![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel, nici tu nu imi pari lipsita de cultura ;-) Citat:
Cum eu traiesc in occident si aici este casa mea, unde mi-am petrecut mai mult de jumatate din viata si und eimi este sotul si copilul (copiii in curand), recunosc ca ma intereseaza acum mai mult cum putem deveni sfinti, cum putem duce o viata crestina in occident. Nu as vrea sa ma refugiez in ganduri despre cat de spiruituala este sau nu o anumita alta societate care exista, desi, sigur, ma pot infrupta din lucrurile bune care ies de acolo, profitand de faptul ca acolo m-am nascut si cunosc limba. Nu stiu cat de in puf am trait noi neaparat in ultimii 20 de ani, si noi am trait lucruri grele, si noi am trait saracie si umilinte si greutati, de alt fel ca cei din Romania. Stii bine ca nici in occident nu vine totul pe tava.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos ne cere, ca sa ne impartasim, in primul rand o pocainta continua, o smerenie continua. Nu ne poate cere o spovedanie continua in sens tehnic, ci doar in acest sens duhovnicesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa ma contrazic neaparat cu tine (ca oricum presupun ca sunt multi care-ti impartasesc opiniile).. dar ma intreb: sunt eu prea scupuloasa? Eu cred cu adevarat ca Sf. Impartasanie este Trupul si Sangele lui Hristos (cel cu globule rosii, cum spunea cineva). Mai cred ca o astfel de minune, a transformarii painii in Trupul lui Hristos, a transformarii vinului In Sange este mai mare decat chiar minunea facerii lumii din nimic! De aceea nu pot sa vin la Sf. Impartasanie crezand ca merge si asa. Imi este f teama sa ma impartasesc chiar cu post (pe care-l tin fara relatii trupesti si ce mai spui tu ca este permis) si spovedanie. Mi se pare ca nu m-am cait cu adevarat, ca nu sunt smerita, ca sunt neagra de pacate..etc. (Tu poti spune ca sunt ganduri venite de la vrasmasul mantuirii, dar daca stai sa te gandesti un pic ce inseamna Sf. Euharistie.. eu nu stiu cine se poate apropia cu incredere!). Daca tu spui ca traiesti in pocainta continua.. si te impartasesti fara teama, ce sa zic.. bravo tie, ai toata admiratia mea. Dar pentru mine asa ceva nu ar fi posibil, nici nu indraznesc sa ma gandesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ne putem spovedi in fiecare minut; nici nu e necesar, caci spovedim un cumul de pacate. Traiul in lume nu ne poate face apti pentru o impartasanie deasa, atata timp cat nu ne luptam din rasputeri cu pacatele spre care avem inclinatie; si nu numai ca nu ne luptam cu ele, dar le si acceptam, ca facand parte din viata noastra. Argumente in favoarea trairii vietii cu tot ce are ea mai bun de oferit, s-au dat destule pe multe topicuri, fapt care a creeat discutii interminabile; nu reiau deci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concluzia mea este urmatorea: Fiecare din noi poate sa-si organizeze viata duhovniceasca asa cum doreste,cum simte,deci sa se impartaseasca mai des sau mai rar.Eu am simtit ca astfel pot progresa ,impartasindu-ma des.Asta inseamna si o responsabilizare a vietii,pe care insa o faci din mers.Adica: sporesti numarul rugaciunilor,incepi sa mananci mai atent,sa postesti mai mult,incepi sa eviti televizorul si alte lucruri neduhovnicesti,,etc Parerea mea este ca impartasania luata des te poate responsabiliza si te poate aduce mai aproape de Hristos,te poate inflacara iti poate schimba viata.Ar fi mai multe de spus,insa ,ma opresc aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu incerc, si probabil nu am ajuns prea departe. Dar asta ar putea spune si oricine se spovedeste si posteste inainte de impartasanie, nu? Si tu spui ca te simti neagra de pacat desi faci toate aceste lucruri... Nici eu nu vreau sa te contrazic (in sensul ca sa zic ca nu este bine ce faci) pentru ca si eu am trecut prin perioada (care a durat cativa ani) in care gandeam ca tine desi preotul la care ma spovedeam imi spusese ca nu este nevoie sa ma spovedesc de fiecare data. Eu am impresia ca impartasania deasa se aseamana unor taciuni pusi in cap in continuu. Mereu suntem obligati sa ne putem intrebarea daca traim crestineste sau nu. Si impartasania da putere pentru a lupta impotriva pacatului, a slabiciunii noastre, a necazurilor. Asa am ajuns sa vad lucrurile.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 12:32:42 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 21:49:47 |
Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 12:18:10 |
|