![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati pe de rost un poem, nu inseamna ca sti si CE SPUNE poemul. Ori eu cred ca e mai important sa sti CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa sti sa reciti. Eu unul pledez mai mult pe abilitatea unui spirit analitic,decat pe ambitioasa capacitate de a demonstra prin concurenta ca esti capabil de a acumula o considerabila gramada de cuvinte. A invata pe din afara, este impropriu spus.Pe ntru ca a invata inseamna a asimila si acumula informaitii rationale CALITATIVE , in timp ce a memora mecanic, inseamna a aduna o multitudine de informatii indescifrabile irationale CANTITATIVE.Dumneavoastra credeti ca a invata pe din afara totalitatea Sctipturilor inseamna sa sti Biblia ? Sau credeti ca daca sti ca 8 x 8 = 64, inseamna ca sti cat este 8x8 ? NU ! Sti cat face 8x8 si totodata tabla inmultirii, cand sti sa explici si DE CE sau CUM 8x8 fac 64 . Sa sti Biblia pe de rost, fara ca sa sti care este MESAJUL, nu suna cu nimic maiprejos decat o arama sunatoare si cu nimic mai presus de cat un chival zinganitor. Ati pe de rost un poem, nu inseamna ca sti si CE SPUNE poemul. Ori eu cred ca e mai important sa sti CE SE SPUNE DESPRE..., decat sa sti sa reciti. Eu unul pledez mai mult pe abilitatea unui spirit analitic,decat pe ambitioasa capacitate de a demonstra prin concurenta ca esti capabil de a acumula o considerabila gramada de cuvinte. A invata pe din afara, este impropriu spus.Pentru ca a invata inseamna a asimila si acumula informaitii rationale CALITATIVE , in timp ce a memora mecanic, inseamna a aduna o multitudine de informatii indescifrabile irationale CANTITATIVE. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei spun: "dar acestia sunt oameni, CA SI MINE! Nu am nevoie de ajutorul lor, ca sa inteleg!" Dar, le avem si noi, ortodocsii pe ale noastre: consider ca suntem prea izolati, in comuniunea Bisericii, prea putin ne ajutam unii pe altii. Mai e ceva: mentalitatea noastra: sunt botezat, sunt ortodox, credincios, dar nu am nicio datorie in aceasta calitate, sunt prea ocupat cu viata. Mai degraba noi ne consideram deja ortodocsi, decat sectantii! Ma refer la noi, cei caldicei. De aceea te uiti, Veilur, la ceilalti si vezi ca parca sunt sectantii mai credinciosi. Pentru ca ii vezi pe cei ortodocsi cu numele, majoritatea, dupa parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in Biblia lui Cornilescu cuvintele ,,dreapta credinta,, au fost inlocuite cu ,,evlavia,, care inseamna cu totul altceva si denatureaza intelesul adevarat in urmatoarele versete: ''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.''(I Timotei 3,16) ''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.''(I Timotei 4,7 ''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...''(I Timotei 6,3) ''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.''(Tit 1,1) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa facem diferenta intre smerenie si credulitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din ce context l-am scos? Puneti dvs. versetul in ce context doriti (tematic, biblic, etc) si spuneti-mi ce ati inteles. Interpretati, va rog, versetul postat.
|
|
|||
|
|||
![]()
19.Și avem cuvântul proorocesc mai întărit, la care bine faceți luând aminte, ca la o făclie ce strălucește în loc întunecos, până când va străluci ziua și Luceafărul va răsări în inimile voastre, 20.Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; 21.Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu din versetelea astea inteleg ca nu toata lumea poate talcui biblia. Dar voi adventistii sunteti luminati toti si puteti ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre secte | viviana | Generalitati | 4 | 30.12.2007 16:30:02 |
|