Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2008, 20:47:38
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta Vezi mesajul
e virusat site-ul...
Vechi 25.10.2008, 20:50:15
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
e virusat site-ul...
mda... stiu... din pacate...
nici ei nu stiu ce sa mai faca.
asta e... deranjeaza pe unii adevarul si e firesc sa abia piedici.
Vechi 25.10.2008, 20:54:34
razvan_m
Guest

Implicit

Sora intru Hristos ispita_ta,

Sigur nu m-am facut bine inteles. E vorba de Duminica Ortodoxiei, in care si clericii nesinodali pot pronunta anateme [am cautat altceva pe orthodoxos.ro si am dat peste acest amanunt, cu anatemele ce se pot pronunta in respectiva Duminica]. Am inteles ca impotriva calendarului gregorian[adoptat din pacate si in BOR] s-au pronuntat ierarhi ortodocsi, incepand de la Sinodul [local] de la Constantinopol din 1583, cand Patriarhul Ecumenic de atunci, Ieremia, impreuna cu toti participantii la Sinod au pronuntat anatema impotriva calendarului nou introdus de papa Gregorie al nu mai stiu catelea [te rog sa-mi scuzi ignoranta in legatura cu ereticul acela...]. Si, in plus, banuiesc ca anatema pronuntata de Sfantul Apostol Pavel impotriva oricui ar aduce spre propovaduire o alta Evanghelie (Galateni I, 6-9) se refera inclusiv la orice inovatie de invatatura ortodoxa.
Mai stiu, pacatosul de mine, ca tot Sfantul Apostol Pavel sfatuia, legat de eretici, sa incercam sa-i indreptam prin cuvant o data, de doua ori, de trei ori si daca dupa a treia incercare de lamurire privind dreapta credinta nu vor sa priceapa si sa renunte la ale lor, sa-i lasam sa hotarasca Domnul in negraita Sa intelepciune ce va face cu acestia. Pe de alta parte, la varful conducerii BOR este ca sa folosesc un termen de specialitate [stiinte economice], inflatie de eretici ecumenisti in frunte cu Patriarhul Daniel, mitropolitul Corneanu si episcopul de Oradea Sofronie Drincec], sunt convins ca trupul Acesteia este infectat intr-o masura de virusul ereticului ecumenism, dar oare ce s-ar face BOR daca inlauntrul ei nu ar mai exista nimeni sa critice actiunile idioate ale conducerii la cel mai inalt nivel a BOR, toti cei cu credinta adevarata anti-ecumenista facand schisma [binecuvantata, inteleg, cf. Canoanelor 15-16 ale Sinodului I local de la Constantinopol] fata de aceasta? Dintr-o singura miscare, cred, BOR ar deveni 100% eretica si toate BO cu care se afla in comuniune ar inceta orice legatura cu ea. S-ar intampla mai apoi, ca sa se treaca la creerea unei alte BO in Romania [sigur, cu alta titulatura decat BOR] care sa respecte intru totul Sfintele Canoane, caci la inceput ar functiona sub stricta supravegher4e a celorlalte BO Autocefale cu care s-ar afla in comuniune canonica.
Acestea fiind zise, pentru inceput as dori sa vad la fata locului cum se desfasoara o Sfanta Liturghie intr-o Biserica de Stil vechi, apartinand Sinodului de Rezistenta al Mitropolitului Chiprian de Oropos si Fili, din zona Suceava-Falticeni-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc. Daca ai adresa vreunei astfel de Biserici Ortodoxe, te rog din inima, nu o tine doar pentru fratia ta, sora.

Te rog sa ma ierti iubita sora intru Hristos si daca poti, roaga-te si pentru mine, pacatosul !

[Romeo, numele de botez, insa fiind asociat cu un pacat de moarte [sinuciderea eroului principal din piesa shakespeariana "Romeo si Julieta"], prefer sa folosesc un nick care incepe cu aceeasi initiala, cel pe care il cunosti si cu care ma semnez pe acest forum de la inceputurile existentei pe acest forum...]

Doamne, Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!

P.S. Exista vreun sfant ortodox in calendarul neindreptat cu nume inrudit cu cel al meu, care sa-mi fie si sfant protector? In calendarul indreptat nu am gasit niciun sfant cu nume inrudit...

Seara frumoasa!
Vechi 25.10.2008, 20:56:11
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit Patriarhul Meletie

"Patriarhul Meletie Metaxakis s-a născut la 21 septembrie 1871, în satul Parsas din insula Creta și a primit la botez numele Emanuel. În 1889, el a intrat în Seminarul Sfânta Cruce din Ierusalim. În 1892, a devenit monah și a fost hirotonit întru diaconie. După terminarea studiilor teologice, în 1900, patriarhul Damian l-a numit secretarul Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului. Opt ani mai târziu, în 1908, <STRONG><FONT color=darkred>același patriarh l-a izgonit pe Meletie din
Vechi 25.10.2008, 20:57:26
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

mamaa... iar mi-a iesit asa... mai incerc o data... poate din cauza culorii si a boldului nu-l citeste...
Vechi 25.10.2008, 20:57:33
razvan_m
Guest

Implicit

Erata: *ar functiona pentru inceput sub stricta supraveghere a celorlalte BO Autocefale cu care se afla in comuniune canonica*, in loc de "sub stricta supravegher4e a celorlalte BO Autocefale cu care s-ar afla in comuniune canonica".
Vechi 25.10.2008, 21:01:26
razvan_m
Guest

Implicit

Sora intru Hristos,

Daca vrei sa functioneze tagurile html, nu le folosi cu paranteze unghiulare exact ca in HTML, foloseste-le ibntre paranteze patrate ", [color = red]", cu tot cu perechile lor de la sfarsitul textului, [/color], , etc, ca de exemplu:

[color = darkblue] text, text, text [/color]
Vechi 25.10.2008, 21:02:33
razvan_m
Guest

Implicit

Interesant, nu functioneaza. Sa vedem acum:

[color=blue] text, text, text[/color]
Vechi 25.10.2008, 21:03:17
razvan_m
Guest

Implicit

da, functioneaza sintaxa, nu am folosit-oi la inceput cum trebuia. Spor la scris, sora scumpa intru Hristos!
Vechi 25.10.2008, 21:04:40
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta Vezi mesajul
mda... stiu... din pacate...
nici ei nu stiu ce sa mai faca.
asta e... deranjeaza pe unii adevarul si e firesc sa abia piedici.
as fi citit daca ar fi mers... crede-ma! dar nu pot... si nu mi se deschide pagina.. ce sa fac? nici in explorer nici in firefox...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07