Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2009, 23:01:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
In plus, cum se simtea Iisus ca n-a fost conceput pe cale naturala, hm?
;-)

Cum se simte un om care a fost conceput prin viol? Ai indemna o fata care a fost violata sa faca avort, Traditie? Banuiesc ca nu. Or trauma pe care acest om o va avea va fi sigur mare mai tarziu, si va fi greu sa se vindece de ea, cu siguranta.
Un om nascut prin FIV sau inseminare artificiala va sti ca parintii lui il doreau intr-adevar, si va sti ca ei se iubeau si traiau ca soti si sotie in retsul timpului. Din relatia lor de dragoste a fost el conceput, chiar daca ovulul si spermatozoidul nu s-au intalnit in urma unui act sexual.
Vorba lui CRISTINA : dar tu de unde sti ? hm !
Vechi 12.10.2009, 23:07:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Vorba lui CRISTINA : dar tu de unde sti ? hm !
Am mai citit si eu. Acesti oameni mai pot vorbi, mai scriu..
Stiu insa mai ales de oameni care au fost nascuti intr-un cuplu care nu se iubea, care avea relatii sexuale violente (s-m etc) si care au suferit in viata din cauza asta. Ar insemna ca este rau ca s-au nascut si ca exista?
Eu insa n-am vorbit de viata vesnica ca Traditie. De asta nu stim nimic. Stim, totusi, ca Dumnezeu ne vindeca ranile.
Vechi 12.10.2009, 23:10:08
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Exact: cred ca oricine ar fi foarte, foarte fericit sa stie ca parintii lui il doreau atat de mult incat au facut sacrificii multe numai ca sa il aiba, decat sa stie ca a fost conceput din intamplare, poate intr-o noapte de betie, poate nu din dragoste...Oare care situatie e mai trista?

Cristi, conceperea in laborator din cate stiu este exact acelasi proces ca si in realitate: un ovul se intalneste cu spermatozoizi. Ca o fi fara o noapte de pasiune si alte detalii mai grafice, este altceva, dar procesul in sine nu e cu nimic deosebit. Dragostea parintilor exista, intelegerea lor exista, si Dumnezeu exista, fiindca se creeaza o viata care fara vointa lui Dumnezeu nu s-ar crea.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 23:11:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fani71 Vezi mesajul
am mai citit si eu. Acesti oameni mai pot vorbi, mai scriu..
Stiu insa mai ales de oameni care au fost nascuti intr-un cuplu care nu se iubea, care avea relatii sexuale violente (s-m etc) si care au suferit in viata din cauza asta. Ar insemna ca este rau ca s-au nascut si ca exista?
Eu insa n-am vorbit de viata vesnica ca traditie. De asta nu stim nimic. Stim, totusi, ca dumnezeu ne vindeca ranile.
. . . . .
Vechi 12.10.2009, 23:14:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Exact: cred ca oricine ar fi foarte, foarte fericit sa stie ca parintii lui il doreau atat de mult incat au facut sacrificii multe numai ca sa il aiba, decat sa stie ca a fost conceput din intamplare, poate intr-o noapte de betie, poate nu din dragoste...Oare care situatie e mai trista?

Cristi, conceperea in laborator din cate stiu este exact acelasi proces ca si in realitate: un ovul se intalneste cu spermatozoizi. Ca o fi fara o noapte de pasiune si alte detalii mai grafice, este altceva, dar procesul in sine nu e cu nimic deosebit. Dragostea parintilor exista, intelegerea lor exista, si Dumnezeu exista, fiindca se creeaza o viata care fara vointa lui Dumnezeu nu s-ar crea.
. . . ti-am spus ca nu intru in polemica cu tine ! 50% ai dreptate . Na !
Vechi 12.10.2009, 23:15:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
. . . . .
Adica cum Cristi, zici ca mint?
Cunosc peronal astfel de oameni. Nu pot da amanunte pe forum.
Vechi 12.10.2009, 23:19:23
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Adica cum Cristi, zici ca mint?
Cunosc peronal astfel de oameni. Nu pot da amanunte pe forum.
Cand spui ca ai citit trebuie sa te referi in primul rand la Sf. Parinti. Mai Fani, doar esti prof. de Religie ORTODOXA ! ! ! Offfffff , of . . .
Vechi 12.10.2009, 23:23:14
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
. . . ti-am spus ca nu intru in polemica cu tine ! 50% ai dreptate . Na !

Bun si atata. Pacea-i mai buna decat dreptatea.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 23:35:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand spui ca ai citit trebuie sa te referi in primul rand la Sf. Parinti. Mai Fani, doar esti prof. de Religie ORTODOXA ! ! ! Offfffff , of . . .
Dupa parerea ta, un prof de religie ortodoxa ar trebui sa citeasca si sa citeze numai sfintii parinti?

Nu ar trebui sa se inspire mai degraba si din viata, din experienta proprie si marturiile oamenilor pe care ii intalneste?

Ca sa nu mai vorbesc de alte carti folositoare de citit.

In plus, parintii nu abordeaza TOATE problemele care se pun. Cel putin eu nu stiu de nici unul care sa vorbeasca de traumele pshice ale unui om care s-a nascut prin viol (conjugal sau nu), sau dintr-un cuplu dezorganizat dar sigur, paote exista (daca cineva stie, m-ar interesa sa aflu). Poate la sf. Ioan Gura de Aur cand vorbeste de pacea in familie, ca exemplu negativ al urii si vrajbei asupra copiilor.

In orice caz, sunt sigura ca nu vorbesc nici de FIV. Or asta este de fapt subiectul principal. De aici se vede ca nu putem cauta toate raspunsurile la parinti, mai trebuie sa ne folosim si mintea proprie (luminata de traditie, si de Duh, atata cat in lasam).
Vechi 12.10.2009, 23:35:53
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Bun si atata. Pacea-i mai buna decat dreptatea.
Asta nu inseamna ca nu stiu ca am totusi dreptate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? teodoraianys Morala Crestina 98 12.10.2013 23:40:42
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Inseminarea artificiala Dia20_diana Despre Biserica Ortodoxa in general 3 04.06.2008 01:05:15
Casatorii interzise petra Nunta 3 13.02.2008 15:36:47
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? veronica_dorina Religia Islamica 51 22.11.2007 22:27:36