![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (urmare)
CN:... doream să avem ceva special, să zic : Da, noi suntem din România, sunt român... MIH: Dacă... dacă ar fi fost Franța, lumea s-ar fi întrebat “De ce Franța, și nu Italia”, și... sau de ceee...România și nu Germania, Spania și... sau așa mai departe. Pentru că aicea a început totul ( Notă: O axiomă pe care o întâlnim și la pucioși, care afirmă sus și tare – deși fără nici o dovadă, cât de mică – faptul că România este primul pământ ieșit din ape la facerea lumii și, de asemenea, aceeași Românie – cu altă pălărie, desigur! – este primul pământ ieșit de sub ape după potopul din vremea lui Noe) și aicea va fi un sfârșit( Notă: din nou o coincidență : și pucioșii reclamă același lucru, că Sfârșitul Lumii se va declanșa de pe pământul României, unde cei aleși – tot ei, desigur! – vor fi răpiți în nori, ca să nu-l privească cu ochii)... al răului și un început al binelui. Deci, Paradisul pe Pământ, cum s-a profețit și cum... sperăm să fie, întâi în inima noastră și apoi în exterior, să-l putem aduce. CN: Și ce relații ai cu Biserica în ... momentul ăsta? E o întrebare firească... pomeneam mai devreme de credința românilor... merg laa... mănăstire, se închină... MIH: Foarte bine!da... CN: ... se roagă... spun așa, dacă... Mesia e într-adevăr aici în România – tu ești Mesia, da? – de ce nu... o relație cu Biserica, nu știu, un dialog cu Biserica, o reformare în primul rând a Bisericii, să spunem... MIH: Reforma trebuie să vină din interior... nu din exterior. ( Notă: Mihăilă-Messia-MIH profită de faptul că i s-au propus două subiecte și se axează doar pe al doilea, cel cu reforma, “uitând” să spună ce relație are cu Biserica oficială) Și reforma în primul rând trebuie să vină din interiorul fiecăruia. Deci fiecare preot, fiecare teolog, trebuie să se întoarcă cu trup și suflet la Dumnezeu, ( Notă: Aceeași angoasă o reîntâlnim și la pucioși: Biserica nu mai corespunde cerințelor, ea trebuie reformată din temelii și din interior, prin întoarcerea preoților la Dumnezeu) nu să facă asta ca pe un serviciu, ca pe ceva care trebuie, ci... ăă... ci, ci benevol, din tot sufletul... adicăăă... să o facă... simplu, sincer și cu credință din inimă, și dacă fiecare preot va cere să, să se revină la mesajul lui Hristos din Biblie, la mesajul biblic, și la mesajul profeților, ăăă... în cartea Mea am dat detalii despre aceste lucruri, da? ( Notă: Acest șarlatan paranoic își continuă cu sârg campania de propagandă a Cărții lui autobiografice, începută în emisiunea precedentă) atunci se va face din interiorul Bisericii... creștine... o reformă... și trebuie să găsim, de fapt toate religiile trebuie să găsească acele puncte, de uniune, nu ceea ce le dezbină. Și... CN: Hai s-o luăm altfel. Sunt preoți... MIH: Dumnezeu este unul singur: conștiința divină. ( Notă: Ca și în alte rânduri, acest șarlatan cu aere de teolog cosmopolit se demască a nu fi creștin adevărat. Aici el neagă caracterul personal al lui Dumnezeu afirmând că Dumnezeu este conștiință, este idee, nu Persoană întreită) CN: Sunt preoți care sunt de acord și spun “Da!” MIH: Da, sunt dar nu au curaj... CN: Noi care... MIH: ... nu au curaj să o... să o afirme public pentru că ar fi dați afară... CN: Bine, nu vorbesc aici de o declarație publică... MIH: ... ar fi dați afară fără d... din toate bisericile... CN: ...eu nu vorbesc de o declarație publică, vorbesc pur și simplu de o recunoaștere așa, nu știu, în particular, care vin și spun “Da, suntem conștienți că trebuie să ne ridicăm nivelul spiritual. Venim să Te întrebăm...” nu știu... ceva... MIH: Eu nu am nevoie de recunoașterea nimănui. ( Notă: O afirmație pe care cât de curând o va contrazice, pretinzând exact contrarul) Biserica are nevoie de recunoașterea Mea, și Biserica are nevoie de recunoașterea adevărului și a faptului că există reîncarnare. Dacă nu, toate religiile or să dispară ( Notă: Chiar toate vor dispărea? chiar și cele care deja recunosc reîncarnarea?) în momentul care Elohimii vor... veni cu navele. Da? și va fi un moment șocant, ( Notă: E șocant în primul rând să auzim acum asemenea aberații) dar va fi din păcate prea târziu ca adevărul să fie recunoscut, adevărul că există extratereștri și că sunt unii buni și unii răi, bineînțeles, adevărul că există reîncarnare, adevărul că Dumnezeu dă șanse de mântuire fiecărui om, și conștiința asta divină și conștiința hristică nu are preferințe. Absolut orice om poate să devină asemenea unui sfânt, din vechime, sau din prezent, pentru că avem sfinții noștri moderni, orice om poate să devină maestru, adică stăpân al destinului său și să-și modeleze viața conform liberului arbitru așa cum vrea el, așa cum crede el, așa cum... cum...așa cum își dorește el. ( Notă: Mihăilă-MIH propune o mântuire a omului prin sine însuși. Jertfa lui Iisus pe cruce devine astfel complet inutilă) Pentru că... am spus doar nașterea, căsătoria și moartea sunt predestinate. ( Notă: Biserica nu recunoaște nici predestinarea, fie ea și parțială) În rest, omul este liber să facă absolut tot ce dorește, ( Notă: Chiar absolut orice? Înseamnă că spre exemplu, crima nu mai este un delict. Mihăilă-MIH propune o gravă amestecare de sensuri între verbele “a putea” și “a avea voie”, iar libertatea la el se confundă cu libertinajul) dar conform... conform legii cauză-efect, sau a legii karmice, ăă... orice bine îl faci, ți se va întoarce, deci bine faci, bine găsești, rău faci, rău găsești. De aceea am spus Eu că “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, da? Adică să faceți oamenilor ceea ce doriți ca ei să vă facă vouă. Orice ăăă... gând rău îndreptat împotriva Mea, de exemplu, care sunt o Oglindă, se va întoarce la cel care blesteamă, ( Notă: O subtilă amenințare la adresa contestatarilor acestui Antihrist de Ferentari) la cel care face farmece, magie neagră, sau care are gânduri de răutate, de invidie. Se va întoarce, pentru că Eu sunt curat înaintea lui Dumnezeu. Și orice suflet mântuit este curat înaintea lui Dumnezeu. Da? este spălat de sângele lui Hristos cum scrie în Biblie, și de coborârea Duhului Sfânt. Deci orice om care a atins mântuirea ( Notă: Ca și sectanții Mihăilă-MIH este sigur că a atins mântuirea și vrea să-i păcălească și pe alții că asta e doar la îndemâna lor) este curat și fără de păcat înaintea lui Dumnezeu. CN: Acum, cu scuzele de rigoare... MIH: Da. CN:... față de cei care ne-au văzut și săptămâna trecută, care au văzut dialogul nostru și de săptămâna trecută... sunt anumite chestiuni care revoltă, care-i determină pe români, iată, să ne trimită SMS-uri. Unii ne aplaudă, alții ne înjură... MIH: Da... Sigur. CN: Unii sunt curioși și ne întreabă mai multe. Cea maiii... una dintre cele mai des întâlnite dintre întrebări: “Nu există reîncarnare!” Ortodocșii nu recunosc reîncarnarea, catolicii nu vorbesc de reîncarnare, niciunul dintre cultele creștine nu recunoaște reîncarnarea. MIH: Ba da, la origine, și am dat citate multe, în Biblie, ăăă... se vorbește despre reîncarnare. ( Notă: Minciună sfruntată. Biblia nu vorbește nicăieri despre reîncarnare, chiar dacă unele pasaje ar putea fi interpretate în favoarea reîncarnării de către cei interesați, după mintea lor, nu după judecata colectivă a Bisericii) Deci Iisus și cu apostolii au vorbit tot... ăăă... în diferiteee... rânduri și adesea a vorbit despre reîncarnare. Șiii... a vorbit despre faptul că de exemplu, Ioan Botezătorul este reîncarnarea lui Ilie, ( Notă: Acesta este un exemplu de interpretare simplistă, interesată și speculativă a unor pasaje din Biblie. Teologii au demonstrat că lucrurile stau cu totul altfel) și ne-a repetat acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (IV)
CN: Trebuie să te întreb ceva... MIH: Asta este un simplu exemplu, deci înnn... toate religiile s-a vorbit și se vorbește în mesajul inițial a acelui profet care a întemeiat o religie, sau de fapt care a dat aceste mesaje și după aia s-a format o religie, pentru că nimeni n-a venit să întemeieze o religie. ( Notă: Confucius, Budha, Mahomed, Hellen White, Joseph Smith, au întemeiat câte o religie. Și mulți alții ca ei) Da? Asta s-a întâmplat datorită discipolilor, apostolilor, ucenicilor, s-au întemeiat aceste religii și au venit ăă...oamenii cu...mm... toate ale lor și cu ce au înțeles ei din mesajul transmis de un profet care vorbea din inimă, ei au înțeles cu mintea lor limitată atât cât au putut. Deci, reîncarnare... vă jur cu mâna pe inimă că există. ( Notă: Adevăratul Iisus spunea: “Să nu vă jurați nicidecum” - v. Matei 5, 34 - și mai explica și de ce. Ar fi absurd ca tocmai El să-Și încalce propriile îndemnuri) Și veți vedea în momentul în care s-ar putea să fie prea târziu, din păcate. În momentul în care veți trece din planul fizic, dincolo. Adică veți trece prin acea moarte. Și-n a... și-n momentul în care treci prin... deci pleci din planul fizic, se face judecata individuală. Și acelui om... CN: Eu nu-s... MIH: ...i-apare... CN: ... nu sunt preot, n-am nici o tangență... MIH: ...Da,da... CN: ... cu Biserica, dar am o curiozitate... MIH: ...dar judecata individuală... CN:... care este rostul acestor reîncarnări?... MIH: Da. Șansa de a atinge mântuirea... CN: ...de ce Dumnezeu vrea să trăim mai multe vieți? MIH: ...șansa de a atinge mântuirea, adică această conștiință hristică ce te eliberează de ignoranță, te eliberează de limitări, te ajută să vezi realitatea așa cum este ea și să ai posibilitatea să modifici ceea ce nu-ți place în destinul tău. ( Notă: Dacă se poate modifica după bunul plac al fiecăruia, atunci destinul nu mai e destin. Rămâne ceea ce era de fapt: un concept filosofic fără nici o acoperire) CN: Până acum se spunea așa: dacă eu voi face multe păcate în viața asta, voi face mult rău, da? MIH: Da. CN: După ce voi muri, voi veni în fața lui Dumnezeu, Dumnezeu mă va judeca, și mă va trimite în iad, sau în rai. MIH: Am explicat... CN: Dacă am făcut ceva rău, voi... MIH: Am explicat în Cartea asta. ( Notă: Iar își face reclamă la Carte!) Da, da, da... CN:... voi plăti în iad... MIH: Da. Dumnezeu nu este răzbunător, este vorba de legea cauză-efect, și conform acestei legi, în prezența ființei... Hristos... Iisus Hristos, î...îi apare sufletului care a murit și i se face această judecată individuală, am explicat în Carte foarte clar, ( Notă: Iar reclamă la Carte!) ăă... și nu este vorba nici de milă, ăă...nici de compromisuri. Este vorba de... spirit, care alege foarte clar să se ducă exact acolo unde merită. ( Notă: Dacă alege în mod liber, înseamnă că spiritul își este sieși al doilea judecător, care se judecă singur și tot singur își dă și sentința. Dispar prerogativele absolute ale dreptului Judecător, despre care vorbește foarte clar Biblia?) Dacă a făcut mai mult rău și se pune în balanță, într-adevăr, estee... a......ăăă... simbolizatăăă.... Arhanghelul Mihail, de exemplu, cu sabia și cu...cu balanța, sunt cântărite faptele bune și faptele rele ( Notă: Acum , Mihăilă propune un al treilea judecător: Arhanghelul Mihail!) și mai mult decât atât, intențiile și trăirile oamenilor, e! dacă sunt...sunt... am explicat în Carte ( Notă: Iar reclamă la Carte!) dacă sunt... mai multee... faptele bune, dacă atârnă mai greu faptele bune, adică făcute din inimă și dezinteresat, atunci acel om are șansa să primească prin grație digi...divină ștergerea păcatelor, da? dar asta să...să...se întâmplă cu rugăciune, cuuu... cuu... cu smerenie, cu cerere de ajutor, și prin...prin strădania noastră, deci mântuirea se poate aa... se poate ajunge la mântuire doar prin efort personal, și apoi ne deschidem și vine grația divină, dar nu poate exista după momentul morții decât foarte rar șansa ca un om care a făcut rău să se... ăă... pocăiască, sau să se căiască, adică să se întoarcă la Dumnezeu și să fie iertat. Am explicat în Cartea Mea (Notă: Iar își face reclamă la Carte!) cum are loc judecata individuală și cum este cu raiul și cu iadul și cu reîncarnarea. CN: Sunt mulți telespectatori care ne-au scris, și pentru mine... cum să spun, a fost o chestiune foarte emoționantă, așa... ne scrie un tânăr, ne spune că are 16 ani, că părinții lui sunt foarte bolnavi și că se roagă, vrea... o minune, vrea să-i vadă sănătoși. Sunt... alțiii... oameni care ne scriu – o doamnă spre exemplu, de aici din București – ne spune că are doi nepoței, că e foarte bolnavă, are mari probleme cu inima și că ar vreaa... să-i crească, ar vrea să mai fie cu ei, că-i iubește foarte mult. E uun... lung șir de mesaje de această factură. Oamenii așteaptă neapărat un miracol, spun așa: vrem să ne rugăm acuma, unde tre’să ne rugăm, ce tre’să facem, cum tre’să intrăm în legătură cu ăă...Mesia, să fim... vindecați? MIH: Da. Cu inima, cu inima deschisă în primul rând. ( Notă: Și aici Messia dela Bucale răspunde ca de obicei, ce vrea el, nu ce i se cere) Deci în momentul în care facem o rugăciune din inimă, spusă cu credință, și ne lăsăm în voia lui Dumnezeu și acceptăm care este voia lui Dumnezeu, mai presus decât voia noastră, deci ăsta este sfatul Meu, ca și în rugăciunea din Ghetsimani: “Doamne, dacă se poate, eu ca om obișnuit cer să se ia acest pahar de la mine” pentru că știu ce urmează, da? Dar apoi vine conștiința hristică, și completează rugăciunea, și așa este bine să facă fiecare. Dar facă-se voia Ta și nu voia mea. Pentru că știam că acel sacrificiu poate să fie un model de erou... demn de urmat. Adică în momentul în care eu am curajul să spun adevărul, indiferent că sunt considerat nebun, indiferent că urmează moarte de matir...martir, eu ca om obișnuit am îndoieli și am temeri pentru că eu ca om obișnuit ăă... simt durerea, și interior și exterior, ( Notă: Ceva mai târziu MIH va afirma că nu a avut parte de suferință fizică niciodată, nici măcar pe cruce!) dar dincolo de toate astea... conștientizând pe Hristos din inimă, deci acest nivel de conștiință hristic, eu rog să se facă mai presus decât toate voia lui Dumnezeu, a Tatălui ceresc și nu a mea, ca și om obișnuit, chiar dacă sunt Iisus. ( Notă: Iisus nu era om obișnuit, chiar dacă se numea pe Sine, din smerenie, Fiul Omului. El mai era și Dumnezeu totodată, ceeace Mihăilă nu are tupeul să pretindă despre sine, oricât s-ar crede el de Messssia) Așa oricine poate să ceară vindecare, și vindecare miraculoasă se poate întâmpla, ăă... dar trebuie să vină timpul, ( Notă: Adică: Pot să fac oricâte vindecări, dar să nu-Mi cereți, că n-a venit vremea lor) și sunt niștee... lucruri caree... trebuie să fiee... cum să spun, hotărâte și de acea persoană, înainte de a veni pe pământ. Nu are importanță prea mare dacă este o boală karmică, adică, sunt urmări ale păcatelor din trecut, cum a fost în cazul ăă...multora, să zic așa, și totuși s-au vindecat, sau este o boală căpătată datorită ăă... greșelilor și păcatelor făcute în această viață. Orice se poate vindeca, și țineți minte că la Dumnezeu și la omul cu credință, totul este posibil. Totul este să ceri, ( Notă: Adică: să ceri de la Dumnezeu, nu de la Mine, Messssia-MIH) să vrei și în final să-I mulțumești lui Dumnezeu și să fii recunoscotor ( Notă: sic!), că deja această dorință s-a îndeplinit. Și dacă ești cu sufletul împlăca... împăcat și te lași în voia lui Dumnezeu, acest lucru se poate întâmpla. Iar dacă nu se întâmplă, este tot spre binele tău... suprem. Și de al... deci nu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar vorbele mele prin care nu am osandit pe acel sarman ratacitor ci am incercat sa marturisesc despre Adevar, nu pot sa itzi dea satisfactzia ca sa zici ca daca el a greshit (nu era dator sa nu gresheasca mie, ci zic ca a greshit in sensul ca imi shtiu multe din greshelile mele, deci eu am greshit shi nu numai el dar oricum Domnul este Cel ce tzine in seama pacatele sau le trece cu vederea), deci daca eu/el a greshi atunci pucioshii sunt de vine, daca eu am mai mintzit cu voie sau fara de voie sau m-am laudat atunci pucioshi sunt de vina, daca unul sau altul vorbeshte vrute sau nevrute atunci pucioshii sunt de vina, caci pisica moarta shi imputzita de atata putoare-oare-oare, pisica neagra nu poate fi aruncata in curtea altora ca sa tragi sirena de coada shi sa zici ca iata dovada, ei au omorat-o deci prin asta sa sustzii ca ei nu trebuie crezutzi sau ascultatzi ca iata ca mai sunt altzii care se aseamana... poi se aseamana doar in mintea unora... caci ei nu vad decat asemanari de fatzada... dar inima, uitzi ca inima omului, credintza lui, ashezarea inimii este inaintea lui Dumnezeu iar omul nu are ochi sa vada asha cum vede Domnul... nu cunoashte omul judecatzile lui Dumnezeu, iar Tatal nici nu judeca ci toata judecata shi puterea a dat-o in mana Fiului iar fiul nu cauta sa faca voia Sa... deci civintele shi frazele mele nu au fost o betzie a mintzii mele, ci o bucurie impartashita caci eu nu caut sa avocatzesc deshi pare a fi marea mea pasiune, ci am cautat sa nu-i privez pe cei cu inima sincera de la un asemenea Dar, caci daca ash fi tacut ash fi mintzit, deci am preferat sa spun exact ceea ce cred, shi ma stradui sa traiesc urmand asha cum imi da Dumnezeu invatzaturile date prin pucioshi, caci faraindoiala sunt shi acestea din urma tot de la Domnul... iar daca vrei sa stai impotriva mea shi a celor ce cred, sau traiesc, sau au lepadat lumea shi s-au dus in sfanta Cetate sau au ales alta, e treaba ta, caci nu ai sa-mi faci decat o nespusa bucurie, caci zice Domnul: "bucuratzi-va cand va vor da in mana chinurilor... crezand ca aduc jertfe lui Dumnezeu" sau zice shi in fericiri... deci itzi multzumesc ca le eshti potrivnica, itzi multzumesc ca m-ai batjocurit mereu caci ceea ce ai facut mi-a adus o comoara uriasha in ceruri... pentru ca te-am iertat, dar tzie personal la nimic nu-tzi foloseshte ca sa ma imbogatzeshti pe mine iar pe tine sa te pierzi... astfel cuvintele mele, care nu sunt pentru a fi urmate, nu obliga la nimic, caci este scris cine voieshte, nu trebuie ci doar cine voishte sa se lepede de sine shi sa-shi ia crucea data de oameni ducand ce nu-i convine, sa rabde necazurile... doar acela sa vina... sa mearga... ci cuvintele shi ce am scris noi pe acest topic, eu, a fost o bucurie de a impartashi un asemenea dar, dintr-o betzie a dragostei shi bucuriei... nu o betzie a unui entuziasm al ravnei desharte, a nascocirilor shi nalucirilor pentru puteri shi minuni... ci era shi obligatzia morala de a nu tacea caci daca crezi shi taci atunci ii privezi pe cei ce s-ar putea folosi de darul lui Dumnezeu dar nici a vorbi nu e obligatoriu, ci tot din libera voire... caci shi tacerea are roadele sale, shi e mai bine sa vorbeshti la doi sau la trei shi sa nu vorbeshti in public fiindca vorbubuirea asta catre lume nu aduce nici un folos caci degeaba cashtigi toata lumea daca te umplii de slava desharta... deci inchei spunandu-tzi ca vorbele mele sustzin, intaresc, asigura nu numai ca fenomenul e mai mult decat un fenomen ci marturisesc ca este Insushi Cuvantul lui Dumnezeu, Domnul graieshte peste pamant shi se vesteshte intru venirea Sa; Sa stam bine, shi cu frica shi cu luare aminte! dar cine voieshte... cine se inhama... ca defapt oamenii n-au nici o datorie... dar Cuvantul se vesteshte la toata faptura... shi ca atare pentru primirea Lui, sf Ap. Andrei shi sf Ap Filip, shi atunci shi acum au zis: "Pocaitzi-va pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat" caci "Nu am venit sa chem la pocaintza pe cei dreptzi ci pe cei pacatoshi, pe cei pierdutzi, deci mergetzi de invatzati ce inseamna Mila voiesc shi nu jertfe..." ma iarta daca te-am ranit in credintza ta... shi te roaga shi pentru mine ca sa scap de patimashia beroica... pentru iubirea deshertaciunilor... spurcaciunea pustiirii... propagarea minciunilor shi hulelor... ca iata vorbesc dar nu fac, nici cu degetul nu ma ating de invatzatura pe care o slavesc... traind defapt in pofte shi minciuni, in judecatorii shi nemultzumiri... in mandrie shi deznadejde... uitand mereu ca nu mi s-a cerut altceva decat sa nu fur shi sa nu mint... traind bucuria shi durerea cu Dumnezeu shi aproapele meu... asha ca te iert din nou, caci te-ai facut dushman pe fatza lui Dumnezeu... dar mai bine decat multzi altzii care sunt dushmani in ascuns... cum e posibil sa fiu shi eu, trezindu-ma prea tarziu, mult prea tarziu, atunci cand va zice Hristos: "sluga vicleana shi lenesha, pentru ce ai tzinut talantul in shtergura, pentru ce ma slaveshti din buze daca inima shi comoara itzi este la pacate? pentru ce? crezi ca sulimenizarea cu credintza te va scapa de dreptate?" deci iarta-ma Doamne ca nevrednic sunt traind in matase shi purpura iar cei ce au trait aici durerea shi suferintza se vor bucura iar eu care am primit aici duhul minciunii maririi de sine din pismuire, Acolo ma voi chinui... deci iarta Doamne acest dialog al surzilor... caci nu shtiu cine este mai surd, dushmanca aceasta sau eu... advocatul triumfalist uns cu toate alifiile...? Deci iarta, iarta, iarta... shi rabda-ma. Last edited by vsovi; 20.11.2009 at 12:12:07. |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (IV)
CN: Bun. Să ne întoarcem puțin în timp... MIH: Nu toate tratamentele... CN: Nu foarte mul... MIH: ...au ca urmare videcări miraculoase, ci doar acele tratamente care sunt făcute oamenilor care au inima... inima deschisă și sufletul plin de credință că... se poate rezolva problema. CN: Ne întoarcem în timp... MIH: Da. CN: ...decât vreo 2000 de ani, așa... MIH: Da. CN: ...da? și ne gândim laa... Iisus Hristos. Da? El vine cu o misiune. Vine să-i mântuiască pe oameni. Trece prin niște suferințe inimaginabile, le-am văzut, le-am... citit cel puțin, în Biblie. Da? MIH: Da. CN: Cum ar arăta misiunea acum? În 2009. MIH: Da. În primul rând am să te corectez. Acum 2000 de ani, așa cum ăăă... toți știu, însă este eronat. Iisus, prin care se manifestă Hristos, sau conștiința divină, scânteia divină pe care fiecare om o are în sufletul său, și care poate s-o scoată la suprafață prin diferite rugăciuni, tehnici, meditații, așa? deci, Iisus vine să transmită un mesaj, sau mai multe mesaje, ( Notă: Unul, sau mai multe? Mihăilă nu e sigur pe sine) de întoarcere la Dumnezeu pe căi naturale, da? deci Iisus vine să transmită un mesaj, Iisus nu vine să mântuiască pe nimeni, ( Notă: Atunci nu mai este Mântuitor!) pentru că Iisus... are iubire, și un om care îți este prieten și te iubește te lasă liber să alegi. Eu ți-am arătat calea, atunci, dar am lăsat pe fiecare să aleagă: vrea... mântuirea de roata reîncarnărilor succesive ( Notă: Deci reîncarnările sunt un lucru rău, de care omul trebuie să se mântuiască) , sau vrea... cealaltă... parte... da? Deci Iisus oferă șansa, Iisus nu mântuiește pe nimeni... cu de-a sila, în sensul ăsta vreau să spun, da? Deci am dat niște mesaje, dacă oamenii urmează acele sfaturi, și Dumnezeu nu dă porunci, ( Notă: Mihăilă-MIH se pare că n-a prea citit Biblia, căci Biblia spune altceva. Ea amintește de nenumărate ori de poruncile Domnului. Exemple: “Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? "... Când se ivesc între ei neînțelegeri, vin la mine și judec pe fiecare și-i învăț poruncile lui Dumnezeu și legile Lui...Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.”( Ieșirea 16,28;18,16; 20,6). Geșește Biblia, sau Mihăilă trebuie să mai pună mâna pe Carte? ) iară este o greșeală... Dumnezeu Tatăl nu este tiranic, nu dă porunci, ( Notă: dacă dă porunci, nu însemnă că este și tiranic. Asocierea făcută de MIH este nejustificată, dar interesată) la fel Iisus, este prieten... ăă... nu este un stăpân... ( Notă: Adevărații creștini îl recunosc însă ca Stăpân și sunt bucuroși să I se adreseze așa: “Doamne, și Stăpânul vieții mele...” Dar Mihăilă-MIH , care este propriul său stăpân și stăpânul ciracilor lui, se pare că nu suportă concurența) A fiii..a fi prieten înseamnă a da niște îndrumări, dacă vrei le respecți, dacă nu, nu. Deci Iisus nu mântuiește cu nimeni, ( Notă: O jignire repetată și nemeritată la adresa Mântuitorului, pe care Mihăilă o aduce fără jenă, pretinzând în același timp că este creștin ortodox) nu mântuiește pe nimeni cu de-a sila, deci dă doar niște îndrumări, doar niște sfaturi, ăăă... Tatăl Ceresc – Iahve, Elohím – cum scrie în Biblie, tradus, la noi, Dumnezeu, Tatăl Ceresc, ăăă... dă niște legi morale lui Moise, dar totuși nu sunt porunci, am explicat în Cartea Mea ( Notă: Iar își face reclamă la Carte!) o descriere foarte clară a Decalogului, atât din punct de vedere moral, o descifrare a Decalogului, pentru că nu a fost înțeles timp de acești mm... câțiva mii de ani de la Moise încoace, Decalogul din păcate nu a fost înțeles, este o viziune din punct de vedere moral explicată, și din punct de vedere spiritual. Și lucrurile stau altfel, da? Deci Iisus dă niște îndrumări, atunci... și...ă...la fel Moise pin...prin Decalog. Sunt date niște sfaturi, pe care dacă vrem le urmăm, dacă nu, nu. Da? Iar acum... acesteee... mesaje, sunt actualizate ( Notă: Prin ce sunt actualizate? Prin “tehnicile practice de respirație” pe care le predă Mihăilă-MIH la cursurile lui de “inițiere spirituală”?) și explicate... foarte clar, simplu și precis, omului de rând să poată să le pună în aplicare și să-și rezolve problemele, să poată să atingăăă... mântuirea... asta... Eu predau și la cursuri – tehnici practice, ă... scriu și în articolele Mele pe...pe Internet și dacăăă...ăă... cineva Îmi va propune și laa... reviste, ( Notă: Invitația este foarte clară: omul are nevoie de sprijin în publicitate, și de aceea mesajul este îmbietor: “Aștept provincia”) și în Cartea Mea explic foarte cral... clar aceste lucruri. CN: E un... MIH: Deci, despre mântuire... CN: E un... MIH: Și ce înseamnă ea. CN: ...un zâmbet care mi-e imposibil să nu-l abordez... MIH: Da. CN: ... iată, Messia vorbind pe Internet în anul 2009! MIH: Da. De ce nu? CN: Vreau să-ți spun un lucru. Până acum, evreii, da?... MIH: Da. CN: ... se descriau ca fiind ca fiind poporul ales. MIH: Da, sigur! CN: Israel era Țara Sfântă... MIH: Da da da! CN: De ce, înc-odată, vin și-ntreb, lucrul ăsta, nu? MIH: Da. Pentru că... CN: De ce nu tot acolo? MIH: Da. Pentru că, tot în Biblie este scris căăă... cei care au fost chemați... și nu au venit, nu vor mai beneficia de grația divină, care va fi luată și dată altui neam... din alt loc, și acest neam este România, este țara noastră, pentru că oamenii din România sunt ăă... sinceri... ( Notă: O exagerare demagogică, patriotardă) ăă...mai simpli, mai relaxați, ( Notă: Relaxarea ocupă un interes aparte pentru MIH) mai puțin dogmatici, ( Notă: Argumentele aduse sunt până acum sunt total neconcludente pentru a justifica alegerea românilor dintre alte zeci de popoare) sper Eu, să fie, decât evreii de atunci, și, gândește-te că acel popor a avut ăă... nevoie de ajutor, și a fost de fiecare dată aj...ajutat dee... Iahve-Elohím, sau de Tatăl ceresc, ăă... în traducerea actuală a Bibliei, a fost ajutat să scape și din robia ăă... din Egipt, și, dacă ne amintim, a fost vorba de o Apocalipsă a Egiptului, da? adică un sfârșit și un început de ciclu, și acest popor evreu a avut tot timpul prooroci și profeți trimiși nu neapărat din neamul lor, ci și din alte neamuri, pentru a le da niște reguli demne de urmat. Dacă ei i-au ucis pe toți proorocii cu pietre, și dacă pe Fiul Tatălui ceresc, în persoana lui Iisus, prin Care s-a manifestat conștiința hristică, la fel, L-au ales să-L refuze, suferința să știi că atunci nu a fost a trupului fizic. ( Notă: Ceva mai înainte afirma altceva: că el ca om obișnuit ... simte durerea fizică, și interior și exterior) Adevărata suferință a Mea a fost și este sufletească ( Notă: Cea fizică nu este adevărată? este falsă? Iisus n-a suferit pe cruce? Suferința trupului fizic a lui Iisus, de care vorbește Biblia, a fost o minciună? ) și cea mai mare ăă... cel mai mare sacrificiu pe care-l facem Noi, Cei care venim din planurile superioare ăăă... nu este faptul căă... suferim faptul că un suflet nelimitat, liber și fericit vine să... stea într-o închisoare a corpului fizic. Da? ciii... faptul căăă... oamenii nu-și deschid mintea și inima și nu-și pun întrebarea “dar dacă...?” Dar dacă este, poate totuși Dumnezeu vorbește prin acest om care pare nebun... ( Notă: Altfel spus, dar dacă, poate totuși că se pare că vorbește Dumnezeu prin acest nebun?) |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (VI)
CN: Și asta-i întrebarea care revine... MIH:... întotdeauna să ne amintim de sfinți care au fost... CN: Mulți și-amintesc precis de... MIH: ... arși pe rug, și-Mi aminesc asta pentru că am fost... nu unul dintre sfinți, unul dintre... dintre... filozofi. Am fost ars de inchiziție ca Giordano Bruno. ( Notă: Și apoi a renăscut din propria lui cenușă, ca pasărea Phoenix, împăunându-se și împielițându-se?) Șiii... să ne gândim la toți sfinții care au fost martirizați, au fost considerați nebuni în vremea lor, da? La fel acum 2000 de ani, Iisus și... CN: Cred că n-o să poți spune acuma... MIH:... apostolii Lui au fost considerați nebuni. CN: Mulți dintre telespectatorii noștri spun așa: redau un citat din Biblie, în care... MIH: Da. CN: ... se spune că vor veni mulți care vor pretinde că sunt Mesia... MIH: Sigur, Hristoșii mincinoși... CN: ...da? MIH: Da! CN: ... și că în lipsa unei... cum să spun... MIH: Da! Prooroci mincinoși. |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (VII)
CN: ...în lipsa unei demonstrații așa, palpabile, materiale, va fi greu săăă... să-L recunoască pe adevăratul Mesia. MIH: Da. Cine n-are mintea și inima deschise, într-adevăr cere demonstrații, cere probe, cere drov... dovezi. Da? Care poate i se vor da, poate nu i se vor da. Asta nu depinde de el. În momentul în care ai pretenții ca Dumnezeu să-ți demonstreze ceva, ăă... vine Iisus și, apropo de ispitirea Mântuitorului ( Notă: O nouă inconsecvență. Ceva mai înainte, Mihăilă-MIH spunea că Iisus nu vine să mântuiască pe nimeni. De ce atunci îl mai denumește Mântuitor pe Iisus?) din Noul Testament îi răspunde: “Piei, satano! Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău.” Da? Deci aceste lucruri: vindecările miraculoase, sau... orbii care încep să vadă sau paralizații care încep să meargă, au loc atunci când trebuie să aibă loc, adică, toate la timpul lor. Și am zis, minunile se întâmplă și se vor mai întâmpla prin orice om care are credință, nu neapărat prin... prin cineva anume, prin Mesia sau prin profet, printr-un prooroc. Nu. Și să știi că acei oameni care sunt considerați prooroci mincinoși, unii dintre ei să știi că au avut revelații și unii dintre ei ăăă... chiar cred ceea ce spun ei. ( Notă: Normal! Asta ar mai lipsi, să nu creadă ceea ce spun. Atunci n-ar mai fi vorba de alienare mintală, ci de înșelătorie, ceea ce ar fi mult mai grav) Pentru că M-am întâlnit cu zeci de oameni care Mi-au apus că sunt încarnarea lui Iisus. Iar Eu nu le-am spus nimic. Sau... i-am felicitat, i-am bătut pe umăr și i-am spus să se mai roage, să mai mediteze. Pentru că reîncarnarea lui Iisus nu poate să fie decât unul singur, dar Hristos se poate manifesta printr-un orice bărbat, prin orice femeie care are Duhul Sfânt. CN: Ne-ai... spus la un moment dat, la prima noastră întâlnire, că e vorba de niște cursuri pe care le ții. MIH: Da. CN: E un număr de... MIH: Și apropo de prooroci...Da. CN:... e un număr de nu știu cum să le spunem...Le spunem apostoli? E mult spus? Câți sunt... în 2009... MIH: Nu, nu. Apostolii... aaa... CN: ...sunt o sută? o mie? o sută de mii? câți sunt? MIH: Sunt sute, și sper să fie din ce în ce mai mulți, oameni care sunt îndrumați pe calea luminii (cursurile pe care le țin Eu). Însă, Eu nu oblig pe nimeni să facă nimic, am spus, Eu doar îndrum. Îndrum și dau anumite sfaturi, dau anumite exerciții, la îndemâna oricui, anumite capacități le experimentăm în cadrul cursului, cum ar fi clarviziunea, telepatia, anumite stări de devoțiune sau deschiderea inimii, și alte lucruri fiecare continuă să facă aceste exerciții de evoluție spiritualăă... de purificaree... acasă la el, și să experimenteze... CN: Mulți s-ar grăbi să zică: Domnule, e o sectă! Iată, omul acesta ne spune de niște lucruri care, nu le acceptă Biserica, sau nu le agreează, sau nu le vrea în momentul ăsta! MIH: Da. Fiecare este liber să zică ce vrea, ăăă... teoretic și practic sunt creștin ortodox ( Notă: Și pucioșii pretind la fel, dar ambele secte au abateri grave de la Ortodoxie și acțiuni disjuncte de la calea Bisericii strămoșești) iar dacă religia creștină nu recunoaște faptul că există Elohimi, Dumnezeul biblic, ( Notă: Aici Mihăilă iar se contrazice. Cu alt prilej el afirma că Elohimii nu sunt Dumnezeu, așa cum “s-a tradus greșit din Biblie” ci niște “extratereștri buni” care l-au creat pe om și-l supravegează cu ocheanul din cosmos, acolo unde stau ei ascunși în navele lor spațiale; și cică mai există și “extratereștri răi”, dar nu ne-a spus ce fac ei) și reîncarnare, este problema ei, și este problema teologilor, pe care ar trebui rapid! să o rezolve, în 2009, pentru că altfel, ăă... toate religiile vor fi pusee... pe lista neagră și vor dispare( Notă: Adică, ortodocșii trebuie să lămurească problema pentru toate religiile? Cine o să-i asculte, căci celelalte religii au preceptele lor!?). Am spus! Deci ori se face reformă religioasă și se recunoaște adevărul... deci Biserica Mă recunoaște pe Mine! ( Notă: Împielițatul de Antihrist este nu numai îngâmfat, ci și ambițios, dar aici el iarăși se contrazice, flagrant și grav! Numai cu puțin înainte spunea chiar cu gurița lui: “Eu nu am nevoie de recunoașterea nimănui”) și faptul că există reîncarnare! și p... și popii vor deveni preoți, adică se vor ruga să primească, sau ne vom ruga împreună ( Notă: Ar vrea el, Antihristul, dar oamenii Bisericii nu se vor ruga niciodată cu un eretic, pentru a nu încălca grav canoanele; totuși se vor ruga pentru el, ca să-i vină mintea la cap și să ajungă cu pluta la mal) să primească Duhul Sfânt și să facă într-adevăr misiunea pe care și-au dorit-o în...în fundul sufletului lor, și-au dorit-o s-o facă, și oricine poate să devină preot, indiferent că e bărbat sau indiferent că e femeie ( Notă: Asta dovedește că Mihăilă n-a citit atent Biblia, căci colo scrie clar că preoția este rezervată exclusiv bărbaților, și nu oricui, ci celor care îndeplinesc anumite condiții) și există preoți-femei, ( Notă: Poate în biserica lui, schismatică și eretică, dar nicidecum în Biserica Ortodoxă) care fac exorcizări ( Notă: Și vrăjitoarele fac exorcizări de succes) și care fac... tratamente ( Notă: Și medicii fac tratamente de succes) și prin care se fac vindecări miraculoase. |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (VIII)
CN: Dar... nu în credința ortodoxă! MIH: Ba da, în credința creștin-ortodoxă! Nu sunt cunoscuți pentru că sunt oameni modești. Dar să știi că Dumnezeu... și Mesia... și Hristos... și Iisus, sunt dincolo de orice religie, dincolo de orice sectă, dincolo de... părerile tuturor, pentru că adevărul, și conștiința divină, trece dincolo de toate dogmele, de toate religiile, de toate părerile ignoranților... CN: ... Cum să mergem... Biserica Ortodoxă nu acceptă preoți-femei. MIH: Este problema ei! Da? Dar Iisus i... îi spune primului preot-femeie... care este, cine este? Maria Magdalena!... Doar Mariei Magdalena i s-a arătat ( Notă: Faptul că i s-a arătat ei în primul rând nu înseamnă că ea a devenit automat preot. Dacă ar fi fost așa, acest aspect, deosebit de important – instituirea primului preot creștin, care era și femeie pe deasupra! – n-ar fi rămas neconsemnat în Biblie. Or, despre acest lucru Biblia nu amintește nimic. Iar preoții care au fost făcuți ulterior de către apostoli nu s-au făcut oricum, ci prin atentă alegere și prin rugăciune specială și prin punerea mâinilor episopilor, ca semn văzut al alegerii lor) și apoi, abia după aia apostolilor, care au devenit... preoți, da? ( Notă: Apostolii n-au fost preoți, ci au rămas apostoli. Ei au instituit preoția și au rânduit episcopi și preoți prin cetăți) Deci primul preot-femeie este Maria Magdalena. Și este și acum... ( Notă: Dacă este adevărat ce spune, înseamnă că mai mult ca sigur că Mihăilă-MIH și-a ales o “preoteasă” tânără pentru biserica lui, pe care a convins-o și a învățat-o cum să se tragă – prin reîncarnare, desigur – din Maria Magdalena. Concluzia aceasta vine din faptul că în Biserica Ortodoxă nu s-a pomenit încă așa ceva) CN: E un lucru important... MIH: ...preot. CN: S-a creat cumva impresia că tre’ să fie un număr de aleși. Am glumit puțin când am vorbit de apostoli, de 1000 de apostoli, dar... am vorbit de aleși. Da? MIH: Da. CN: Sunt un număr de oameni care intră în această categorie a aleșilor? omul simplu nu poate să aibă această deschidere? nu poate să aibă... cum să spun... această înălțare spirituală? Până la urmă... tu, atunci când te adresezi, te adresezi maselor mari de oameni, sau unui număr limitat? MIH: Eu mă adresez celor care poa’ să-și deschidă mintea și inima și să accepte că s-ar putea!... să am dreptate, s-ar putea!... să fiu sincer și s-ar putea să nu fiu nebun, da? ( Notă: S-ar putea să fie unii mai naivi care să creadă și așa ceva) Deci Eu Mă adresez cui poate să Mă asculte. Dar de venit, conform selecției naturale pe care ți-am spus că se face în momentul când cineva vrea să vină la Mine, la curs, sau să Mă cunoască pur și simplu, se face o selecție naturală datorită vibrației lui... și a Mea... ( Notă: Cele două vibrații trebuie să intre și în rezonanță, probabil. Gregorian Bivolaru va fi invidios să afle că are o concurență redutabilă acolo unde el de mult a spălat putina) care poate intră în conflict sau di...din contră... CN: Adică unii poate să n-asculte... ca să spunem așa... MIH: ... omul poate să...să...să...simtă...Exact! Vorba Mea este că aleșii se aleg singuri. ( Notă: Așa s-a ales probabil și MIH: “Eu Mă aleg să fiu Messia, iar Messia e unic. Acum, alegeți-vă și voi ce vreți să fiți și ce v-a mai rămas de ales, alegeți-vă singuri”) Deci Dumnezeu îi iubește pe fiecare la fel. Da? Și cum scrie în Biblie: “Soarele răsare și peste cei buni, și peste cei răi”. Deci... ăăă... nu există preferințe din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Există preferințe din punctul de vedere al nostru, ca om. Deci Eu ca om am preferințe. Dar conștiința divină care se manifestă prin Mine nu are preferințe. Dorește binele fericirea mântuirea, eliberarea de ignoranță și de boli și de probleme a oricărui... suflet, a oricărui om de pe planetă. Deci aleșii se aleg singuri. Și referitor la misiunea spirituală a României, ( Notă: Care este această misiune? Nu ne-a spus ) să știi că nu depinde nici de Dumnezeu, nici de Messia Iisus Hristos, nici de profeți, nici de apostoli, nici de ucenici... ci de fiecare om în parte. ( Notă: Atunci, slabe speranțe ca să se ajungă să gândească 20 de milioane de români la fel) De fiecare om în parte depinde mântuirea lui, dacă-și deschide inima și cere ajutor divin, de sus, și Se manifestă Hristos în inima lui și-L cunoaște pe Hristos în inima lui, și-atunci a primit har și Duh Sfânt și atunci este preot și-atunci într-adevăr poate să-și îndeplinească planul divin cu care a venit pe pământ și-am zis că scopul vieții este mântuirea fiecăruia și asta se poate îndeplini cu strădanie și cu sârguință și cu un anumit tip de rugăciune spusă din inimă, da? deci fiecare om în parte... poate să contribuie la misiunea spirituală a țării ăsteia și a planetei... la modul general. ( Notă: Care este misiunea spirituală a Planetei? Nici asta nu s-a mai spus) CN: Bun. M-am documentat puțin, e-adevărat... MIH: Da. CN: ... am avut timp și să răsfoiesc Cartea Ta, să văd puțin și ce spui pe saitul de internet... MIH: Da. CN:... și, am observat că acest... curent, să-i spunem așa, nu altfel, Misiunea Spirituală, vorbește despre raiul pe pământ, daaa... MIH: Da. CN:... iar calendarul mayaș spune că totul se sfârșește în 2012. Nu e un secret asta, deja e o chestiune foarte cunoscută... MIH: Da da. CN:... publicul larg... a apărut o nouă teamă: până acuma ne era frică de anul 2000, acuma ne pregătim pentru 2012. MIH: Conform planului divin... CN: Care este... MIH: Exact! CN:... adevărul, până la urmă? MIH: Adevărul? Adevărul este că viitorul este în continuă mișcare și cei care au avut revelații și au spus anumite lucruri, și conform Bibliei, profețiilor lui Ezechiel, profețiilor apostolului Ioan cel iubit din Apocalipsă, corelate cu profețiile lui Nostradamus, corelate cu datele... pe care în această viață Eu le-am... cum să spun... le-am pus toate cap la cap, așa, ăă... conform acestor lucruri, a fost o răscruce foarte importantă în 1999, ( Notă: O “răscruce” care s-a dovedit a fi un bluff) deci chiar înainte de anul 2000. Dar, pentru că anumiți... ăăăă... oameni sau mă rog, mai mulți oameni s-au deschis către spiritualitate, către... către evoluție, către... către Dumnezeu, și datorită faptului că mai mulți au făcut tehnici de purificare, sau rugăciuni, sau meditații, sau și-au dorit binele lor și al celorlalți, pur și simplu anumite evenimente s-au atenuat, s-au modificat, și sunt momente î...mm... cum să spun... în istoria umanității, sunt momente de răscruce, și anul 2009 este cel mai important...ăă... an. CN: De ce? De ce ar fi anul 2009 mai important decât ceilalți ani? |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (IX)
MIH: Vom trăi și vom vedea! pentru că în anul ăsta, 2009, cum am scris în Carte și am și explicat, 2008 este anul Parusiei. Adică, anul în care au loc niște revelații. Da? Faptul că Iisus este deja prezent, asta înseamnă Parusia. Nu înseamnă A Doua Venire, cum a fost în mod eronat, tradus. ( Notă: Asta au spus și adventiștii, asta spun acum și pucioșii: că Hristos a venit pe pământ pe furiș, ca un fur noaptea. Pucioșii pretind că Hristos a venit în Cuvânt, dar va mai veni și a treia oară, în modul spectaculos pe care-l descrie Biblia, pe norii cerului, și atunci toți Îl vor vedea.) Orice grec și orice om care citește un dicționar român-grec sau grec-român nu poate să vadă lucrul ăsta. Deci este vorba de începerea acelor ultimi trei ani și jumătate – din 2009 până în 2012 – este... cum să spun... vremea pe care, sincer să fiu, nu Mi-aș fi dorit s-o trăiesc, ca om, aici pe Pământ. Mi-aș fi dorit să aibă loc deja răpirea aleșilor în văzduh și să stau liniștit, în Noul Ierusalim ceresc care este o uriașă navă spațială, ( Notă: Pucioșii pretind că Noul Ierusalim este deja coborât pe pământ, la Glodeni-Pucioassa) ăă... poate este... bulvresant ( Notă: sic!) ceea ce zic Eu, darr... îngerii nu au aripi, ( Notă: Biblia spune că au: “Serafimi stăteau înaintea Lui, fiecare având câte șase aripi: cu două își acopereau fețele, cu două picioarele, iar cu două zburau” (Is.6,2) “Și la heruvimi sub aripi se vedeau un fel de mâini omenești” (Iez.10.8) ) ci sunt entități ca și noi, foarte evoluate, într-adevăr, au capacitatea de a se materializa și dematerializa, au capacitatea să... vină și cu aripi, dacă vrem să...să... să-i vedem cu aripi, dar... sunt niște ființe foarte evoluate, care ne ajută doar dacă noi cerem ajutorul, fie și-n gând. Pentru că nu contează ăăă... CN: De ce-ar fi ei așa de atenți la noi... MIH:... dacă cerem ajutorul cu ...verbal sau nu... CN: ...de ce suntem noi așa de importanți pentru ei? MIH: Pentru că sunt părinții...părinții noștri, creatorii noștri, CN:... cu ... civilizații foarte avansate... cu îngeri care iată... de ce sunt ei așa de atenți la noi? De ce suntem noi importanți? MIH: Sunt creatorii noștri, ( Notă: Biblia spune că nu extratereștrii, numiți Elohimi de Mihăilă-MIH, sunt creatorii noștri, ci Însuși Dumnezeu) deci Elohimii sunt creatorii a... creatorii civilizației actuale, și ca părinți ai noștri este imposibil să nu ne iubească, să ne dorească binele, dar tot ca părinți ai noștri ne sunt prieteni și ne iubesc și ne respectă liberul arbitru. Dacă nu le cerem ajutorul, ei nu ne dau ajutorul. La fel și Eu, dacă nu-Mi este cerut ajutorul sincer, Eu nu dau ajutorul. ( Notă: Dar nici când i s-a cerut ajutorul, chiar în aceste emisiuni televizate, nu s-a grăbit ca să-l dea – mai degrabă pentru că n-a fost în stare, decât pentru că nu a vrut) Dacă Mi se cer doar demonstrații și... chestii de-ăstea care țin de circ, ( Notă: Vindecările care i-au fost solicitate în mod expres nu mai țin deloc de circ, ci țin de situații cu adevărat dramatice, care ar fi trebuit să-i stârnească măcar o compasiune de fațadă, dar nici măcar de așa ceva nu a fost în stare acest alienat narcisist) de spectacol, Eu nu le dau, le zâmbesc. ( Notă: Ar fi trebuit măcar să-l întristeze, cel puțin) Și... chiar... îi ajut să... creadă mai departe, că sunt nebun, că sunt șarlatan, sau că sunt Antihristul. Ar fi bine să fie Antihristul atât dee... senin și de relaxat și de binevoitor cum sunt Eu, ar fi minunat. Din păcate nu este așa. CN: Am văzut că numești în Carte, Bucureștiul – mi-am notat... MIH: Da da! CN: ...câteva chestiuni pentru că mi se pare important să fiu cât mai exact... MIH: Și-ai să citești în întregime, sper... CN: ...– Noul Ierusalim. De ce-ar fi Bucureștiul Noul Ierusalim? ( Notă: Și pucioșii au ales un Nou Ierusalim pe pământ, dar nu la București, ci la Pucioasa. Ambele secte cochetează cu versetele biblice așa cum voiesc, deoarece Biblia vorbește de un Nou Ierusalim ceresc, și nu unul pământesc așa cum aspiră la concurență, Antihriștii Dâmbovițeni) E așa, oo...un salt mare de la capitala asta aglomerată, de la problemele multe care sunt în București, la statutul ăsta de Noul Ierusalim. MIH: Sper să fie și mai aglomerată și sper ca oamenii din toată lumea să vină ( Notă: Și pucioșii “proorocesc” de zeci de ani că va fi un exod masiv al “credincioșilor” din toată lumea spre Noul Ierusalim din România) și să primească de la preoții care... ăăă...sunt și care vor mai fi, adică care vor mai primi Duh Sfânt și har, să vinăă toate neamurile, așa cum este profețit, și-n Biblie ( Notă: În Biblie nu s-a profețit nicăieri vreo imigrare masivă în România) și-n alte... profeții, cum ar fi Sundar Singh și alte profeții ale unui preot creștin-ortodox, Ioan Alexandru, pe care le-am adăugat și pe saitul Meu și în Cartea Mea( Notă: Iar reclamă!) ... va fi Raiul pe Pământ, dar cum să spun, va fi cernerea... și noi trăim acuma în perioada asta de cernere a grâului de neghină, deci oamenii care nu primesc avertizările sunt liberi să trăiască precum struțul, să spună “ăsta este nebun și toți care sunt profeți sunt nebuni, toți sunt mincinoși” și-și bagă precum struțul capul în nisip ( Notă: Fals! Niciodată struțul nu-și bagă capul în nisip. Este o părere preconcepută nefondată, dar de largă acceptare prin mimetism. Messia-MIH, dacă e într-adevăr Mesia cel adevărat, ar fi trebuit să știe măcar acest lucru) și lasă să treacă totul pe lângă el. În momentul final, cînd se va trage linia, de separare... între... unii și alții, între oi și capre cum se spune în Biblie, sau între grâu și neghină, sau întree egoiști și altruiști, va fi prea târziu să mai fie oportuniști și să treacă în tabăra adversă, da? CN: Bun!... |
|
|||
|
|||
![]()
149. Falsul Messia dela București proclamă un alt Nou Ierusalim: nu la Pucioasa, ci la București (X)
CN: Bun!... MIH: Deci CN: Să presupunem... MIH: ...cine primește mesajele și-și dorește binele, va fi salvat... CN: Să presupunem că unul dintre oamenii aceștia... MIH:... și va participa la acest... acest... acest... paradis... și această... trecere în noua eră... CN: Stai puțin! Hai să spunem acuma concret... MIH: Cine nu, din 2012... CN: Să spunem că cineva ne vede acuma, da? și-și pune această întrebare: dacă omul ăsta are dreptate, da? MIH: Da. CN: Dacă are dreptate... pentru o secundă se gândește la posibilitatea asta... MIH: Este salv...Da! CN:... și vrea acum să fie salvat. Asta e obsesia supremă a omenirii: am făcut piramide, am făcut tot felul de lucruri, ca să fim salvați... MIH: Nu, piramidele sunt făcute de extratereștri nu de pământeni... CN: Bun!,... MIH:Da. CN: ...poate e un alt subiect... MIH: Da. CN: ... are nota lui de senzațional și merită să-l abordăm odată. MIH: Da. CN: Dar, ce trebuie să facă? ce înseamnă conduita asta creștină, până la urmă? MIH: Deci... CN: Ce înseamnă să fii un bun creștin, ăăă...dacă să urmăm... MIH: Deci... deci... mesajul... mesajul hristic din Biblie rămâne valabil. Mesajul creștin rămâne valabil. Doar că... vin alte mesaje noi care să modernizeze și să a... sunt adaptate epocii actuale, civilizației actuale, da? Deci. Un om care spune “s-ar putea să fie adevărat ce zice acest om”... ce poate să facă? Da? Păi poate săă... săă...Mă caute în primul rând în inima lui și să se roage sincer la Dumnezeu să afle adevărul despre Mine, ce este cu acest om... dacă este sau nu este și inima lui îi va spune dacă are, cum să spun, posibilitatea să-și deschidă inima, dar nu este important dacă sunt sau nu sunt Mesia, ci important am spus este mesajul, și dacă mesajul Meu este adevărat, și... conform Cărții Mele, ( Notă: Iar reclamă!) corespunde cu mesajul Biblic, atunci acel om ar trebui să, să studieze și Biblia creștin-ortodoxă și Cartea Mea, ( Notă: Iar reclamă! Cartea autobiografică a lui Mihăilă este o nouă evanghelie, îndată ce este pusă aici pe picior de egalitate cu Biblia) în paralel, și să găsească acele lucruri practice pe care poate să le aplice în viața de zi cu zi pentru că Eu sunt un om practic, șiii dau sfaturi clare, și practice, cum să-și schimbe destinul în bine și să se pună la acea... ăăă... cel puțin la acea linie de plutire sau la modul ideal fiecare om să-și îndeplinească planul divin, adică să atingă mântuirea și desăvârșirea spirituală, eliberarea în această viață. CN: O ultimă chestiune acum, înainte deee pauzaa publicitară. Laaaa întâlnirea noastră trecută spuneai așa: Iisus a avut 40 de reîncarnări. Da? A fost la un moment dat samurai... MIH: Nu nu nu! Eu ce... CN: De ce-a fost nevoie... de ce Dumnezeu L-a lăsat... MIH: Nu nu nu! Eu cel de acum, în această încarnare actuală, am aflat de 40 de reîncarnări trecute, dar, conform Sc... Sfintelor Scripturi, s...indiene, se spune că... revenirea este nenumărată, deci sunt multe reîncarnări, nici nu Mă interesează câte reîncarnări am avut, și nici nu Mă interesează de fapt încarnarea Mea de acum 2000 de ani, Mă interesează ce fac Eu aici acum în această încarnare, și pentru fiecare om acesta este lucrul cel mai important, mântuirea proprie, a lui, deci mântuirea sufle... relația lui directă cu Hristos, cu Dumnezeu Tatăl, prin conștiința aceasta hristică. Deci asta este important și cine s-a mântuit și cine M-a cunoscut pe Mine ca Hristos în inima lui, Mă recunoaște și pe Mine în exterior, indiferent cum Mă cheamă acum, indiferent ce fac acum... că țin cursuri spirituale sau căăă... mmm... joc biliard, n-are nici o importanță, este irelevant, iiăă...important am spus este legătura sufletelor. Nu aspectul exterior, nu profesia, nuuu specializarea, nu contează facultățile Mele. Pot să am 100 de facultăți și să nu fiu mântuit; pot să fiu mântuit, și să fiu analfabet, cum a fost Sfântul Francisc de Assissi... și mulți alții. CN: Trebuie să te întrerup acum pentru câtevaa momentee, stimați telespectatori vă propun un scurt moment de publicitate și revenim în dialog cu dumneavoastră. PUBLICITATE: (MIH:)“Eu sunt acum aici. Reîncarnat în România. Am revenit, la fel de simplu și modest, ca în urmă cu 2000 de ani. Cei cu inima deschisă Mă vor recunoaște. Citește cartea Mea autobiografică și vei găsi răspunsuri la întrebările tale.” Dintr-o eroare de montaj, probabil, partea doua a acestui interviu n-a mai apărut în continuare, așa cum ni s-a promis. În schimb, ea a fost înlocuită cu partea doua a interviului precedent (adică, primul interviu al acestei serii de interviuri, intitulat “Cu Messia despre misiunea spirituala a Romaniei” și care a fost analizat pe blog în postarea cu nr. 146, intitulată Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii: “Hristosul Pucioasei” are un concurent redutabil în persoana lui “Messia reîncarnat în România” |
|
|||
|
|||
![]()
150. “Messia de la București” se declară încă odată a fi adevăratul Messia și îi dezavuează pe impostorii de la Pucioasa!!!
Într-un dialog sui-generis pe internet dintre un preot ortodox (??? Oare este într-adevăr ortodox acest popă Nick-o-laie Poppo-viciu? Limbajul lui trădează o orientare mai degrabă vicioasă, schismatică față de Biserica Ortodoxă Română) și Mihăilă-MIH-Messsia de Ferentari, acesta din urmă face o dezvăluire cutremurătoare! Noul Ierusalim de la Pucioasa este un fals, căci adevăratul Nou Ierusalim pământesc este Casa Poporului (actualul Palat al Parlamentului !!) Oare parlamentarii știu că ocupă fraudulos, de ani de zile, Cetatea Sfântă Noul Ierusalim? Probabil că habar n-au, dar nici nu se sinchisesc, nici chirie nu plătesc. Să reproducem aici acest insolit dialog dintre preotul ortodox (?) Popovici și Messsia din România, apărut pre Forumul personal al acestui Messsia la adresa (http://messia.heavenforum.com/pareri...i-t285.htm#378) Messia este reincarnat in Romania Discutii pro si contra, pe tema cartii Autobiografie semnata de Messia Iisus Hristos Acasa FAQ Cautare Rezultate pe: Mesaje Subiecte Cautare avansata Membri Grupuri Inregistrare Conectare Messia este reincarnat in Romania :: Parerea cititorilor :: Parerile voastre Mai multe optiuni! Mesaje noi Mesajele proprii Mesaje la care nu s-a raspuns Subiecte monitorizate Trimite unui prieten Copiaza adresa BBCode-ului de la pagina Tipariti aceasta pagina Doua intrebari Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Autor Mesaj Pr.Nicolae Popovici Numarul mesajelor: 1 Location: Bucuresti Data de inscriere: 22/10/2009 MesajSubiect: Doua intrebari Joi Oct 22, 2009 6:12 pm Doua intrebari Sunt un preot ortodox, 61 de ani, care aflu cu surprindere de prezenta printre noi a unui concetatean, de altfel destul de onorabil si bine intentionat (la prima vedere, dupa prestatia elocventa pe care a facut-o in mai multe emisiuni televizate si apoi postate pe internet) care se declara a fi Messia Iisus Hristos. Biserica trebuie acum, in mod necesar, sa ia act de aceasta declaratie publica, sa-l contacteze pe Messia, sa se angajeze in discutii directe cu el si in cercetarea cu buna credinta si fara prejudecati a fenomenului, din punct de vedere teologic, si sa-si exprime o pozitie oficiala. Problema delicata este ca fenomenul s-a mai inregistrat la noi in anii 1991-1992, cand s-a declarat prezenta lui Mesia pe pamantul tarii noastra la Pucioasa. Aici mesajele lui Mesia s-au denumit “Cuvantul lui Dumnezeu”. Un ierarh ortodox s-a implicat si a sfintit o biserica la Pucioasa care a primit numele de Noul Ierusalim. Pe de alta parte, Messia anului 2009 pretinde intr-o emisiune televizata la DDTV ca va intemeia la Bucuresti o biserica avand numele Noul Ierusalim. Desigur ca ar mai fi unele deosebiri de nuanta privind orientarile, insa toate preocuparile celor doi lideri ( cel de la Pucioasa si cel de la Bucuresti) converg spre o reforma radicala a Bisericii, ceea ce nu se poate contesta, fiind o necesitate indelung asteptata si de noi, preotii ortodocsi. Intrebarea care se pune este daca exista din punct de vedere doctrinar, similitudini intre orientarile celor doi Messia, cel de la Bucuresti si cel de la Pucioasa, sau exista divergente grave, care pun sub semnul intrebarii sinceritatea si totodata credibilitatea unuia dintre ei. De aceea, as dori daca e posibil pe acest Forum, sa aflu raspuns la doua intrebari: 1. Pot fi doi Messia simultan, unul la Bucuresti si altul la Pucioasa, sau unul dintre ei nu are o acoperire morala? 2. Care dintre cele doua locașuri de cult, respectiv Noul Ierusalim de la Pucioasa si Noul Ierusalim de la Bucuresti, este cel adevarat, corespondent proorociilor din Apocalipsa, cap. 21? Astept cu interes un raspuns la aceste intrebari. P.S. Fără a face reclama nimanui, evidentiez ca pentru studierea punctelor de vedere ale lui Messia de la Pucioasa, in paralel cu acest sit, se poate consulta situl lor oficial www.noul-ierusalim.ro Cu stima, Preot stavrofor Nicolae I. Popovici, Bucuresti Sus In jos Vezi profilul utilizatorului MIH web Master Numarul mesajelor: 246 Location: Romania Data de inscriere: 10/09/2008 MesajSubiect: raspunsurile Mele Sam Oct 24, 2009 7:57 pm Exista un singur Iisus, Messia, care, din fericire pt voi, S-a reincarnat aici, in Romania. Cei de la Manastirea “Noului Ierusalim" din Pucioasa au afirmat doar ca ei primesc mesaje de Sus, nu au afirmat altceva; deci e eronata interpretarea ca ar putea fi vorba de doua persoane care ar afirma acelasi lucru; in mesajele lor se spune despre Regele (spiritual) Mihail, iar ei au crezut ca este vorba de fostul rege Mihai I; asta e o confuzie a lor, despre care am scris in cartea Mea autobiografica… Pe de alta parte, HRISTOS nu este om/ persoana, ci este un nivel de constiinta al OM-ului indumnezeit, al OM-ului mantuit, plin de Duh Sfant, nivel de constiinta pe care ideal ar fi ca fiecare om si mai ales fiecare crestin sa-L traiasca, sa-L experimenteze aici si acum, in viata sa. HRISTOS - Duhul Sfant Se poate manifesta liber prin orice barbat si prin orice femeie care a atins Mantuirea, prin Harul Duhului Sfant; deci daca un om afirma, asemenea cu Apostolul Pavel de exemplu, ca prin el Se manifesta si vorbeste HRISTOS, ceilalti oameni ar fi ideal sa nu-l considere hulitor, eretic sau nebun, ci sa-l asculte cu bunavointa, caci Dumnezeu ne da mesaje nu prin cine vrem noi, ci prin cine vrea El. Important e mesajul, si nu mesagerul… Parerea teologilor sau a institutiilor bisericesti nu poate schimba Adevarul; Eu sunt si ramin Acelasi OM, indiferent ca sunt sau nu recunoscut de cei care se pretind a fi crestini. Nu am venit sa intemeiez vreo institutie bisericeasca, ci doar sa vad care e situatia actuala… Noul Ierusalim Ceresc descris in Biblie in Apocalipsa lui Ioan este deja deasupra Terrei; a aparut de Craciun in anul 1995 si este vizibil noaptea, spre Rasarit; iar cetatea Noului Ierusalim Pamintesc este deja construita si este numita acum Casa Poporului sau Palatul Parlamentului. Noi nu ducem lipsa de lacasuri de cult, ci de preoti adevarati si de crestini plini de devotiune, sinceritate, bunavointa. Am vorbit despre aceste lucruri in cartea Mea. Insa o reforma este desigur, absolut necesara, atit in crestinism, cit si la celelalte religii majore ale umanitatii. Dar problema grava e ca nu mai este timp… Va invit maine la seminar, sa ne cunoastem! Detalii la telefon: 0763525299. Mihail I.H. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|