![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Problema care se pune nu e de a da apa la moara cuiva, ci de a da lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu. Nu interesul privat conteaza, ci interesul general de mantuire intru Hristos. Si pentru a ne mantui trebuie sa alegem calea cea dreapta. Ori ecumenismul numai cale dreapta nu este. Sa nu ajungem sa ne coalizam impotriva cuiva, ci sa ii slujim lui Hristos. Caci ce folos avem daca marginalizam pe cineva? Dar avem totul de castigat daca nu ne abatem de la Credinta cea Dreapta.
In aceasta idee, orice incercare de a ne salva pielea, sau familia, sau renumele in detrimentul lui Hristos, este neproductiva, necrestina. |
|
|||
|
|||
![]()
Ancah, ai spus ca esti ortodoxa dar nu ai spus de ce biserica tii.
La intrebareat ta pe care eu o consider f buna eu raspund ca am o conceptie ortodoxa ecumenica. Toti vor ajunge la ortodoxie, fara ca ortodoxia sa schimbe o cirta. Catolicii vor arunca dogmele la cos si vom fi canonici in acelasi trup. Protestantii vor intelege ce este aceeea o dogma si vor intelege ca dogma insemana adevar si ca trebuie sa traiesti dupa dogma si nu dupa umbre si reflexii ale Luminii Afirm ca am incredere in ortodoxia canonica si am nadejde in patriarhii bisericii orotodoxe: in Sanctitatea Sa Bartolomeo, in PF Alexei, in IPS Daniel si toti ceilalti inalti prelati canonici. Sunt convins ca nici o actiune in BOR nu se face fara girul celorlalti inainte statatori ai BOR (Constantinopol, Ierusalim, Moscova etc) Stiu de asemenea ca intalnirea de la Sibiu nu a facut`o IPS Daniel sau PF Teoctist ci BISERICA ORTODOXA. Cu acordul Constantinopol, Ierusalim, Moscova etc. De altfel ea nu a fost deschisa de IPS Daniel ci de Sanctitatea Sa Bartolomeu. Stiu ca daca ii dam la cap lui IPS Daniel ne va fi usor sa`l hulim si pe SS Barotlomeu dar vai noua atunci. Nebunie este asta atunci |
|
|||
|
|||
![]()
Krabule: ca sa nu ai nici un dubiu: sunt ortodoxa din B O R !!!
Nici nu mi-a trecut prin cap ca e atat de important a scrie acesta mentiune. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa stii ca e important.
Rugaciunile din BOR ajung prin trupul biserici noastre la Hristos care este capul bisericii. Poate crezi poate nu crezi dar ceilalti nu sunt din trupul nostru. Ei sunt o creanga proaspat taiata. Si vor fi si mai multe care vor fi taiate. Nu cum crezi tu ca ne vom dilua in catolicism sau protestantism. Nu . Se vor taia atat de multe crengi de nu ne vom mai putea intelege. Dupa cum ai si vazut. Practic tu esti singura din BOR care esti o luptatoare antiecumenica. Nu ca ar fi rau. Dar toti partizanii pe care credeai ca sunt din BOR sunt din alt trup. E opinia ta si este buna. Discutiile sunt singura cale care ne tin legati si nu ne destrama. A vorbi, a te ruga, a merge in pelerinaje, a citi impreuna este o cale de a strange legaturile intre noi. Si nu trebuie ca noi in BOR sa dam in noi. Poate introducerea a fost prea lunga pentru a`mi cere iertare de la tine daca cumva te`am suparat. Este important pentru mine. Nu vreau sa ne certam. Noi crestinii ortodoxi trebuie sa fim vii si sa nu murim prin pacate unul pentru altul. Si trebuie si sa ne aparam sa cadem unul cate unul in mainile vrajmasului. Inca o data va rog sa ma iertati daca am suparat sau daca am smintit pe cineva. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, acum ca stiu ce crezi, Krabule, pot sa-ti raspund:
Vom fi cu totii ortodocsi la venirea Domnului Hristos, dar pana atunci ne asteapta zile grele. Stiu ca tu crezi in ecumenism in acelasi fel in care credem si noi cu totii, si anume in refacerea unitatii Bisericii pe criteriul marturisirii dreptei credintei. Pana aici nu are nimeni nimic dfe obiectat. Pana sa arunce catolicii dogmele la cos, ei isi reafirma rolul conducator. Ce importanta are cine a deschis Intalnirea de la Sibiu? Ne pierdem in amanunte. Dar ce s-a discutat, asta e important. Despre asta am vrea sa auzim. In nici un caz nu e vorba sa hulim sau sa dam la cap cuiva. La ce ne-ar folosi? In schimb ne foloseste sa stim ce se intampla, ca in cunostinta de cauza sa fim uniti, pentru BO, din care facem parte. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai mai ancah,
pacatosii pacatuiesc. Catolicii zic de la schisma incoa ca papa este dumnezeu. da sunt idolatri intr`un anume grad. ca tot pacatuiesc o arata si toate dogmele loi noi. din 100 in 100 de ani mai pun o noua dogma pe tapet. ca mai spurca cu limba eu nu ma mir. Stie El Dumnezeu cine e bun si cine e rau. Ce treaba am insa eu cu ei? Faca ce vor la ei acasa. De cand si pana cand insa biserica ortodoxa trebuie sa fie ca noi, pacatosii de rand? Pentru ca asta suntem. Ne certam. Ne controlam la buletin. Ne scuipam. Nu! Biserica ortodoxa are timpul de partea ei. Ce folos cu toata infatuarea catolicilor cand peste 10 ani sau 100 de ani sau 1000 de ani vor fi intrupul biserici noastre? cum privesc cei mandri din iad la greselile lor? Noi sa nu fim mandri si sa nu ne smintim de caderile altora. Ce ai tu cu BOR sa dea un raspuns la BRC? Rusii au dat un raspuns? Constantinopolul sau Ierusalimul a zis ceva? Noi avem multe rugaciuni de zis ca sa iesim la TV si sa osandim ca aia nu sunt buni ca aia sunt tamptiti sa ca aia sunt de la tara. Doar nu ai sa`mi spui ca fapta e mai buna ca rugaciunea. Eu ma rog ca Dumnezeu sa deschida ochii celor care stau si judeca pe ceilalti si sa nu uite sa ma ajute si pe mine ca si eu judec mai rau si mai cu patima decat toti la un loc. iarta`ma Doamne. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este adevarat? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O stire de senzatie | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 09.11.2012 21:39:40 |
Stire despre Muntele Sfant Athos in presa | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 03.10.2012 18:54:25 |
Stire importanta, cenzurata de televiziuni | ancah | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 03.01.2008 13:41:00 |
O STIRE | GEORGIANA22 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 07.09.2007 20:35:09 |
stire | Andrei_sunt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 31.05.2006 22:29:58 |
|