Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2008, 23:10:04
Eutifiev_EMI Eutifiev_EMI is offline
Member

Data înregistrării: 03.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
De ce va e frica de argumentele lor? Va este teama ca dau citate din biblie? Pai asta pot face si eu daca ma apuc sa invat biblia pe de rost, desi nu cred ca voi putea, dar ma rog, nu sa stii versete este important, ci cum te vezi tu ca om. Eu nu ii dau la o parte nici pe cei sectanti pentru ca si ei sunt totusi in credinta, dar au acea ideologie gresita ca ar avea garantia mantuirii, de fapt asta este singurul lucru ce ii diferentiaza pe ei, faptul ca se considera deja mantuiti, ceea ce i-a facut sa fie eretici. In rest, unii dintre ei sunt chiar mai credinciosi decat noi, dar degeaba pentru ca nu au nici un folos din cauza sigurantei lor ca vor fi mantuiti. Si ma mai mira inca un lucru, faptul ca cei sectanti duc o viata chiar mai crestina decat noi ortodocsii; stau si ma gandesc ce ar fi daca cei ortodocsi ar avea vointa celor sectanti de a trai crestineste, cred ca ar fi un lucru extraordinar. Ce paradox, cei ortodocsi au credinta care trebuie, dar nu au ravna celor sectanti, iar cei sectanti au ravna, dar nu au credinta care trebuie, este exact invers decat ar trebui sa fie. Asa este in lume, ce are unul nu are celalalt...
Dumneavoastra credeti ca a invata pe din afara totalitatea Sctipturilor inseamna sa sti Biblia ? Sau credeti ca daca sti ca 8 x 8 = 64, inseamna ca sti cat este 8x8 ? NU ! Sti cat face 8x8 si totodata tabla inmultirii, cand sti sa explici si DE CE sau CUM 8x8 fac 64 . Sa sti Biblia pe de rost, fara ca sa sti care este MESAJUL, nu suna cu nimic maiprejos decat o arama sunatoare si cu nimic mai presus de cat un chival zinganitor.

Ati pe de rost un poem, nu inseamna ca sti si CE SPUNE poemul.
Ori eu cred ca e mai important sa sti CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa sti sa reciti.

Eu unul pledez mai mult pe abilitatea unui spirit analitic,decat pe ambitioasa capacitate de a demonstra prin concurenta ca esti capabil de a acumula o considerabila gramada de cuvinte.

A invata pe din afara, este impropriu spus.Pe ntru ca a invata inseamna a asimila si acumula informaitii rationale CALITATIVE , in timp ce a memora mecanic, inseamna a aduna o multitudine de informatii indescifrabile irationale CANTITATIVE.Dumneavoastra credeti ca a invata pe din afara totalitatea Sctipturilor inseamna sa sti Biblia ? Sau credeti ca daca sti ca 8 x 8 = 64, inseamna ca sti cat este 8x8 ? NU ! Sti cat face 8x8 si totodata tabla inmultirii, cand sti sa explici si DE CE sau CUM 8x8 fac 64 . Sa sti Biblia pe de rost, fara ca sa sti care este MESAJUL, nu suna cu nimic maiprejos decat o arama sunatoare si cu nimic mai presus de cat un chival zinganitor.

Ati pe de rost un poem, nu inseamna ca sti si CE SPUNE poemul.
Ori eu cred ca e mai important sa sti CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa sti sa reciti.

Eu unul pledez mai mult pe abilitatea unui spirit analitic,decat pe ambitioasa capacitate de a demonstra prin concurenta ca esti capabil de a acumula o considerabila gramada de cuvinte.

A invata pe din afara, este impropriu spus.Pentru ca a invata inseamna a asimila si acumula informaitii rationale CALITATIVE , in timp ce a memora mecanic, inseamna a aduna o multitudine de informatii indescifrabile irationale CANTITATIVE.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2008, 23:22:36
Eutifiev_EMI Eutifiev_EMI is offline
Member

Data înregistrării: 03.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de seminaristul
Avantajul daca pot zice asa al neoprotestantilor e ca sunt putini si se pot organiza usor, organizeaza cursuri biblice in care invatza scriptura pe de rost,mai mult sau mai putin, astfel incat sa de-a impresia k ei detin adevarul, dar majoritatea citatelor sunt scoase din context, plus de asta mai folosesc si traduceri falsificate(traducerea Cornilescu), profita din plin de necunostinta unora din ortodocsii nostrii pe care reusesc sa-i ademeneasca la ei.
sau sa nu vorbesc de baptisti care au organizat un turneu prin tara cu un preot ortodox trecut la ei
Spuneti ca traducerea D. Cornilescu este falsificata .Puteti sa veniti si cu argumente?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2008, 12:40:12
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
..Sa stii Biblia pe de rost, fara ca sa stii care este MESAJUL, nu suna cu nimic mai prejos decat o arama sunatoare si cu nimic mai presus de cat un chival zinganitor.

...
Ori eu cred ca e mai important sa stii CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa stii sa recitesti.

Asta e o alta diferenta, fata de ortodocsi: unii se cred in stare sa analizeze singuri Biblia. Noi ne smerim un pic si incercam sa ascultam pe oamenii care si-au dedicat viata credintei: preotul, in biserica, Sfintii care au scris carti.
Ei spun: "dar acestia sunt oameni, CA SI MINE! Nu am nevoie de ajutorul lor, ca sa inteleg!"
Dar, le avem si noi, ortodocsii pe ale noastre: consider ca suntem prea izolati, in comuniunea Bisericii, prea putin ne ajutam unii pe altii. Mai e ceva: mentalitatea noastra: sunt botezat, sunt ortodox, credincios, dar nu am nicio datorie in aceasta calitate, sunt prea ocupat cu viata. Mai degraba noi ne consideram deja ortodocsi, decat sectantii! Ma refer la noi, cei caldicei. De aceea te uiti, Veilur, la ceilalti si vezi ca parca sunt sectantii mai credinciosi. Pentru ca ii vezi pe cei ortodocsi cu numele, majoritatea, dupa parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2008, 15:39:10
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI Vezi mesajul
Spuneti ca traducerea D. Cornilescu este falsificata .Puteti sa veniti si cu argumente?

in Biblia lui Cornilescu cuvintele ,,dreapta credinta,, au fost inlocuite cu ,,evlavia,, care inseamna cu totul altceva si denatureaza intelesul adevarat in urmatoarele versete:

''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.''(I Timotei 3,16)
''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.''(I Timotei 4,7
''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...''(I Timotei 6,3)
''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.''(Tit 1,1)
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 09:09:38
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia Vezi mesajul
Asta e o alta diferenta, fata de ortodocsi: unii se cred in stare sa analizeze singuri Biblia. Noi ne smerim un pic si incercam sa ascultam pe oamenii care si-au dedicat viata credintei: preotul, in biserica, Sfintii care au scris carti.
"Au primit Cuvantul cu toata ravna, si CERCETAU SCRIPTURILE IN FIECARE ZI, CA SA VADA DACA CE LI SE SPUNE ESTE ASA"(Faptele Apostolior 17:11). In acest verset este vorba de niste oameni care-l verificau pe insusi Sfantul Apostol Pavel. Iar faptul acesta nu a fost considerat lipsa de semrenie; dimpotriva, a fost motiv de apreciere ("aveau o inima mai aleasa"-prima parte a versetului 11).

Sa facem diferenta intre smerenie si credulitate.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 13:02:47
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
"Au primit Cuvantul cu toata ravna, si CERCETAU SCRIPTURILE IN FIECARE ZI, CA SA VADA DACA CE LI SE SPUNE ESTE ASA"(Faptele Apostolior 17:11). In acest verset este vorba de niste oameni care-l verificau pe insusi Sfantul Apostol Pavel. Iar faptul acesta nu a fost considerat lipsa de semrenie; dimpotriva, a fost motiv de apreciere ("aveau o inima mai aleasa"-prima parte a versetului 11).

Sa facem diferenta intre smerenie si credulitate.
Omule ti s-a mai spus sa nu mai scoti veresete din context. Dar vad ca nu intelegi. Asa va intata ellen?
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 15:39:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Omule ti s-a mai spus sa nu mai scoti veresete din context. Dar vad ca nu intelegi. Asa va intata ellen?
Din ce context l-am scos? Puneti dvs. versetul in ce context doriti (tematic, biblic, etc) si spuneti-mi ce ati inteles. Interpretati, va rog, versetul postat.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 16:06:37
mihai07
Guest

Implicit

19.Și avem cuvântul proorocesc mai întărit, la care bine faceți luând aminte, ca la o făclie ce strălucește în loc întunecos, până când va străluci ziua și Luceafărul va răsări în inimile voastre, 20.Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; 21.Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 18:10:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
19.Și avem cuvântul proorocesc mai întărit, la care bine faceți luând aminte, ca la o făclie ce strălucește în loc întunecos, până când va străluci ziua și Luceafărul va răsări în inimile voastre, 20.Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; 21.Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
Ati postat niste versete. Dati va rog si o interpretare. Eu stiu ca versetele din Biblie se completeaza nu se anuleaza. Daca sunteti de acord cu mine, luati versetele postate de dvs. impreuna cu cel din Faptele Apostolilor 17:11 (postat de mine) si spuneti-mi ce trebuie sa inteleg. Ca sa nu spuneti ca eu scot versete din context.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2008, 19:13:44
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Ati postat niste versete. Dati va rog si o interpretare. Eu stiu ca versetele din Biblie se completeaza nu se anuleaza. Daca sunteti de acord cu mine, luati versetele postate de dvs. impreuna cu cel din Faptele Apostolilor 17:11 (postat de mine) si spuneti-mi ce trebuie sa inteleg. Ca sa nu spuneti ca eu scot versete din context.
Pai tu ce intelegi din ele? Hai ca tu esti asa luminat care talcuieste biblia.
Eu din versetelea astea inteleg ca nu toata lumea poate talcui biblia. Dar voi adventistii sunteti luminati toti si puteti
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre secte viviana Generalitati 4 30.12.2007 16:30:02