![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ca eu asta inteleg din concluzia ta, avand in vedere ca ai postat in acest topic. doar intrebam. nu vreau sa provoc o cearta :] |
|
|||
|
|||
![]()
Tu nu ai inteles nimic din acest topic. Pe bune, daca n-ai ce face posteaza pe forumuri de counter strike.
|
|||
|
|||
![]()
Tu nu trebuie sa faci cursuri, alte persoane poate da, iar altele trebuie chiar sa vorbeasca cu un consilier (terapeut, psiholog, preot, etc)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Asa ca facand ceva ce nu corespunde IN FORMA cu morala crestina imi creez un sentiment apasator, ca un nor intunecat ce pluteste deasupra mea prevestind nenorocirea si pedeapsa aferenta neascultarii, chiar daca IN ESENTA nu este contra moralei crestine sau este dar nu constituie ceva grav.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un crestin care simte dragostea lui Dumnezeu si o ofera lui Dumnezeu si celor din jur implicit, nu are frica de pedeapsa, nu are frica asta. Apoi, cuiva nu ii este frica atunci cand simte ca a gresit? Ca nu face ceva bine? Te rog sa ma ierti daca am inteles gresit ceea ce ai spus. Oricum am exprimat doar parerea mea vis-a-vis de frica si pedeapsa. Citat:
Citisem undeva ceva foarte frumos exprimat, trist in acelasi timp, dar adevarat: "De câteva secole, omul a separat teoria de practica, ideea de realitate, logicul de ontologic, aparenta de adevar, fizicul de metafizic, imanentul de transcendent, schimbând astfel întelesul valorilor spirituale. De atunci, el aduna cultura în carti pentru ca a alungat-o din suflete, o învata pentru ca nu o mai poate trai, o etaleaza exterior pentru ca nu o mai cuprinde în sine. Devenind haina, cultura nu mai este mijloc de transfigurare profunda, ci masca acceptata de o lume artificializata. Valorile spiritului, depuse la muzeu, obiectivate, devenite impersonale, detasate de suflete, constituie o garderoba pestrita din care oricine poate împrumuta un costum fara obligatia de a avea un fond corespunzator expresiei compuse. Au ramas numai formele goale."
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13) Last edited by Unknown; 02.04.2010 at 08:33:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lipsa fricii sfinte de Dumnezeu arata autonomizarea omului si este reflexul aceluiasi pacat pe care l-a facut Adam. Frica de Dumnezeu inseamna respect fata de Creator, asumarea faptului ca in fata Lui noi nu suntem decat praf si cenusa. Si, in realitate, asta suntem. Ganditi-va cui ne rugam: Creatorului Universului, Cel care cu un singur gand a creat lumea si Cel care a Inviat din morti. E adevarat ca dragostea scoata afara frica, dar daca eu plec la drum fara sa ma plec in fata atotputerniciei lui Dumnezeu, n-am nicio sansa sa ajung la dragoste. Nu pot ajunge la dragoste daca plec pe premisele mandriei. |
|
|||
|
|||
![]()
Am deviat destul de mult de la subiectul topicului initial asa ca va propun un alt articol de-al meu pe care sa il studiati. Plus comentariile la el pentru ca am postat si acolo ceva interesant ca metoda de dezvoltare persoanala.
http://www.nlpmania.ro/dezvolta-ti-v...citii-zilnice/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
Atentie la Proorocii Mincinosi | EmiAp48 | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 25.01.2011 23:10:18 |
Ptr. TOTI FORUMISTI...ATENTIE!!! | aureliapopescu | Generalitati | 11 | 13.09.2010 20:04:02 |
Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 11:32:44 |
atentie | yulyan | Generalitati | 3 | 15.11.2007 13:13:11 |
|