![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
mda... stiu... din pacate...
nici ei nu stiu ce sa mai faca. asta e... deranjeaza pe unii adevarul si e firesc sa abia piedici. |
|
|||
|
|||
![]()
Sora intru Hristos ispita_ta,
Sigur nu m-am facut bine inteles. E vorba de Duminica Ortodoxiei, in care si clericii nesinodali pot pronunta anateme [am cautat altceva pe orthodoxos.ro si am dat peste acest amanunt, cu anatemele ce se pot pronunta in respectiva Duminica]. Am inteles ca impotriva calendarului gregorian[adoptat din pacate si in BOR] s-au pronuntat ierarhi ortodocsi, incepand de la Sinodul [local] de la Constantinopol din 1583, cand Patriarhul Ecumenic de atunci, Ieremia, impreuna cu toti participantii la Sinod au pronuntat anatema impotriva calendarului nou introdus de papa Gregorie al nu mai stiu catelea [te rog sa-mi scuzi ignoranta in legatura cu ereticul acela...]. Si, in plus, banuiesc ca anatema pronuntata de Sfantul Apostol Pavel impotriva oricui ar aduce spre propovaduire o alta Evanghelie (Galateni I, 6-9) se refera inclusiv la orice inovatie de invatatura ortodoxa. Mai stiu, pacatosul de mine, ca tot Sfantul Apostol Pavel sfatuia, legat de eretici, sa incercam sa-i indreptam prin cuvant o data, de doua ori, de trei ori si daca dupa a treia incercare de lamurire privind dreapta credinta nu vor sa priceapa si sa renunte la ale lor, sa-i lasam sa hotarasca Domnul in negraita Sa intelepciune ce va face cu acestia. Pe de alta parte, la varful conducerii BOR este ca sa folosesc un termen de specialitate [stiinte economice], inflatie de eretici ecumenisti in frunte cu Patriarhul Daniel, mitropolitul Corneanu si episcopul de Oradea Sofronie Drincec], sunt convins ca trupul Acesteia este infectat intr-o masura de virusul ereticului ecumenism, dar oare ce s-ar face BOR daca inlauntrul ei nu ar mai exista nimeni sa critice actiunile idioate ale conducerii la cel mai inalt nivel a BOR, toti cei cu credinta adevarata anti-ecumenista facand schisma [binecuvantata, inteleg, cf. Canoanelor 15-16 ale Sinodului I local de la Constantinopol] fata de aceasta? Dintr-o singura miscare, cred, BOR ar deveni 100% eretica si toate BO cu care se afla in comuniune ar inceta orice legatura cu ea. S-ar intampla mai apoi, ca sa se treaca la creerea unei alte BO in Romania [sigur, cu alta titulatura decat BOR] care sa respecte intru totul Sfintele Canoane, caci la inceput ar functiona sub stricta supravegher4e a celorlalte BO Autocefale cu care s-ar afla in comuniune canonica. Acestea fiind zise, pentru inceput as dori sa vad la fata locului cum se desfasoara o Sfanta Liturghie intr-o Biserica de Stil vechi, apartinand Sinodului de Rezistenta al Mitropolitului Chiprian de Oropos si Fili, din zona Suceava-Falticeni-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc. Daca ai adresa vreunei astfel de Biserici Ortodoxe, te rog din inima, nu o tine doar pentru fratia ta, sora. Te rog sa ma ierti iubita sora intru Hristos si daca poti, roaga-te si pentru mine, pacatosul ! [Romeo, numele de botez, insa fiind asociat cu un pacat de moarte [sinuciderea eroului principal din piesa shakespeariana "Romeo si Julieta"], prefer sa folosesc un nick care incepe cu aceeasi initiala, cel pe care il cunosti si cu care ma semnez pe acest forum de la inceputurile existentei pe acest forum...] Doamne, Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! P.S. Exista vreun sfant ortodox in calendarul neindreptat cu nume inrudit cu cel al meu, care sa-mi fie si sfant protector? In calendarul indreptat nu am gasit niciun sfant cu nume inrudit... Seara frumoasa! |
|
|||
|
|||
![]()
"Patriarhul Meletie Metaxakis s-a născut la 21 septembrie 1871, în satul Parsas din insula Creta și a primit la botez numele Emanuel. În 1889, el a intrat în Seminarul Sfânta Cruce din Ierusalim. În 1892, a devenit monah și a fost hirotonit întru diaconie. După terminarea studiilor teologice, în 1900, patriarhul Damian l-a numit secretarul Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului. Opt ani mai târziu, în 1908, <STRONG><FONT color=darkred>același patriarh l-a izgonit pe Meletie din
|
|
|||
|
|||
![]()
mamaa... iar mi-a iesit asa... mai incerc o data... poate din cauza culorii si a boldului nu-l citeste...
|
|
|||
|
|||
![]()
Erata: *ar functiona pentru inceput sub stricta supraveghere a celorlalte BO Autocefale cu care se afla in comuniune canonica*, in loc de "sub stricta supravegher4e a celorlalte BO Autocefale cu care s-ar afla in comuniune canonica".
|
|
|||
|
|||
![]()
Sora intru Hristos,
Daca vrei sa functioneze tagurile html, nu le folosi cu paranteze unghiulare exact ca in HTML, foloseste-le ibntre paranteze patrate ", [color = red]", cu tot cu perechile lor de la sfarsitul textului, [/color], , etc, ca de exemplu: [color = darkblue] text, text, text [/color] |
|
|||
|
|||
![]()
Interesant, nu functioneaza. Sa vedem acum:
[color=blue] text, text, text[/color] |
|
|||
|
|||
![]()
da, functioneaza sintaxa, nu am folosit-oi la inceput cum trebuia. Spor la scris, sora scumpa intru Hristos!
|
|
||||
|
||||
![]()
as fi citit daca ar fi mers... crede-ma! dar nu pot... si nu mi se deschide pagina.. ce sa fac? nici in explorer nici in firefox...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|