Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2010, 15:31:48
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
citește Iuda 1.9.
Nu are nici o relevanta. Nu se poate spune ca Moise a fost inviat pe baza acelui verset.
Vechi 08.07.2010, 15:37:23
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Nu are nici o relevanta. Nu se poate spune ca Moise a fost inviat pe baza acelui verset.
Dacă pentru tine are relevanță mai mare Platon și Aristotel (nu l-am numit pe diavolul să nu te jignesc) decât un verset biblic... nu mai am ce comenta.
Vechi 08.07.2010, 15:40:46
Banned

Implicit

Citat:
Dacă pentru tine are relevanță mai mare Platon și Aristotel (nu l-am numit pe diavolul să nu te jignesc) decât un verset biblic... nu mai am ce comenta.
Da, atunci te rog sa imi spui ce intelegi tu prin urmatorul verset:
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 6, 54)

Last edited by kesarion_breb; 08.07.2010 at 15:48:46. Motiv: corectura
Vechi 08.07.2010, 15:51:40
Banned

Implicit

Citat:
Da, atunci te rog sa imi spui ce intelegi tu prin urmatorul verset:
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 6, 54)
Cel ce are părtășie cu Hristos are asigurată viața veșnică, deci va fi înviat de Hristos în ziua în care va veni El.
Vechi 08.07.2010, 15:53:18
Banned

Implicit

Citat:
Cel ce are părtășie cu Hristos are asigurată viața veșnică, deci va fi înviat de Hristos în ziua în care va veni El.
Si ce inseamna partasia cu Hristos din punctul tau de vedere ?
Vechi 08.07.2010, 15:57:36
Banned

Implicit

Citat:
Si ce inseamna partasia cu Hristos din punctul tau de vedere ?
Să te împărtășești simbolic cu trupul și sângele Său și să te împărtășești real printr-o viață (caracter) curată asemănătoare cu a Lui.
Vechi 08.07.2010, 16:02:21
Banned

Implicit

Citat:
Să te împărtășești simbolic cu trupul și sângele Său și să te împărtășești real printr-o viață (caracter) curată asemănătoare cu a Lui.
Aoleo, atatea gafe pe centimetru patrat mai rar se pot vedea. Si vrei sa spui ca asta este ceea ce ne-a invatat Hristos in Sfanta Scriptura? Unde scrie in Biblie ca impartasirea cu trupul si sangele Domnului este una "simbolica"? Si ce inseamna aceasta impartasire de tip simbolic?
Vechi 08.07.2010, 16:17:32
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
nu vezi ceea ce sa spus si ca fiecare membru ortodox de pe acest topic au dreptate si eu sunt de acord cu ei si ,ca nu prea aveti nici un fel de doctrina comuna cu noi,fiindca noi avem cu Tainele dumnezeiesti,Sfintii Parintii,Maica Domnului,moastele,Sfanta Cruce,Liturghie,preoti,catapeteasma,etc.,Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura corecta si fara greseli,dar la voi sunt greseli etc.,etc.
subscriu la cele scrise.
Si (reprezentantii cultelor neoprotestante) nu cunosc Sfanta Scriptura... nu sunt in stare sa aduca argumente scripuristice concrete cu care sa incerce sa combata invatatura ortodoxa (s-a vazut clar in cazul subiectului anterior in care am discutat despre iad, pogorarea lui Hristos cu sfletul la iad si invierea dreptilor, a unora dinre ei si cu trupul exact atunci...).

Pusi in fata pasajelor clare din Biblie, care atesta doctrina ortodoxa... nascocesc tot felul de explicatii cand noi am spus clar ca discutam in acest caz decat pe baza Sfintei Scripturi si acceptam argumente numai din Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu.

Astfel, ma simt nevoit sa urmez si eu exemplul fratilor mei ortodocsi care deja au parasit acest topic intrucat interlocutorii nostrii neoprotestanti nu cunosc Sfanta Scriptura... ei care sa mai si sustin "Sola Scriptura".

Last edited by Eugen7; 08.07.2010 at 16:26:01.
Vechi 08.07.2010, 16:28:04
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
subscriu la cele scrise.
Si (reprezentantii cultelor neoprotestante) nu cunosc Sfanta Scriptura... nu sunt in stare sa aduca argumente scripuristice concrete cu care sa incerce sa combata invatatura ortodoxa (s-a vazut clar in cazul subiectului anterior in care am discutat despre iad, pogorarea lui Hristos cu sfletul la iad si invierea dreptilor, a unora dinre ei si cu trupul exact atunci...).

Pusi in fata pasajelor clare din Biblie, care atesta doctrina ortodoxa... nascocesc tot felul de explicatii cand noi am spus clar ca discutam in acest caz decat pe baza Sfintei Scripturi si acceptam argumente numai din Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu.
pai ce spunea si diaconul Gheorghe Babut:ca Biblia sectara e gresita,au scos numeroase din Biblie care au fost.Mai au si idoli pe Biblie si nu Crucea cu Domnul Iisus pe ea.
Vechi 08.07.2010, 16:57:10
Banned

Implicit

Citat:
Aoleo, atatea gafe pe centimetru patrat mai rar se pot vedea. Si vrei sa spui ca asta este ceea ce ne-a invatat Hristos in Sfanta Scriptura? Unde scrie in Biblie ca impartasirea cu trupul si sangele Domnului este una "simbolica"? Si ce inseamna aceasta impartasire de tip simbolic?
Înseamnă că creștinii nu sunt antropofagi precum anumite triburi înapoiate din junglă. Noi ne împărtășim din sângele Domnului Iisus în sensul că ne facem părtași vieții Lui. Sângele este viața, așa cum spune Scriptura. Dacă cineva a înțeles că el poate mânca din carnea Domnului la modul propriu, Dumnezeu să-l ierte! Domnul e bun și nu ține seama de vremurile de neștiință (Fapte 17,30), însă dacă a luat la cunoștință nu știu cum i se va ierta acest sacrilegiu...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42