![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu...
Ridici pleoape mari de neguri grele Si ochii Tai, Lumina, mi-i arati. O, Doamne si Stapan vietii mele, Sunt ochi, purtand adanc noian de stele, Sunt ochi de foc, ce-aprind pustietati. Sunt mari ciorchini de boabe luminoase; Din ele raze curg in loc de vin. Sunt ochii Tai ca spadele taioase, Arzand cu rani adanci si dureroase, In cearcanele cerului senin. Caci de-ar pica o lacrima fierbinte Din jarul lor intunecat si greu, S-ar prabusi in flacarile sfinte Pamantul tot si mortii din morminte, Scantei, s-ar inalta la Dumnezeu. Ar fi un singur foc, nemarginire De flacari albe-n val de valvatai. Si n-ar mai fi nici trupuri nici simtire: Ar arde numai focul Tau, Iubire, Lumina-n lungul vesnicelor cai.[b] |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Jenica, aceasta poezie ti-o dedic cu mult drag, deoarece te reprezinta.....
Iertati-ma, poezia e demna de a fi luata in seama de toti membrii acestui Forum, dar sa incercam sa punem in practica ideiile ce se desprind din ea. LEGEA IUBIRII tot de Felicia Crihan Iancu Iubiti vrajmasii vostri, pe cei ce va urasc, Si faceti-le bine, la cei ce v-asupresc; Raspundeti la tot raul lor, numai cu bine, Si umpleti-va sufletul cu virtuti crestine. Intregul univers se bazeaza pe legi ale firii, Dar cea mai de pret intre noi, e legea iubirii. Iubeste si iarta-l pe aproapele tau, Sa fii si tu iertat de Dumnezeu. Nu privi cu vrajmasie si nici nu blestema, Ca ochii pot privi duios si gura binecuvanta; Iubire si iertare din inima sa izvorasca " Sa nu apuna soarele intru mania voastra ". Cu deosebita stima, icamilin DOAMNE AJUTA-NE! |
|
|||
|
|||
![]()
Draga mea, e drept ca incerc sa iubesc, incerc sa intorc obrazul atunci cand primesc palme..dar totodata am si eu foarte multe gresesli si pacate. Cel mai grav cred eu, este faptul ca nu reusesc sa ma fac inteleasa de multi dintre voi,adesea nu stiu sa imi exprin ideiile si sunt inteleasa gresit. Stii tu Icamilin ce imi spune sotul meu?? Si are mare MARE DREPATATE, ca am prostul obicei de a forta oamneii sa simta iubirea, nu imi gaesc cuvintele sa explic ca eu nu vreau sa imi expun punctul meu de vedere, nu vb despre trairea mea (care poate exista sau nu dzeu stie) ci imi doresc sa iubim mai mult..si nu ptr ca eu as iubi/ierta mai mutl decat voi ci pur si simplu...sufar cand vad atata rautate. Unii imi spun ca sunt mandra, sunt nebuna, sunt habontina, da DA DA DA sunt, dar nu vreau sa fiti si voi ca mine..vreau sa fiti voi BUNI si ma ajutati si pe mine sa devin buna. de multe ori Icamilin vorbesc ca si cum eu as avea aceste virtuti..dar NU LE AM!! LE RAVNESC LE DORESC..OOOO DOMANE NUMAI TU STII CAT...dar daca vb cu indraznela despre ele ( si alte subiecte) nu o fac din stiinta proprie ci din carti, de la duhovnic sau de la sf, parinti. Sunt obosita Icamilin..sunt obosita sa mai spun mereu ca NU SUNT BUNA..unii o iau ca pe o falsa smerenie, altii se smintesc, altii imi resproseaza ca sopun prea des cu dragsote si iarta..da spun dar oare stie cineva ce e in inima mea pentru ma judeca? oare stiee cineva ce rezonanta are cuvantul IARTA in inima si mintea mea..nu cred..Spui ca sunt buna, poate sunt Dzeu stie dar vreau sa intelegeti ca am si eu pacatele, slabiciunile mele, slabiciuni ce nu se pot vedea prin net..slabiciuni pe care le vede doar sotul si copii mei care sunt zi de zi cu mine. iti multumesc ptr minunata poezii, dar crede-ma NU MERIT cuvintele tale..si Nu e smerenie. Dar chiar daca nu le merit nu pot sa nu iti spun Maica Domnului sa iti rasplateasca dragsotea, sa iti revesre in inima Iubirea Ei...
jenica |
|
|||
|
|||
![]()
IERTARE.....cuvant din sufletul meu....
O, ce drag si dulce-mi este omul bland si cumpatat! Cand altul m-a impilat la ce bun sa-l fi mustrat? Piere oare-a sa turbare, auzind a mea mustrare? Cand prinde-a se-nversuna, de-as incepe-a-i da raspuns, intr-o clipa, chiar ca el, turbat si eu am ajuns. Insa-n ceasul invrajbirii buzele-mi n-or sa graiasca, ci-astepta-voi, potolit, norii sa se risipeasca. Nedreptatea voi zdobi-o mai apoi, bland, cu rabdare, si-auzi-ma-voi mai bine, neranit de-nversunare. |
|
||||
|
||||
![]()
draga Jenica,frumoasa-i poezia postata,iar mesajul tau m-a emotionat. Nu cred ca tu ii fortezi pe forumisti sa simta iubirea, ci le aduci aminte de acest frumos si nobil sentiment, de care ar trebui sa fim patrunsi cu totii, si daca acest sentimnet ar exista, nu am mai putea discuta in contradictoriu, sau sa ne jignim gratuit, ca in fond ne dam cu parerea fiecare cum simtim si din fiecare mesaj, daca avem discernamant, alegem partea in care binele primeaza. Nu am nici eu nici o pregatire in Teologie si nu are rost sa filozofam, ne putem da sfaturi cu duhul blandetii,tot ce mai zic si eu sunt din carti citite sau din pelerinajele pe unde am mai umblat in ultimii ani, de cand il caut cu infrigurare pe bunul Dumnezeu.Ascult pe toata lumea si aleg de la fiecare ceea ce cred de cuviinta ca-i bine .Da,Jenica, si eu am slabiciunile mele, mai am mult pana sa ajung pe o treapta mai sus spre Mantuire, dar imi doresc din suflet sa reusesc, ma rog, ma rog din tot sufletul, sa-mi ajute bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa fiu mai buna, mai smerita, mai linistita ( virtuti ce se obtin cu mult post si rugaciune). DOAMNE AJUTA-NE! icamilin
|
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc Icamilin pr frumoasele ganduri, e adevarat ca prin net e greu sa cunsoti un om, e greu sa ii simti cu adevarat reactiile ( asa cum spunea si maria) sa vezi ce il supara cu adevarat sau ce il bucura. De aceea am mereu aceasta atitudine "pacifista" ptr ca Nu mi se pare normal sa judeci un om fara sa il cunoasti cu adevarat. Sunt multi aici care scriu din teribilism..doar ca sa impresioneze sa tulbure, atunci de ce sa le raspundem cu aceeasi moneda? sa avem pace si rabdare mereu am militat ptrr aceste doua virtuti. Si nu ptr ca eu le am ci ptr ca vreau sa le invat de la voi...sincer incep sa ma gandesc tot mai mult daca trebuie sa mai raman aici sau nu.
cu dragsote frateasca jenica |
|
|||
|
|||
![]()
PRIVESTE-TI SUFLETUL
Priveste-ti sufletul, crestine, Si vezi ce ai mai bun in tine Si vezi cui tu esti dator Pentru prezent, trecut si viitor. Si vezi cata rabdare a avut, Cata mila cu tine s-a facut, Iar tu in faradelegi ai vietuit, Dar uita-te cat te-a iubit. Priveste-ti sufletul si ai sa-l vezi plangand, Trist, mai trist ca orisicand, Sa-l vezi cat a suferit, Cat de mult l-ai ponegrit. Prin faptele cele murdare Si ingerul cel bun dispare, Ramane-n urma Si priveste-n zare. Dar priveste-ti sufletul, crestine, Sa vezi cat ai pierdut in lume Intoarce-te pe calea buna Nu lasa ca viata sa-ti fie o minciuna. Caci singur ai sa te-amagesti Iar pe calea rea mereu ai sa pasesti. Dar deschide-ti inima, crestine, Si vezi cum plange sufletul in tine! |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, ce versuri frumoase! De unde ai asa poezii minunate ?!
Jenica draga, te simt o luptatoare, ce-i cu vorba asta " nu stiu daca sa mai stau sau nu? " n-ai voie sa cazi in deznadejde, nu, fii tu insuti, scrie ce simti ca vrei sa scri, ( doar suntem in democratie),cine are urechi de auzit sa auda. Te simti bine pe Forum, deci nu pleca, nu pune la suflet atingerile unuia sau a altuia. Ar fi bine si crestineste daca ar exista mai mult respect fata de aproapele nostru dar firea omului nu o poti schimba peste noapte. Sunt persoane care se simt bine sa necajeasca, sa ne rugam sa ii lumineze bunul Dumnezeu si sa se linisteasca.DOAMNE AJUTA-NE! cu mult drag icamilin |
|
|||
|
|||
![]()
versuri catre MAICUTA DOMNULUI
As sta asa o vesnicie, Cu ochii adormiti in parul tau Cu gandul ocrotit de rau Si inimile noastre in manunchi – faclie. Mai stai o clipa mama, langa mine Afara urla noaptea si mi-e teama Si plang si norii innegriti de spaima Dar cand te stiu veghind, mi-e bine. Ramai aici doar pana piere noaptea Si pana norii inalbiti de soare Vor duce Vestea Buna pentru fiecare Ca viata a rapus pentru veci moartea. Stai mama, nu pleca in ceasul greu Mai strange-ma in brate cu iubire Nu mai e mult, si dinspre nemurire Ne va lua acasa, Dumnezeu. Si despartindu-ne de clipa limitata Vom locui o vesnicie in lumina Acolo unde bucuria e deplina Si unde izvoraste dragostea de Tata. |
|
|||
|
|||
![]() CALATORI SPRE VESNICIE Viata aceasta de pe pamant Noi o petrecem alergand, Alergand spre vesnicie, Unde numai bine sa ne fie. Dar sa privim la viata asta trecatoare, Caci ea multe curse ascunse are. Ea este plina de desertaciuni Si multi cadem in plasa de pe-acum. Lumea acesta trecatoare si desarta Multe dulceti intr-insa poarta Si ne face dansa uneori, Sa uitam ca suntem trecatori. In calatoria cea spre vesnicie Multe fiinte si materii ne cer prietenie, Dar prietenii fara folos, Caci drumurile lor nu duc catre Hristos. Cand va veni si-al vesniciei ceas suprem, Prieteniile ne vor parasi, dar sa vedem: Caci unele ne duc pana la poarta (averea) Iar altele pana la groapa...(rudele) Sa nu uitam, ca noi calatorim Spre vesnicie pasul noi marim, Deci prieteniile noastre in lume Sa fie doar faptele bune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|