|  |  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Luca 20, 1-8 

Și într-una din zile, pe când Iisus învăța poporul  în templu și binevestea, au venit arhiereii și cărturarii, împreună cu  bătrânii, Și, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci  acestea, sau cine este Cel ce Ți-a dat această putere? Iar El,  răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și  spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Și ei cugetau  în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-ați  crezut în el? Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide  cu pietre, căci este încredințat că Ioan a fost prooroc. Și au răspuns  că nu știu de unde. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce  putere fac acestea. 

__________________ Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Lucrătorii viei și roadele faptelor 

Și a început să spună către popor pilda  aceasta: Un om a sădit vie și a dat-o lucrătorilor și a plecat departe  pentru multă vreme. Și la timpul potrivit, a trimis la lucrători o slugă  ca să-i dea din rodul viei. Lucrătorii însă, bătând-o, au trimis-o fără  nimic. Și a trimis apoi altă slugă, dar ei, bătând-o și pe aceea și  batjocorind-o, au trimis-o fără nimic. Și a trimis apoi pe a treia; iar  ei, rănind-o și pe aceea, au alungat-o. Și stăpânul viei a zis: Ce voi  face? Voi trimite pe fiul meu cel iubit; poate se vor rușina de el. Iar  lucrătorii, văzându-l, s-au vorbit între ei, zicând: Acesta este  moștenitorul; să-l omorâm ca moștenirea să fie a noastră. Și scoțându-l  afară din vie, l-au ucis. Ce va face, deci, acestora, stăpânul viei? Va  veni și va pierde pe lucrătorii aceia, iar via o va da altora. Iar ei  auzind, au zis: Să nu se întâmple! El însă, privind la ei, a zis: Ce  înseamnă, deci, scriptura aceasta: "Piatra pe care n-au luat-o în seamă  ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului"? Oricine va cădea pe  această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi.  Luca 20, 9-18 
				__________________ Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Luca 20, 19-26 

ar cărturarii și arhiereii căutau să pună mâna pe El, în ceasul  acela, dar s-au temut de popor. Căci ei au înțeles că Iisus spusese  pilda aceasta pentru ei. Și pândindu-L, I-au trimis iscoade, care se  prefăceau că sunt drepți, ca să-L prindă în cuvânt și să-L dea  stăpânirii și puterii dregătorului. Și L-au întrebat, zicând:  Învățătorule, știm că vorbești și înveți drept și nu cauți la fața  omului, ci cu adevărat înveți calea lui Dumnezeu: Se cuvine ca noi să  dăm dajdie Cezarului sau nu? Dar Iisus, cunoscând vicleșugul lor, a zis  către ei: De ce Mă ispitiți? Arătați-mi un dinar. Al cui chip și scriere  are pe el? Iar ei au zis: Ale Cezarului. Și El a zis către ei: Așadar,  dați cele ce sunt ale Cezarului, Cezarului și cele ce sunt ale lui  Dumnezeu, lui Dumnezeu. Și nu L-au putut prinde în cuvânt înaintea  poporului și, mirându-se de cuvântul Lui, au tăcut.

| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Duminica a XXVIII-a după Rusalii-(Pilda celor poftiți la cină) Luca 14, 16-24 

"Zis-a Domnul pilda aceasta: Un om oarecare a făcut cină mare și a  chemat pe mulți; și a trimis la ceasul cinei pe slujitorul său ca să  spună celor chemați: Veniți, că, iată, toate sunt gata! Și au început  toți, câte unul, să-și ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Am cumpărat un  ogor și trebuie să ies ca să-l văd; te rog, iartă-mă. Și altul a zis:  Cinci perechi de boi am cumpărat și mă duc să-i încerc; te rog,  iartă-mă. Al treilea a zis: Femeie mi-am luat și de aceea nu pot veni.  Și, întorcându-se, slujitorul a spus stăpânului său acestea. Atunci,  mâniindu-se, stăpânul casei a zis: Ieși îndată în piețele și ulițele  cetății, și pe săraci și pe neputincioși, și pe orbi și pe șchiopi adu-i  aici. Și slujitorul a zis: Doamne, s-a făcut precum ai poruncit și tot  mai este loc. Și a zis stăpânul către slugă: Ieși la drumuri și la  garduri și silește-i să intre, ca să mi se umple casa, căci zic vouă:  Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina  mea."

| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 

| 

| ||||
| 
 | ||||
|  "Să-I pregătim Mântuitorului sălaș în casa și în sufletele noastre!" 

Și apropiindu-se unii dintre saducheii care  zic că nu este înviere, L-au întrebat: Zicând: Învățătorule, Moise a  scris pentru noi: Dacă moare fratele cuiva, având femeie, și el n-a avut  copii, să ia fratele lui pe femeie și să ridice urmaș fratelui său.  Erau deci șapte frați. Și cel dintâi, luându-și femeie, a murit fără de  copii. Și a luat-o al doilea, și a murit și el fără copii. A luat-o și  al treilea; și tot așa toți șapte n-au lăsat copii și au murit. La urmă a  murit și femeia. Deci femeia, la înviere, a căruia dintre ei va fi  soție, căci toți șapte au avut-o de soție? Și le-a zis lor Iisus: Fiii  veacului acestuia se însoară și se mărită; Iar cei ce se vor învrednici  să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se  însoară, nici nu se mărită. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la  fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii. Iar  că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe  Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov.  Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți  trăiesc în El. Iar unii dintre cărturari, răspunzând, au zis:  Învățătorule, bine ai zis. Și nu mai cutezau să-L întrebe nimic. Iar El  i-a întrebat: Cum se zice, dar, că Hristos este Fiul lui David? Căci  însuși David spune în Cartea Psalmilor: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi  de-a dreapta Mea, Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut  picioarelor Tale". Deci David Îl numește Domn; și cum este fiu al lui? Luca 20, 27-44 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre 

Dar, mai înainte de toate acestea, își vor pune  mâinile pe voi și vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi și în temnițe,  ducându-vă la împărați și la dregători, pentru numele Meu. Și va fi vouă  spre mărturie. Puneți deci în inimile voastre să nu gândiți de mai  înainte ce veți răspunde; Căci Eu vă voi da gură și înțelepciune, căreia  nu-i vor putea sta împotrivă, nici să-i răspundă toți potrivnicii  voștri. Și veți fi dați și de părinți și de frați și de neamuri și de  prieteni, și vor ucide dintre voi. Și veți fi urâți de toți pentru  numele Meu. Și păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră  veți dobândi sufletele voastre.  Luca 21, 12-19 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  "Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate cele scrise" 

Iar unii vorbind despre templu că este împodobit  cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele  ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se risipească.  Și ei L-au întrebat, zicând: Învățătorule, când oare, vor fi acestea? Și  care este semnul când au să fie acestea? Iar El a zis: Vedeți să nu  fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, și  vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei. Atunci le-a zis: Se va ridica  neam peste neam și împărăție peste împărăție. Și vor fi cutremure mari  și, pe alocurea, foamete și ciumă și spaime și semne mari din cer vor  fi. Iar când veți vedea Ierusalimul înconjurat de oști, atunci să știți  că s-a apropiat pustiirea lui. Atunci cei din Iudeea să fugă la munți și  cei din mijlocul lui să iasă din el și cei de prin țarină să nu intre  în el. Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate  cele scrise. Dar vai celor care vor avea în pântece și celor care vor  alăpta în acele zile. Căci va fi în țară mare strâmtorare și mânie  împotriva acestui popor. Și vor cădea de ascuțișul săbiei și vor fi duși  robi la toate neamurile, și Ierusalimul va fi călcat în picioare de  neamuri, până ce se vor împlini vremurile neamurilor. Luca 21, 5-8/ 10-11/ 20-24 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Răscumpărarea voastră se apropie 

Iar când vor începe să fie acestea, prindeți curaj  și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se  apropie. Și le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: Când  înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este  aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că  aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va  trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul  vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luca 21, 28-33 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Luca 13, 19-29 

Asemenea este grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a  aruncat în grădina sa, și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările  cerului s-au sălășluit în ramurile lui. Și iarăși a zis: Cu ce voi  asemăna împărăția lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care,  luându-l, femeia l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit  totul. Și mergea El prin cetăți și prin sate, învățând și călătorind  spre Ierusalim. Și I-a zis cineva: Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se  mântuiesc? Iar El le-a zis: Siliți-vă să intrați prin poarta cea  strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea. După ce  se va scula stăpânul casei și va încuia ușa și veți începe să stați  afară și să bateți la ușă, zicând: Doamne, deschide-ne! - și el,  răspunzând, vă va zice: Nu vă știu de unde sunteți, Atunci voi veți  începe să ziceți: Am mâncat înaintea ta și am băut și în piețele noastre  ai învățat. Și el vă va zice: Vă spun: Nu știu de unde sunteți.  Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii nedreptății. Acolo va fi  plângerea și scrâșnirea dinților, când veți vedea pe Avraam și pe Isaac  și pe Iacov și pe toți proorocii în Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi  aruncați afară. Și vor veni alții de la răsărit și de la apus, de la  miazănoapte și de la miazăzi și vor ședea la masă în împărăția lui  Dumnezeu.

|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 23:28:37 | 
| Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 23:23:38 | 
| Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 10:22:30 | 
|  |