Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2013, 02:00:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Gandul la Sfintii Inchisorilor sa ne umple sufletele de nadejde. ,,Ori de murim, ori de traim, ai Domnului sa fim!" - spuneau ei, conform relatarii parintelui Justin Parvu.
Da, Antonia! Intr-adevar, gandul la Sfintii inchisorilor ne da curaj.
Sa ne ajute Dumnezeu sa rezistam pana la urma!
Reply With Quote
Vechi 11.07.2013, 10:39:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sa incercam sa nu umbrim memoria Pr. Justin Parvu. Scepticismul, pe care il propui, asta face. Mai bine fii in expectativa, caci nu mai e mult si vom vedea cu ochii nostri daca e sau nu adevarata profetia. Dumnezeu oricum nu ne lasa!
Aiurea.
Umbreste doar "memoria" maicii Fotini.
Care la o adica oricum nu e prea stralucita.

Acum, omeneste vorbind, nu e nevoie sa fii prezicator ca sa-ti dai seama ca intr-un an de zile s-ar putea sa avem:

1. Noua Constitutie - cine stie cu ce dracovenii prin ea.
2. Regionalizarea
3. Privatizarea sanatatii, cu dosar electronic si tot
4. Grecia?

Nu e sfarsitul lumii dar nici de bine nu o sa fie.
Pe de alta parte, cine stie ce se mai intampla si poate se mai amana iar, cum s-au mai amant.

Last edited by AlinB; 11.07.2013 at 10:43:32.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2013, 11:26:11
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aiurea.

Acum, omeneste vorbind, nu e nevoie sa fii prezicator ca sa-ti dai seama ca intr-un an de zile s-ar putea sa avem:

2. Regionalizarea
4. Grecia?

Pe de alta parte, cine stie ce se mai intampla si poate se mai amana iar, cum s-au mai amant.
Si de ce te miri? Doar ai fost de acord cu cedarea suveranitatii. Suveranitatea Romaniei este in mana UE. Doar mentalitatea de colonie este inca la moda: romanii is prosti,idioti si nu se pot conduce singuri, asa ca mai bine ne spune UE ce sa facem sau sa ne invadeze Germania.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2013, 11:46:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Si de ce te miri? Doar ai fost de acord cu cedarea suveranitatii. Suveranitatea Romaniei este in mana UE. Doar mentalitatea de colonie este inca la moda: romanii is prosti,idioti si nu se pot conduce singuri, asa ca mai bine ne spune UE ce sa facem sau sa ne invadeze Germania.
Ha? Cu ce am fost de acord cand si unde?
Vechi 11.07.2013, 12:02:55
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Sa incercam sa nu umbrim memoria Pr. Justin Parvu. Scepticismul, pe care il propui, asta face. Mai bine fii in expectativa, caci nu mai e mult si vom vedea cu ochii nostri daca e sau nu adevarata profetia. Dumnezeu oricum nu ne lasa!
Eu nu umbresc memoria Pr. Iustin (care imi este foarte drag). Eu am doar o problema cu ucenicii care au creat isterii in timp(sa nu uitam isteria cipurilor, afisele lipite pe poarta manastirii Petru Voda, etc), si care nu inceteaza nici acum dupa ce parintele a plecat la Domnul.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 01:45:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Eu nu umbresc memoria Pr. Iustin (care imi este foarte drag). Eu am doar o problema cu ucenicii care au creat isterii in timp(sa nu uitam isteria cipurilor, afisele lipite pe poarta manastirii Petru Voda, etc), si care nu inceteaza nici acum dupa ce parintele a plecat la Domnul.
"Isteria cipurilor"?!? Pr. Justin Parvu si-a sustinut ideea prin viu grai si si-a asumat cele spuse.
Sunt insa niste instigatori, care vor sa diminueze cuvintele Pr. Justin si asta mi se pare urat din partea lor.
Daca cineva de la Manastirea Petru Voda greseste, ii vede Dumnezeu, nu trebuie sa ma incarc eu cu judecarea lor.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 01:50:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aiurea.

2. Regionalizarea
4. Grecia?

O cunosti pe maica Fotini? Spune-ne mai multe despre ea, daca stii ceva.
In rest, cele despre care omeneste vorbesti, le stie tot omul.
Cuvintele Pr. Justin sunt proorocie, nu vorbe omenesti. E o mare diferenta!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 12:34:24
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Cuvintele Pr. Justin sunt proorocie, nu vorbe omenesti. E o mare diferenta!
Of, of. Bine a zis cineva ca evlavia si/sau fanatimsul feminine sunt cu cel putin un ordin de marime deasupra acelorasi atitudini masculine. Intotdeauna vor exista o Kollontay sau o Pauker, intr-o tabara, si o Jeanne d'Arc sau Olympia, in cealalta. Omul nici nu a fost canonizat, si unii deja agita steaguri.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 13:33:35
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Sfintenia exista ,indiferent daca a fost sau nu canonizat
Cei care l-au vazut la inmormantare spun ca arata ca un sfant , nu era rigid ca toti mortii.
Noi stim ca parintele era un sfant in viata
Reply With Quote
Vechi 12.07.2013, 13:34:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
"Isteria cipurilor"?!? Pr. Justin Parvu si-a sustinut ideea prin viu grai si si-a asumat cele spuse.
Sunt insa niste instigatori, care vor sa diminueze cuvintele Pr. Justin si asta mi se pare urat din partea lor.
Daca cineva de la Manastirea Petru Voda greseste, ii vede Dumnezeu, nu trebuie sa ma incarc eu cu judecarea lor.
Pai antoniap, mare sustinatoare a cipofobiei a zis ca parintele Iustin poate fi si fricos, parintele Iustin poate si gresi iar ascultarea nu doar ca nu e virtute ba poate fi chiar si un defect.

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Lucrurile trebuie privite nuantat. Tu crezi ca oamenii sfinti nu au si caderi? Ba da. (...)
Inainte de 2008, da, parintele Iustin era un pic mai ,,ascultator'' si mai fricos.
La asta nu ti-a sarit mustarul.

In schimb aici, unde nu contesta nimeni pe parintele Iustin ci pe maica Fotini dar ca de obicei in stilul manipulator cu care suntem obisnuiti din alte discutii, ai sarit in sus ca "de ce va legati de parintele Iustin".

Deci...

Last edited by AlinB; 12.07.2013 at 13:43:49.
Reply With Quote
Răspunde