![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu confunda Sfantul Trup si Sfantul Sange cu un ritual, ce se vrea magic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Slujba sfintei liturghii nu este un ritual magic ba sectarule: te inteleg ca esti bolnav de ura la adresa Bisericii lui Hristos, insa nu trebuie sa ne-o arati chiar si pe forumuri ortodoxe. Lucrarea sfintei euharistii este dumnezeiasca, ce treaba sa aiba cu un ritual magic, ma flecarule. Faptul ca tu nu esti mai presus de sfintii apostoli ai lui Hristos si decat toti sfintii Bisericii (care are si a avut sfinti timp de 2000 de ani chiar si fara voia ta ma sectarule) ar trebui sa te faca sa iti mai inchizi gura si sa mai cercetezi, sa mai inveti si dupa aceea sa deschizi gura. Daca sfantul Pavel imi spune ca euharistia este impartasirea cu trupul si sangele Domnului Iisus, doar nu ai impresia ca o sa te ascult pe tine mai bolnavule si necredinciosule. Daca Insusi Iisus imi spune ca euharistia este trupul Sau si sangele Sau, doar nu crezi ca o sa te ascult pe tine care esti fiu al tatalui minciunii. Daca toti sfintii de 2000 de ani incoace s-au impartasit cu trupul si sangele Domnului, doar nu crezi ca le va lua Dumnezeu euharistia de la gura si din inimile lor pentru ca nu esti tu de acord. Cine naiba te crezi ma sectarule eretic? Cine te crezi? Ai cumva tu autoritate in Biserica si in materie de evanghelie mai mare decat Iisus Hristos, sfintii Sai apostoli, Duhul Sfant si toti sfintii lui Dumnezeu care au marturisit si euharistia de aproape 2000 de ani incoace? Ai tu autoritate peste evanghelia lui Dumnezeu si mai mare decat toti adevaratii inchinatori ai lui Dumnezeu in duh si adevar? Nu ti se pare mai impertinentule ca ai cam multe pretentii ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa fim rezervati in afirmatii. Despre "sfanta euharistie" se poate spune ca este bisericeasca. Nu-L amesteca pe Dumnezeu.
Unde spune Sfantul Pavel sau Domnul Iisus Hristos, ceva despre euharistie (ma refer la acel ritual magic, transformator, care se face la impartasanie)? |
|
|||
|
|||
![]()
Asta este un limbaj al unui care a participat la "sfanta euharistie"? Cam otravitoare astfel de roade.
|
|
|||
|
|||
![]()
De nu spui si in ce ar putea consta surpriza, tu care le stii pe toate?
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci esti adventist!
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci esti adventist! Sau evreu mesianic? Sau baptist de ziua a saptea?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Supriza consta in faptul ca nici un ritual nu te poate mantui, doar credinta in Hristos. Ori eu daca imi pun increderea in ritual atunci increderea nu mai este in Hristos si astfel nu am cum sa fiu mantuit. Surpriza va fi ca si in cazul celor din Matei care spun "Doamne Doamne n-am facut noi etc etc". |
|
|||
|
|||
![]()
Si ce, te deranjeaza adevarul? Tu probabil ca L-ai fi certat pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu, invierea si viata, ca a intrat cu biciul in templu ! Nu fa confuzie intre o punere la punct asa cum meriti pe un forum ortodox (ca sa stai tu linistit ca pentru toate ce le spui impotriva Bisericii si a Revelatiei o sa te puna Dumnezeu la punct, daca nu te pui tu singur !!) si ura, violenta, rautatea. Daca tu le confunzi este problema ta, insa inaintea lui Dumnezeu eu sunt cu cugetul curat chiar daca te-am pus oleaca la punct asa cum meriti.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|