Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2007, 23:02:17
Cynthia Cynthia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de loredana
o verisoara de-a mea are un prieten musulman.nici una din familii nu e de acord cu relatia lor deoarece ea e crestina.totusi ei par sa nu tina seama de aceste bariere religioase.cat e de riscanta aceasta relatie?ce s-ar putea face in cazul lor? cine se pricepe il rog sa ma sfatuiasca.
pace
da si eu am trecut prin asta
sincer fata trebuie sa stie daca baiatul respectiv e musulman bun sau rau.ei ma refer ca daca traieste dupa regulile islamului sau bea ca un porc de ramadan sau nu se roaga de 5 ori pe zi.este foarte important sa stie ce este si ce inseamna islamul .daca baiatul sta de vorba cu ea si vorbesc mai "comod" ceea ce nu ii este permis,o sfatuiesc sa il uite.dar daca baiatul e smerit si modest atunci singura cale este casnicia temporara sau cea reala.casnicia temporara este ilegala la suniti si legala la shiti.casnicia temporara este ca un legamant intre cei doi si Dumnezeu cu acordul celor doi tati.in cazul in care ei nu sunt deacord,sa mearga la o moschee sau ma un musulman de incredere si sa le fie martor.nimeni nu le poate interzice casnicia.atentie,baiatul fiind musulman ,trebuie sa stie ca nu are voie sa atinga fata,dar daca se iubesc ,ce rost are?iar daca raman singuri intr-o camera,sa tina usa deschisa,sau sa ia un om in camera ca martor.ideea in sine e sa nu se piarda puritatea si castitatea niciunuia

"Musulmanilor si musulmancelor,drept credinciosilor si dreptcredincioaselor,celor supusi si celor supuse,celor iubitori de adevar si celor iubitoare de adevar,celor statornici si celor statornice,celor smeriti si celor smerite,celor de dau milostenii si acelora[dintre femei] ce dau milostenii,celor care postesc si acelora care postesc,celora care isi pazesc castitatea lor si acelora care si-o pazesc ,celor care-L pomenesc pe Allah mereu si acelora care Il pomenesc pe Allah mereu,Allah le-a pregatit iertare si rasplata mare" (33:35).

daca fata are nevoie de ajutor,sa imi scrii ^_^
ei islamul nu are nimic in minus fata de alte religii..ba chiar,cei ce se pun TOTUSI sa citeasca si nu sa judece si sa vorbeasca doar de dragul de a le face ,vor vedea...islamul e chiar foarte frumos

pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi- assalamu alaykum
Vechi 11.01.2007, 18:17:30
alexandra28 alexandra28 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

aa nu stiam eu de ce iei apararea islamului.ce pacat ca ai intrat in aceasta cursa..sti si eu am un prieten musulman si chiar daca isi respecta religia se vede diferenta influentei ei.face lucruri din coran care sunt neacceptabile pentru morala in sine.ai spus ca islamul nu are in minus fata de alte religii.e adevarat,are ceva in plus,si aceea este ura si sclavia.fereasca dumnezeu sa intalnim un musulman care respecta in totalitate islamul.
aceasta expresie te-a dat de gol cynthia ,,assalamu alaykum,,.nu pot sa-ti spun decat ca dumnezeu sa-ti lumineze calea si mintea.

Vechi 25.01.2007, 10:34:07
Senior Member

Implicit

noi cunoastem iubirea propovaduita de dumnezeu si suntem interesati intai de iubirea pentru dumnezeu care este cea mai importanta.tu probabil ca l-ai lasa pe dumnezeu pentru un om dar sa sti ca,daca nu facem si noi la fel nu inseamna ca nu stim ce este iubirea.caci iata ce a spus iisus hristos: ,,Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mamă-sa, și pe noră de soacră-sa. Și omul va avea de vrăjmași chiar pe cei din casa lui. Cine iubește pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. ,,deci intai dumnezeu si dupa accea oamenii
Vechi 25.01.2007, 16:54:49
Valeria_M Valeria_M is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2007
Implicit

Pentru Alexandra28
Si inca ceva ,Alexandra, draga
Scrii ca si tu ai un prieten musulman, deci nu vad rosatul discutiei.Care porunca o incalci? Esti cu el doar ca sa-ti pierzi timpul si sa incalci a 7-a porunca, sau esti indragostita pana peste urechi si incerci sa gandesti tot raul despre musulmani pentru ca in final sa-l poti uri si pe el?
Sincer,cred ca FARISEII sunt in ca printre noi...
Vechi 25.01.2007, 17:50:06
Senior Member

Implicit

pentru valeria_m:
mi-as dori sincer sa ajung ca acei sihastri care stau prin pustiu insa nu sunt atat de tare in credinta dar asta nu inseamna ca trebuie sa pacatuiesc si mai mult ci sa incerc dupa puterea si credinta mea sa fiu dupa placul lui dumnezeu.ai spus de taina casatoriei dar ai uitat ce a spus iisus despre necredinciosi,ca nici macar sa nu stam cu ei la sfat.nu ne incapatanam sa contrazicem pe nimeni,nu uita ca aici este un forum CRESTIN ORTODOX,deci nu acceptam jumatatile de masura,hai ca poate merge,dumnezeu ne iarta,etc...aici cautam dreapta credinta si nu ce se practica in aceasta lume moderna.
referitor la prietenul meu musulman,cu care de fapt nu mai sunt tocmai pe acest motiv ,ca este de alta credinta si nu ma pot casatori cu el,am stat cu el cu scopul de a incerca sa-l convertesc tocmai pentru ca tineam prea mult la el.
Vechi 26.01.2007, 10:49:05
Senior Member

Implicit

pentru pretender:
iti spun eu pretender,sunt foarte fanatici.asa cum sunt fanatici si pentru iubirea lor asa sunt si pentru religie.majoritatea tin la religia lor pentru ca prima carte pe care ei o citesc este coranul,legea lor de stat este coranul,cand este rugaciunea in tot orasul rasuna vocea aceluia care ii cheama la rugaciune,acolo se vorbeste foarte mult despre allah si religie,de aceea este mai greu sa-i desparti de religia lor.este un sentiment unitar,ei sunt foarte uniti in religia lor si lupta impreuna impotriva dusmanilor lor,sau cateodata chiar ei intre ei.insa sa sti ca sunt multi care au parasit islamul pentru crestinism,multora li s-au aratat semne,au fost salvati de catre fecioara maria sau iisus hristos,in momente de cumpana.crestinii bineinteles ca isi lasa foarte usor credinta pentru ca noi nu avem aceasta educatie,oamenii au alte preocupari iar credinta nu este pe primul plan cum este la ei.si inca ceva...daca te intrebi de ce musulmanii nu prea se convertesc la crestinism sau alte religii,mai bine uita-te ce se intampla cu aceia care indraznesc sa faca asa ceva.in unele tari sunt omorati iar in altele sunt renegati de catre familie,prieteni si poate si stat.ei nu prea au libertate de alegere,chiar si banii pe care ii dau saracilor,nu ii dau pentru ca vor ei ci pentru ca asta este lege de stat.deci ei traiesc mai mult din reguli decat din sentimente.
Vechi 26.01.2007, 11:48:18
Pretender Pretender is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2007
Implicit

alexandra28: chestia cu lege de stat nu o cred, sa dea bani saracilor. nu am vazut-o pe nicaieri. eu ma bazez f. mult pe ceea ce vad iar in tari musulmane am fost o groaza. Sunt f. multi saraci pe acolo, daca era lege de stat nu cred ca ar mai fi existat saraci intr-o tara musulmana.

Legat de aceia care indrasnesc sa se converteasca cred ca nu le usor ... pentru ca vad aici in romania ce se intampla in familiile in care "copilul" ajuns la o varsta de 20- 22 de ani vrea sa se converteasca la islam, prietena de care iti ziceam ca a venit cu un musulman necredicios sau nepracticant la mine in ca ... a trecut la islam ... nu mi s-a parut normal deloc ca sa fie data afara din casa pe tema asta. Pana la urma toti avem dreptul sa gandim, si sa luam decizii. Deci chestia cu reactzia parintilor, oamenilor din jur, mi se pare normala si este normal, atata timp cat tu crezi cu convingere ca religia ta e buna .. si vezi copilul tau cum pleaca de la ea ? Normal te intrebi "Doamne cu ce-am gresit ?"

Mai eu am vre-o 3 categorii de prieteni ... (pe partea religioasa) ... am prieteni intr-o comunitate islamica, in una de teologi si niste prieteni evrei :D

Sincer ce-i din comunitatea islamica ...mi-au zis ca aici in Romania, la mocheea din Bucuresti, se convertesc cel putin 2 oameni pe saptamana la islam. Va dati seama ce inseamna asta ? avand in vedere ca vorbim de ROMANIA ???

Iarasi ma uitam la tv.... si ziceau ca in america la fiecare ora trece 1 om la islam...

Defapt sa fiu sincer cu voi, asta e motiv-ul pentru care m-am apucat sa citesc Coran-ul, sa inteleg de ce trec atatia la islam.

Eu unu tot la parerea mea raman : Religia = Controlul maselor :D

Vechi 26.01.2007, 14:57:42
Senior Member

Implicit

pentru pretender:
crede-ma ca este lege de stat.trebuie sa dea 10% din profitul dintr-un an saracilor,ceva de genul asta.si ca sa intelegi de ce trec asa de multi oameni la islam ,poti gasi raspunsul in biblie,unde scrie ca in zilele de pe urma multi vor lasa lumnina pentru intuneric si multi vor cadea in plasa profetilor mincinosi.si putini vor ramane la dreapta credinta,adica in credinta lui dumnezeu(iisus hristos).asa ca aceste lucruri trebuie sa se intample.probabil ca sti ca publicitatea,fie ea negativa atrage multi admiratori.asa este si cu islamul,vedem in fiecare zi cate ceva despre islam,cum oamenii lupta si omoara pentru credinta lor.deci,foarte multi pot cadea in plasa considerand ca aceia sunt cu adevarat credinciosi daca se preocupa atat de mult de religia lor.
Vechi 26.01.2007, 17:38:33
Pretender Pretender is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2007
Implicit

alexandra28: cum iti explici ca apare in biblie cuvantul "MUHAMMEDIN" ? bineinteles acest cuvant nu a fost tradus, dar in original este. e de ajuns sa sa inveti literele, fiind un nume propriu nu ai nevoie de traducere.
Vechi 26.01.2007, 17:41:54
Senior Member

Implicit

pentru pretender:
wow o noua interpretare a bibliei.unde este acest cuvant?ai avut acces la originalul bibliei?fii sincer si recunoaste ca esti musulman.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatii crestini-musulmani... veronica_dorina Religia Islamica 423 26.12.2010 17:14:41
O crestina va fi spanzurata de musulmani Pelerinul Generalitati 43 13.11.2010 10:07:45
Bunele relatii crestini-musulmani exemplificate! mihailt Generalitati 5 09.09.2009 08:59:24