Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 16:18:00
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 12:59:33.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 16:37:53
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Nu a afirmat cineva ca trebuie sa ajungi la sfintenie fara pocainta,era vorba daca poti sa ajungi la sfintenie,prin toate mijloacele posibile....,asta incluzand si starea de pocainta...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 17:14:01
ioan_strainul
Guest

Implicit Sfintenia

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
adevarat! dar fara pocainta nu ai cum sa ajungi la sfintenie.noi nu ne putem da seama de sfintenie nimeni nu poate spune ca a atins acest inalt nivel.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++

Ba da tot omul care a venit In lume si a primit taina botezului cu foc si cu Duhul SfInt asa spune sf: Ioan Botezatorul si inainte mergatorul lui Hristos.

Iata eu va botez cu apa ( ceia ce Insemna Botezul pocaintei dupa cum spune chear Insusi Sf Ioan ) dar CEL ce vine dupa mine va va boteza cu Duhul SFINT.

Evanghelia Dupa Marcu cap 1 vers.8
Deci cum sa nu fie omul sfInt sau sa nu se sfinteasca.
Este sFint prin Insusi faptul ca a fost ZIDIT de DUMNEZEU care ste SFINT PRIN iNSASI NATURA LUI DUMNEZEIASCA atunci omul caruia ia dat chipul si asemanarea lui,oare nu este sfInt.
ca uni sunt mai putin si alti mai mult asta dpinde de cum fiecare cauta mai IntIi Imparatia lui Dumnezeu ,sau lumea cu a ei inselaciuni
Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin
Attached Images
File Type: jpg 5bf76caf56eba7ddcd4c720b06599377.jpg (7,6 KB, 2 views)

Last edited by ioan_strainul; 08.08.2011 at 17:16:04. Motiv: Sf. Apostol Andrei Increstinatorul RomIniei
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 17:20:56
Banned

Implicit

Ca sa ajungi la sfintenie este evident ca trebuie sa ai o stare de pocainta si smerenie,si curatie etc...

Intrebarea era daca noi putem atinge starea de sfintenie,pentru ca unii dintre noi "fug" de asa ceva..

Nu e vorba iarasi de a te considera sfant,ci de a tinde spre acest ideal.Scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant,si aceasta nu se poate face daca nu ai ajuns la o anumita treapta a sfinteniei.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 17:47:07
ioan_strainul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Ca sa ajungi la sfintenie este evident ca trebuie sa ai o stare de pocainta si smerenie,si curatie etc...

Intrebarea era daca noi putem atinge starea de sfintenie,pentru ca unii dintre noi "fug" de asa ceva..

Nu e vorba iarasi de a te considera sfant,ci de a tinde spre acest ideal.Scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant,si aceasta nu se poate face daca nu ai ajuns la o anumita treapta a sfinteniei.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++

Dragul meu frate Intru Hristos nu te supara pe mine ca sunt nu NeIntelept si pacatos si gol de fapte bune.

Eu sarmanul asa Inteleg ca Hristos sa Rastignit pt. mine si a Inviat din morti Inviinduma si pe mine.
prin cufundarea In apa botezului am murit lumi si pacatului.
Prin Mirungerea Parintelui am fost pecetluit cu pecetea lui Hristos care este pecetea Darulu Duhului SfInt.
Odata cu cufundare In apa pacatele sau spalat au ramas In afara omului sau curatit de pe el. asa inteleg eu aceste taine sfinte.
Dac gresesc va rog sa ma iertati si sa nu va luati dupa mine pacatosul si netrebicu ;

Slavit sa fie Domnul in veacul veacilui amin amin amin
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 18:06:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++

Dragul meu frate Intru Hristos nu te supara pe mine ca sunt nu NeIntelept si pacatos si gol de fapte bune.

Eu sarmanul asa Inteleg ca Hristos sa Rastignit pt. mine si a Inviat din morti Inviinduma si pe mine.
prin cufundarea In apa botezului am murit lumi si pacatului.
Prin Mirungerea Parintelui am fost pecetluit cu pecetea lui Hristos care este pecetea Darulu Duhului SfInt.
Odata cu cufundare In apa pacatele sau spalat au ramas In afara omului sau curatit de pe el. asa inteleg eu aceste taine sfinte.
Dac gresesc va rog sa ma iertati si sa nu va luati dupa mine pacatosul si netrebicu ;

Slavit sa fie Domnul in veacul veacilui amin amin amin
Asta a fost atunci,insa vointa noastra fiind pervertita,avem permanenta nevoie de curatie,de pocainta pentru greselile cu care ne murdarim zilnic sufletul.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 18:33:32
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:01:11.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:34:06
antoniap
Guest

Implicit

Lupta pentru mantuire si sfintenie o vad ca pe un cros prelungit pe parcursul intregii noastre vieti. Unii chiar daca se mai impiedica, merg inainte in diverse ritmuri. Altii abandoneaza alergarea sau chiar alearga in directie opusa. Dintre acestia, unii se intorc singuri, pe altii ii ajuta Dumnezeu sa se intoarca prin boli si necazuri. Si acestia reiau alergarea in diverse ritmuri. Dintre toti acestia, unii sunt premianti, (sfintii) altii trec cu bine linia de sosire (cei mantuiti), iar altii nu apuca sa ajunga la linia de sosire in timpul vietii lor.

Sfintii sunt cei care tind spre desavarsire, adica spre asemanarea cu Iisus si care reusesc in mare parte. Nu exista om fara pacat, deci chiar si cei declarati sfinti si-au curatat gandurile lor si s-au luptat sa fie placuti lui Dumnezeu pana in ultima clipa. Unii au fost mucenici, altii asceti, altii s-au sfintit in manastire, iar altii in viata de familie. Unii au fost nebuni pentru Hristos.

Omul nu este perfect, ci doar perfectibil. Dar daca omul face un pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face zece pasi spre el si astfel fiecare se poate bucura in diverse grade ca si-a indreptat pasii spre El si nu in directia opusa.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:40:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Lupta pentru mantuire si sfintenie o vad ca pe un cros prelungit pe parcursul intregii noastre vieti. Unii chiar daca se mai impiedica, merg inainte in diverse ritmuri. Altii abandoneaza alergarea sau chiar alearga in directie opusa. Dintre acestia, unii se intorc singuri, pe altii ii ajuta Dumnezeu sa se intoarca prin boli si necazuri. Si acestia reiau alergarea in diverse ritmuri. Dintre toti acestia, unii sunt premianti, (sfintii) altii trec cu bine linia de sosire (cei mantuiti), iar altii nu apuca sa ajunga la linia de sosire in timpul vietii lor.

Sfintii sunt cei care tind spre desavarsire, adica spre asemanarea cu Iisus si care reusesc in mare parte. Nu exista om fara pacat, deci chiar si cei declarati sfinti si-au curatat gandurile lor si s-au luptat sa fie placuti lui Dumnezeu pana in ultima clipa. Unii au fost mucenici, altii asceti, altii s-au sfintit in manastire, iar altii in viata de familie. Unii au fost nebuni pentru Hristos.

Omul nu este perfect, ci doar perfectibil. Dar daca omul face un pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face zece pasi spre el si astfel fiecare se poate bucura in diverse grade ca si-a indreptat pasii spre El si nu in directia opusa.
trebuie sa facem, totusi, distinctia intre a fi mantuit si a fi sfant.
ca sa urmez metafora cu crosul, pentru a ne mantui Dumnezeu ne cere sa mergem in linie dreapta si mai important, sa ajungem la finish.
sfintii aleg crosul montan.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 19:53:53
Banned

Implicit

Sfinti putem fi cu totii,gradul de sfintenie difera...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi mihailt Generalitati 13 02.03.2012 12:27:45
Cine sunt Sfintii Parinti? LaPetiteMoc Sfinti Parinti (Patrologie) 30 21.09.2011 22:48:29
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. voxdei55 Generalitati 8 04.12.2010 22:48:51
Cine sunt Sfintii Parinti? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 37 25.11.2010 11:21:04
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01