunea la cele auzite...a fost cea damnabila, si nu fapta care a dat nastere acestei reactii de fapt.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt in masura sa iti spun ce trebuia sa faci sau ce sa faci in viitor,este un pacat din partea cuiva sa iti spuna sa divortezi. Duhovnicul meu,Dumnezeu sa ii dea sanatate,spune ca TAina Cununiei Religioase binecuvanteaza relatia respectiva,strange mai bine legatura intre miri,dar daca nu are ce strange de la inceput.........Asta s-a intamplat in cazul tau,iubita mea,TAina Cununiei nu a avut ce sa uneasca mai mult,caci dinainte de casatorie tu voiai sa anulezi nunta,erai dezamagita de logodnic,simteai ca nu vrei sa te legi de el,mai ales pt tot restul vietii. Inca de la inceput ai privit casatoria cu el,ca o povara.ACum nu stiu daca el sau orice barbat ar fi fost in locul lui ti-ar fi starnit aversiunea....Poate ca,crestina din tine vrea libertate si ....castitate...ma rog ,abstinenta.Poate ca te vei calugari la un moment dat,poate ca nu..... Si eu m-am tot gandit sa ma calugaresc,dar ca si tine,nu ma simt pregatita 100%,poate nici 50%. As vrea sa fii fericita! uite fostul meu prieten a gresit fata de mine,nu infidelitate,dar niste chestii ,gesturi care m-au ranit ,dar am luptat cu mandria si i-am acordat a doua sansa.A gresit iar,iar apoi a insistat sa ne impacam,dar DAR exact cum ai spus tu,ceva s-a rupt si nu mai suportam sa il vad,sa il aud,de atins de mine nici nu vreau sa ma gandesc.....nu suport sa vad nici pozele in care tine o mana pe spatele meu. tu plangi in fiecare seara dupa libertate,esti nefericita.cat vei mai rezista ,draga mea? asculta-ti inima,nu parintii! fa ceea ce te face fericita,iar tu sa iti lasi copiii,daca vei avea copii,sa isi faca propriile alegeri in viata. GAndeste-te la Sfanta Parascheva,care era batuta de parinti cand isi dadea hainele scumpe cersetorilor,era mustrata tare,iar ea ce facea? dadea iar hainele cersetorilor,saracilor,iar in final a fugit de acasa,urmandu-si inima,chemarea. CAre e ideea? sa iti urmezi inima,nu parintii.Esti majora,nu se poate spune ca parintii stiu mai bine ce e bine pt tine acum.Cand aveai 6 ani,12 ani,da stiau dumnealor ce era mai bine pt tine,dar acum.......acum stii ce te face fericita.Lectii de canto si celelalte planuri ale tale,inca o facultate etc. Dumnezeu sa te calauzeasca,deschide-ti inima si mintea si invita-L pe Dumnezeu sa salasluiasca in ele,atunci tot ce vei face vei face fericita! Cere si ti se va da! cere credinta si minte luminata si asa sa iti ajute Dumnezeu! imi cer iertare daca am spus ceva ce te-a deranjat! nu a fost intentia mea sa te deranjez pe tine sau pe altcineva care are opinii diferite fata de ale mele! ma voi ruga pentru tine (chiar asa te cheama? Casiana? ca sa iti pomenesc numele cand ma rog) si sa auzim doar de bine! Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau nici el nu-si da seama? Tu de ce te-ai maritat cu el daca "vedea prin tine" undeva..in alta parte? Last edited by AlinB; 29.04.2010 at 22:58:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Alesul | Anna | Nunta | 213 | 07.11.2017 18:40:17 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 14:12:28 |
|