Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2013, 13:55:42
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.
Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.
Vechi 17.03.2013, 13:58:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Nici nu s-a pus problema "asistenței pasive". Soldatul cu pricina a fost cât se poate de activ în a salva viețile camarazilor lui răniți.
Noi discutam despre altceva, despre legitima aparare, daca reactionezi sau nu. Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?

Last edited by ioanna; 17.03.2013 at 14:04:51.
Vechi 17.03.2013, 14:01:06
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Mie mi-a adus aminte de Sangeorzan de care am invatat la scoala generala.
La sfarsit, dupa multe acte de eroism il intreaba maiorul : Cate vieti ai tu Sangeorzane ? Ce fel de om esti tu ?
Sunt Comunist tovarase maior ! :)
Vechi 17.03.2013, 14:12:25
Banned

Implicit

Citat:
Noi discutam despre altceva
Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.

Citat:
Adventistii de ziua a 7-a condamna sau nu existenta Armatei? Are ea un rol sau ar trebui sa o desfintam? Daca suntem atacati, armata poate interveni (interventie ce se finalizeaza cu capturarea, ranirea sau moartea unora) sau ar trebui sa lase pe atacatori sa omoare oameni nevinovati?
Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.
Vechi 17.03.2013, 14:16:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adventiștii de ziua a șaptea condamnă crima în toate formele ei. Dacă toți oamenii ar gândi la fel, dar mai ales dacă toți am aplica în practică gândirea aceasta, n-ar mai fi nevoie de Armată și Poliție.
Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a. De asemenea, stiti bine ca doar la Parusie va avea loc prefacerea lumii, deci pacatul va exista in lume, intotdeauna va plana amenintarea unora. Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?

Citat:
Aveți dreptate, ați discutat [ca de obicei] despre cu totul altceva decât topicul propus.
M-am molipsit de la dv.
Vechi 17.03.2013, 14:17:35
beniamin777 beniamin777 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2013
Implicit

Citat:
Am dat exemplul cu violul, pentru ca fratele d-voastra adventist a spus ca in niciun caz nu se reactioneaza agresiv. De aceea l-am intrebat daca ar asista pasiv daca cineva ar atenta la sotia lui.

Fratele dv. adventist condamna pe cei care au participat la razboi; asa reiese din spusele lui. Eu am spus ca conteaza si intentia, adica oamenii au mers cu intentia de a se apara, nu de a ucide.
"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute.

Sa ma fereasca Dumnezeu, dar daca as fi constrans sa ucid si as face-o, nu as cauta justificari ci m-as numi ucigas. Sa-i spunem pacatului pe nume.
Vechi 17.03.2013, 14:18:59
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul
"Fratele" condamna altceva: justificarea crimei si chiar invaluirea acesteia in ambalaj de virtute..
Este intelegerea d-voastra eronata, nu a noastra. A ucide e un pacat, dar chiar daca nu-ti doresti, uneori se intampla, datorita unor circumstante (vedeti razboiul de aparare), asta am tot spus.

Soldatii sunt decorati pentru ca si-au aparat tara si semenii , le-au salvat vietile, nu pentru numarul oamenilor ucisi.

@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?

Last edited by ioanna; 17.03.2013 at 14:29:12.
Vechi 17.03.2013, 14:28:19
Banned

Implicit

Citat:
Crima este condamnata de toti crestinii, nu doar de adevntistii de ziua a 7-a.
Îmi cer iertare, dar de pe ultimele pagini postările ortodoxe dădeau impresia că se face apologia crimei (bineînțeles mascată de legitima apărare și apărarea Patriei).

Citat:
Care este pozitia adventistilor de ziua a saptea fata de razboiul de aparare?
Adventiștii nu au doctrină militară (nici în ce privește cucerirea, nici în ce privește apărarea), ei sunt total împotriva războiului. De aceea, de regulă nu optează pentru serviciul militar activ.

Citat:
M-am molipsit de la dv.
În cazul acesta va trebui să ne pocăim.
Vechi 17.03.2013, 14:30:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În cazul acesta va trebui să ne pocăim.
Cand o sa vad la d-voastra o farama de pocainta, o sa ma indrept si eu.
Vechi 17.03.2013, 14:31:26
Banned

Implicit

Citat:
@osutafaraunu: spuneti ca oamenii pleaca din bisericile istorice pentru ca s-au saturat de crimele facute in numele Crestinismului. Ce crime in numele Crestinismului a facut Biserica Ortodoxa?
Vorbeam la modul general. Așteptăm să se deschidă arhivele. Judecata este aproape!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09