Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2012, 19:04:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

UNNOOM, esti o figura.. :)
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 19:26:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Tu ai spus-o. Nu inteleg insa ce e de ras; sunt fratii tai, ortodocsi; o mare parte din cei 85% declarati. Dar tu ai stiut sa cauti, ei nu. Sa se descurce cum pot, nu?
Am mai discutat asta.

Le pui un diagnostic in conformitate cu scuza care ti-ai gasit-o tie pentru ignoranta si platitudinea cu care tu insuti ai tratat ortodoxia.

Citat:
Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
Daca nu pricepi ceva, poti cere detalii, dar cred ca e mai usor sa spui ca celalalt a scris un nonsens decat sa spui ca n-ai priceput ce a vrut sa zica.

Acum, revenind, penticostalismul si adventismul de ziua a saptea au intr-adevar ceva in comun.
Fiecare a venit cu cate un element inedit (pretinsa vorbirea in limbi respectiv pretinsi profeti) menit sa arate membrilor (inclusiv celor potential) ca sunt o grupare crestina autentica, in care exista o lucrare (chipurile) autentica a lui Dumnezeu.

Insa cred ca pana si o persoana confuza ca tine isi da sama ca "autenticitatile" din cele doua grupari se bat cap in cap si onest vorbind nici un membru al unei grupari nu le va recunoaste pe cele ale celuilalt.

Desigur, cineva ca tine va refuza sa constientizeze evidentul conflict incercand sa diminueze importanta diferentelor sau sa ignore sursa lor, ex. ceea ce la adventisti este revelatie este redus la dimensiunea unei optiuni de constiinta.

Last edited by AlinB; 09.10.2012 at 23:41:12.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 21:51:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
spalatul mainilor NU facea parte din legea mozaica ci era o traditie fariseica, asa ca de ce sa o fi respectat Hristos?
Chiar așa, de ce să o fi respectat? Poate pentru că făcea parte din Sfânta Tradiție [iudaică]? Ori Hristos n-a respectat Sfânta Tradiție... și ne întoarcem astfel de unde am plecat...

Dar cum e cu "ochi pentru ochi"? Asta făcea parte ori nu din legea mozaică? Și dacă da, de ce n-a respectat-o Hristos?... și se mai aprinde un beculeț...

Citat:
scrie in Biblie ca Dumnezeu s-a odihnit si cred acest lucru. Am negat eu asta? Faptul ca tu spui anumite lucruri care nu se regasesc in Biblie (Dumnezeu a petrecut TOATA ziua 7 cu omul si NUMAI cu omul), arata cat de mult te bazezi pe speculatii. Si ne mai acuzi pe noi ortodocsii ca ne ghidam dupa Sf. Traditie!
Am înțeles, nu convine chestia asta... ar fi fost mai bine să fi petrecut cu omul ziua întâia a săptămânii. Din nefericire omul nu fusese încă creat... Dar nici ziua întîia n-a sfințit-o și n-a binecuvântat-o veci!

Citat:
spune undeva ca Hristos a fost scolit intr-o sinagoga?
Nu scrie, dar nici n-am spus asta.

Citat:
Sinagogiile nu erau scoli ci aveau scoli pe langa ele
Dar ce crezi dumneata că sinagogile erau biserici ortodoxe să aibă școli pe lângă ele? E drept că mai nou, sunt la modă biserici ortodoxe pe lângă fiece școală... dar mai bine să nu intrăm în politică...

Citat:
da, dar Hristos predica in templu si in alte zile nu numai in zi de sambata
Recunosc, problema asta n-am studiat-o, ne poți da ceva amănunte? Ori măcar un verset-două...

Citat:
autoritatea civila iudaica o respecta de ochii lumii, dar o respecta. Chiar autoritatile romane nu faceau nimic care sa tulbure 9din punct de vedere religios) populatia iudaica (mai ales liderii religiosi)
Eu vorbeam doar de autoritatea romană. Iudeii nu aveau autoritate decât în cadrul Templului și aceea limitată.

Citat:
pe acel "text original" grecesc nu dau doi bani pentru ca este un fals.
Asta e chiar o noutate! Cu ce autoritate susții că Codex Alexandrinus e un fals?

Citat:
Traducerea ortodoxa suna altfel, chiar si Cornilescu a tradus cu totul diferit de Nitulescu
Or fi sunând altfel însă sunt doar niște versiuni confesionale, respectiv ortoxe (Sinodala, Nitzulescu și chiar și Cornilescu la data traducerii). Nu compara o versiune confesională cu textul original, ori mă rog... mult mai apropiată de original (sec.V).

Citat:
era Israel o mare civilizatie a lumii ca grecii sa le fi stiut cultura si religia? De unde sa fi stiut atenieii de sabath-ul iudaic?
Nu era, însă iudei erau răspândiți în totă lumea elenistică (o demonstrează sinagogile prezente în multe din orașele grecești); și apoi, ce crezi că au păzit apostolii? Nu pentru evanghelizare au străbătut cetățile neamurilor?

Citat:
de unde sa stiu ce cuprindea poruncile pe care le respecta Avraam daca nici Biblia nu le precizeaza?
Or fi fost porunci canaanite, egiptene, ori sumeriene, că doar cum să păzească poruncile lui Dumnezeu? El - prietenul lui Dumnezeu! Chiar așa...
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 23:58:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Dacă de data aceasta m-am făcut înțeles, trec la problema esențială (nu periferică cum ar fi sabatul) și întreb:

dacă esența creștinismului este mântuire/salvare doar prin crucea/Jertfa lui Hristos, mai pot fi numiți creștini cei ce cred că se pot mântui prin fapte proprii ori prin apelarea la alți mijlocitori?

Întrebarea aceasta este atât de gravă și răspunsul atât de esențial, încât fac să pălească toate discuțiile periferice de pe acest sub-forum...
Intrebare care izvoraste dintr-o profunda ignoranta scripturistica, tipic sectara de altfel, care spune ca o credinta fara fapte e moarta si ca fiecare din noi avem nevoie de rugaciunile celuilalt in procesul mantuirii.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 00:04:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
E valabil pentru oricine, din orice confesiune ar face parte. Dacă respectivul și-a formulat niște dogme ignorând Scriptura, Scriptura luată în integralitatea sa, inevitabil va deveni vulnerabil la atacurile celorlalți. Decât să-ți construiești astfel de dogme, mai bine spui: "nu știu", ori "Biblia nu spune nimic cu privire la acest aspect".
Orice sectar poate sustine ca perspectiva lui este "integrala" iar a celui care nu e de acord cu ea e .."partiala".

Citat:
E chiar o ipoteză și încă una falsă până dovedești că a fost banat pe un astfel de forum. Se vede că n-ai intrat pe un astfel de forum pentru a vedea la ce se pretează atacatorii noștri fără a fi banați.
Si care ar fi fostul sa-ti dovedesc tie ceva in acest sens?
Nu stiu in ce masura s-au mai schimbat regulile acum, dar de ex. pentru atacat autoritatea dnei White primeai ban cel mai rapid, pentru alte aspecte ale dogmei adventiste, doar daca ii scoti din tipare si nu reusesc sa faca fatza "maestrii" intru dogma adventista de pe forum.

Citat:
Pardon, este confesiunea adventistă din cadrul religiei creștine. Că un adventist poate fi creștin doar cu numele, asta e o altă problemă...
Haha, un adventist ecumenist.
Am vazut-o si pe asta.

Citat:
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna...
Pai sa mai zici "de la White citire" ar fi chiar ridicol, insa stim ca de acolo vine "perspectiva", ca mai are lipit si un citat din Scriptura pe langa nu o face mai valida nici daca ai apela direct la autoritatea dnei White (sau cu atat mai putin).

Trucul asta merge de obicei la cei care n-au pus mana pe Scripturia si cu niscai stimulente sociale/materiale/orgoliu sunt dispusi sa inghita pe nemestecate povestea in cauza.

Ce poti sa discuti cu un adventist pe marginea Scripturii daca nu te poti intelege cu el nici macar in privinta a ceea ce este somnul de exemplu?

Un exemplu banal dar sunt multe altele prin care ajungi destul de rapid la concluzia ca nu exista un minim de baze comune pentru un dialog teologic.

Last edited by AlinB; 10.10.2012 at 00:09:33.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 00:50:20
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Cu atât mai puțin scoaterea dracilor care se face cu puterea lui Dumnezeu, nu cu a omului. El (omul) nu are niciun merit. Dacă stăm puțin strâmb și judecăm drept, nici măcar credința noastră nu e un merit și vă mai spun un lucru care poate vă va scandaliza: nici măcar faptele noastre bune nu sunt meritul nostru!
FALS!!
"7.Și i-a chemat la Sine pe cei doisprezece și a început să-i trimită doi câte doi și le-a dat putere asupra duhurilor necurate." Marcu 6.
"17.Și s'au întors cei șaptezeci cu bucurie și I-au spus: „Doamne, și demonii ni se pleacă întru numele Tău“. Lc.10
"40.Și m'am rugat de ucenicii Tăi să-l scoată, dar ei n'au fost în stare“. Lc.9
Daca ucenicii nu ar fi putut sa scoata dracii, de ce i-a mai trimis la propovaduire dandu-le "putere asupra duhurilor necurate"?
Si iata ca la sectarii sambetisti vointa omului devine o consecinta a caderii in pacat! Poate de-asta nu mai au puterea sa se desprinda din secte si vorbesc toti cu aceleasi cuvinte, se imbraca toti la fel si se numesc toti fie Napoleon, fie Isus!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 01:02:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu stiu astea, insa sunt ortodocsi care dupa o viata de credinta tot la ele raman. Nici macar nu afla ca Hristos ii poate mantui. Alin spune ca nu cauta suficient. Oare?
De unde stii tu cati dintre ortodocsi constientizeaza ca Hristos ii poate mantui sau nu?
Nu-ti miroase a mandrie aici?
Cu siguranta toti ortodocsii au participat cel putin o data in viata lor "ignoranta" la slujba de Inviere. Si crede-ma, ce au aflat acolo a fost ca Hristos a inviat!
Nu crezi ca este de ajuns pentru un om cu nu prea multa scoala acest mesaj pentru a-l trezi spre mantuire?

Chiar e nevoie sa-i explici cum sta cu mantuirea si cu vorbirea in limbi pentru a-l "trezi"? Tu chiar poti sa-ti linistesti constiinta ca ai facut totul pentru mantuirea acelui "ignorant" vorbindu-i in termeni academici despre mantuire?
Si ultima intrebare: tu il mantuiesti pe acel "ignorant" sau Hristos?

Hmmm!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 08:57:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Le pui un diagnostic in conformitate cu scuza care ti-ai gasit-o tie pentru ignoranta si platitudinea cu care tu insuti ai tratat ortodoxia.

Pentru Alin, cu drag:

"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 09:45:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru Alin, cu drag:

Ia uite cine vorbeste! Nu tu faceai mai-sus critici asupra vietii de credinta a ortodocsilor?
Nesimtire tipic sectara! Asta da lucrare a Duhului Sfant asupra Dorianei! La mai mare, Doriana!
Poate esti cu trupul in Germania, dar oameni ca tine fac de rusine Romania in Occident!
Daca nu esti ortodoxa, de ce-ti bagi nasul in treburile ortodoxiei? De ce nu-ti vezi de studiul vorbirii in limbi?

Last edited by Illuminatu; 10.10.2012 at 10:11:50.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:51:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru Alin, cu drag:
Mai Doriana, vorba colegului, o replica mai buna n-a gasit "duhul" din tine?

Ai lucrat vreodata cu superglue?

Stii ce senzatie aiurea e sa-ti ramana pe degete? Nu mai zic sa se si lipeasca intre ele.

Ca sa nu mai vorbim ca gura unui om nu foloseste doar la vorbit iar cand vorbeste nu vorbeste doar cu o singura persoana.

Ca sa nu mai zic ca aici pe forum de fapt nu folosim gura, ci degetele.

Deci vrei ca persoana respectiva sa moara de foame ori sa treaca printr-un mare chin si asta de ce?

Pentru ca iti scoate in fata un lucru pe care tu nu vrei sa-l constientizezi?

Te consideri nedreptatita?

Cum zicea colegul, la randul tau ai pus diagnostice pentru chiar mai mult decat o persoana si cu toate astea ti s-a raspuns frumos si la obiect.
E asa greu sa ai o discutie civilizata, pe baza de argumente?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32