Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 00:16:44
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat din Vsovi:
"...caci razboiul nu este cu sangele shi cu carnea... ci cu duhul lenei shi lacomiei shi al minciunii pentru iubirea de sine a poftelor shi placerilor pacatelor, pofta rea de carne cu sange..."

Păi... nu te contrazici, stimabile????
Vechi 15.09.2009, 15:25:31
Banned

Implicit 131.Și Șfântul Ilie Delapucioasa propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

131. Și Șfântul Ilie Delapucioasa propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

În partea a doua a “Cuvântului “ din 2 august a.c. , într-un dialog inventat, atribuit Șfântului Ilie Delapucioasa și Dumnezeului Pucioasei, acesta din urmă întărește promisiunea că va stinge dragostea dintre om și om, pentru a putea s-o învieze pe cea dintre El și om:

“...căci dragostea s-a răcit pe pământ, s-a răcit, tată, și de aceea Eu vin, doar, doar voi învia dragostea dintre Mine și om și s-o sting pe cea dintre om și om,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Ilie Delapucioasa cere și el cuvântul, pentru a întări aceeași idee. Prin el aflăm încă o dată (dacă mai era nevoie) că la Pucioasa se recunoaște deschis că NIP propovăduiește un “Cuvânt” fabricat, cu pretenția de a fi “o nouă Evanghelie a lui Iisus Hristos”:

“...dar cel mai greu mă doare să nu fie dragoste și credincioșie între Tine și cei ce au crezut și cred venirea Ta de azi cuvânt și Evanghelie a Ta prin el pe pământ...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)
Adepților de pretutindeni, Ilie Delapucioasa le interzice orice legătură și orice dialog cu cei care s-au răzvrătit recent, pentru ca nu cumva să se mai “molipsească” vreunul dintre ei de “molima trădării”, căci credința pucioasă trebuie păzită cu sabia cea mai ascuțită:

“...Iar peste toate cetățile, eu, proorocul Domnului, ca și Domnul povățuiesc să nu se oprească cei credincioși în sfat cu cei răzvrătiți, care se cad unii pe alții prin lucrarea lor răzvrătitoare asupra lucrării Domnului. O, păstrați-vă credința, fii ai acestei lucrări de cuvânt din cer peste voi, căci ea trebuie păzită cu sabia cea mai ascuțită, fiindcă ea este ochiul care vede pe Dumnezeu, și prin ea veți fi biruitori așa cum am fost eu pentru Domnul meu. Amin.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Liderii pucioși, simțindu-se părăsiți definitiv de cei mai vrednici și apropiați colaboratori, cheamă (prin vocea lui Ilie Delapucioasa) la strângerea rândurilor tuturor creștinilor de pretutindeni (dar mai ales pe cei “tari la cerbice”, care s-au răzlețit de bună voie) care ar putea eventual să mai creadă în “duhul proorocilor” pucioși și astfel “să-l ajute pe Dumnezeul Pucios”:

“O, cei ce sunteți din cetatea Căprioru vă cheamă Domnul iarăși pe voi prin duhul proorocilor [...] dați-I ajutor să poată iarăși pentru voi și pentru tot lucrul Lui peste pământ, căci Domnul vă dorește. Amin.
Cei din cetatea Valea Voievozilor, care v-ați răzlețit de Domnul prin mintea voastră cea de sine, o, nu fiți și nu râvniți să stați necredincioși, [...] iubiți să fiți credincioși, și nu necredincioși, [...] iar răzvrătirea voastră să se depărteze din voi. Amin.
O, binecuvântați să fie creștinii din cetatea București și cuibulețele lor mici ca niște semințe mici din loc în loc, și să învețe ei iubirea cea pentru Dumnezeu între ei, iubire care nu cere, ci se dăruiește.
O, vino și tu spre umilință, cetate tare la cerbice, creștini din Gheboieni! O, umiliți-vă, tată, și voi inimile, căci ani de zile ați fost cu credință lângă acest izvor de cuvânt, iar acum aruncați în el cu pietrele necredinței. O, la ce, oare, vă folosește aceasta? O, fiilor, căutați să aveți milă de cei ai voștri luați de pe pământ, căci le-ați făcut dureri mari și îi țineți în chin, căci voi, creștini ai acestui popor, aveați să fiți hărăziți să vă scoateți din iad și din supărare neamul tot, căci așa a promis Domnul la cei ce stau cu El prin acest cuvânt acum, la sfârșit de timp. O, veniți-vă în fire pentru voi și pentru neamul vostru cel adormit, care suspină adânc de la voi și de la necredința voastră, iar dacă nu veți asculta, voi veni eu de la Domnul spre voi ca să vă aduc iarăși spre credință, spre izvorul Său de cuvânt, din care atâta vreme ați băut și voi. Amin .” (Citate din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Nu sunt uitați nici cei care au sărit ca broaștele, care încotro, din “bărcuța de la Pucioasa” care începe să ia apă, mâhnindu-i adânc pe liderii pucioși, “proorocii” Mihaela și Nicușor. Pentru răzvrătiți, Șfântul Ilie Delapucioasa pregătește o amenințare specială, care-i va face invidioși până și pe locuitorii de demult ai Sodomei. În mod special pentru ei, li se reamintește că Dumnezeul Pucios locuiește simultan și în cer, și în “proorocii Lui” Mihaela și Nicușor, cei ce sunt “porțile” care-L poartă din poartă-n poartă, cu El și pentru El:

“ Mă îndrept acum cu duhul și cu lucrarea mea proorocească spre toți cei care s-au dat și se dau în lături, după ce au stat cu Domnul prin acest cuvânt și au spus „da“ Domnului. O, mai iertată va fi lumea Sodomei decât cei ce au avut această arvună dată lor de Domnul, și apoi s-au dus spre alunecare sărind din bărcuța Sa și mâhnind pe Domnul și pe proorocii Săi și pe toți cei credincioși Lui prin acest cuvânt, prin care vine Domnul pe pământ pe car de heruvimi, pe carul cel de foc al slavei Sale la sfârșit de timp. Toate sunt fără Dumnezeu pe pământ, căci Domnul este în cer și în toți cei ce-L poartă pe El purtându-se cu El și pentru El. O, veniți-vă în fire! .” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

De acum încolo și veselia va fi interzisă printre adepții pucioși. Șfântul Ilie Delapucioasa este foarte categoric: râsul va fi interzis. El va pieri de pe fețele pucioșilor pentru totdeauna, căci gluma și râsul aduc cu ele intrigă și uneltire:

“ Nici unul din cei ce au fost și sunt cu acest popor, din cuvântul Domnului născut, nici unul să nu-l facă pe fratele său să râdă! O, nu mai glumiți, nu mai nașteți râs pe fețele voastre unul de la altul, și nici uneltire, și nici intrigă apoi să nu lucrați, căci de la acestea vin despărțirile dintre frați, și duh de judecată apoi, iar judecata este numai la Domnul. Amin.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Dumnezeul Pucios pecetluiește în cele din urmă cuvântul "Șfântului Ilie": “proorocii” Mihaela și Nicușor sunt garanții prezenței Lui în cetatea Pucioasei. Iar celelalte cetăți, care n-au în ele nici “prooroci” și nici “pastori” pucioși, nu-L au nici pe Dumnezeu:

“ Cetatea fără prooroc peste ea este cetate fără Dumnezeu peste ea. Turma cea fără de păstorire peste ea de la Mine nu este turmă a Mea. O, vino la Domnul ca să știi calea, popor hrănit de Dumnezeu, și fii credincios, tată, că e vreme de necredință pe pământ...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:14:39.
Vechi 19.09.2009, 20:00:34
Banned

Implicit 132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)

132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)

Partea I. Introducere

"Quo vadis, ecclesia?" este una dintre cartile de căpătâi ale puciosilor, un adevarat "catehism" al NIP, menit sa o legitimeze în peisajul multicolor al sectelor secolului XX. "Proorocită" cu emfază prin “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de 14 octombrie 1998, aceasta carte trebuia sa fie "semnalul de alarma" și totodata "semaforul rosu inaltat în pustie", prin care biserica traditionala (BOR) trebuia atentionata cu severitate: "Stop! Asa nu mai merge!" Adica, prin ea se propunea Bisericii o alta cale, o alternativa oferita exclusiv de catre NIP. Autorul, care se pretinde a fi "parintele Nicodim", a și plasat pe prima fila a cartii un citat semnificativ preluat ( preluat trunchiat, ca să se ascundă identitatea celui care trebuia să fie autorul cărții) din “Cuvântul lui Dumnezeu”:

"Vom aseza pe pamant SEMNUL ATENTIEI ! și multi se vor opri langa el și vor vedea pana la cer și vor vedea durerea Mea și vor cauta adevarul cel acoperit de om" (Citat din CLD, 14 oct.1998)

Trebuie sa mentionam inca de la inceput caracterul duplicitar și fraudulos al acestui "parinte Nicodim", care nu sufla un cuvintel despre informatia esentiala (care insoteste peste tot, în acest “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14 octombrie 1998, vestirea "Semnului Atentiei") asupra autorului acestei carti. Acesta era "proorocit" a fi în persoana Danielei Catana și nu a parintelui Nicodim. Ascunzand cu buna stiinta aceasta "proorocie" (pentru ca stia bine ca ea nu s-a mai implinit niciodata), parintele Nicodim greseste grav inca de la prima fila a cartii, facandu-se vinovat de impostura și de minciuna prin omisiune. ba mai mult, el sugereaza ca aceasta carte, scrisa de el (si care e formata din doua parti, dintre care prima e intitulata chiar "Semnul Atentiei") ar fi implinirea exacta a proorociei din 14 oct. 1998, ceea ce nu este adevarat.
Intr-adevar, în mai multe randuri în “Cuvântul lui Dumnezeu” se arata ca Daniela Catana va fi autoarea cartii:

"Pace ție, copilă nouă! [...] Voi fi cu tine și vom așeza pe pământ semnul atenției, și mulți se vor opri lângă el și vor vedea până la cer, și vor vedea durerea Mea și vor căuta adevărul cel acoperit de om. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine. [...] Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând, și trebuie să fiu curat întru venirea Mea, trebuie să Mă spăl de păcatul omului, și să știe omul că fac aceasta." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

Se mai “proorocea” ca Daniela o va scrie, iar liderii pucioși o vor lua și o vor raspandi pe intreg pamantul, iar recompensa ce i se va oferi va fi recunoasterea cartii ca o echivalare a examenului de licenta la Facultatea de Teologie, pe care Daniela il amanase sine die , la acea vreme:

"Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, [...]"(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

Daniela Catana n-a mai scris aceasta carte niciodata, iar examenul de licenta și l-a sustinut tot la Facultatea de Teologie, în conditii cat se poate de firesti și de legale, respingand astfel orice "recompensa" din partea Dumnezeului Pucioasei.
“Cuvântul lui Dumnezeu” sustinea insa sus și tare ca Daniela le va face pe toate, cu aplomb și cu multa daruire:

Cartea a scris-o în schimb (însă 8 ani mai târziu!) parintele Nicodim, despre care nu se facuse nici o "proorocie" în acest sens. El a numit-o "Quo vadis, ecclesia?". Are 641 de pagini și e structurata astfel:

Partea I: Semnul Atentiei! cu 17 capitole și 371 de pagini
Partea a II-a: Quo vadis, ecclesia? , cu 26 de capitole și 244 de pagini
"Epilog: Semnul Atentiei": pe 20 de pagini
Lista de abrevieri, 1 pagina
Cuprins, 5 pagini.

Pentru a nu exista nici un dubiu asupra autorului și a circumstantelor scrierii, el se semneaza și la sfarsitul cartii (mai precis, la sfarsitul Epilogului), astfel:
NICODIM,
preot crestin-ortodox.
La praznicul Bobotezei - anul 2006

Desi au existat dubii privind autenticitatea existentei acestei persoane și banuieli ca aceasta carte este de fapt o creatie colectiva, nu ne inchipuim ca liderii puciosi ar fi riscat o mistificare atat de mare. Nicodimul pucios a existat intr-adevar, dar traiectoria lui a fost radical diferita de cea pe care liderii puciosi i-o preconizau. La foarte scurt timp dupa aparitia cartii, Nicodimul pucios a defectat, tradandu-i pe liderii puciosi și intorcandu-se în BOR, de unde venise. Pasa-mi-te, se lamurise și el în sfarsit de "sfintenia" de la Pucioasa, dupa ce se străduise chiar el s-o ridice în slăvi.

Puciosii au tăcut chitic, ca și cand nimic nu s-a intamplat. Ei continua sa promoveze cartea parintelui Nicodim ca pe o realizare de exceptie, inclusiv pe sit-ul lor oficial. în plus, cele mai semnificative capitole, care proslavesc "raiul" de la Pucioasa, au fost plasate la loc de cinste în editia a II-a a "Bibliei de la Pucioasa", intitulata "“Cuvântul lui Dumnezeu”"

Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:17:20.
Vechi 19.09.2009, 21:31:35
Banned

Implicit 133. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(II)

133. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(II)
Comentariu la primul capitol al cărții, intitulat “Cuvântul care vine din ceruri”

Ca motto, acest capitol prezintă două citate. Primul este preluat din cartea lui Isaia, cap.62, vers.1 și se referă la Ierusalimul biblic. Cuvintele-cheie din acest citat sunt “Pentru Sion nu voi tăcea...”, iar părintele Nicodim încearcă să ne convingă că prin cuvântul “Sion” proorocul Isaia se referea de fapt la colinele dâmbovițene de la Glodeni-Vale de lângă Pucioasa, și nu la Sionul Biblic. Adică pentru ele nu va tăcea Domnul, căci pucioșii le denumesc Sionul cel Nou; și de aceea “Cuvântul lui Dumnezeu” se aude astăzi la Pucioasa, pentru că Domnul aici nu va tăcea, ci va vorbi neîncetat. Pentru a ne întări această sugestie, Nicodimul Pucios adaugă imediat cel de-al doilea motto, preluat de data aceasta din “Cuvântul lui Dumnezeu”:

“Eu nu am tăcut nicicând pe pământ și mereu am grăit din cer peste cei ce aud și împart grăirea Mea” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16 mai 2004)

Din păcate, al doilea motto nu e atât de “exact” ca primul, care localizează precis, prin cuvântul Sion, locul vorbirii lui Dumnezeu. De aici, cineva mai cusurgiu ar putea reclama că Dumnezeu nu vorbește numai la Pucioasa, ci pe tot pământul. Condiția vorbirii n-ar fi legată așadar de un loc anume, ci mai degrabă de niște “primitori” amabili, care sunt gata să răspândească apoi de jur-împrejur tot ceea ce au primit “de la Domnul”. Și chiar așa și este: nu numai la Pucioasa se primește ““Cuvântul lui Dumnezeu””, ci peste tot unde se găsesc unii care se cred “primitori”. Să o menționăm acum doar pe Vassula Ryden care, ca un globe-trotter neobosit, “primește” și ea de zeci de ani “Cuvântul lui Dumnezeu” și apoi îl răspândește peste tot pământul. Și ca ea sunt mulți alții.
De la bun început, Nicodimul Pucios scoate în evidență necesitatea stringentă ca Dumnezeu să vorbească numai la Pucioasa în zilele noastre (“la capătul timpului”), și nu în alt loc și nu mai devreme. Raționamentul lui e simplu:
- Dumnezeu este Cuvântul;
- El a fost de la început, dar este și astăzi, și în veci este și va fi;
- Astăzi oamenii nu vor să-L mai asculte, deși El le vorbește neîncetat din veci;
- De aceea, nemaisuportând neascultarea oamenilor, El Își alege singur niște “ascultători” care să-L asculte. Ei vor fi “Israelul cel Nou”, “Sionul cel Nou” și “Ierusalimul cel Nou”, căci El noi le face pe toate. Și pentru că n-a găsit alții mai buni, i-a ales pe cei de la Pucioasa. (I-a ales până i-a cules, căci și ei s-au dovedit de 50 de ani încoace la fel de neascultători ca și cei dinaintea lor.)
Pe ce criterii și-a ales El acest “Ierusalim Nou”? Cităm aici din cartea părintelui Nicodim:

“ De aceea, Dumnezeu Și-a ales acum, la capătul timpului, un Ierusalim Nou, din rămășița de creștini care-L mai ascultau și Îl iubeau cu adevărat și Îl așteptau cu dor, să vină pe norii cerului, după cum era proorocit în Scripturi. [...] Acestuia, Noului Ierusalim, Dumnezeu îi vorbește din cer, neîncetat, în ultimii cincizeci de ani.“ (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 8 )

Se impune aici să facem imediat o remarcă: această “rămășiță” aleasă să fie Noul Ierusalim de la Pucioasa s-a dovedit a fi la fel de nestatornică, de șovăielnică și de neascultătoare ca și restul de creștini care nu fuseseră “aleși”. Stau drept mărturie zeci de “Cuvinte” pucioase, aprige și mustrătoare la adresa unor “cetăți” întregi de creștini pucioși. Aceste “cetăți” erau de fapt “obști” mai numeroase de adepți care locuiau în aceeași comună sau același oraș. Adepții pucioși din aceste “obști” s-au dezamăgit mai întâi de amânarea prelungită a unor “proorocii”, apoi de neîmplinirea lor, și în fine, atunci când a avut loc moartea mentorului lor, Virginia Tudorache-Stoica, pe care ei o credeau o sfântă care nu va muri, ci îi va conduce și-i va însoți la întâlnirea cu Hristos pe norii văzduhului. Hemoragia de credincioși care părăseau secta a urmat și după moartea Verginicăi, și chiar s-a accentuat atunci când la conducerea triburilor de pucioși au venit doi noi lideri, ceva mai școliți și fără scrupule. Stă mărturie dezertarea sistematică a multor adepți, dintre care, cei mai proeminenți au fost dezamăgiți de dezacordul strident dintre învățătura promovată de liderii pucioși și conduita discordantă, necanonică și adesea nesăbuită a acestor lideri. Ca și de la Verginica și de la lelica Maria, și de la liderii pucioși s-au înșirat de-a lungul timpului o lungă listă de “proorocii” care nu s-au mai împlinit vreodată, dovedind în continuare că sursa “proorociilor” era mincinoasă.
Nicodimul Pucios își continuă apoi pledoaria în acest prim capitol al cărții cu un lung pomelnic de sfinți care au primit cuvânt direct de la Dumnezeu (ca și când ar exista cineva dintre dreptmăritorii creștini care ar contesta acest lucru). Zis și făcut. Mai întâi el scormonește prin Biblie, desoperind “oul lui Columb”: Cain, Noe, Avraam, Agar, Rebecca, Isaac, Moise, Aaron, Varlaam, Iosua, Iuda, Ghedeon, Manoe, Samuel, David, Solomon, Iehu, Miheia, Zaharia, Iov, toți aceștia au auzit cu urechile lor glasul lui Dumnezeu. Altă “descoperire” epocală a părintelui Nicodim este că toți, dar absolut toți proorocii mari și mici (dintre care el îi citează doar pe Natan, Gad, Ioad, Ahia, Ilie, Elisei, Isaia, și mai ales pe proorocița Hulda – o femeie, deci! a se lua aminte, deci nu numai la Noul Ierusalim sunt femeile proorocițe!) au primit mesaje de la Dumnezeu, căci L-au auzit vorbindu-le! Ca și când proorocii ar putea prooroci de la sine!? Evident că Dumnezeu le vorbea în fel și chip, fie aievea, fie în viziuni, fie în vise minunate.
Nicodimul Pucios menționează apoi 3 cazuri concrete în care, după Înălțarea Sa la ceruri, Domnul Hristos le-a vorbit apostolilor Săi. Este vorba de Saul (Pavel), de Petru și de Ioan, ucenicul cel iubit. Este dreptul lui Dumnezeu de a vorbi cu sfinții Lui, drept pe care nu i-L contestă nimeni, dar aici se conturează condiția esențială care precede această vorbire: aceea ca sfinții să fie... sfinți. Or, la Pucioasa avem de-a face cu o cu totul altă situație. Dintre persoanele care se pretinde că ar fi primit sau primesc în prezent “Cuvântul lui Dumnezeu” (Virginia Tudorache-Stoica, lelica Maria Tudorache, Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu), numai una este considerată sfântă de către pucioși . Este vorba de Virginia Tudorache ( “Sfânta Virginia”).
În plus, dacă despre cei doi lideri pucioși actuali (Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu) părerile sunt împărțite ( unii adepți îi divinizează în mod neoficial sau îi consideră “sfinți”, dar alții care s-au “fript” cu ei nu pot să-i mai sufere, considerându-i niște nebuni impostori), apoi despre “mama lelica” (Maria Tudorache) părerile sunt cvasi-unanime, reproducând linia oficială trasată de liderii pucioși: “deși a primit și ea “Cuvântul lui Dumnezeu” la fel ca și Verginica, lelica n-a fost sfântă!”. Nu numai că astăzi pucioșii înșiși nu o mai tratează ca pe o sfântă, dar chiar se străduiesc să o acopere cu uitarea, sau măcar să o țină sub un con de umbră, bagatelizându-i rolul și considerând-o un fel de “punte de trecere” între “sfânta” Verginica și “sfinții” Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu.
Dacă “lelica Maria” n-a fost sfântă, de ce i-a vorbit Domnul ani de zile în șir?
Dacă Domnul i-a vorbit “lelicăi Maria”, de ce liderii pucioși nu vor s-o considere sfântă? De ce ar fi doar o “punte de trecere”, doar ca să fie călcată în picioare de cei care vor să alerge tropăind pe punte direct în brațele liderilor pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu?
Mulți care au cunoscut-o pe “lelica Maria” pot mărturisi că avea niște calități pe care liderii pucioși Mihaela și Nicușor nu le au: era blândă, miloasă și sensibilă. Și cum la umbra copacilor falnici se crește greu, mai întâi trebuie tăiați copacii, pentru a crește apoi și buruienile în voie, bucurându-se și ele de lumina soarelui.
Vechi 19.09.2009, 21:36:15
Banned

Implicit 133. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(II)

133. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(II)
Comentariu la primul capitol al cărții, intitulat “Cuvântul care vine din ceruri”

-- urmare --

Nicodimul Pucios trece apoi în revistă o lungă listă de sfinți mărturisiți în scrierile intitulate “Viețile Sfinților”, care și ei L-au auzit pe Dumnezeu vorbindu-le. Ca și în cele 3 cazuri menționate mai înainte, însăși sfințenia acestora motivează alegerea lor de către Dumnezeu După ce enumeră peste 50 de sfinți și de sfinte care au avut privilegiul de a auzi glas din cer, Nicodimul Pucios trage concluzia, întrebându-se patetic:
“ Câți dintre cei amintiți mai sus au pus la îndoială, măcar o clipă, “Cuvântul lui Dumnezeu” venit din cer? Câți s-au clătinat, câți au șovăit, gândind că ar putea fi înșelare de la diavolul? Niciunul!” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 18 )
Uită însă să se întrebe: Câți dintre acești sfinți au fost contestați de către coreligionarii lor? Răspunsul nu poat fi decât același: Niciunul! Tocmai sfințenia lor incontestabilă le-a deschis ochii și inima ca să discearnă corect că Dumnezeu le vorbește, nu vreun duh viclean, care ia chip de înger de lumină.
În schimb, atât Virginia Tudorache-Stoica cât și (mai ales!) liderii pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu au fost și sunt puternic contestați chiar de către cei mai apropiați dintre adepții și colaboratorii lor de taină. Credibilitatea lor este mai mult decât îndoielnică, iar atunci când “proorociile” lor se dovedesc a fi niște aiureli, fără nici o șansă de împlinire în prezent sau în viitor, atunci gravitatea imposturii devine imposibil de ascuns sau de cocoloșit, dar și insuportabil de purtat.
Cât despre săraca “punte” (este vorba de “lelica Maria”), călcată în picioare de toți cei care vor să năvălească de la Verginica direct în brațe la Mihaela și la Nicușor, ea e contestată pe față chiar de liderii pucioși, care se tem să nu le facă prea mare umbră și să le împiedice creșterea în fața “poporului cel de demult”.
Vechi 20.09.2009, 13:00:32
Banned

Implicit

134. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(III)
Comentariu la capitolul intitulat “Cetatea sfântă Noul Ierusalim”

Părintele Nicodim încearcă să dovedească aici o continuitate proorocească asupra așa-zisei “Cetăți Sfinte Noul Ierusalim” de la Pucioasa. În acest sens, o primă tentativă este aceea de a identifica “cetatea” de la Pucioasa cu cea proorocită în cartea Apocalipsei, la temeiurile 3,12 și 21,10.
Or, o minimă comparație ilustrează mai degrabă deosebirile, decât asemănările dintre cele două “cetăți”. Mai întâi de toate că la Pucioasa nu se poate vorbi despre o “cetate” decât la peiorativ, sau cel mult în termeni poetici. Ograda lui Ilie Bunea, chiar dacă a fost întărită cu ziduri înalte de 2 metri ca să nu mai pătrundă nici picior de orătanie de la vecini, rămâne ceea ce a fost: o ogradă țărănească, acum cu ifose apocaliptice. Trecem cu vederea deocamată faptul că sintagma “cetate sfântă” este incompatibilă cu un teren luat cu japca de către liderii pucioși prin înșelăciune de la Ilie Bunea, pe motiv că “terenul era de fapt al lui Dumnezeu, și Iliuță trebuia să I-l dea înapoi, ca să nu-L supere”. Ăsta până la urmă e un caz penal de escrocherie calificată, care e de competența justiției, nu a noastră, a celor care observăm “fenomenul” din exterior.
Așadar, nici vorbă de “cetate” în termenii amintiți de Apocalipsa, 21,16-22: lungimea și lățimea ogrăzii lui Ilie Bunea nu au 12000 de stadii (2200 km), înălțimea zidurilor nu este de 144 de coți (69,12 metri); zidăria nu este din iaspis; cetatea nu este de aur curat, temeliile zidurilor cetății nu sunt împodobite cu pietre scumpe (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint, ametist); cele 12 porți al “cetății” sunt de fapt 12 uși ale “templului” și nu sunt din mărgăritare; cetatea nu are o piață din aur curat și nici templu, în timp ce “cetatea” pucioșilor are un “templu” în mijlocul ei. Nicodimul Pucios, deși știa mai mult ca sigur de aceste grave neconcordanțe, nu s-a sfiit să identifice Cetatea Noul Ierusalim de la Pucioasa cu cetatea Noul Ierusalim proorocită în Apocalipsă. Paradoxal, Nicodimul Pucios se contrazice grav pe sine atunci când, într-un alt capitol (este vorba de capitolul MONTANISM ȘI „NEOMONTANISM“, și anume la paragraful“Apocalipsa: cartea împotmolirii înțelepților lumii”) de la pag.85, Nicodimul Pucios pretinde că toate cele arătate mai sus și neîmplinite încă se vor împlini abia atunci când o altă cetate, de data asta aidoma cu cea din Apocalipsă, va coborî din cer pentru a o desăvârși pe prima, adică pe caricatura zidită de pucioși. Atunci, de ce o mai identifică el pe prima cu cea desăvârșită, care n-a venit încă, iar în celălalt capitol pretinde că doar “o prefigurează”? Cităm pentru autentificare:
“... tot așa, Cetatea Sfântă Noul Ierusalim, zidită la Pucioasa cu mâini curate, de către oameni îndeletniciți cu lucrarea sfințeniei, prefigurează Cetatea Sfântă nefăcută de mână, Ierusalimul cel ceresc, care se va pogorî din cer, după ce va fi fost făcut cerul cel nou și pământul cel nou. Aceasta va împlini, dar tot duhovnicește, celelalte aspecte ale proorociei, care nu puteau fi zidite în 1992 la modul propriu, de mâna omului (v. Apocalipsa, 21/16-21):
1. – cetatea de aur curat, ca sticla cea curată;
2. – lungimea, lățimea și înălțimea cetății, fiecare de câte 12000 de stadii (2200 km);
3. – zidăria zidului, de iaspis, limpede cum e cristalul;
4. – zidul înalt de 144 de coți (70 metri);
5. – temeliile zidului, împodobite cu douăsprezece pietre scumpe (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint și ametist);
6. – cele douăsprezece porți, lucrate din douăsprezece mărgăritare: fiecare poartă, dintr-o perlă;
7. – ulițele cetății, din aur curat, și străvezii ca sticla.” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 85 ).
Singura potrivire (și aceea, doar parțială) este aceea că atât “cetatea” pucioșilor, cât și cetatea Apocalipsei, nu au (cităm din Apocalipsa, cap21, vers.23) “ ...trebuință de soare, nici de lună, ca să o lumineze”. Asta pentru simplul motiv că ele sunt iluminate în alt mod: pe cea a Apocalipsei (cităm din nou din Apocalipsa, cap.21, vers.23) “ ...slava lui Dumnezeu a luminat-o și făclia ei este Mielul”, în timp ce pe “cetatea” pucioșilor, pucioșii au luminat-o, iar făclia ei este becul electric la 220V.
Ar mai fi o deosebire mai puțin semnificativă. Despre porțile cetății Apocalipsei se spune că (cităm din Apoc. 21,25) “ ...nu se vor mai închide ziua”. Despre porțile “cetății” de la Pucioasa se știe că nu se deschid nici ziua, nici noaptea, ele fiind un simbol al separării pucioșilor de lume.
Apoi se apelează la o profeție atribuită Sf. Nifon al Constantianei, care sugerează că sfârșitul veacurilor și Judecata cea Mare vor avea loc în anul 1992 ( anul construirii bisericii de la Glodeni-Vale fiind 1991). Părintele Nicodim vede în această proorocie că (cităm): “...sfârșitul puterii absolute a diavolului în lume [...] s-a proorocit a fi anul 1992 după Hristos: “ Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și îl va nimic cu strălucirea venirii Sale” (II Tes.2/8)” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 20 ). Apoi, Nicodimul Pucios concluzionează în fals:
“ Împlinirea acestei Scripturi este Coborârea Cuvântului lui Dumnezeu, căci el este “suflarea gurii Sale” care nimicește fărădelegea, prin venirea lui Dumnezeu, Cuvânt, pe pământ” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 20 )
De ce spunem “în fals”? Pentru că nu la anul 1992 este reclamată de către pucioși coborârea “Cuvântului lui Dumnezeu,” ci la anul 1955. Atunci se pretinde că a început, prin Verginica, această “lucrare” sau lucrătură a “Cuvântului” în lume. Amestecarea intenționată de către Nicodimul Pucios a reperelor temporale este un procedeu incorect și imoral. Anul 1992 nu reprezintă nimic (reamintim că 1991 este anul zidirii și târnosirii bisericii de la Glodeni-Vale), dar ca să salveze aparențele, Nicodimul Pucios recurge la un șiretlic. El pretinde că perioada 22 iulie 1991-12 decembrie 1991 (adică, de la punerea pietrei de temelie a bisericii până la târnosirea ei) corespunde cu primele luni ale “anului bisericesc 1992”. Se știe că anul bisericesc începe la 1 septembrie, deci Nicodimul Pucios presupune că 1 septembrie 1991 coincide cu prima zi a anului bisericesc 1992. În această logică, prima zi a primului an bisericesc (anul 1 după Hristos) ar fi trebuit să fie la 1 septembrie anul zero! Dar, întrucât se știe că Nașterea Domnului a fost serbată de creștini mai întâi la 6 ianuarie, apoi la 25 decembrie, rezultă că prima zi a primului an bisericesc (1 septembrie, anul zero) are loc cu circa 3 luni înainte de Nașterea lui Hristos, adică trei luni înainte de începerea erei creștine, ceea ce dovedește că raționamentul părintelui Nicodim este forțat și deci inacceptabil. Anul zidirii bisericii de la Glodeni-Vale a fost 1991 și va rămâne 1991, oricât s-ar strădui Nicodimul Pucios să demonstreze că 1991 era 1992, ca să-l „potrivească” cu anul „proorociei sfântului Nifon al Constantianei”.
Vechi 20.09.2009, 13:19:50
Banned

Implicit 134. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(III)

134. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(III)
Comentariu la capitolul intitulat “Cetatea sfântă Noul Ierusalim”

-- urmare --

Oricum ar fi, 1991 sau 1992 n-au adus nici cea mai mică schimbare în peisajul universal; nicidecum schimbările apocaliptice ale respectivei „proorocii”. De asemenea, nici din 1992 încoace nu s-a văzut vreo schimbare majoră în lume: nici sfârșitul puterii absolute a diavolului, nici sfârșitul lumii sau al veacurilor, nici Judecata cea Mare. Toate aceste rămân doar în închipuirea pucioșilor care sunt convinși că ele s-au întâmplat, deși realitatea înconjurătoare îi contrazice în mod categoric.

Urmează un paragraf intitulat “Împărăția cerurilor pe pământ”. Este o viziune idilic- sămănătoristă asupra comunității Noul Ierusalim de la Pucioasa care, în afară de faptul că și-a autoimpus niște ciudățenii în ținută, îmbrăcăminte și hrană, nu se deosebește cu nimic de alte comunități care își propun o “viață creștină de obște”. Minciuna, înșelătoria, invidia, ura, clevetirea, lenea, lăcomia, necredința, abjurarea, trădarea, arghirofilia, adulterul, deznădejdea dusă până la tentativa de suicid, n-au dispărut nici la creștinii pucioși, ci doar s-au diminuat într-o proporție semnificativă: la unii mai puțin, la alții mai mult. Pe ansamblu însă, nici nu poate fi vorba de “sfințenie” ci de “aspirația colectivă la sfințenie”, aspirație care de fapt o au toți creștinii de pretutindeni, care sunt cât de cât responsabili. Neîmplinirile pucioșilor sunt uneori atât de izbitoare și supărătoare, încât “Cuvântul lui Dumnezeu” abundă în mustrări și dezvăluiri (mai mult aluzive, ca să fie protejată cât de cât imaginea de ansamblu a comunității) asupra unor situații incompatibile cu statura creștinească.

În acest context, a folosi pentru Noul Ierusalim de la Pucioasa expresia “Împărăția cerurilor pe pământ” nu mai este un eufemism, ci de-a dreptul o batjocură sfidătoare. Nicodimul Pucios chiar crede că cititorii lui sunt proști sau orbi, ca să nu observe cât de multe și grave sunt anomaliile adunate de-a lungul timpului în “obștile” de la Pucioasa, Târgoviște și de aiurea?
Nicodimul Pucios accentuează în schimb (dacă n-o poate face pe plan duhovnicesc) asupra realizărilor materiale ale pucioșilor, făcute din truda lor, cu lucrul mâinilor, dar și cu bani străini, sau cu donații materiale primite ca ajutoare. El enumeră căsuțele, corturile, silozurile și fântânile zidite de pucioși. Se elogiază în scrierea sa așa-zisele “Sărbători ale Creștinătății Românești”, organizate abuziv în numele întregii creștinătăți, deși aici numai pucioșii erau considerați creștini. Aceste sărbători erau organizate bianual la Pucioasa, dar la un moment dat au fost anulate de către liderii pucioși, pătrunși și ei de lipsa lor de eficiență. Cu toate acestea, deși Nicodimul Pucios știa foarte bine că aceste “sărbători” erau anulate de câțiva ani buni, el le prezenta ca fiind foarte actuale. Nici din anul apariției cărții (2006) încoace, aceste “sărbători” nu s-au mai reluat.

Singurele activități “duhovnicești” menționate de Nicodimul Pucios sunt editarea unui ziar mensual, organizarea unor expoziții de sculptură, pictură și așezări rurale, spectacole de muzică, poezie și “teatru creștin”.

Ultimul paragraf al acestui capitol este intitulat “Hrisovul – Cuvânt de mărturie”. Este vorba de un document conceput în anul 1991 și care ar trebui să guverneze exact viața creștinilor pucioși. În realitate, el nu se mai respectă decât parțial, pentru că de atunci încoace liderii pucioși au impus alte norme, mai stricte și mai ciudate. Peștele și măslinele (“mâncarea săracului”) au fost interzise, deși “Hrisovul” mărturisea că sunt îngăduite. Cei care ar dori să intre în locașul bisericii, sau măcar în curtea ei, vor constata că sunt opriți, deși împlinesc toate cerințele din “Hrisov”. Liderii pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu au limitat la maximul accesul în așa-zisa mănăstire de la Pucioasa (“mănăstire” despre care Nicodimul Pucios nu amintește nimic, fiind un subiect prea delicat, datorită multiplelor ei încălcări ale canoanelor), așa încât aici nu pot intra decât câțiva “aleși”, confirmați nominal de către cei 2 stăpâni absoluți: Mihaela și Nicușor.

Nicodimul Pucios încheie acest paragraf cu o frază optimistă, dar profund mincinoasă:

“ Acesta este legământul cel nou, și, totodată, cuvânt de mărturie a începutului de viață autentic creștină, condusă nemijlocit de către Dumnezeu. ” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 25 )

Viața pucioșilor de la Pucioasa nu poate fi “autentic creștină” îndată ce minciuna, nedragostea și erezia sunt încă la ele acasă, iar conducerea nemijlocită a pucioșilor aparține celor doi lideri absoluți: Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu, care își exercită puterea în chip discreționar.

Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:21:32.
Vechi 20.09.2009, 18:23:41
Banned

Implicit 135. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IV)

135. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IV)
Comentariu la capitolul intitulat “Sobornicitatea Bisericii Noul Ierusalim - o dimensiune pnevmatologică”

Mai întâi, Nicodimul Pucios își construiește un suport retoric pentru teza că fiecare biserică locală revelează Biserica întreagă, deci poate activa de sine stătător, de-a dreptul schismatic, fără nici o responsabilitate, fără nici o comuniune, fără nici o tangență chiar, cu celelalte biserici-surori. Este aceeași iluzie pe care o poate oferi și o celulă oarecare aparținând unui organism viu: ea deține informația întreagă care definește organismul, are funcții vitale proprii și o organizare cibernetică proprie, deci s-ar părea că poate să ducă inclusiv o existență independentă, separată de restul ființei-gazdă. Dar acest lucru este imposibil, căci o eventuală sciziune a acesteia de restul celulelor-surori înseamnă moarte.
Același lucru se poate spune și despre o biserică locală care tinde spre separare, spre schisma pe care ea o crede a fi “autocefalie”. A ignora cerința fundamentală formulată de Hristos “... ca toți să fie una...”(Ioan 17,21) este echivalent cu schisma și moartea spirituală.
Nicodimul Pucios jonglează aici cu dibăcie retorică, manipulând abundent însușiri precum “sobornicitate”, “catolicitate”, “autocefalie”, dar ignorând deliberat faptul că orice însușire nu poate fi transferată simplist de la o categorie administrativ-ecleziastică la alta, căci ea există prin însăși dependența de subiectul care o generează. Niciodată o biserică locală nu poate fi autocefală, pentru că ea este doar un singur mădular al bisericii universale, care este întreg trupul lui Hristos. Niciodată o biserică locală nu poate fi sobornicească, decât dacă este în strânsă comuniune cu celelalte biserici locale. A afirma că Biserica Noul Ierusalim e caracterizată prin “sobornicitate” (așa cum afirmă părintele Nicodim chiar în titlul acestui capitol) este un nonsens, îndată ce Biserica Noul Ierusalim este o biserică schismatică, având tăiate toate legăturile cu celelalte biserici ortodoxe locale.
Părintele Nicodim sugerează apoi că biserica primară avea unitatea Duhului Sfânt, în timp ce bisericile universale actuale (cea Ortodoxă și cea Catolică) au pierdut acesată unitate, odată cu marea schismă din anul 1054. El ascunde însă faptul că și Biserica Noul Ierusalim a fost în unitate relativă cu Biserica Ortodoxă Română între anii 1955-1993, perioadă în care credincioșii crescuți și educați de “mama Gigi” (Virginia Tudorache-Stoica) erau nedespărțiți de biserica lor din sat, care aparținea de Biserica Ortodoxă Română. Iar în 1993, odată cu lepădarea de pucioși a arhiereului Irineu, a avut loc și marea schismă a pucioșilor, căci de atunci încoace ei s-au despărțit de Biserica Ortodoxă Română, mergând singuri pe o cale pe care și-au ales-o. Alegând de bună voie schisma, și Biserica Noul Ierusalim pierde unitatea Duhului Sfânt, dacă admitem că o astfel de pierdere a avut loc la marea schismă din 1054.
De altfel, Nicodimul Pucios mai ascunde ceva esențial. Biserica Noul Ierusalim nu este nici măcar biserică locală, în înțelesul firesc al acestei formulări, atâta vreme cât episcopul ei a părăsit-o, lăsând-o ca pe o corabie fără cârmaci. Fără episcop ocrotitor și cârmuitor, ea nu mai poate fi numită nici măcar biserică.
În continuare, Nicodimul Pucios reproduce un anumit verset din Sfânta Scriptură: “ Aceasta să o faceți spre pomenirea Mea” (Luca 22,19) pentru a sugera (simplificând la maximum lucrurile) că biserica este condiționată exclusiv de Euharistie, iar Euharistia validează orice comunitate adunată pentru “frângerea pâinii și rugăciuni” ca fiind biserică. Nici o mențiune despre necesitatea locașului de cult, despre sfântul antimis, despre preoția canonică. În felul acesta, apar explicabile acele derapări de la rânduielile canonice, întâmplate în Biserica Noul Ierusalim: slujbe făcute de preoți nehirotoniți, folosind Evanghelii apocrife inventate de ei, fără antimis sau cu antimis nevalabil, liturghii oficiate de femei, sfințiri de paraclise fără episcop și fără Sfântul și Marele Mir și alte asemenea “derogări” și “pogorăminte” făcute din proprie inițiativă.
Nici nu-i de mirare că pe vremuri, la Noul Ierusalim de la Pucioasa au săvârșit Sfânta Liturghie chiar și femei; îndată ce Nicodimul Pucios promovează cu seninătate că, întrucât (cităm de la pag.28) “ Duhul Sfânt lucrează unde, cum și când voiește” atunci (cităm din nou ) “slujirea în biserică devine, așadar un dar al Duhului Sfânt, care purcede de la Dumnezeu Tatăl”. Combinația “ ... lucrează ...cum... voiește” explică de minune aberațiile liturgice ale pucioșilor (și pucioaselor) iar Nicodimul Pucios se grăbește să sugereze cu un citat biblic “cum voiește Duhul Pucios”:
“... Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu” (Ioil 3:1,2)
Da, este adevărat că Duhul Lui Dumnezeu lucrează și peste oameni simpli, și peste femei, dar sunt multe lucrările aceluiași Duh. Nu înseamnă neapărat că Ioil se referea în versetele 1-2 din cap.3 la darurile preoției ci la alte daruri, potrivite mirenilor și femeilor.
Părintele Nicodim, știind bine că la Biserica Noul Ierusalim nimeni nu are succesiune harică la preoție, caută să diminueze importanța succesiunii apostolice în favoarea unui concept relativist (cităm) “adunarea sistematică a întregii Biserici într-un loc de judecată; așadar, în strânsă legătură cu comuniunea euharistică”. Raționamentul speculativ al Nicodimul Pucios se sprijină așadar pe un sofism în care Biserica se confundă cu un același loc, în care se consumă sistematic Cina Euharistică: “locul în care se împarte viață veșnică din împărăția lui Hristos”. Să observăm că dispare caracterul personal al bisericii, acesta fiind înlocuit cu unul circumstanțial “de loc”. De aici se ajunge rapid la translația: un singur loc – o singură biserică, ceea ce trebuia demonstrat. Restul bisericilor sunt automat descalificate și deci invalide în peisajul eshatologic:
“ Este vorba, așadar, de o singură Biserică primită la Cină, în sala pregătită de nuntă” (citat de la pag. 29)
Cine este această Biserică? Ați ghicit: ea nu poate fi alta decât Biserica Noul Ierusalim. Nicodimul Pucios concluzionează tranșant: structura piramidală reprezentată de administrația Bisericii (Biserica Ortodoxă Română) este ilegală. Duhul Sfânt nu mai lucrează ca până acum, prin Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ci prin slugile și slujnicele care vor prooroci. Nici prin capul văzut al Bisericii (patriarhul) nu mai lucrează Duhul (cităm de la pag.29):
“ Așadar, Duhul Sfânt lucrează în zilele din urmă nu prin capul văzut al Bisericii, nici prin structurile ei administrativ-sinodale, ci prin cei mai umiliți, dar mai curați slujitori ai Săi, dintre care unii – pentru a sublinia că nici măcar nu fac parte din cler, vor fi de parte femeiască”.
Mai simplu, pentru cei care tot n-au înțeles: până acum câtva timp, Duhul Sfânt lucra prin Sinod și prin ceilalți clerici ai bisericii. Acum, “în zilele din urmă” (adică din 1955 încoace), El lucrează prin oameni simpli, neșcoliți, necizelați, nehirotoniți și (mai ales) lucrează prin femei. Aluzia e clară la “proorocii” Virginia Tudorache-Stoica, lelica Maria Tudorache, Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu. Nicodimul Pucios mărturisește în încheiere acest lucru:
“ Suntem contemporani cu aceste evenimente excepționale” (citat de la pag.29)
Anul 1955 (an considerat “de debut” pentru activitatea “proorocească” a Verginicăi) este prezentat ca fiind un moment de cotitură în istoria creștinismului:
“ În ziua de Paști a anului 1955, Duhul Sfânt a destupat izvoarele duhovnicești ale cerului, lăsând Cuvântul lui Dumnezeu să se reverse din belșug pentru spălarea ochilor și urechilor celor care urmau să se strângă în duh de Biserică și să se nască din nou” (citat de la pag.29)
Știm că la Cincizecime a avut loc o astfel de “destupare” a izvoarelor cerului, dar n-am auzit până acum de o “astupare” ulterioară, pentru a fi neapărat nevoie de o nouă “destupare” în anul de grație 1955. Toate aceste afirmații sunt simple fantezii de-ale pucioșilor, pe care părintele Nicodim le preia și le promovează în cartea sa, fără nici un discernământ. Dacă ar fi fost un bun cunoscător al Scripturii, el ar fi știut că Domnul a promis că va fi cu Biserica Sa până la sfârșitul veacurilor, iar pe creștini nu-i va lăsa orfani. Deci, nicicând n-a lipsit lucrarea Duhului Sfânt din Biserică. “Astuparea” Duhului și apoi “destuparea” Lui (pretinsă de către pucioși a fi avut loc în anul 1955) sunt pure aberații speculative, menite să dea credibilitate mitului fabricat pentru “Sfânta Verginica Delapucioasa”.
Vechi 20.09.2009, 22:36:55
Banned

Implicit 135. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IV)

135. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IV)
Comentariu la capitolul intitulat “Sobornicitatea Bisericii Noul Ierusalim - o dimensiune pnevmatologică”

-- urmare--

De altfel, prima “proorocie” a Verginicăi este ea însăși o mostră de inconsistențe și contradicții:
“ ... Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Nu sunt în trup, ci sunt în Duh...” afirmă “glasul”, despre care ulterior se va spune de nenumărate ori că și-a ales trupul neputincios al Verginicăi ca să vorbească prin el (deși pretindea că “...nu sunt în trup...”). Chiar părintele Nicodim, fără să vrea, adaugă imediat un citat demascator din care rezultă că Dumnezeu-Duhul vorbea din trup și cu glas de femeie:
“... Nu vă îndoiți de glasul Meu, și credeți cuvintelor Mele prin această gură neputincioasă, că vreau să vă nasc din nou, din Duh” (citat de la pag.30)
Părintele Nicodim conchide, defăimător, că ultimii 2000 de ani au fost irosiți în zadar de către Biserica Ortodoxă, pentru că “bisericile lumii” nu și-au făcut datoria. Dacă ar fi așa, înseamnă că și nenumăratele jertfe ale martirilor au fost zadarnice, și degeaba îi cinstim ca sfinți, pentru că nu merită. A trebuit deci să apară “sfinții pucioși” de după 1955, ca să repare lucrul de mântuială ( și nu de mântuire) al predecesorilor lor.
Nicodimul Pucios se lansează apoi într-o alambicată analiză a evoluției Bisericilor (Ortodoxă și Catolică) în istorie, concluzionând că Duhul Sfânt s-a retras, odată cu minunile Sale, golind de harisme ambele Biserici. Dacă minunile văzute ar fi dovada obligatorie a prezenței Duhului Sfânt în Biserică, ar fi de așteptat ca, odată cu înființarea Bisericii Noul Ierusalim în anul 1955 să reapară și harismele de care fuseseră golite cele două mari Biserici: minuni, vindecări, grăiri în limbi, tâlmăciri, etc. Or, cu câteva excepții (amintite de niște “mărturii” complet neverificabile, care se referă la perioada în care “proorocea” Verginica”) nici o minune și nici o harismă și nici o vindecare nu au fost consemnate în Biserica Noul Ierusalim. Ba, dimpotrivă, la capitolul “vindecări” pucioșii stau foarte prost, fiindcă mereu aleargă la medici și mereu se îndoapă cu medicamente, iar mulți dintre ei au și murit de pe urma bolilor.
După ce afirmase limpede că o singură biserică locală (Biserica Noul Ierusalim, desigur!) va fi primită la Cină în sala pregătită de nuntă (la pag. 29, rândul 13 de sus), Nicodimul Pucios o întoarce din condei, pretinzând că pilda celor 10 fecioare simbolizează 10 Biserici locale, care sunt invitate la nuntă, dintre care 5 sunt primite și 5 nu. Pentru ca apoi să revină din nou la teza protocronistă:
“ O singură Biserică locală – cea românească, născută creștină și crescută prin jertfa de martiri – mai corespundea întrucâtva” (citat de la pag.32)
Biserica Ortodoxă Română nu răspunde însă chemării pucioșilor și atunci “...întrucât ea n-a primit înnoirea în duh, sobornicitatea ei a pierdut asistența Duhului, căci Duhul lucrează unde și cum voiește (v. Ev. Ioan, 3/8)” (citat de la pag.33)
Observăm aici răstălmăcirea subtilă a Scripturii: Nicodimul Pucios face trimitere la Ioan 3:8, dar acolo se spune despre vânt că “suflă unde voiește” și că “astfel este cu oricine e născut din Duhul”, și nu Duhul Însuși ! Dar, se pare că la Nicodimul Pucios, scopul scuză mijloacele. Important este că obiectivul și l-a atins: să ne convingă că “Duhul” pucios e imprevizibil și că orice schimbare dorește, o va face, chiar dacă se va contrazice pe sine la nevoie.
Nicodimul Pucios se străduiește apoi să dovedească faptul că “sobornicitatea de Duh a Bisericii de Nou Ierusalim” este “sfatul care unește cerul cu pământul” (citate de la pag.33), adică sobornicitatea bisericii se reduce doar la dialogul dintre Dumnezeu și “proorocul” pe care El și l-a ales. Deși se folosește termenul “sfat” pentru a sugera o comunicare globală, biunivocă, între Dumnezeu și “poporul” Său, în realitate “poporul” recepționează indirect și pasiv mesajele, care sunt mai întâi “filtrate” și “cosmetizate” de către “proorocii” pucioși. Adesea, această “filtrare” constă în modificări masive ale textelor originale mai vechi, deoarece “proorocii” pucioși își permit chiar să-L corecteze pe Dumnezeul lor.
Respingerea bisericii Noul Ierusalim de la Pucioasa de către Biserica Ortodoxă Română este percepută de părintele Nicodim ca similară respingerii lui Mesia de către cărturari și farisei. Efectul ei imediat este “ întunecarea comuniunii Bisericilor locale din lume, care aduc ofrandă trupul lui Hristos prin Euharistie.” (citat de la pag.33). Ni se sugerează aici că în bisericile din Biserica Ortodoxă Română pâinea și vinul folosite la Euharistie devin în chip îndoielnic și părelnic Trupul și Sângele Domnului, iar caracterul sobornicesc al Bisericii se pierde.
Singura “mireasă înțeleaptă” rămâne, în opinia părintelui Nicodim, biserica Noul Ierusalim de la Pucioasa. Ea este “rămășița aleasă prin har” (citat de la pag.34) care “naște popor de sfinți” (citat de la pag.34) Cât de sfinți sunt, rămâne de văzut; deocamdată înregistrăm între ei dihonii, clevetiri, batjocuri, ură, trădări, defăimări. Total inoportună apare așadar pretenția Nicodimului Pucios care spune:
“ Ei se fac pildă vie pentru poporul român, pentru tot poporul creștin...” (citat de la pag.35)
Ferească Dumnezeu de așa pildă! Desigur că, printre pucioși mai sunt rătăciți și creștini de calitate, dar ei sunt în minoritate evidentă.
Vechi 21.09.2009, 08:59:26
Banned

Implicit 136. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(V)

136. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(V)
Comentariu la capitolul intitulat “ Omul creștin, fiu al bisericii celei adevărate, al cărei cap este Iisus Hristos: Biserica Noul Ierusalim”

Titlul acestui capitol este aluziv. Nicodimul Pucios sugerează că Biserica Ortodoxă Română (despre care pucioșii pretind în mod ipocrit că o respectă) fie nu este o biserică adevărată, fie are alt cap decât pe adevăratul Iisus Hristos, fie (mai degrabă!) amândouă aceste însușiri o caracterizează. În schimb, la fel ca toate sectele de altfel, singura biserică adevărată, singura care Îl are cap pe Hristos, ar fi Biserica Noul Ierusalim.
Textul care-i urmează va dezvolta pe larg aceste idei insolente.
Se pornește de la o aserțiune care pare a fi corectă: nu toate bisericile pot fi adevărate, ci acest privilegiu îl poate avea cel mult una dintre ele. Părintele Nicodim ia în calcul și posibilitatea ca nici una dintre biserici să fie adevărată, contrazicându-se singur, căci doar cu puțin mai înainte afirmase că Hristos le-a promis creștinilor că va fi cu ei în toate zilele, căci Biblia așa mărturisește. Or, tocmai aici rezidă slăbiciunea raționamentului său. A înființa o biserică nouă (Biserica Noul Ierusalim) presupune că cea de dinaintea ei (Biserica Ortodoxă Română) s-a despărțit măcar o zi de Hristos (sau Hristos S-a despărțit măcar o zi de ea) astfel ca să fie nevoie de o restaurare a bisericii tradiționale. Altminteri, fie “restaurarea” făcută de pucioși nu era necesară (dar totuși s-a făcut, în virtutea unor ambiții pur omenești), fie se ajunge la existența temporară a două biserici adevărate și în același timp rivale (căci ambele pretind că-L reprezintă pe Hristos, deși merg pe căi diferite!) ceea ce este absurd.
Nicodimul Pucios găsește imediat și criteriul esențial și infailibil care desemnează o biserică drept “adevărată”: biserica adevărată trebuie neapărat să fie condusă de unul sau mai mulți prooroci. El nu știe sau a uitat că Biblia afirmă contrarul: “Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.”(Luca 16,16) . Așadar, zice Nicodimul Pucios, dacă nu are prooroci, biserica nu este adevărată! Mai mult, el pretinde că prezența proorocilor în Biserică a fost promisă de Hristos ca fiind “constantă”. Cităm de la pag. 37:
“ Dumnezeu a promis prezența constantă a proorocilor printre sau peste cei aleși a-I fi succesori: “De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți omorî și veți răstigni, dintre ei veți biciui în sinagogi și îi veți urmări din oraș în oraș “(Ev. Matei, 23/24)”
Este o mostră tipică a răstălmăcirii Scripturii de către Nicodimul Pucios. Hristos a promis prooroci, dar nu a promis o prezență “constantă” a acestora printre creștini. Nici în Vechiul Testament, proorocii nu se înșirau ca mărgelele pe ață, nici nu se călcau pe bătături. Prezența unui prooroc într-o anumită vreme este un act excepțional, cerut de împrejurări excepționale. Dacă ar fi adevărat ce pretinde părintele Nicodim, ar trebui să regăsim “în mod constant” prooroci în Biserică și înainte de 1955, anul apariției “proorociței” Virginia. Este adevărat că tradiția orală a pucioșilor vorbește despre existnța unor “prooroci” obscuri în zona dâmbovițeană chiar înainte de Verginica, iar Cuvântul lui Dumnezeu afirmă la un moment dat că la o nuntă din împrejurimile Pucioasei s-au adunat 5 prooroci deodată! “…O, copiii Mei, am ținut să reînnoiesc nunta din Cana Galileii și să vă arăt taina nunții creștine. Nunta creștină este o mare taină a bisericii Mele…Iată mireasa de azi… Am venit la această nuntă cu cinci prooroci, și va rămîne mărturie, căci ca aceasta nu a mai fost și nici nu va mai fi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 1 iulie 1956). Activitatea acestor “prooroci” rămâne însă obscură, iar efectele păstoririi lor sunt nule, îndată ce a fost nevoie ca Verginica să apară în peisajul proorocesc și să preia hățurile pentru a restaura întreaga Biserică din temelii.
Iar în anul 1976, pe lângă Verginica, reconfirmată în treapta de Trâmbiță-Prooroc, se instituie o nouă demnitate, aceea de profet-apostol:
“ Acest trup prin care am grăit se numește Trâmbiță, se numește Prooroc. Iar pe voi vă numesc profeți-apostoli.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 7 ianuarie 1976). Este vorba mai degrabă de un titlu onorific fără nici un fel de acoperire, deoarece din “apostolia” lor s-a ales praful, căci nimic n-a rămas consemnat în istoria sau în tradiția bisericii.
Nicodimul Pucios, afirmând că Hristos a promis o prezență “constantă” a proorocilor în Biserică, Îl face mincinos pe Hristos, căci înainte de Verginica nu s-au mai consemnat oficial alți “prooroci” care s-ar fi ridicat din Biserica Ortodoxă Română și ar fi proorocit. Chiar dacă am admite existența unor prooroci a căror activitate este tăinuită, adică nulă (deoarece nu se cunoaște nici un crâmpei din ea), sau existența “trâmbițelor apocaliptice” (o gogoașă a pucioșilor, care-i îmbracă pe Iosif Trifa, Petrache Lupu de la Maglavit, Arsenie Boca, Ioan Silviu Iovan, Veronica Barbu-Gurău și Verginica Tudorache-Stoica cu aura “proorociei”), în nici un caz nu se poate vorbi de o prezență “constantă” a duhului proorocesc în Biserică.
Poate că se contrazice Biblia? Cum se armonizează cele două versete prin care cei doi evangheliști par că spun lucruri contradictorii? Să le reamintim:
“Legea și proorocii au fost până la Ioan...”(Luca 16,16)
“De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari...“(Ev. Matei, 23/24)”
Proorociile erau și ele de două feluri. Unele erau simple proiecții ale viitorului în prezent, care făceau prevestiri legate de viața biologică de zi cu zi, și erau menite să-i întoarcă pe păcătoși de la nelegiuirile lor. Altele erau însă legate de viața veșnică și de mântuire, care legau viitorul de prezent, consemnându-l în scrieri sacre, pentru a se putea spune mai târziu despre ele “...ca să se împlinească Scriptura”. De acest tip au fost proorociile mesianice, care-L vesteau pe Hristos și toate încercările prin care El urma să treacă. Proorocii erau și ei “mici” și “mari”, după cum vestirile lor erau preponderent de prima sau de a doua categorie. Sau, erau prooroci despre care Biblia le amintește doar numele, dar nu și proorociile lor (exemplu: proorocița Hulda). Așadar, după Ioan Botezătorul nu mai sunt prooroci “mari”, care să aducă noutăți fundamentale pentru mântuirea omului, ci numai prooroci “mici” și “foarte mici”, care prevestesc viitorul apropiat, pentru a trezi poporul la viața duhovnicească. Le-am spus “foarte mici” pentru că de la ei nu numai că n-a rămas nimic, dar nici măar numele nu le-a fost consemnat. Iată și un asemenea exemplu:
“Și acesta avea patru fiice, fecioare, care prooroceau.” (Fapte, 21,9)
Acest verset, foarte drag pucioșilor pentru că ei îl exemplifică ori de câte ori afirmă că și Verginica a fost “proorociță”, ne arată indirect (prin laconismul său) că nu toate proorociile se refereau la lucruri fundamentale pentru creștinism. Un alt exemplu urmează imediat, în care se ilustrează concret că “proorociile” Noului Testament (exceptând cartea Apocalipsei, care tocmai pentru că este o excepție a fost integrată în totalitate în Sfânta Scriptură) se referă la lucruri minore care urmează să se întâmple în viața curentă a creștinilor:
“Și rămânând noi acolo mai multe zile, a coborât din Iudeea un prooroc cu numele Agav;
Și, venind el la noi, a luat brâul lui Pavel și legându-și picioarele și mâinile a zis: Acestea zice Duhul Sfânt: Pe bărbatul al căruia este acest brâu, așa îl vor lega iudeii la Ierusalim și-l vor da în mâinile neamurilor.” (Fapte, 21,10-11)
Or, această “proorocie” a lui Agav nu aducea nimic nou la ceea ce Însuși Domnul anunțase mai înainte, ci doar confirmă spusele Lui:
“De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți omorî și veți răstigni, dintre ei veți biciui în sinagogi și îi veți urmări din oraș în oraș “(Ev. Matei, 23/24)”
În concluzie, dacă ne vom referi la proorociile “mari”, importante pentru viața Bisericii și pentru mântuirea omului, întotdeauna va prevala promisiunea și totodată avertismentul biblic:
“Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.”(Luca 16,16)

Cât despre “proorociile” pucioșilor, ele nu sunt nici măcar “mici”, deoarece sunt pline de contradicții și de prevestiri mincinoase, care nu s-au mai împlinit niciodată și nici șanse pentru viitor nu se mai întrevăd pentru ele.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40