![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce inseamna ateu in viziunea ta? Care nu face sau nu crede in ce? Pe ce baza atribui unui om ca ar fi ateu? Dar incearca sa raspunzi fara sa limitezi Universul la conceptia ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ateu stii si tu ce este, este cineva care nu crede in divinitate. Data trecuta am gresit, intelesesem ca esti ateu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tine minte. As putea spune ca nimic din aceasta lume nu are vreo legatura cu lumea cealalta sau cu viata vesnica, dar, nu poti fi mantuit pana ce nu inveti sa pretuiesti tot din lumea asta. Lumea nu trebuie negata pentru a te putea elibera de ea. In felul asta vei trai si raiul si iadul aici pe pamant. Eliberarea se face dupa ce ai invatat sa o pretuiesti si ai invatat asta intelegand-o, ca parte din creatia divina, necesara mersului tau spre desavarsire. Asa ca nu poti sa indici altuia care e Calea, pentru ca fiecare om prin natura lui detine inlauntru acel Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, exemplul viu dat tuturor de catre Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci nu hinduismul, nici budismul, nici islamismul, nici altă religie nu poate duce la comuniunea cu Hristos deoarece sînt departe de Adevărul care este tocmai Hristos. A nu se confunda creația după chip, după modelul divin, cu prezența esenței divine în orice om. Bineînțeles că tocmai acesta este scopul existenței - comuniunea personală cu Dumnezeu, dar asta nu se face automat, ci prin acceptarea noastră, prin dorința și voința fiecăruia. Dacă cineva este înglodat în păcate, cum va voi Dumnezeu să îi viziteze templul sufletului dacă acesta este neîngrijit și murdar? Deci Dumnezeu nu caută numai grade de conștiență (înțelegere), ci mai ales grade de curăție, de nevinovăție. Nu știința mîntuiește, ci trăirea filosofiei de existență a Lui Hristos, Care este rațiunea tuturor lucrurilor. Aceasta presupune întîi de toate iubire și smerenie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei sa spui ca daca nu impartasesti nici un sistem de concepte religioase, nu poti fi curat in suflet? Poti fi curat si ingrijit sufleteste doar daca esti etichetat ca ortodox? Este fals ceea ce spui. Sunt o multime de religiosi, crestini sau de alte religii care sunt cu sufletul pustiu si murdar si multi ce nu impartasesc aceste dogme mult mai curati la suflet. Numai din acest lucru iti poti da seama ca nu conteaza conceptul religios cu care incerci sa te identifici, ci conteaza interiorul, sufletul. In ultima instanta, dogma este o eticheta egocentrica. Nu esti nimic altceva in afara de viata, fiinta. Toate celelalte sunt etichete mentale. Dogmaticii vor spune cine suntem? Suntem nimic? Da, nimic. Dar de unde sa inteleaga ei ce este Nimicul? Nimicul este acel spatiu care permite tuturor lucrurilor sa existe. Fara acest spatiu nu ar putea exista ceea ce exista. Acel spatiu se numeste constiinta. Ce este constiita? La aceasta intrebare nu se poate da un raspuns. In momentul in care veniti cu un raspuns ati falsificat-o, ati transformat-o intr-un alt obiect. Nu puteti cunoaste constiinta dar puteti deveni constienti de ea ca fiind voi insiva. In momentul in care ati devenit constienti nu veti mai putea sa va murdariti sufletele. Sufletele murdare sunt sufletele inconstiente, patimase, prinse si blocate in dualitatea actiune-reactiune, placere-durere, nastere-moarte. Aceasta e adevarata spiritualitate, a deveni constienti. Restul sunt visele inconstientei - frumoase sau cosmaruri. A fi constient de ceea ce esti cu adevarat. Ceea ce nu se poate vedea cu ochiul, dar datorita caruia ochiul poate sa vada. Ceea ce nu poate fi auzit cu urechea, dar datorita caruia urechea poate sa auda. Ceea ce nu poate fi gandit cu mintea, dar datorita caruia mintea poate sa gandeasca. @catalin2 Ce spui tu cu new age e o vrajeala inchipuita de-a ta. Esti plin de etichete mentale. Last edited by Tangun; 25.05.2011 at 19:24:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
44. Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul. 45. Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri. 46. Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu. Atunci a răspuns Petru: 47. Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi? 48. Și a poruncit ca aceștia să fie botezați în numele lui Iisus Hristos. Atunci l-au rugat pe Petru să rămână la ei câteva zile.
|
||||
|
||||
![]()
Bineînțeles că poți fi curat în suflet, chiar dacă ești păgîn. Dar aici mă refer la păgînii cărăra nu li s-a vestit cuvîntul Evangheliei, care nu știu nimic despre Hristos și despre revelația Adevărului. Dacă un indian care a trăit în tribul lui să spunem pe la anul 1000 a simțit în sinea lui că există un Mare Spirit și a crezut în El, ducînd o viață în stare de bine, atunci da, are toate șansele să se mîntuiască. Dar dacă un ateu care a trăit într-o țară creștină moare, nu-l văd bine la Judecată, deoarece nu a crezut în Dumnezeu Care i s-a revelat în diverse felul de-a lungul vieții. Faptele bune i se vor contoriza, dar nu cred că are vreo șansă de mîntuire. Asta cred eu, însă dreptul Judecător știe mai bine ce va fi cu fiecare în parte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai pe baza acestui lucru nu poți concluziona nimic, extrapolînd. E o greșeală mare să spui așa ceva, iar tu știi bine asta. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai lasa un spatiu liber in gandire, cat de mic ar fi el, ai putea trai o bucurie interioara intelegand ca si celalalt se mantuieste. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|