Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2017, 16:40:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mihi, si pozitia ta este...?

Isi va gratia PSD -ul oamenii sau nu?
Vechi 16.01.2017, 17:34:36
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mihi, si pozitia ta este...?
Isi va gratia PSD -ul oamenii sau nu?
Depinde de interese.Ce este mai profitabil dpdv politic si financiar ?
Sa-si gratieze partenerii sau sa-i canibalizeze ? Versiunea castigatoare va fi pusa in aplicare.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 21:54:52
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Toată stăpânirea și puterea este în mâinle lui Dumnezeu
Există tendința de a căuta întotdeauna vinovatul în afara noastră - în alți oameni, în împrejurări istorice, în tehnologii sau tot felul de alte instanțe ale puterii lumii în care trăim. Lucrul acesta ne liniștește oarecum, căci, astfel, nu noi suntem vinovați în fața propiei conștiințe, ci întotdeauna alții. Ba chiar ajungem să afirmăm finalitatea lui "așa a fost să fie", ca să avem și scuza resemnării, indiferent ce s-ar putea întâmpla.

Însă vă mărturisesc că nu cred în finalitate, și nici în răutatea absolută a oamenilor care ajung la un moment dat să dețină puterea. Nu cred, de pildă, că Iliescu, Roman, Constantinescu, Băsescu sau Iohannis sau principalii vinovați pentru că ne-a fost vândută țara și am fost dați pe mâna străinilor. Nu cred nici în răutatea absolută a celor care i-au mânat de la spate pe conducătorii noștri, le-au favorizat corupția, pentru ca astăzi tot ei să-i bage în pușcării. Este adevărat, geniul răului a lucrat prin aceștia, dar nu pentru că ei sunt neapărat răi, ci mai cu seamă pentru că noi, care construim poporul român, L-am uitat pe Dumnezeu.

L-am uitat când după 1990 ne-am îndreptat privirile către Occindent, bunăstare și divertiment, și nu către Cer și către cele ale dicernământului și cumpătării. L-am nesocotit atunci când am ales să ne avortăm copiii decât să-i aducem pe lume și a-i crește în frica lui Dumnezeu. Ne-am socotit fii ai lumii și ne-am asumat aproape cu totul duhul acesteia, pentru a cădea astăzi în deznădejdea însigurării și a lipsei de sens. Și câte și mai câte dintre toate cele rele nu le-am încercat, cu gândul că nu vede nimeni, că nu vom da soscoteală nicicând! Iar pentru acestea am ajuns astăzi să fim stăpâniți exact de toți cei în care ne-am pus nădejdea și le-am slujit în totți acești ani. Astfel că alegerile noastre de astăzi ca popor reflectă într-o anumită măsură, distorsionarea vederii întunecată de pâcla gândurilor, a așteptărilor, a năzuințelor noastre lipsite de Dumnezeu.

Situația nu este însă lipsită de nădejde - aceasta ar fi o altă amăgire, o altă înșelare, care ne-ar putea afunda și mai tare pe calea largăa narcozei spectacolului și divertismentului mundan.

Există ceva care produce o schimbare în atitudinea conducătorilor...
V-ați gândit vreodată că ai noștri conducători comuniști nu au făcut răul pe care îl permiteau sau chiar îl cereau sovieticii sau vremurile respective? Iar asta nu pentru că ei erau mai puțin răi decât alții. Mai mult, v-ați gândit vreodată la pronia pe care Patriarhul Iustinian a fost crotit întrucâtva de Gheroghe Gheorghiu-Dej și Petru Groza? Că România a fost singura țară în care s-au ridicat biserici și a supraiețuit monahismul, într-o măsură semnificativă, chiar și în perioada comunistă? De asemenea, știați că Ceaușescu este singurul președinte din lume care a aprobat să fie mutate opt biserici ce stăteau în calea planului "grandios" de restructurare a Bucureștiului, iar aceasta numai ca să nu se dărâme?

În România, față de Uniunea Sovietică și de Bulgaria, cel puțin în ultimele decenii de comunism, nimeni nu era prigonit dacă își boteza copiii și își îngropa morții creștinește - acest lucru îl împlineau, cu mici excepții, toți membrii de Partid, în frunte cu secretarul lor general Nicolae Ceaușescu. Astfel că în România, după 1990, doar câteva procente din poporul nu erau botezați, în timp ce în țări ca Iugoslavia - despre Bulgaria și Rusia nici nu mai vorbim - nici 40% nu primise Botezul. Tot Nicolae Ceaușescu, cât a fost el de comunist - și a fost - a făcut tot ce era necesar ca în anii 70 să fie trimiși în Sfântul Munte monahi de la Sihăstria care să preia Schitul Podromu, căci acolo nu mai rămăseseră decât câțiva monahi bătrâni, care, de altfel, s-au stins cu toții în următorii ani. Dar nu numai atât. Chiar a ordonat, prin Emil Bodnăraș, să fie trimise două tractoare în Sfântul Munte, pentru a fi astfel ajutați monahii de acolo la lucrările pământului și întreținerea clădirilor.

Spuneam aceasta nu a-i lăuda pe comuniștii români sau pe conducătorii acestora, ci numai pentru a înțelege că, dincolo de vremuri, este ceva ce poate face să se producă o schimbare esențială în atitudinea conducătorilor față de popor și Biserică, indiferent de înclinarea sau așezarea lor, cât de demonică ar fi aceasta în sine.

Jertfa și mărturisirea celor din închisorile comuniste, rugăciunile de toată noaptea ale pustnicilor, viața creștină a nenumăraților creștini în vremuri care nu erau foarte prielnice manifestării creștine și chiar mulțimea pruncilor născuți după rânduiala lui Dumnezeu sunt cele care i-au împiedicat pe conducătorii comuniști, deci declarați atei, să facă mai mult rău poporului și Bisericii lui Hristos.

Așadar, dacă în vremuri declarate anti-hristice așa au stat lucrurile, credeți că astăzi Dumnezeu nu ar judeca și apăra poporul român în aceeași măsură - cea a credinței, vieții și rugăciunilor noastre?

Un articol apărut în Familia Ortodoxă, ianuarie 2017, semnat de Virgiliu Gheorghe
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 22:26:00
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

@simpllu

sofisme, bazaconii, inchipuiri.

nu ma obosesc sa-ti discut monologul, cauta pe net, trebuie sa fie pe undeva, cate ceva legat de avorturile dinainte de 89, dupa decretul faimos din 65 parca. si pentru ca m-ai si enervat :)) cu bazaconiile cvasipolitice, du-te prin ultraortodoxele judete moldovenesti, vaslui, iasi, mai stiu eu care, si o sa vezi numai nemernicii, avorturi, infanticid, violuri, incest s.a. acolo 100% se declara mari credinciosi ortodocsi si ei sunt cei mai diabolici. crezi ca explicatia sta in slaba credinta si atacul diavolilor? nici pomeneala, populatia e barbara, habotnica, vrei sa-ti zic ceva? mare parte din vina apartine chiar bisericii!

edit. vad ca e un articol preluat, scuze pentru chestia personala, poti sa-i transmiti autorului...
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 22:44:28
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:13:53.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 23:14:42
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Faptul ca prin decretul din 1966 in RSR au fost interzise avorturile a fost evident in lucru bun, de apreciat!

Insa unde au gresit autoritatile din RSR a fost faptul ca prin reteaua sanitara si directiile judetene de sanatate, nu s-au popularizat masurile de planning familiar, iar in farmaciile din RSR nu se gaseau nici macar prezervative! Ce mai facea rost lumea de la cei care lucrau ca si marinari, si prin natura serviciului efectua deplasari in strainatate!

In privinta atitudinii autoritatilor din RSR fata de viata religioasa, conform constitutiei RSR din 1965, era garantata libertatea practicarii oricarui cult religios legal recunoscut, in spatial public.

Si atunci lumea se ducea la biserica, isi boteza copii, se cununa religios, si inclusiv si cadrele de militie si Securitate de dupa 1964 se duceau la biserica!

In 1969, cand a murit tatal lui Nicolae Ceausescu, Andruta Ceausescu, a fost inmormantat cu slujba religioasa!

Pe de alta parte, existau atunci unii activisti de partid, care erau mult prea zelosi, si chiar luau in serios aceea propaganda cu "materialismul dialectic"!

De exemplul in Husi in 1987 a fost numita prim-secretara Maria Roman (care inainte fusesera sefa de CUASC pe la Tanacu)! Cand incepea cu "materialismul dialectic", se prapadeau de ras baietii de la militie si Securitate!
Iar dupa revolutie, in anii din urma, era aproape in fiecare duminica prezenta la biserica! Si cand o vedeam imi venea cateodata sa-i zic si sa-i amintesc- "Stiti, cand erati prim-secretara, cum a fost cu "materialismul dialectic" ?

Dar m-am abtinut, deoarece sotul acesteia- Roman Stelica (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) a fost in om deosebit, de mare caracter, pe care l-am cunoscut personal , el fiind in 1989 seful statiei CFR Husi si prieten foarte bun cu tata.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 23:25:35
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Continuare articol

Problema și rezolvarea problemelor nu se află în politică
Desigur, politica în sine își are logica ei, definită de împărțirea în partide, deci de dezbinări. Ea urmează logica căderii și a puterii fără Dumnezeu, logica lui Cain, a invidei și a trufiei, a lăcomiei, a urii și a tutror vicleniilor. Toate acestea au făcut ca, de-a lungul timpului, să se dovedească faptul că poporul român nu are vocația acestei politici, motiv pentru care a transformat-o în scene de teatru caragialesc. Pentru români, politica este ceva murdar și irațional, și de aceea s-a și ajuns, poate, la o asemenea degradare a vieții politice de la noi. Așadar, problema și rezolvarea problemelor nu se află - cel puțin la noi, românii - în politică, în alegeri inteligente, în electorat bine informat sau în biruința unor servicii de informații românești în fața celor infiltrate sau susținute de străini.

Pentru vremurile noastre, acesta ar putea fi chiar un avantaj. Căci astăzi, când mijloacele de manipulare au ajuns la culmi neînchipuite în trecut, popoarele nu mai un rol prea important în alegerea conducătorilor lor. Ne avantajează, desigur, dacă înțelegem că, într-adevăr, numai Domnul este singura scăpare pe care o avem, singura pază, singurul acoperământ.

Drept urmare, toată pasiunea, nervii, sau împrăștierea pe care o aduce astăzi implicarea în dezbaterea și frămîntările politice nu se par inutile sau, mai mult, extrem de nocive. Aceasta pentru că ne îndreaptă atenția și ne dirijează energiile sufletești într-o direcție total greșită, pierzând în același timp posibilitatea de-a lucra binele și de-a face cu adevărat ceva pentru sufletul nostru, pentru aproapele și pentru neam.

Însă acest mod de implicare în politică fără a face politică, ci numai prin invocarea ajutorului și lucrării lui Dumnezeu, nu înseamnă indiferență și conservarea unui anumit confort, a micilor plăceri și o relație căldicică cu Biserica lui Hristos. Nu cu acestea au biruit sfinții închisorilor, Părintele Cleopa și Părintele Arsenie Papacioc, alături de toți ceilalți. Ci, în primul rând, prin conștiința propiilor păcate, prin mărturisire și rugăciune de toată vremea, prin foamete sau înfrânare aspră, prin durere sau suferință, prin lipsire de slava lumii și căutarea mângăierilor și-a slavei lui Dumnezeu.

Este vorba, desigur, de o altă rânduială, o altă cale, pe care suntem chemați, ca fii ai lui Dumnezeu, să o urmăm. Iar dacă noi vom face acestea, indiferent ce conducători vom avea la putere, indiferent de cine ar fi aleși ei, mâine aceștia vor trăda interese străine și ideologii ca să lucreze pentru poporul român, ca să lucreze pentru Hristos.

Vă mărturisim, așadar, credința că astăzi, ca și acum două mii de ani, calea nu poate alta decât cea a Evangheliei lui Hristos, cea a metanoiei permanente și a rugăciunii, cea a împlinirii a tot binele care depinde de noi, cu conșiința că nu ne facem decât datoria, că noi înșine suntem vinovați pentru tot răul lumii acesteia și toți ceilalți sunt mai buni decât noi. Pare nebunie, da - dar această nebunie este singura ce poate birui nebunia unei lumi care, lepădându-se de Dumnezeu prin păcat, crede că poate să-și rânduiască acea stăpânire care să-i asigure hrana patimilor, viața lungă și fericită, fără a mai achita niciodată nota de plată pentru toate cele ce cu nedreptate le-a primit.

Să ne ajute bunul Dumnezeu, acum, la început de an, să înțelegem că nu partea acestor oameni trebuie să o avem, ci pe cea a tututor mărturisitorilor lui Hristos. Iar acest lucru nu se va putea împlini altfel decât prin urmarea Celui care S-a jertfit pentru noi - nu pentru a salva confortul cuiva și a asigura consumul și divertismentul, ci pentru mântuirea sufletelor noastre.

Un articol apărut în Familia Ortodoxă, ianuarie 2017, semnat de Virgiliu Gheorghe

Last edited by simpllu; 16.01.2017 at 23:42:25.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2017, 23:39:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:13:08.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 01:18:27
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Pe Florinvs eu îl suspectez că este, pur și simplu, un propagandist, plătit sau nu pentru misiunea de dezinformare pe care și-o asumă pe acest forum și cine știe dacă nu și prin alte părți.
Cine zice ala e!
Nu toti oamenii care gandesc diferit decat majoritatea sunt propagandisti platiti si fiecare dintre noi are opinii care in ochii celorlalti pot parea propaganda platita. De exemplu eu am uneori sentimentul asta cand citesc ce scrii tu. Dar nu cred ca esti platit ca nu cred ca da cineva bani ca sa scrii pentru 3-4 persoane pe un forum ortodox. :)

Despre dosarul lui Iliescu am si eu o opinie asemanatoare cu a lui Florin. ( O opinie care isi merita fiecare banut. :D ). E o ticalosie stalinista la fel cum a fost si procesul lui Ceausescu. Sigur ca sunt o gramada de oameni care vor sa-l vada la puscarie pe Ilici si pentru care nu conteaza mijloacele dar pentru mine conteaza. Eu de exemplu as vrea sa-l vad pe Basescu la puscarie dar daca ii fac astia un dosar de crime impotriva umanitatii o sa spun acelasi lucru, ca e o mizerie stalinista. :)
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 01:50:36
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
E foarte coerent. Se inscrie in efortul colectiv pe linie de partid, descris aici:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2...ea-evadare.htm
Ar fi interesant de stiut cu cat e platit Tapalaga sa-i apere pe mafiotii care au pus mana pe justitie. Ca de tine sunt sigur ca nu esti platit, tu aperi statul de drepti din principui. :)
Reply With Quote
Răspunde