Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2010, 17:04:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Da, cu conditia sa nu fie ortodocsi doar cu numele, ci prin lumina care le-a fost descoperita au urmat pe Mantuitorul din toata inima
Ha ha ha ha ha ha ha!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:11:44
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit Si nu numai

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
Parerea mea, tot de ortodox convins, este ca cel mai mult conteaza trairea personala, relatia cu Dumnezeu si cu oamenii. Oare Maica Tereza de Calcutta sa nu se fi mintuit doar pentru ca era catolica? Eu cred ca s-a mintuit, la cit bine a facut ea in lume Dumnezeu nu putea sa nu o primeasca intru imparatia Sa.
Deci eu cred ca se mintuie si altii dar poate ca e adevarat ca nu stau chiar linga Tronul lui Dumnezeu cum zicea pr. Staniloaie, asta insa nu o putem sti noi: cine si cum sta, mai bine am avea grija cum stam noi acum si cum vom sta la judecata de apoi.
Doamne ajuta!

Last edited by hanico; 14.02.2010 at 17:17:58.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:18:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Pai da, toti cei ce sunt in adevar se pot mantui, in cazul asta mai multe sanse are un pagan decat un sectar.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 20:01:27
apex-criss apex-criss is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Locație: Pitesti
Implicit coment

...mantuirea numai la ortodoxi ?!

este bine ca avem aceste semne la sfarsit " ?!"....poate lasa loc de reflectare ....

in fata Lui Dzeu eu cred ca toti suntem egali ....sau cel putin moartea ne egaleaza pe toti

Toti trecem prin acest proces al mortii .....

A muri este o "arta"?

adica sa stii sa treci prin ea....

Ma uitam zilele trecute pe youtube ...la un clip despre penticostali ....care plangeau in biserica ....mai, dar plangeau cu totii cu lacrimi zdravene si nu vreau sa iau in ras sau bascalie asa ceva ....
Dar eu nu am vazut asa ceva intr-o biserica ortodoxa de cand ma stiu .....

Asa ca, poate sunt si altii inaintea noastra .....

Desigur ....nu mai stiu ce sfant spunea ca lacrimile sunt de peste 50 de feluri ....
Totusi ....plangeau de la primul pana la ultimul ....si nu pot sa cred ca atat lume adunata acolo avea scopul de distractie....si mai ales copiii ....

....cred ca ar trebui sa fim mai modesti.....

Apare o problema ....

intre oameni ...fiecare isi promoveaza credinta lui si spune ca cei din credinta lui se vor mantui....si fiecare isi sustine credinta lui ca fiind cea mai buna si cea care-i va conferi cel mai aproape loc de Dzeu ....

In felul acesta se incearca o perfectibilizare a credintei lui ....ma refer la om in general...
Daca nu ai crede ca , credinta ta este cea mai buna atunci ti s-ar parea ca nu te poti apropia de perfectiune....adica de mantuire.
Dar asta se intampla in raport cu oamenii

Ideea asta cu a fi departe sau aproape de Dzeu ....mi se pare cam ciudata ...

Probabil ca exista o ierarhie si in cer .....

Dar Dzeu ....are perceptii de "aproape" si "departe "????
...deci poate fi aprope
..deci poate fi departe
..deci poate fi si aprope si departe
..deci poate fi fara aproape sau departe
...deci poate fi dincolo de capacitatea mea de intelegere depasind logica ...

...dar chiar trebuie sa stiu ?

Aici o sa mai reflectez....
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 16:42:40
Melissa
Guest

Implicit Imi place explicatia arhim.Teofil Paraian referitoare la mantuire

Citat:
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
"In general,Biserica considera ca membrii ei se mantuiesc.Nu se ocupa de ceilalti,pentru ca adevarul este unul.Dumnezeu stie pe cine va mantui si cati va mantui,insa noi,ingeneral,credem ca in primul rand se mantuiesc cei din Biserica.Biserica Ortodoxa exprima credinta in adevarul deplin- e o biserica deplina.PArintele Staniloaie, in Dogmatica, are niste consideratii in care vorbeste despre Biserica deplina si biserici nedepline.Nu stiu daca s-ar putea duce pana la extrem gandul ca numai membrii Bisericii Ortodoxe se mantuiesc, pentru ca sfinti sunt si in Biserica Catolica si poate sunt si in Bisericile evanghelica, insa ei nu au ,in general,preocuparea de a-i scoate in evidenta pe sfinti.Important este sa ne tinem de credinta noastra,iar in ceea ce-i priveste pe ceilalti,sa nadajduim ca Dumnezeu ii va ajuta si pe ei,pt ca e mai mult sa fii credincios crestin in orice grupare religioasa decat sa fii necredincios.Si atunci, nu se poate ca Dumnezeu sa fie indiferent la intentiile bune ale cuiva.Totusi, noi credem ca BO detine adevarul deplin,prin aceea ca are in vedere nu numai raportarea la Dumnezeu,la Domnul nostru Iisus Hristos, ci si la cei care sunt in legatura cu Dumnezeu-la Maica Domnului, la Sfinti;BO are Liturghie,are realitatea impartasirii cu Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos-pentru noi nu este un simbol, ci o realitate si de aceea noi credem ca in Biserica Ortodoxa este mantuirea mai sigura decat in alta parte, unde nu exista acestea si mai ales raportarile acestea."- Extras din cartea "Duhovnici romani in dialog cu tinerii"

Last edited by Melissa; 03.02.2011 at 16:57:36.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 17:02:56
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Eu nu as putea sa fiu ortodox daca biserica mea ar avea pretentii ca numai si numai credinciosii ortodocsi se pot mantui.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 17:07:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu nu as putea sa fiu ortodox daca biserica mea ar avea pretentii ca numai si numai credinciosii ortodocsi se pot mantui.
Sa fii ortodox nu e un drept, ci un privilegiu. Nu este o obligatie, ci o necesitate. Doar interesul tau e sa te mantuiesti, nu al Bisericii ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 21:05:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Gand la gand cu bucurie.

Eu nu as putea sa fiu catolic daca biserica mea ar avea pretentii ca numai si numai credinciosii catolici se pot mantui.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 09:55:53
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Gand la gand cu bucurie.

Eu nu as putea sa fiu catolic daca biserica mea ar avea pretentii ca numai si numai credinciosii catolici se pot mantui.
Asa este plus

:În prealabil postat de Dumitru73

ca sa intaresc ce a spus Florin, redau un citat pe care l-am mai scris aici pe forum:
"de 3 lucruri ne vom mira daca ajungem in Rai:
1. de cei pe care ii vom vedea acolo;
2. de cei pe care nu ii vom vedea;
3. ca noi insine am ajuns acolo."
nu mai stiu autorul.

Surprize, surprize....
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 12:18:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Hm ! Eu nu aș avea nici un motiv să fiu catolic, nici ortodox, dacă Biserica mea ar profesa că nu contează de ce religie ești. Probabil că aș fi penticostal.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 23:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 04:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 23:39:15