Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2012, 18:49:25
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
chiar vă rog să aduceți argumente concludente binefacerii pro-cip!! și consecinței ce decurge....
Sau invers: explicați-ne voi nouă, ăstora care nu pricepem care e pericolul pe care-l reprezintă cipul. Probabil s-a mai făcut asta, însă n-am citit. Care e legătura între un circuit integrat și semnul satanei?
Fără malițiozitate întreb. Chiar vreau să înțeleg.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 20:35:04
ValentinaB ValentinaB is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.11.2012
Question

Daca stam pe net sa ne certam cu altii....pentru ca nu e prea placut sa ne certam cu noi insine...cand mai avem timp de rugaciune? E postul, frati si surori intru Domnul! Nu ca ar conta pentru cineva, dar asa cum cardul bancar nu ma impiedica sa ma duc la Sfanta Biserica, sa ma spovedesc, sa ma impartasesc-pe duhovnicul meu nu l-a oprit nimeni sa ma spovedeasca-, nu vad acum cum m-ar impiedica un card de sanatate sa-mi exercit in continuare dreptul la a practica o religie.Poate calculatorul si televizorul ma impiedica sa ma rog asa cum as vrea...Doamne iarta-ma pentru timpul pierdut in zadar. Poate eu sunt mai obtuza, ma iertati, va rog.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 21:04:32
ValentinaB ValentinaB is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.11.2012
Implicit

Cu o moarte trupeasca toti suntem datori, si daca cineva gaseste ca trebuie sa-mi ia viata sa dea organele mele altora, sufletul meu are mai mari sanse la mantuire, pentru ca asa parca au fost facuti sfinti...vedeti in calendar cati au fost omorati pentru credinta in Hristos si cu ce chinuri. Dar daca are loc un accident rutier si aveti dumneavoastra nevoie de un transplant... A-ti dori sa il primiti, sa mai traiti trupeste?
Ca pot fi traficanti de organe? da. Daca acum ai nevoie de o operatie de apendicita, si nu te retragi in munti sa te rogi la Domnul sa te faca bine, ci te operezi...la un doctor pe care nu ai de unde sa stii ca este onest sau traficant...esti in observatia lui si a retelei, pentru ca in operatie trebuie sa se stie grupa si Rh-ul, date esentiale si pentru ca un transplant sa fie gandit intre un donator si un primitor.
Ca poate fi accesat-spart situl cu date...Si NASA a avut securitatea sparta-de un roman- Si buletinul ti se poate fura sau poate fi pierdut, uitat.Succes in a ne pazi datele personale pe care suntem nevoiti=pedepsiti(?) sa la purtam asupra noastra chiar si fara a avea cardul de sanatate. Doamne ajuta! Ma iertati, va rog, in virtutea bunatatii crestine.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 19:30:47
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Sau invers: explicați-ne voi nouă, ăstora care nu pricepem care e pericolul pe care-l reprezintă cipul. Probabil s-a mai făcut asta, însă n-am citit. Care e legătura între un circuit integrat și semnul satanei?
Fără malițiozitate întreb. Chiar vreau să înțeleg.
asa, domnule!!! pentru ca invers a fost pusa si problema! chiar parintele Savatie sesizeaza atat de elocvent masinatiunea "prevenirii infractionalitatii"!! legatura e momeala! pestele il prinzi cu undita, dar aruncand simplu undita in apa, trebuie sa atragi cu ceva prada....
http://savatie.wordpress.com/2009/01...unde-ne-aflam/
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=9zTPynVsrbc
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 19:57:02
N.Priceputu
Guest

Implicit

Acolo e vorba de cipurile biometrice, care sunt combătute rațional (îndeosebi de părintele Bartolomeu Anania), pe motiv că limitează libertatea personală. Iar în sensul ăsta nu toți părinții din film sunt de părere că e pecete a satanei.
Oricum, nu văd legătura cu cipul de pe cardul bancar.

Pe de altă parte, trebuie să luăm aminte să nu cădem într-o paranoia generalizată, văzând peste tot numai conspirații împotriva dreptei credințe. Să nu uităm că tot omul e după chipul lui Dumnezeu și, oricât l-ar fi întunecat păcatul, o scânteie tot mai e în fiecare; și nu așteaptă decât o pală de oxigen ca să se reaprindă. Să nu-i demonizăm mai mult decât o fac ei înșiși.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:02:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Acolo e vorba de cipurile biometrice, care sunt combătute rațional (îndeosebi de părintele Bartolomeu Anania), pe motiv că limitează libertatea personală.
Si buletinul actual este f. biometric ca sa nu mai vorbim ca este integrat intr-un sistem informatic.
Limiteaza libertatea?
A cui, cum si de ce?
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:04:05
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da' informatiile care sa le induca (temerile) care sunt?
pai mai intai am cam tremurat gasind Cuvantul Domnului prin care-mi zice: "Pentru ca esti numai caldicel si nu esti nici rece, nici fierbinte, te voi varsa din gura mea."(Apocalipsa 3, 16).
sigur, caut sa implinesc cat de mult pot toate sfaturile duhovnicului, sa am rabdare (desi sunt iute la manie), sa fac milostenie, sa fiu de ajutor... la un moment dar chiar aveam impresia ca am inaintat oarecum in credinta, vazand ca rugile la Sfantul Mina mi-au fost auzite... pana cand in primavara imi spune cineva in mall cand plateam cu cardul, ca sunt o materialista si ca fara indoiala voi fi prima la implantul cu cip!! si nu era vreun cersetor ceva, ci om in toata firea... in cateva secunde nici nu l-am mai zarit prin multime. vorba lui insa a avut un impact mare asupra linistii sufletului meu!! de atunci sunt foarte alarmata la gandul nu cumva zac (ma complac) in duhul lejer al lumii care devine tot mai "toleranta" cu orice imoralitate, justificand-o ca fiind experienta lui "asta a fost sa fie"!!
nu cunosc foarte bine Vechiul Testament (o singura data l-am citit) dar undeva se mentioneaza de Regele Solomon ca primea un fel de taza pentru tezaurul templului într-un singur an de 666 talanti de aur...
tot in V.T. profetul Ieremia zice ca Hristos va fi tradat pentru 30 de arginti!! suma a fost exacta!! m-am mirat cum iudeii cunoscand atat de bine Legea, puteau sa-i dea lui Iuda in noaptea aceea fix 30 de arginti!! probabil si cifra asta fatidica 666 are tot legatura cu iudeii, daca ne uitam mai departe si vedem ca omul nelegiuirii va iesi din semitia lui Dan, care va fi sarpe la drum, vipera la poteca, inveninand piciorul calului, ca sa cada calaretul.
Lucrurile sunt in stransa legatura de mii de ani! as indrazni sa spun din clipa cand ingerul cazut i-a declarat Razboi lui Dumnezeu!! de atunci nemernicul cauta sa ne inghita, racnind ca un leu...
se vorbeste de un nou razboi (Doamne apara si pazeste!), multi cauta printre profetii unde scrie ca stelele au cazut din cer iar luna nu si-a mai dat lumina ei...se merge pana acolo incat se spune ca Turcia va disparea de pe fata pamantului!! nu stiu nimic despre razboi, dar nici confortabil nu ma simt!
Habar am cum se calculeaza nenorocitul de 666 din cardurile cu cip, dar sunt deja foarte multe situatii in care nu poti cumpara sau vinde daca nu esti in posesia unui numar al unui sistem (bancar, social). Cand se va generaliza aceast tip de identificare numerica a omului, cei ce ar refuza-o, ar putea fi pusi in situatia de muri in lipsuri cumplite. Nu stiu cum se va face aceasta din punct de vedere tehnic, dar nu putem sa nu observam ca exista o preocupare constanta si sustinuta in aceasta directie. In ce scop? Sa fie cea mai prozaica dorinta de putere, din dorinta despotica, de sorginte demonica, intalnita in toate epocile istorice, de a avea stapanire asupra altora???
va rog sa aduceti lamuriri daca eu cumva am nimerit ca musca-n lapte cu aceasta problema si negresit voi recunoaste aici, public, ca am fost o nesabuita!!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:04:14
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si buletinul actual este f. biometric ca sa nu mai vorbim ca este integrat intr-un sistem informatic.
Limiteaza libertatea?
A cui, cum si de ce?
Limiteaza libertatea de a fura identitatea altuia!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:13:40
N.Priceputu
Guest

Implicit

Argumentul este că s-ar forma un sistem de supraveghere care ar putea fi accesibil la un moment dat și unor răuvoitori, care se pot folosi de datele tale personale, mult mai ușor accesibile în felul ăsta.
Având în vedere aspectele astea, mărturisesc că nici mie nu mi-ar plăcea ideea implantării unui cip sub piele. Însă asta e altă discuție.
Totuși, să nu facem o fobie la tot ceea ce poartă numele de cip, oriunde s-ar afla el.

Last edited by N.Priceputu; 21.11.2012 at 20:16:02.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:15:56
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Argumentul este că s-ar forma un sistem de supraveghere care ar putea fi accesibil la un moment dat și unor răuvoitori, care se pot folosi de datele tale personale, mult mai ușor accesibile în felul ăsta.
Sa le foloseasca la ce? La ati interzice sa faci scoala de soferi daca esti bolnav psihic deoarece nu mai poti mitui pe nimeni?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii dgs010243 Generalitati 4 21.11.2012 19:35:00
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11
Crestinul ortodox iubeste pe toti ca pe sine insusi indiferent de rasa si religie mihailt Generalitati 16 03.09.2009 10:11:02