Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2007, 12:59:15
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Eu am zis ca cinstesti pe DUMNEZEU cand ajuti un om nu ca o faci pentru DUMNEZEU.
Stim cu totii ca este voia LUI DUMNEZEU nu a noastra (facase vaia TA si nu a mea).

Referitor la aceste citate sincer nu ma impresioneaza cu nimic pentru ca sant citate subiective si ele au fost scrise in general de Preoti sau mai marii Bisericii Ortodoxe iar ei nu pot spune ca un om poate sa fie mai aproape de DUMNEZEU in natura, sau daca este indrumat de un om care nu este din aceeasi Biserica din care face parte el.
Aceste citate spun adevarul dar fara limitarea care este Biserica ca institutie(cladire).Am mai spus si mai spun Domnul NOstru HRISTOS nu a costruit Biserica in plan fizic unde orice om o poate batjocori ci in sufletul omului,la asta sa referit cand a spus:ca pe aceasta piatra voi construi Biserica Mea.
Crezi ca un Preot va fi judecat de DUMNEZEU separat de un om de rand sau mai aspru???????
Domnule Arhanghel,
se pare ca domnia ta intzelege unele lucruri si le respecta ca atare, si acest lucru este foarte frumos din partea ta, doar ca gresheste un pic, numele Domnului nostru, nu stiu daca este intr-adevar vre-o problema, dar eu imi fac totusi datoria si afirm cum ca Dumnezeu ni l-a dat, unora, pe DomnUL NOstru IiiisTuLs HRISTOS, si nu te supara ca e posibil sa-i fi scris si eu gresit numele, adica sa greshesc si eu, ca doar n-am beut nishte cerneala dupa care nu mai greshesc nimic nici sa vreau. Iar asha cum nici biserica nu este doar o notziune abstracta, nici sufletul unora... Si cinestie cum ne va judeca si pe cine... Unii ca mine spera sa nu fie nevoit sa ajunga pe acolo... dar se pare ca... desi n-ar fi rau sa ajungam in locurile binecuvantate fara chestiuni nasoale...
Reply With Quote
Vechi 22.03.2007, 14:22:17
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Eu am zis ca cinstesti pe DUMNEZEU cand ajuti un om nu ca o faci pentru DUMNEZEU.
Stim cu totii ca este voia LUI DUMNEZEU nu a noastra (facase vaia TA si nu a mea).

Referitor la aceste citate sincer nu ma impresioneaza cu nimic pentru ca sant citate subiective si ele au fost scrise in general de Preoti sau mai marii Bisericii Ortodoxe iar ei nu pot spune ca un om poate sa fie mai aproape de DUMNEZEU in natura, sau daca este indrumat de un om care nu este din aceeasi Biserica din care face parte el.
Aceste citate spun adevarul dar fara limitarea care este Biserica ca institutie(cladire).Am mai spus si mai spun Domnul NOstru HRISTOS nu a costruit Biserica in plan fizic unde orice om o poate batjocori ci in sufletul omului,la asta sa referit cand a spus:ca pe aceasta piatra voi construi Biserica Mea.
Crezi ca un Preot va fi judecat de DUMNEZEU separat de un om de rand sau mai aspru???????
nu stiu daca va fi judecat mai aspru pt ca pe pacatosi Dumnezeu ii vedela fel ci doar ca preotii au un anumit legamant cu Dumnezeu atunci cand se hirotonesc ei depun un fel de juramant.Depinde de pacatele pe care le savarseste de nr de gravitatea lor depinde si de cainta fiecaruia nu numai a preotilor depinde si de viata pe care a dus-o.Dumnezeu vede si lucrurile bune pe care le facem nu numai cele rele cum facem noi.In general un preot face multe sacrificii in viata se lasa pe sine pt Dumnezeu si pt oameni isi lasa familia ,copiii pt cei din jur ,un lucru foarte mare si care va conta si la Judecata Eu ii admir pe adevaratii preoti pt viata pe care o duc si le doresc sa aiba parte decat mai putine ispite in viata sa duca o viata cat mai linistita
Reply With Quote
Vechi 31.03.2007, 15:50:29
ionita ionita is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2007
Implicit

Pt mine preotul este ceva mai mult decat un parinte...un invatator si initiator al credinciosilor in calea catre Dumnezeu... nu degeaba se zice ca-i mijlocitor intre om si Dumnezeu..?!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2007, 19:30:14
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionita
Pt mine preotul este ceva mai mult decat un parinte...un invatator si initiator al credinciosilor in calea catre Dumnezeu... nu degeaba se zice ca-i mijlocitor intre om si Dumnezeu..?!
Atunci Domnul Nostru HRISTOS ce este???????
Doar a spus ca cine ma va marturisi si Eu il voi marturisi in fata Tatalui meu.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2007, 19:53:49
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

preotul este, teoretic, cel mai bun prieten
Reply With Quote
Vechi 04.04.2007, 22:16:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
preotul este, teoretic, cel mai bun prieten
Teoretic un Preot este singura legatura a omenirii cu DUMNEZEU.
Dar oare este adevarat???????
Reply With Quote
Vechi 05.04.2007, 13:07:29
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

un coleg a pus o intrebare interesanta la ora de religie "de ce avem nevoie de preoti?". proful ne-a spus asa: "preotul este reprezentantul nostru, al oamenilor, pe pamant" apoi a facut o comparatie, dar nu mai stiu exact daca asta e "asa cum Iisus a venit si a reprezentat Sf. Treime"... dar eu fac alta comparatie: asa cum fiecare institutie, societate, are nevoie de un reprezentant. "trebuie sa fie cineva care sa-si dedice viata in intregime, sau aproape in intregime" pt a fi in stare sa-i invete pe oameni. ai vazut... unul kre lucreaza mult, mai are si familie, nu prea mai are timp de citit, de studiat si atunci, dak are vreo problema sau nelamurire il intreaba pe cel kre a avut timp sa studieze. ;)

legatura cu Dumnezeu, din cate stiu eu, ti-o poti forma si singur; de exemplu atunci knd te rogi vorbesti direct cu El, nu prin intermediul preotului.... preotul doar te ajuta, te invata... practic e un mentor
Reply With Quote
Vechi 05.04.2007, 20:38:10
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

un preot este mai mult decat un mentor este cel care iti da raspunsuri la problemele pe care le ai.Daca ai o suferinta trupeasca ,sufleteasca te ajuta sa te vindeci , te apropie de Dumnezeu ,te ajuta sa intorci "pagina " ,sa incepi o alta viata ; de fiecare data ,cand merg sa ma spovedesc, simt ca intorc pagina si pot sa o iau de la capat si sa incerc sa ma schimb ,sa pot sa merit iertarea lui Dumnezeu. Prin preot ai posibilitatea sa gusti din trupul si sangele lui Hristos ,el iti da leacul pt sufletul si trupul tau prin Sf Impartasanie ,in acel moment sufletul tau a primit a parte din Dumnezeu nimeni nu poate sa iti ofere asta decat un preot
Reply With Quote
Vechi 06.04.2007, 20:10:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
un preot este mai mult decat un mentor este cel care iti da raspunsuri la problemele pe care le ai.Daca ai o suferinta trupeasca ,sufleteasca te ajuta sa te vindeci , te apropie de Dumnezeu ,te ajuta sa intorci "pagina " ,sa incepi o alta viata ; de fiecare data ,cand merg sa ma spovedesc, simt ca intorc pagina si pot sa o iau de la capat si sa incerc sa ma schimb ,sa pot sa merit iertarea lui Dumnezeu. Prin preot ai posibilitatea sa gusti din trupul si sangele lui Hristos ,el iti da leacul pt sufletul si trupul tau prin Sf Impartasanie ,in acel moment sufletul tau a primit a parte din Dumnezeu nimeni nu poate sa iti ofere asta decat un preot
Dar Domnul Nostru HRISTOS poate sati ofere ce iti ofera un Preot???????
Reply With Quote
Vechi 11.04.2007, 12:36:13
nicoletajuravle's Avatar
Senior Member

Implicit

nu prea am inteles intrebarea Domnul nostru Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu prin El se revarsa harul divin ,prin el si cu ajutorul Lui preotii au puterea de dezlega omul de pacat, prin Dumnezeu preotul il indruma pe crestin spre calea mantuirii fara Dumnezeu nu se poate face nimic, nu inteleg raportul(Dumnezeu-preot si nu invers)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce este un preot de mir? ghetsimani Generalitati 6 03.09.2010 19:23:58
Preot calugar - care este sensul? sophia Preotul 33 23.11.2009 12:09:40
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire Andrei_sunt Stiri, actualitati, anunturi 14 18.01.2007 15:34:04