![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ce parere aveti despre faptul ca unii profesori isi bat elevii?daca, teoretic, si aceasta bataie ar fi buna va rog sa specificati care dintre metodele de pedeapsa de mai jos s-ar putea folosi:
-palma peste fata -tras de par/urechi -primit o `castana` -palma la fund |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt parinti care spun "eu te-am facut, eu te omor", si convinsi de autoritatea asupra bietului sufletel il caftesc fara a se intreba daca micutul (indiferent de varsta) pricepe de ce i se aplica o astfel de "educatie".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu din ce copii cunosc care sunt batuti la fund destul de des , mai toti STIU foarte bine de ce o incaseaza si chiar recunosc ca nu au incasat-o degeaba. Cunosc un copil care scrie si pe hirtie o scrisoare de iertare pentru nesimtirile si obrazniciile facute. Este o strategie animalica , dar foarte necesara "Mai bine plinge el/ea acum decit sa plingem noi si sa ne smulgem parul din cap mai tirziu"! ! ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Profesorii trebuie sa colaboreze cu parintii in vederea pedepsirii. Papara tebuie sa o manince acasa. Astazi exista foarte multe distractii si electronice de care pot fi privati daca calca-n strachini! |
|
||||
|
||||
![]()
Pedeapsa corporală este un mijloc educativ legitim și folositor, după părerea mea. Spun asta atât din teorie, cât și din experiența mea de copil și, astăzi, de părinte de copii.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca distanta de la bataita si bataie este ff mica..vorbesc in calitate de copil "batut"..acum,mare nu am copii dar am 2 finutze care le vad crescand sub ochii mei si ma implic in educarea lor.Sincer asi avea cuvinte grele fata de cei care se declara de acord cu pedeapsa corporala dar bunul simt ma retine.Bataia distruge inocenta.Bataia distruge copilaria.Bataia transforma relatia copil -parinte in ceva animalic care tine mai mult de frica decat de iubire.Am ascultat "parintii" din jurul meu, care mi-au spus ca fara cateva palme la fund nu se poate.Cand a trebuit sa ma implic in educatia celor mici am observat un lucru.Marea majoritate a parintilor asteapta de la copii lor reactii si intelegerea unui om matur.Asa ceva nu exista.Poti face constient de multe lucruri copilul la ori-ce varsta si-l poti pedepsi prin multe alte procedee fara al bate.pedepsi..inpropriu spus constientizarea faptelor mai exact.Altfel de ce copii batuti des fac cele mai multe lucruri urate cand sunt mari?Educatia nu se face prin 'Bataita" astai clar si pentru legea care interzice asta.Un copil de multe ori nici nu asociaza bataia cu fapta comisa.Daca parintele ar avea rabdarea si bunavointa de a comunica si de a explixca de fiecare data de ce nu este bine..pana la urma va fi inteles.Dar nu din prima incercare.Cred ca educarea unui copil si prezenta rezultatelor ne pune la incercare calitatea de crestin.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Nu sunt sub nici o forma de acord cu pedeapsa fizica nici din partea parintilor si nici din cea a cadrelor didactice.
Copilul poate fi educat si fara bataie,insa e nevoie de mai multa BATAIE DE CAP. Nu uitati ca pentru unii a-si bate copilul nu inseamna doar o palma la fund sau un tras de urechi,sunt parinti care efectiv isi bat copiii "ca la fasole" pentru ca asa inteleg ei educatia. Rezultatul?Copiii abuzati astfel vor simti si ei nevoia sa fie abuzatori asupra altor fiinte:animale,alti copii,fratele mai mic,isi vor pierde increderea in ei insisi,in parinti,vor invata sa se ascunda si sa minta de frica pedepsei.
|
|||
|
|||
![]()
hai sa fim seriosi, ce mari nesimtiri si obraznicii poate face un copil? nu sunt de acord cu bataia orice ar fi. ii urasc pe cei care lovesc copiii, indiferent de motiv.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt multi parinti care nu au nici cea mai elementara notiune de educatie si universul copilului ii incurca. Aplica pedepse corporale pentru ca altceva nu stiu. Veneau unii la scoala si-mi spuneau "D-na diriginta, daca nu va asculta dati-i vreo doua si vedeti cum se potoleste." Ii intrebam daca ei acasa procedeaza des in felul acesta. La sedinte aveam mereu trecut pe lista mea acest punct.
Bataia nu educa in niciun sens. Dialogul permanent, dragostea, interesul pentru problemele copilului si incercarea gasirii unei solutii sunt de mare ajutor. Altfel, cum spunea "heaven" (cred ca ai pregatire de specialitate), bataia indarjeste copilul, il determina sa se retraga in carapacea sa, va deveni frustrat si va avea tendinta, odata ajuns la maturitate, sa fie ignorant, violent in atitudine si lipsit de intelegere pentru problemele celor din jur. De dragoste, comunicare si implicare este nevoie in educatie! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|