Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 17:25:37
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă ...

164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă încălzirea globală (II)

10. “Încăldurirea” pucioșilor vine însă întotdeauna de la Dumnezeul lor, chiar și atunci când unii dintre ei se ascund sau trag chiulul de la raport în fața liderilor lor, “solii” pucioșești ai “Cuvântului”:
“ O, poporul Meu, nimeni dintre sfinți n-a avut ce ai tu azi de la Dumnezeu. O, și ce rece ești tu, Israele! Ești rece, tată, și de aceea nu ești tu cald, de aceea, pentru că ești rece, și te-ai învățat așa și nu mai tragi la căldură. E mult timp de când mănânci tu la masa Mea, poporul Meu, și mereu ți-am spus să nu te mai ascunzi de Mine și de solii Mei în mijlocul tău, și te-am învățat să-I mulțumești lui Dumnezeu când El îți mustră păcatul și neorânduiala și să te apropii de căldura Mea când dau să te dezgheț și să te încălduresc.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 22-10-1995)
11. Pucioșii și Dumnezeul lor se încălzesc reciproc:
“ Pâinea pe care o cer Eu noaptea este veghea ta, este rugăciunea ta proaspătă, pâine proaspătă, pâine caldă, cuvânt cald, încălzit cu dragostea ta de Dumnezeu, că ai nevoie de Dumnezeu în miez de noapte, și nu te teme ca preoții care s-au temut că le iau romanii țara și neamul.[...] Nu mai este, tată, loc în casa omului pentru Dumnezeu. De aceea te-am crescut Eu pe tine, Israele nou, și te-am învățat, tată, să te întorci la Mine și să Mă iei pe Mine în casa ta și în viața ta, și în haina ta să Mă iei și să Mă încălzești, că mult te iubesc Eu pe tine, cel de azi care Mă ai pe Mine.[...] Te lucrez, Israele tată, ca să dai rod. Te sap, te greblez, te ud la vreme, te încălzesc și vreau să te strâng în poala Mea, în împărăție de cer pe pământ, că în cer am împărăție, dar acum Îmi fac pe pământ, ca să trec și pământul în cele ce sunt sfintele lui Dumnezeu. Amin.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 27-10-1995)
12. Și încăldurirea are izvorul ei, care acum se desecretizează:
“ Te încălduresc în iubirea Mea, ca să-i știi izvorul, fiule.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 28-08-1996)
13. Pucioșii nu mai au nimic de făcut, deoarece căldura “Cuvântului” și razele “Duhului” pucioșesc îi va crește inexorabil, ca pe niște plante de cultură, ducându-i spre rodire, neapărat dincolo de cer:
“ Tu nimic să nu mai faci decât să rodești până mai sus de cer, că Eu te încălzesc cu căldura cuvântului Meu și te învăluiesc în razele Duhului Sfânt ca să mărturisești pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt în a Sa venire, că este scris că vine Domnul întru slava Sa.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 8-11-1996)
14. Pucioșii nu sunt însă infailibili, ci sunt în pericol să ajungă răcituri (ca piftia), adică să se mai și răcească. Atunci îndată cuvintează un duh grijuliu care se prezintă a fi Duhul Maicii Domnului și care îi îmbărbăteazăși îi încăldurește și el:
“O, Israele, am avut oaspeți, fiule, și eu am fost primitoare de oaspeți în cartea mea și le-am dat cinstea să stea cuvântând peste tine, iar eu m-am mângâiat că tu ești atât de ajutat, atât de iubit, poporul meu, atât de mângâiat în Ierusalim, în Domnul, fiule Israele. Și voi veni în ziua mea de serbare cuvânt peste tine, că azi le-am dat toată cinstea oaspeților și serbării zilei. Voi veni să te învăț mereu, și nu te las nicicum să te răcești. Mereu, mereu te voi încălduri cu Domnul și cu sfinții Lui, ca să n-ai vreme să te răcești. Fiilor și fiice din Israel, învățați de la mama lui Hristos, învățați din învățătura ei, că vi s-a dat putere să iubiți și să ascultați crezând în cuvântul iubirii, căci totul este cu putință celui ce crede. Amin.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 4-12-1996)
15. Pucioșii sunt programați să aducă foc pucioșesc peste tot pământul:
“ O, Israele, casa Mea de azi, Israele român, copilul Meu cel mezin, Israele, mezinul Meu, voiesc, tată, să fii focul Meu aruncat de mâna Mea peste pământ, și să se adune la căldura Mea și a ta toți cei înfrigurați și goi, toți cei fără lumină să vină să ia căldură și lumină și casă. [...] O, Verginico, am venit cu hrană și cu foc, ca să-l hrănesc și să-l încălzesc pe Israel, căci inima Mea Îmi arde ca focul pentru poporul Meu de azi, pentru tine, Israele, poporul Meu de azi, samarineanul Meu de azi, poporul Meu iubit întru care Eu binevoiesc și Mă preaslăvesc, poporul Meu, mângâierea Mea în durerea Mea, doctoria Mea în durerea Mea. Amin, amin, amin.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 25-05-1997)

16. Dumnezeul Pucios se prezintă a fi “Cel cald mereu”, care aduce pe pământ “căldura Duhului Sfânt” , din care este lucrat sufletul omului. La rândul lui, sufletul trebuie să fie mistuitor ca un foc:
“ Verginico, căldura inimii e mare lucrare, tată, și voiesc să se deprindă tot fiul din Israel cu ea ca să se mângâie unul pe altul cu Mine, Cel cald mereu; cu Mine, Cel ce încălzește pe cei reci cu inima, tată. Voiesc să aibă tot Israelul căldura Duhului Sfânt și măsura Duhului Sfânt întru căldura inimii fiilor din Israel.[...] Sufletul trebuie să aibă căldură, căci din căldura Duhului Sfânt este lucrat, din suflarea cea dulce și sfântă și din iubire este lucrat, și aceeași lucrare trebuie s-o aibă și el. Iar pe tine, fiule Israele, te-a întocmit Domnul încă o dată, ca să fii om nou, om de sus, din cer, la cuvântul lui Dumnezeu lucrat. Vin la tine să te învăț lucrul sufletului tău. Sufletul tău trebuie să fie ca un foc în care să se mistuie iubirea ta de Dumnezeu." (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 31-08-1997)
17. Lumea este un ogor încălzit cu căldură cerească:
“ Ogorul este lumea, și Eu lucrez ca un grădinar și sap și pregătesc pentru semănat și semăn și fac să crească și ud și curăț de spini și de buruieni și încălzesc cu căldură cerească ogorul Meu, și aștept rodul ogorului.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" din 14-09-1997)
18. Poporul pucios este mereu încălzit, ca un pui golaș de pasăre:
“ Ca pasărea care-și adună puii sub aripile sale, așa lucrez cu tine, copile puișor, rod al căldurii Mele. Mereu, mereu te încălzesc ca să nu-ți fie frig, fiule, și să nu știi de greu, că tu ești cel micuț.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" din 19-12-1997)
19. Și dragostea pucioșilor se încăldurește, cu cuvânt cald adus din cer:
“ Eu sunt dragostea care trage la dragostea ta, poporul Meu iubit. Vin la tine cu sfinții, vin să-ți încălduresc dragostea de Mine, că e greu pe pământ. O, dacă tu n-ai împlini mereu cuvântul Meu pe care ți-l aduc cald mereu, ce ai face tu, fiule, la venirea Mea?” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" din 14-01-1998)
20. Liderii pucioși sunt desemnați și chemați să încăldurească poporul:
“ E praznic de Bobotează, iar pe voi vă așteaptă poporul cel adunat să-l încălduriți în casele Mele cu voi, să-l așezați la masă, că a străbătut drum lung și greu, fiilor. Încălziți-le inimile la toți cei care s-au adunat la Iordanul cuvântului Meu, [...] O, poporul Meu, stau cu Ioan la hotar, căci cuvântul lui așteaptă odată cu sărbătoarea lui, iar tu încăldurește-l pe cel ce a străbătut drumul până la Mine și până la tine, căci tu ești unealta Mea, mărturisitorul Meu, [...]” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 19-01-2006)

21. Căldura inimii este fața Duhului Sfânt:
“ La lucrul vostru cu mâna să nu tacă Duhul Sfânt, să nu fiți uscați de duh, iar fața Duhului Sfânt este umilința inimii și căldura ei cea pentru Dumnezeu în om.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 28-08-2006)
22. Nu toți au apreciat căldurile pucioșești: unii au preferat să se răcorească, părăsindu-i pe liderii pucioși și criticându-i:
“ O, mulți veneau să fie cu Mine și cu ai Mei, dar mulți Mă și părăseau, și apoi Mă urau și Mă disprețuiau și se mâniau, pentru că Eu voiam să-i curăț de păcatul iubirii de sine și să pun în ei căldură și umilință și aplecare cu duhul, iar când ei vedeau aceasta ce fac Eu pentru înțelepciunea lor cea nouă, o, nu se puteau apleca și plecau spre răceală, iar cei ce se țineau după Mine și vedeau așa, Mă disprețuiau și ei mulți dintre ei, și unii pe alții se întăreau împotriva Mea apoi și se uneau iarăși apoi cu cele de dinainte ale lor.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 06-05-2008)
23. Duioșenia (un “pucioșism” care probabil înseamnă duioșie) este “căldura credinței sfinte”. Din ea se aprinde “flacăra ei” :
“ Voiesc să te deprind cu duioșenia, poporul Meu, căci acest dar e mare frumusețe cerească în inima omului credincios. Ea este căldura credinței sfinte și apoi flacăra ei.” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 15-02-2009)
24. Dumnezeul Pucioasei îi răspunde cu înflăcărare, ca un piroman înfocat, “duhului Maicii Domnului”, chemând-o la ațâțarea focului care este amenințat de necredință:
“O, Eu te mângâi pentru ziua ta de serbare așa cum tu Mă mângâi mereu în durerea Mea cea de la necredința omului, care se face nedragoste în el, mamă. Hai să suflăm în foc ca să se aprindă el vâlvătaie, mamă, și să se simtă căldura lui și să vină mulți spre ea, mamă, că Mi-e tare dor de om și de Mine în om, o, mama Mea!” (Citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" din 8/21-09-2009)
Vechi 29.12.2009, 14:17:15
Banned

Implicit 164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă ... (III)

164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă încălzirea globală (III)

În fața atâtor exemple convingătoare, pare evident că opțiunea pucioșilor către căldură, încăldurire, încălzire globală, foc, flacără, făclie, vâlvătaie, este implacabilă. Dar... oare așa să fie? Este “încăldurirea” o nouă harismă a Duhului Sfânt, specifică secolelor XX și XXI? Este “căldura Duhului Sfânt” o opțiune necesară și inevitabilă, un catalizator către mântuire? Pucioșii se dovedesc și pe această temă (ca de obicei, de altfel), inconsecvenți până la ridicol. Nu de puține ori vom constata că, în cuvintele lor “sacre”, căldura începe să-i deranjeze, iar opțiunea pentru “răcoare” devine un leitmotiv mistic. Dintr-o dată răcoarea devine un ideal, este liniște, este pace, este calea spre mântuire. Sufletul care n-are răcoare este “gol de Dumnezeu” . Izvorul Cuvântului pucios , cel care altădată se precipita ca să “încăldurească” mulțimile și era “foc din cer” , dintr-odată ne pomenim că mai și răcorește. Poporul pucios, cel care promova cu sârg “căldura Duhului Sfânt și măsura Duhului Sfânt întru căldura inimii”, acum se proclamă pe sine însuși “răcoarea Duhului Sfânt”. Iată, acum, câteva exemple de astfel de texte pucioșești răcoritoare:

1. Nu întotdeauna, căldura inimii este "măsura Duhului Sfânt". De pildă, alesului Irineu Bistriceanul, cel menit să ajungă “patriarh al Bisericii Noul Ierusalim”, i se ursește pace și “răcoare inimii”:
Cuvântul lui Dumnezeu către alesul Său Irineu: [...] Pace ție, iubitul Meu, alesul Meu! Pace ție, și răcoare inimii tale, căci mare este inima ta, fiindcă Eu locuiesc în ea, încap în ea și Mă bucur în ea! Pace ție, și pace Mie întru tine!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 15-07-1991)

2. Am văzut mai înainte cu cât sârg s-a afirmat despre “Cuvântul de la Pucioasa” că încăldurește; acum vom vedea că se afirmă că pe vremea Mântuitorului, cuvântul care venea de la Tatăl ceresc răcorea sufletele însetate de adevăr. Și cu toate acestea, pucioșii pretind că ar fi vorba de același Cuvânt-Fiul lui Dumnezeu!:
“ Pe vremea trupului Meu, cuvântul cel ce era din Tatăl răcorea setea multor suflete, căci cu miile se îmbulzeau mulțimile să-Mi asculte înțelepciunea cea de la Tatăl luată și mulți se întrebau: «Cine este Acesta, de Care ascultă furtuna și munții? Cine este Acesta, Care are putere să ridice pe oameni din neputință?» (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 17-01-1992)

3. Dorul se răcorește, nu se încăldurește. Și asta fie că e vorba de dorul pucioșilor, fie de dorul Dumnezeului lor:
“ Israele, Mi-a fost dor să stau în sfat cu tine, tată, să-Mi răcoresc dorul; Mi-a fost dor, și am voit să-ți răcoresc dorul tău, Israele care Mă iubești.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 09-06-1994)

4. Răcoarea sufletului este sinonimă cu pacea:
“ Nu mai citi, Israele, ziare și cărți lumești, că-ți pustiesc sufletul, și îl duc la întristare, că sufletul gol de Dumnezeu n-are pace, n-are răcoare.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 02-08-1994)

5. Răcoarea este unul din darurile Duhului Sfânt, dintr-o lungă listă din care nu lipsește învierea și viața veșnică:
“ Eu trebuie să fiu în tine, Israele, în tine, copile din Israel, și din tine să rostesc cuvânt, și să pun masă prin cuvânt, și să fac din nimic pește și pâine și vin, apă și răcoare și vindecare, lapte și miere, cer și pământ, înviere și viață fără de sfârșit.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 03-06-1995)

6. Răcoarea este o doctorie care întărește pașii creștinului pe cărarea mântuirii:
“ Eu sunt cu izvorul lângă tine și după tine, ca să-ți dau să bei și să te răcorești și să mergi pe cărare, că dulce e cărarea Mea. Duhul Sfânt Mângâietorul Se scutură peste tine, ca să ai Duh Sfânt.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 07-07-1996)
7. Însăși vorbirea dintre acest popor pucios (alintat când cu apelativul Noul Ierusalim, când cu numele de Noul Israel) și Dumnezeul Pucioasei este răcoritoare. Cel ce-i spunea poporului pucios (botezat cu numele “Noul Israel”) “Voiesc să aibă tot Israelul căldura Duhului Sfânt”, îi spune acum “Tu ești răcoarea Duhului Meu” :
“ Israele fiule, Mă răcoresc, tată, când vorbesc cu tine, Mă răcoresc că am cu cine vorbi pe pământ. Tu ești răcoarea Duhului Meu. Mă răcoresc vorbind cu tine, fiule.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 12-07-1996)

Preocupați doar de demagogie și prozelitism, vorbind mult dar fără prea mare preocupare pentru proprietățile stilului, liderii pucioși au ignorat cu seninătate în predicile lor necesitatea conciziunii, consistenței, redundanței... dar, în primul rând, a sincerității. Procedând cu consecvență în acest mod, ei nu fac decât să se discrediteze puțin câte puțin, acoperindu-se implacabil cu rușinoase inadvertențe demascatoare.
Vechi 31.12.2009, 18:43:10
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit concis,poaoate prea cooncisis

Racoarea racoroasa a Duhului Sfant sufla din adancul beciului in care ai intrat benevol pentru ca cineva tanar alintandu-te sa-ti puna mainile in catvshe si picioarele in butuci iar limba pro pusa pe bigudiuri... ca alta trimitere ra-cor-oaoasa plina de racoareoare nu observ unde ar bate... vantul Domnului primtre cei aflatzi incalduri-le febrei rebelioanelor||||||||^^^^^'

Last edited by vsovivi; 31.12.2009 at 19:02:28.
Vechi 01.01.2010, 14:47:13
Banned

Implicit replică

Dragă Vsovi, credeam că ai înțeles de ce pucioșii nu fac nici o diferență între "răcoarea Duhului Sfânt" și "căldura Duhului Sfânt", poate ne esplici și nouă concis, concis, dar la obiect...că văz că tot te preocupă chestia asta cu iz ilariant.
Cu mulțumiri, la mulți ani. MM.
Vechi 01.01.2010, 15:06:24
Banned

Implicit Carol al II-lea și carolingianul I-ul

P.S. E dreptul tău să-ți faci un partid-uniune din doi membri, au făcut și alții enormitatea asta, dar poate-l lași în pace pe Carol al II-lea, săracul! Nu-l mai deranja, că acum e tare ocupat cu călăfătuitul unor cazane găurite de prea mare temperatură, și trebuie să-și facă planul, n-are el timp de politică de subsol. Dacă-l ții de vorbă și nu-și termină treaba la timp, o să-l plesnească Sarsailă cu coada peste degete, păi nu ți-e milă de el? Caută-ți alt tovarăș carolingian, ceva mai disponibil.
Vechi 03.01.2010, 17:09:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
P.S. E dreptul tău să-ƣi faci un partid-uniune din doi membri, au făcut Ɵi alƣii enormitatea asta, dar poate-l laƟi ün pace pe Carol al II-lea, săracul! Nu-l mai deranja, că acum e tare ocupat cu călăfătuitul unor cazane găurite de prea mare temperatură, Ɵi trebuie să-Ɵi facă planul, n-are el timp de politică de subsol. Dacă-l ƣii de vorbă Ɵi nu-Ɵi termină treaba la timp, o să-l plesnească Sarsailă cu coada peste degete, păi nu ƣi-e milă de el? Caută-ƣi alt tovarăƟ carolingian, ceva mai disponibil.
da'a Luda° mai potzi fi. partidul n-are nici un membru fiindca nimeni nu l-a vrut dar are 3 simpatizantzi shi cu mine shi cu tine 4 sprezece. shi chiar crezi ca n-am fost suficient de concis? Atunci priveste:

*?+°
Vechi 03.01.2010, 17:22:05
Banned

Implicit

Citat:
P.S. E dreptul tău să-ƣi faci un partid-uniune din doi membri, au făcut Ɵi alƣii enormitatea asta, dar poate-l laƟi ün pace pe Carol al II-lea, săracul! Nu-l mai deranja, că acum e tare ocupat cu călăfătuitul unor cazane găurite de prea mare temperatură, Ɵi trebuie să-Ɵi facă planul, n-are el timp de politică de subsol. Dacă-l ƣii de vorbă Ɵi nu-Ɵi termină treaba la timp, o să-l plesnească Sarsailă cu coada peste degete, păi nu ƣi-e milă de el? Caută-ƣi alt tovarăƟ carolingian, ceva mai disponibil.
da'a Luda° mai potzi fi. partidul n-are nici un membru fiindca nimeni nu l-a vrut dar are 3 simpatizantzi shi cu mine shi cu tine 4 sprezece. shi chiar crezi ca n-am fost suficient de concis? Atunci priveste:

*?+°
Vechi 16.01.2010, 01:16:04
Banned

Implicit 167. Pucioșii își dau arama pe față: duhul lor sectar și dușmănos față de Biserică

Nu mai este o noutate pentru nimeni că pucioșii se auto-consideră o elită modernă a teologiei ortodoxe, trasând în mod sistematic noi directive, noi învățături și noi ierarhii – nu numai pentru adepții lor, ci și pentru toți ortodocșii români și pentru toată omenirea de pe planeta Pământ. În încercarea disperată de a-și legitimiza propria lor biserică (auto-intitulată “Biserica Noul Ierusalim”) ei se raportează sistematic la Biserica strămoșească, străduindu-se să o întreacă nu numai la învățătură și trăire, dar și la supremație pământească. După ce au copiat cu sârg toate rânduielile și practicile păstrate de secole în Biserică (pentru a se putea prezenta lumii ca fiind adevărații păstrători ai ortodoxiei), treptat-treptat ei le-au modificat după bunul lor plac, încercând să se auto-evidențieze printr-o superioritate confecționată. Părerea lor actuală este că Biserica “Noul Ierusalim” nu numai că a ajuns să fie superioară din toate punctele de vedere celorlalte Biserici, dar ea este de fapt singura biserică adevărată, celelalte fiind de mult apostate.
Are Biserica Ortodoxă o Scriptură? Pucioșii mai adaugă și ei una, concepută de ei, pe care apoi o strecoară și în slujbele lor de cult, cu motivația că a lor “e mai superioară” decât cea din Biserică, fiindcă a lor este chiar “Cuvântul lui Dumnezeu”, în timp ce Scriptura tradițională a Bisericii este doar “Cuvântul despre Dumnezeu”.
Are B.O.R. o sumedenie de locașuri de cult, făcute din ziduri? Pucioșii și-au făcut și ei pe furiș o biserică de zid la Glodeni-Pucioasa, ca să fie numai a lor, deși tot ei strigă acum în gura mare că Dumnezeu n-are nevoie de biserici de zid, căci El nu stă în clădiri făcute de mâna omului (de altfel, contrazicerile pucioșești nu sunt deloc puține, dar sunt deja de notorietate):
“O, poporul Meu, deschide, tată, Scriptura în ziua aceasta și uită-te la duhul care a mărturisit prin Ștefan istoria Mea cu Israel și necredința celor din toată vremea lui și a celor din urmă ai acestui popor tare la cerbice, de la începutul lui și până în ziua martirului Ștefan, mărturisitorul adevărului, și apoi deschide-ți înțelepciunea ca să înțelegi de la toate câte sunt pe pământ îndărătnicia și setea de putere și de întâietate a lui Isarel (sic!) peste neamuri, de la începutul lui și până azi, căci acest popor îndărătnic face aceasta în numele Meu până azi ca să stăpânească el lumea, ca să nu-și piardă întâietatea, zice el, dar am venit Eu acum două mii de ani și am luat împărăția din mâna lui și am dat-o celor ce cred în Mine, și aceia sunt cei ce stăpânesc în numele Meu, căci ei stăpânesc împărăția cerurilor pe pământ și sunt vrăjmășiți pentru aceasta de poporul care-și păstrează întâietatea și care se luptă de peste tot să stingă numele Meu și urma Mea de pe pământ, numai că Eu nu locuiesc în temple, fiindcă cei ce se închină Mie, în duh și adevăr fac ei aceasta, nu în temple neîncăpătoare pentru Dumnezeu și pentru suita Lui cerească, oștirile toate ale slavei Lui.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)
Are Biserica episcopi? Pucioșii au făcut tot posibilul să ademenească măcar unul din B.O.R., ca să fie numai al lor și să le legitimeze “Biserica Noul Ierusalim”, dar manevra n-a reușit. De atunci, de vreo douăzeci de ani încoace, pucioșii tot mai trag nădejde să-l aducă înapoi pe episcopul pe care îl amăgiseră, dar vlădica se ține tare (până în prezent) și stă pe mai departe tot cu spatele la ei.
Are Biserica preoți? Liderii pucioși și-au propus să-și hirotonească și ei preoți, dar neavând episcopi ca să le oficieze Taina Preoției, i-au proclamat ei preoți pe cei pe care i-au ales, dar fără punerea mâinilor. Oficial, se pretinde că “preoții” pucioși au fost preoțiți în mod supranatural, “în mod direct, prin puterea Duhului Sfânt”.
Are Biserica Ortodoxă prooroci? N-are. Nu mai are de mult prooroci. În schimb, pucioșii au. Prin asta ei se deosebesc net de Biserica strămoșească și nu pierd nici un prilej ca să evidențieze această deosebire, care – zic ei – îi legitimează ca fiind singurii creștini autentici, căci pe ei îi conduce direct Dumnezeu, folosindu-Se (indirect!) de prooroci. Proorocii pucioșilor sunt totodată și singurii credincioși autentici, în timp ce toți ceilalți outsideri (adepții și simpatizanții pucioși) se străduiesc din greu să le calce pe urme. Proorocii de la Pucioasa (pe numele lor de șfinți Mihaela și Nicușor), sunt cei doi “îngeri în trup” care lucrează lucrarea de Cuvânt de Duh Sfânt peste poporul creștin de la Pucioasa. Iar creștinii din B.O.R. care încă se mai îndoiesc de “minunile” și de “proorociile” de la Pucioasa, cad singuri sub povara grea a păcatului îndoielii:
“...iar Eu îți spun acestea pentru ca să te învăț cum să crezi cuvântul venirii Mele la tine prin cei credincioși, poporul Meu, prin cei ce nu se îndoiesc de puterea Mea, care împlinește ca în toată vremea Scripturile și duhul proorociei, și iată, sunt în mijlocul tău și lucrez ca acum două mii de ani, când rosteam din Scripturi proorocii și le deslușeam pe ele ucenicilor Mei, căci dacă aș lucra altfel astăzi, n-ai avea păcat pentru îndoială dacă ai da să te îndoiești întru lucrarea și calea venirii Mele la tine cuvânt de naștere a ta din cer, poporul Meu. Duhul cel în om pus de Mine pentru așa credință, acela se face cale a Mea la tine azi cuvânt ca să te hrănesc cu el și ca să te leg de Mine cu legături tari, cu cuvânt rostit de gura Mea peste tine și care poartă în el puterea Mea, fiule, căci Eu sunt Cel cu duh dătător de viață prin cuvântul Meu de peste tine.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 07-01-2010)
“Proorocii” de la Pucioasa sunt totodată și liderii absoluți ai sectei “Noul Ierusalim”. Ei sunt considerați cei credincioși, cei care au duhul mărturisirii, prin care se ridică mulți spre tainele cele pucioșești, și prin ei se slăvește “duhul de la Pucioasa” care se dă drept “Dumnezeu”:
"O, slăvește-Te în cei credincioși, și prin ei pe pământ, Fiule Doamne, ca să vadă orbii lumina slavei Tale și să crească duhul mărturisirii, duhul prin care se ridică mulți spre credință și spre tainele ei ziditoare de fii cerești pe pământ, fiii lui Dumnezeu, și apoi împărăția Ta peste ei, și cu ei pe pământ apoi! Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 08-01-2010)
Are Biserica tradițională făcători de minuni? N-are. Nu mai are nici făcători de minuni. Și aici pucioșii i-au prins pe creștinii majoritari pe picior greșit. În schimb, pucioșii au făcătorii lor de minuni. Nimeni din afara bisericii lor n-a văzut vreo minune făcută de ei, dar ei vor să fie crezuți pe cuvânt că au făcut destule. În plus, pucioșii pregătesc în taină în biserica lor, “Biserica Noul Ierusalim”, săvârșirea iminentă a celei mai mari minuni posibile, din toate timpurile: învierea din morminte a tuturor trupurilor celor din veacuri adormiți. Mai mult ca sigur că feții bisericești din B.O.R. nu vor fi în stare să facă și ei o așa minune, și în felul acesta vor fi dovediți că sunt ilegitimi, neputincioși și trecători:
"Învățați mereu să fiți, și nu fiți trecători, fiilor, căci cei ce nu învață să fie, aceia vor fi trecători. Taină mare spun vouă acum: Avem de împlinit Scriptura biruirii morții și răscumpărarea trupurilor. Fiți credincioși, fiți credincioșți,(sic!) fiți credincioși, căci oasele celor din morminte așteaptă îmbrăcarea lor în trupul învierii lor, așa cum proorocul Isaia a proorocit și a zis: "Să se deștepte cei ce locuiesc în pulbere și să salte de bucurie pe picioarele lor cei din morminte, iar cei de pe pământ să se bucure" dar fiți credincioși, fiți credincioși, fiilor! Amin.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 08-01-2010)
Hotărât lucru că, în ochii pucioșilor de pretutindeni, slujitorii Bisericii tradiționale sunt niște impostori care trebuie arătați cu degetul. Ei s-au așezat în mod fraudulos în scaunele vlădicești și sunt o sămânță rea pe pământ, chiar dacă se străduiesc după puterile lor să fie pildă de credință sfântă pe pământ:
“Este însă un alt soi de oameni pe pământ, și mereu a fost această sămânță rea de oameni în timp, oameni care stau pe scaune în numele Dumnezeului Celui adevărat și stau aceștia stăpâni apoi peste sufletele celor ce iubesc pe Dumnezeu cu viața lor cea mărturisitoare, făcându-se ei pe pământ asemenea Mie și pildă de credință sfântă pentru cei ce caută după adevăr viața cu Dumnezeu.”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

-- va urma --
Vechi 17.01.2010, 20:20:55
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit Wow

Nu am apucat sa citesc prea mult dar prima impresie a fost una foarte proaste despre majoritatea dintre voi,in primul rand ,multi comenteaza fara a fi in masursa sa o faca,fara sa aiba cunostintele esentiale pentru a fi partinitor si pentru a judeca,va da-ti cu parerea despre un lucru care se neste sub ochii nostrii ai tuturor,pentru binele nostru,am vazut discutii de genul "spun ca Dumnezeu le vorbeste",oare dece nu ar vorbi Dumnezu,mai oameni buni,dece il subestimati,credeti ca nu are putere,a inviat o data din morti,dc nu ar putea vorbi?sau vi se pare ciudat ca nu aude toata lumea?Dumnezeu vorbeste tuturor dar nu poate intelege oricine ,daca va este frica de sfarsit si aveti inima indoita ,nu puteti sa-l auziti pe Dumnezeu.Nu zic ca eu as fi vreun sfant sau alt ceva,dar va propun doar sa citi in cuvantul lui Dumnezu si in Tot ce scrie acolo si apoi sa va dati cu parerea pentru ca voi vorbiti doar din ce at-i aflat de pe net.
Si in legatura cu sfantul sinod,mi se pare logic sa nu accepte biserica si comunitatea Noul Ierusalim,Pentru ca omanii de acolo si Insusi Dumnezeu spune sa fim smeriti,sa fim milostivi,sa nu iubim bogatia,surul si lucrurile lumesti,pai daca ar accepta,ar trebui sa mearga patriarhul pe jos ,nu in jeep si sa nu mai aiba vile si bani,si normal ca e mai usor sa zica ca este o secta.
Daca nu credeti cititi fratilor apocalipsa din BIBLIE,scrie clar si raspicat ca va fi o biserica pe un munte cu nume nou,si se va numu Noul Ierusalim,si spune si despre cuvantul lui Dumnezeu.Nu ma judecati,cititi in biblie si dupaia sa ma judecati pentru ce am spus,sper ca nu am nimerit vreun forum de satanisti
Vechi 17.01.2010, 22:23:48
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Nu mai este o noutate pentru nimeni că pucioșii se auto-consideră o elită modernă a teologiei ortodoxe, trasând în mod sistematic noi directive, noi învățături și noi ierarhii – nu numai pentru adepții lor, ci și pentru toți ortodocșii români și pentru toată omenirea de pe planeta Pământ. În încercarea disperată de a-și legitimiza propria lor biserică (auto-intitulată “Biserica Noul Ierusalim”) ei se raportează sistematic la Biserica strămoșească, străduindu-se să o întreacă nu numai la învățătură și trăire, dar și la supremație pământească. După ce au copiat cu sârg toate rânduielile și practicile păstrate de secole în Biserică (pentru a se putea prezenta lumii ca fiind adevărații păstrători ai ortodoxiei), treptat-treptat ei le-au modificat după bunul lor plac, încercând să se auto-evidențieze printr-o superioritate confecționată. Părerea lor actuală este că Biserica “Noul Ierusalim” nu numai că a ajuns să fie superioară din toate punctele de vedere celorlalte Biserici, dar ea este de fapt singura biserică adevărată, celelalte fiind de mult apostate.
Are Biserica Ortodoxă o Scriptură? Pucioșii mai adaugă și ei una, concepută de ei, pe care apoi o strecoară și în slujbele lor de cult, cu motivația că a lor “e mai superioară” decât cea din Biserică, fiindcă a lor este chiar “Cuvântul lui Dumnezeu”, în timp ce Scriptura tradițională a Bisericii este doar “Cuvântul despre Dumnezeu”.
Are B.O.R. o sumedenie de locașuri de cult, făcute din ziduri? Pucioșii și-au făcut și ei pe furiș o biserică de zid la Glodeni-Pucioasa, ca să fie numai a lor, deși tot ei strigă acum în gura mare că Dumnezeu n-are nevoie de biserici de zid, căci El nu stă în clădiri făcute de mâna omului (de altfel, contrazicerile pucioșești nu sunt deloc puține, dar sunt deja de notorietate):
“O, poporul Meu, deschide, tată, Scriptura în ziua aceasta și uită-te la duhul care a mărturisit prin Ștefan istoria Mea cu Israel și necredința celor din toată vremea lui și a celor din urmă ai acestui popor tare la cerbice, de la începutul lui și până în ziua martirului Ștefan, mărturisitorul adevărului, și apoi deschide-ți înțelepciunea ca să înțelegi de la toate câte sunt pe pământ îndărătnicia și setea de putere și de întâietate a lui Isarel (sic!) peste neamuri, de la începutul lui și până azi, căci acest popor îndărătnic face aceasta în numele Meu până azi ca să stăpânească el lumea, ca să nu-și piardă întâietatea, zice el, dar am venit Eu acum două mii de ani și am luat împărăția din mâna lui și am dat-o celor ce cred în Mine, și aceia sunt cei ce stăpânesc în numele Meu, căci ei stăpânesc împărăția cerurilor pe pământ și sunt vrăjmășiți pentru aceasta de poporul care-și păstrează întâietatea și care se luptă de peste tot să stingă numele Meu și urma Mea de pe pământ, numai că Eu nu locuiesc în temple, fiindcă cei ce se închină Mie, în duh și adevăr fac ei aceasta, nu în temple neîncăpătoare pentru Dumnezeu și pentru suita Lui cerească, oștirile toate ale slavei Lui.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)
Are Biserica episcopi? Pucioșii au făcut tot posibilul să ademenească măcar unul din B.O.R., ca să fie numai al lor și să le legitimeze “Biserica Noul Ierusalim”, dar manevra n-a reușit. De atunci, de vreo douăzeci de ani încoace, pucioșii tot mai trag nădejde să-l aducă înapoi pe episcopul pe care îl amăgiseră, dar vlădica se ține tare (până în prezent) și stă pe mai departe tot cu spatele la ei.
Are Biserica preoți? Liderii pucioși și-au propus să-și hirotonească și ei preoți, dar neavând episcopi ca să le oficieze Taina Preoției, i-au proclamat ei preoți pe cei pe care i-au ales, dar fără punerea mâinilor. Oficial, se pretinde că “preoții” pucioși au fost preoțiți în mod supranatural, “în mod direct, prin puterea Duhului Sfânt”.
Are Biserica Ortodoxă prooroci? N-are. Nu mai are de mult prooroci. În schimb, pucioșii au. Prin asta ei se deosebesc net de Biserica strămoșească și nu pierd nici un prilej ca să evidențieze această deosebire, care – zic ei – îi legitimează ca fiind singurii creștini autentici, căci pe ei îi conduce direct Dumnezeu, folosindu-Se (indirect!) de prooroci. Proorocii pucioșilor sunt totodată și singurii credincioși autentici, în timp ce toți ceilalți outsideri (adepții și simpatizanții pucioși) se străduiesc din greu să le calce pe urme. Proorocii de la Pucioasa (pe numele lor de șfinți Mihaela și Nicușor), sunt cei doi “îngeri în trup” care lucrează lucrarea de Cuvânt de Duh Sfânt peste poporul creștin de la Pucioasa. Iar creștinii din B.O.R. care încă se mai îndoiesc de “minunile” și de “proorociile” de la Pucioasa, cad singuri sub povara grea a păcatului îndoielii:
“...ipus de Mine pentru așa credință, acela se face cale a Mea la tine azi cuvânt ca să te hrănesc cu el și ca să te leg de Mine cu legături tari, cu cuvânt rostit de gura Mea peste tine și care poartă în el puterea Mea, fiule, căci Eu sunt Cel cu duh dătător de viață prin cuvântul Meu de peste tine.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 07-01-2010)
“Proorocii” de la Pucioasa sunt totodată și liderii absoluți ai sectei “Noul Ierusalim”. Ei sunt considerați cei credincioși, cei care au duhul mărturisirii, prin care se ridică mulți spre tainele cele pucioșești, și prin ei se slăvește “duhul de la Pucioasa” care se dă drept “Dumnezeu”:
"O, slăvește-Te în cei credincioși, și prin ei pe pământ, Fiule Doamne, ca să vadă orbii lumina slavei Tale și să crească duhul mărturisirii, duhul prin care se ridică mulți spre credință și spre tainele ei ziditoare de fii cerești pe pământ, fiii lui Dumnezeu, și apoi împărăția Ta peste ei, și cu ei pe pământ apoi! Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 08-01-2010)
Are Biserica tradițională făcători de minuni? N-are. Nu mai are nici făcători de minuni. Și aici pucioșii i-au prins pe creștinii majoritari pe picior greșit. În schimb, pucioșii au făcătorii lor de minuni. Nimeni din afara bisericii lor n-a văzut vreo minune făcută de ei, dar ei vor să fie crezuți pe cuvânt că au făcut destule. În plus, pucioșii pregătesc în taină în biserica lor, “Biserica Noul Ierusalim”, săvârșirea iminentă a celei mai mari minuni posibile, din toate timpurile: învierea din morminte a tuturor trupurilor celor din veacuri adormiți. Mai mult ca sigur că feții bisericești din B.O.R. nu vor fi în stare să facă și ei o așa minune, și în felul acesta vor fi dovediți că sunt ilegitimi, neputincioși și trecători:
"Învățați mereu să fiți, și nu fiți trecători, fiilor, căci cei ce nu învață să fie, aceia vor fi trecători. Taină mare spun vouă acum: Avem de împlinit Scriptura biruirii morții și răscumpărarea trupurilor. Fiți credincioși, fiți credincioșți,(sic!) fiți credincioși, căci oasele celor din morminte așteaptă îmbrăcarea lor în trupul învierii lor, așa cum proorocul Isaia a proorocit și a zis: "Să se deștepte cei ce locuiesc în pulbere și să salte de bucurie pe picioarele lor cei din morminte, iar cei de pe pământ să se bucure" dar fiți credincioși, fiți credincioși, fiilor! Amin.” (Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 08-01-2010)
Hotărât lucru că, în ochii pucioșilor de pretutindeni, slujitorii Bisericii tradiționale sunt niște impostori care trebuie arătați cu degetul. Ei s-au așezat în mod fraudulos în scaunele vlădicești și sunt o sămânță rea pe pământ, chiar dacă se străduiesc după puterile lor să fie pildă de credință sfântă pe pământ:
“Este însă un alt soi de oameni pe pământ, și mereu a fost această sămânță rea de oameni în timp, oameni care stau pe scaune în numele Dumnezeului Celui adevărat și stau aceștia stăpâni apoi peste sufletele celor ce iubesc pe Dumnezeu cu viața lor cea mărturisitoare, făcându-se ei pe pământ asemenea Mie și pildă de credință sfântă pentru cei ce caută după adevăr viața cu Dumnezeu.”(Citat din “Cuvântul de la Pucioasa” din 09-01-2010)

-- va urma --
Lupta cu diavolul e mare, e corect sa credeti asta,pt ca nu puteti vede mai presus de lumea asta,nu puteti intelege,daca puneti lucrarea omului mai presus de cea a lui Dumnezeu e normal sa vi se para ciudat si sa numiti pe cei ai Domnului sectanti.CARE ESTE RAUL PE CARE IL FAC ACESTI OAMENI?CA SE ROAGA LA DUMNEZU?NU VA OBLIGA NIMENI SA CITITI SI SA CREDETI ,NU VA IMPUNE EI SA CREDETI,ALTE SECTE CARE SUNT PERICULOASE,NU LE COMENTATI IN HALUL ASTA,CE AVETI CU OAMENII ACESTIA?CU CE VAU GRESIT EI VOUO? zici ca judeca pe nedrept biserica,Nu au ei oare tot dreptul,ai fost vreodata in vreo biserica?ai vazut pe preotii din timpul nostru???Asa oare a zis Iisus?sa fie toti disperati dupa avere?asa a fost lasat de sus?sa se plimbe in masini scumpe si cu lucruri scumpe???asa vi se pare ca ne-a invatat mantuitorul nostru ca este bine ????Nu mai huliti si nu mai vorbiti stramb impotriva Domnului caci Noul Ierusalim este real si ce se intampla acolo este Voia Domnului,nu vreau sa ma dau mare sau sa fac alt pacat dar,as vrea nu sa va fac sa credeti dar macar sa va fac sa aprofundati si sa cititi Biblia macar capitolul cu apocalipsa. Si as vrea sa va lumineze Domnul si sa nu mai judecati acesti oameni care nu va-u facut nici un rau.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40