![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
se pare ca domnia ta intzelege unele lucruri si le respecta ca atare, si acest lucru este foarte frumos din partea ta, doar ca gresheste un pic, numele Domnului nostru, nu stiu daca este intr-adevar vre-o problema, dar eu imi fac totusi datoria si afirm cum ca Dumnezeu ni l-a dat, unora, pe DomnUL NOstru IiiisTuLs HRISTOS, si nu te supara ca e posibil sa-i fi scris si eu gresit numele, adica sa greshesc si eu, ca doar n-am beut nishte cerneala dupa care nu mai greshesc nimic nici sa vreau. Iar asha cum nici biserica nu este doar o notziune abstracta, nici sufletul unora... Si cinestie cum ne va judeca si pe cine... Unii ca mine spera sa nu fie nevoit sa ajunga pe acolo... dar se pare ca... desi n-ar fi rau sa ajungam in locurile binecuvantate fara chestiuni nasoale... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pt mine preotul este ceva mai mult decat un parinte...un invatator si initiator al credinciosilor in calea catre Dumnezeu... nu degeaba se zice ca-i mijlocitor intre om si Dumnezeu..?!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar a spus ca cine ma va marturisi si Eu il voi marturisi in fata Tatalui meu. |
|
|||
|
|||
![]()
preotul este, teoretic, cel mai bun prieten
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar oare este adevarat??????? |
|
|||
|
|||
![]()
un coleg a pus o intrebare interesanta la ora de religie "de ce avem nevoie de preoti?". proful ne-a spus asa: "preotul este reprezentantul nostru, al oamenilor, pe pamant" apoi a facut o comparatie, dar nu mai stiu exact daca asta e "asa cum Iisus a venit si a reprezentat Sf. Treime"... dar eu fac alta comparatie: asa cum fiecare institutie, societate, are nevoie de un reprezentant. "trebuie sa fie cineva care sa-si dedice viata in intregime, sau aproape in intregime" pt a fi in stare sa-i invete pe oameni. ai vazut... unul kre lucreaza mult, mai are si familie, nu prea mai are timp de citit, de studiat si atunci, dak are vreo problema sau nelamurire il intreaba pe cel kre a avut timp sa studieze. ;)
legatura cu Dumnezeu, din cate stiu eu, ti-o poti forma si singur; de exemplu atunci knd te rogi vorbesti direct cu El, nu prin intermediul preotului.... preotul doar te ajuta, te invata... practic e un mentor |
|
||||
|
||||
![]()
un preot este mai mult decat un mentor este cel care iti da raspunsuri la problemele pe care le ai.Daca ai o suferinta trupeasca ,sufleteasca te ajuta sa te vindeci , te apropie de Dumnezeu ,te ajuta sa intorci "pagina " ,sa incepi o alta viata ; de fiecare data ,cand merg sa ma spovedesc, simt ca intorc pagina si pot sa o iau de la capat si sa incerc sa ma schimb ,sa pot sa merit iertarea lui Dumnezeu. Prin preot ai posibilitatea sa gusti din trupul si sangele lui Hristos ,el iti da leacul pt sufletul si trupul tau prin Sf Impartasanie ,in acel moment sufletul tau a primit a parte din Dumnezeu nimeni nu poate sa iti ofere asta decat un preot
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
nu prea am inteles intrebarea Domnul nostru Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu prin El se revarsa harul divin ,prin el si cu ajutorul Lui preotii au puterea de dezlega omul de pacat, prin Dumnezeu preotul il indruma pe crestin spre calea mantuirii fara Dumnezeu nu se poate face nimic, nu inteleg raportul(Dumnezeu-preot si nu invers)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce este un preot de mir? | ghetsimani | Generalitati | 6 | 03.09.2010 19:23:58 |
Preot calugar - care este sensul? | sophia | Preotul | 33 | 23.11.2009 12:09:40 |
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? | Iustin44 | Generalitati | 77 | 10.03.2008 22:19:56 |
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire | Andrei_sunt | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 18.01.2007 15:34:04 |
|