Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 18:14:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Iarasi, este important motivul inimii pentru fuga de pacate. Dragostea sau teama?

Dragostea pentru Cel ce ne iubeste trebuie sa fie aceea care sa ne faca sa savarsim cele care'L bucura si sa ne pazim de cele care'L mahnesc, iar nu teama, ca de ceva superior si cu ravna de a pedepsi.

Sa ne straduim sa traim iubirea lui Dumnezeu, ca din iubire sa facem toate. Iar iubind, multe nu ne vor mai speria, precum spalatul pe cap duminica sau altele asemenea.
[COLOR=Red]Dragostea sau tema ? Amandoua : dragostea pentru cele bine placute Lui si teama de a nu gresi , o teama cu folos ce ne tine in trezie.[/COLOR]
Vechi 14.05.2009, 18:18:34
anemona anemona is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.05.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Stim bine ca Dumnezeu ne iarta orice daca de pocaim sincer. Si ne iarta iarasi si iarasi, pana ce reusim, cu ajutorul Lui, sa ne dezpatimim.

Citeam undeva ca pacatele sunt sterse, insa de-a lungul vietii vom fi pedepsiti intr-un fel sau altul pentru greselile noastre. Asa este?

La fel se poate pune problema pentru urmasii nostri: vor fi ei pedepsiti pentru pacatele noastre, chiar daca ne-au fost iertate?
sunt noua p forum:) buna tuturor!!!am simtit nevoia s ascriu aici pt ca nu am inteles ce vrei de fapt tu ionut...vrei raspuns ul la intrebarile tale vrei sa inteti mai multe lucrur sau vrei s aaduci critici sau sa ne inveti sa scriem si sa vb corect romaneste?cred ca ar fi cazul ca macar aici sa fim mai buni si sa lasam superioritatea deoparte!!!tot respectul pt. domnul cristi cum a raspuns provocarii:)
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 10:49:22
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anemona Vezi mesajul
sunt noua p forum:) buna tuturor!!!am simtit nevoia s ascriu aici pt ca nu am inteles ce vrei de fapt tu ionut...vrei raspuns ul la intrebarile tale vrei sa inteti mai multe lucrur sau vrei s aaduci critici sau sa ne inveti sa scriem si sa vb corect romaneste?cred ca ar fi cazul ca macar aici sa fim mai buni si sa lasam superioritatea deoparte!!!tot respectul pt. domnul cristi cum a raspuns provocarii:)

Bun venit ,Anemona.Iti sugerez sa nu ataci pe nimeni fiindca nu-i ortodox.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 15:33:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Avva Zoisma a zis că cel ce dorește să umble pe calea cea adevărată și dreaptă, când se tulbură se lovește pe sine zicând : "De ce te mânii suflete al meu? De ce te tulburi ca cei ce fac spume ? Chiar din aceasta arăți că ești bolnav căci de n-ai fi bolnav nu ai suferi. De ce încetând să te ocărăști pe tine îl învinovățești pe fratele tău că ți-a arătat boala cu fapta și cu adevărul . Ia aminte la porunca lui Dumnezeu : < Când era ocărât, nu ocăra, când pătimea, nu amenința> ( I Petru 2,23 ) ci suferea totul. Și zicea că de va trăi cineva anii lu Matusalem și nu va umbla pe calea cea dreaptă pe care au umblat toți sfinții, adică cea a necinstirii lor de către oameni, a iubirii și a răbdării bărbătești , nu va înainta câtuși de puțin ci iși va cheltui anii în deșert".
Cel ce rabdă va sta de-a dreapta Celui răstignit și după răstignire, înviat, pentru că s-a lăsat și el răstînit de ocări și și-a predat grija de sine dascălului său, ca Hristos, Tatălui. Omorând cu totul voia sa egoistă, a înviat în dragostea lui Hristos. Sfinții Părinți ne spun că mustrarea te face atent la tine însuți, te face să-ți dai seama că e ceva rău în tine sau care face altuia impresia că nu ești cum trebuie în vreo privință oarecare. Drept urmare, te silește să te vindeci și in acea privință și deci a câștiga mântuirea. E o cruce care ne desăvârșește, insuși primirea mustrării pricinuind pocăința de greșeli, aducând în cele din urmă iertarea lor. Există o boală pentru curățirea de păcate și este o alta pentru smerenia cugetului. "Bunul și Prebunul nostru Domn și Stăpân, când vede pe unii mai trândavi în nevoință, smerește trupul lor prin boală ca printr-o nevoință mai nedureroasă. Dar uneori ea vine și pentru a ne curăți sufletul de gândurile rele sau de patimi", ne arată Maxim Mărturisitorul.
Vechi 17.05.2009, 23:38:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Să ne ferim de trei mari păcate , așa cum ne învață Sfinții Părinți !

Dintre toate păcatele câte-s amintite , Domnul Hristos mai ales trei păcate a avut în vedere și i-a îndemnat pe oameni să le lase : 1 - Necredința în Dumnezeu : " Cel ce va crede și se va boteza se va mântui ; iar cel ce nu va crede se va osândi"( Marcu 16,6 ). 2 - Sminteala , adică derutarea de la credință a celor ce cred ; zice Domnul Hristos : " Cel ce smintește pe fratele , ar fi mai bine să i se lege o piatră de moară și să fie aruncat în mare " ( Luca 17, 2 ) , adică să se scufunde în mare și să moară el, decât să smintească pe unul dintre cei ce cred. 3 - Fățărnicia, adică faptul că te arăți într-un fel în afară si ești în alt fel înăuntru. I-a și mustrat pe farisei pentru fățărnicia multora din ei, când le-a zis că seamănă cu mormintele văruite, care pe dinafară sunt împodobite , dar înăuntru sunt pline de oase de morți ( Matei 23 , 27 ) . Să ne ferim de ncredință , de cei ce ne smintesc și nu în ultimul rând de fățărnicie, căci toate câte or veni asupra noastră , au legătură cu cele de mai sus.
Vechi 18.05.2009, 08:32:13
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anemona Vezi mesajul
Salut Anemona,

Subiectul este Pedeapsa pentru pacate. Pot sa apara si scurte discutii in afara topicului, dar e bine sa ramanem totusi la discutia initiala.

Ionut

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 22:30:54
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sfânta Biserică ne învață că pedeapsa păcatului este grea. Pedeapsa vine nu numai din partea cugetului nostru și a semenilor noștri, ci ea vine mai ales din partea lui Dumnezeu, Care , la Judecata din urmă, va da fiecăruia după faptele sale. Atunci, cei buni vor primi răsplata vieții celei de veci, iar cei răi vor fi lăsați în suferințele pe care singuri și le-au pregătit, prin neascultarea și îndreptarea de Dumnezeu și de poruncile Lui ( Matei 25, 31 - 46 ) .
"Când ridicați mâinile voastre către Mine, Eu îmi întorc ochii în altă parte, și când înmulțiți rugăciunile voastre, nu le ascult. Mâinile voastre sunt pline de sânge ; spălați-vă, curățiți-vă ! Nu mai faceți rău înaintea ochilor Mei. Incetați odată ! ( Isaia 1, 15-16 ) . Este ca un strigăt, prin care ni se descoperă de ce atunci când ne rugăm nu suntem ascultați de Dumnezeu. Ne arată calea pe care o avem de urmat : spălați-vă , curățați-vă ! Câți înțeleg aceasta, câți înțelegem până la urmă a urma acest îndemn ? Suferința dată pentru păcatele nemărturisite și neândreptate la timp, vine ca un duș rece, pe neașteptate , întru trezirea noastră. Din păcate, repet din păcate toate cele ce vin asupra noastră, sunt mult prea blânde și percepute doar ca pedepse, nedreptăți, ghinioane, sau orice altceva decât ca un semn al strâmbătății noastre și a celor dinaintea noastră. Să nu uităm cuvintele din Sfânta Scriptură : Nebune, în noaptea aceasta vor cere de la tine sufletul tău , și : în ce te va găsi moartea, în aceea vei fi judecat.
Vechi 23.05.2009, 20:59:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Să învățăm a răbda toate scârbele, necazurile, năpastele , bolile. . .

Zis-a un părinte oarecare : "Ceara de nu se va înfierbânta cu foc spre a se muia, nu este cu putință a se întipări pecetea ce o vei pune pe dânsa. Asemenea și omul, de nu va fi muiat prin focul scârbelor, al bolilor, al ostenelilor, al ispitelor și al neputințelor, nu se poate tipări într-însul pecetea Sfântului Duh, că pentru aceasta zice Domnul către Apostolul Pavel : < Ajunge ție darul Meu, că puterea Mea întru neputință se săvârșește>".
Însuși Sfântul Apostol Pavel zice în cartea sa : " Cu dulceață este mie a mă lăuda pentru neputințele mele, ca să se sălășuiască în mine puterea lui Hristos". Să învățăm a răbda pentru Domnul cu mulțumire toate scârbele , necazurile , năpastele , bolile și orice ispită va veni, după Voia lui Dumnezeu, întru folosul nostru. Prin răbdarea scârbelor cu mulțumire, va intra omul în Impărăția Cerului, precum însuși Domnul zice : " Cu multe scârbe se cade a intra în Împârăția Cerului".
Vechi 23.05.2009, 22:05:18
pace_voua pace_voua is offline
Banned

Data înregistrării: 23.05.2009
Implicit

Foarte adevarat!

Si apoi sa nu uitam ca pe cei pe care ii iubeste Domnul ii si mustra, nu e indiferent fata de ei;

In plus, "cate-or fi, le-om duce toate, de-a fi pace, de-i razboi";

in viata asta fiecare avem poveri de dus, unele din partea greselilor altele din partea stramosilor dar "cel care va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui";

in plus, nimic altceva nu e mai important in viata decat salvarea sufletului caci nu stim daca in secunda urmatoare, ziua, saptamana etc. vom mai exista in planul fizic;

de aceea toate sa le facem in numele Creatorului, Yahve, Allah, sau cum doriti cand nu le facem in numele Lui nu e bine; sunt in numele altcuiva inseamna ca;

si apoi inca ceva: Dumnezeu stie ce face cu noi si toate cate ni le da sunt spre folosul nostru;

daca noi intelegem la timp atunci nu ni le mai da
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 22:08:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Deci morala este ca pacatele noastre vor fi pedepsite. Vom primi ceea ce meritam, de preferinta inainte de moarte. De rabdat toate cu stoicism si fara sa cartim, cu ajutorul Celui care cunoscut suferinta extrema.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
SIDA - pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatul homosexualitatii Diana67 Homosexualitatea 106 08.10.2011 23:10:57
Pedeapsa Lucemferre Generalitati 108 22.04.2011 16:24:56
Pedeapsa cu moartea marinel 07 Intrebari utilizatori 40 22.03.2011 00:45:29
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Pedeapsa pentru vrajitorie ! cristiboss56 Vrajitoria 0 17.12.2008 19:55:01