![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
E mult mai simplu!Este vorba despre calugaria alba,intalnita relativ frecvent in crestinismul ortodox!E aproape la fel ca monahismul de manastire numai ca esti in lume,unde ispita este mai mare!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica serios, nu se putea fara atata drama? "Frate, vino incoace ca pe tine te vrea fata de barbat, nu pe mine. Sa fiti fericiti si noi sa ramanem prieteni si etc." Simplu si la obiect.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.09.2015 at 23:54:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ce sa o sarute? Ca sa o seduca? Nu e cazul, fata deja il vroia. Ca sa ii arate ca o iubeste? Nu o iubeste, ca de o iubea, se casatorea cu ea.
|
|||
|
|||
![]()
De unde sa stiu eu daca se putea?dar daca ai stii cate scenarii de felul asta am intalnit eu in realitate in viata mea ai iubi mult mai mult omul in general!
|
|||
|
|||
![]()
Omul in general e simpatic.
In particular cand ia decizii stupide sub masca bunelor intentii, nu prea.
|
|||
|
|||
![]()
Fericiti cei saraci cu duhul...ca si pt ei s-a rastignit Mantuitorul!
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 24.09.2015 at 00:14:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Ratacitorule, de unde privesc eu, nici unul dintre cei trei tineri descrisi de dvs. nu a avut o abordare crestina a situatiei. Tanarul sarac a gresit dezvaluindu-si dragostea pentru fata destul de tarziu (pentru el n-am nici o simpatie), fata n-a procedat corect cand a decis sa se casatoreasca cu bogatul, desi nu-l iubea, ba, mai mult, il iubea pe prietenul lui cel mai bun, iar bogatul nu a procedat corect inscenand acel flagrant (pe el il absolv oarecum, presupun ca era luat prin surprindere de situatie)...
E adevarat insa ca si ispitele apar acolo unde oamenii se straduiesc sa traiasca ortodox.
"Fiți întelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii" (Matei 10, 16-22) Last edited by Monnis; 24.09.2015 at 00:34:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Evident,ca fiind oameni nu puteau lua decizii perfecte!Pt mine care cunosc mai multe amanunte nu asta mi-a dat de gandit ci ideie in sine de sacrifiu pt fericirea persoanei iubite!erau intr-un mediu in care se faceau de multe ori casatorii in care sentimentele urmau sa vina mai tarziu!Eu il vad acum pe acel bogat ,care se bucura cand afla vesti bune despre cei doi.Eu uneori ii spun ca cei 2 sunt fericiti si el cade intr-un fel de transa zambitoareA fost prima iubire pt o fata si banuiesc ca si ultima.O iubeste si acum si e fericit inca pt ca ea iubeste pe cineva care o iubeste!Si...ce imi pare minunat este ca nu sufera!
|
|||
|
|||
![]()
Eu vad decizia bogatului ca fiind mai degraba intelepciune decat sacrificiu. Adica, la ce bun sa te casatoresti cu cineva care nu te iubeste?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu n-am auzit ca asta sa fie un mod de vietuire recomandat in ortodoxie.