Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2010, 01:43:58
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Predicatorul Vezi mesajul
Sunt 100% sigur ca din cei care va certati aici, nu prea mult citim Biblia. Sa stiti ca Biblia spune clar sa nu dispretuim Prorociile. Si cand spune ca hula impotriva Duhului Sfant nu se iarta, sa stiti ca se refera la lipsa de credinta in puterea Duhului. Ceea ce voi faceti la nesfarsit. Nu fiti grei de cap. Cu oameni ca voi s-a chinuit robul Domnului - apostolul Pavel. Oooh daca ar trai Pavel acum in vremurile acestea...oare cum ar fi? Ce invataturi ne-ar da? Si totusi, nu avem nevoie de un Pavel. Noi avem pe cineva mai mare decat Pavel, il avem tocmai pe DUHUL SFANT. Care ne invata sa traim, cum sa ne purtam, si care da fiecaruia din darurile Lui dupa cum voieste. Incetati sa dati versete de genul "Limbile vor inceta..." findca normal ca vorbirea in limbi si prorociile vor inceta in RAI, pentru ca acolo toti vom vorbi aceeasi limba. Sau, nu mai tot dati exemple de faze negative. Rugati-va lui Dumnezeu sa va descopere adevarul. Nu mai fiti plini de rautate, ci la rautate fiti prunci. Exista si vorbire in limbi, exista evident si contra argumente. Dar nu va framantati voi pentru cei care mint, aceia vor bea din potirul maniei lui Dumnezeu. In loc sa va preocupati de sfintirea voastra, va preocupati de certuri de partide care tot pacat sunt. Degeaba aruncati cu noroi si sunteti invidiosi pe cei care au parte de Darurile Duhului Sfant. Sa stiti ca toti care cred in Domnul Isus ca fiind Fiul Lui Dumnezeu, toti sunt pecetluiti cu Duhul Sfant. A avea Duhul Sfant nu inseamna neaparat sa ai si daruri. Asta chiar e o aberatie si aici multi se ratacesc fiindca nu cunosc Scriptura. A avea insa darurile Duhului nu e ceva usor. Trebuie sa traiesti intr-o continua curatire si sfintire. Duhul ar vrea sa locuiasca deplin in tine, dar probabil ai niste pacate care nu te lasa sa faci asta. Umplerea Duhului are ca rod Darurile Duhului Sfant. SI umplerea se face atunci cand esti un om nascut din nou din apa si din Duh. Si trebuie sa traiesti o viata in totul pe placul lui Dumnezeu. Si sunt sigur ca de pe acest forum nimeni nu are parte de aceasta Umplere a Duhului Sfant, pentru ca altfel am fi avut mai multa intelepciune. In concluzie, va indemn sa va rugati Tatalui Din Ceruri,sa va dea calauzire prin Duhul Sfant. Si rugati-va mai mult, nu spuneti 2 rugaciuni din te miri ce carticele . Post si rugaciune + Pocainta = Dumnezeu va lucra in vietile voastre. Fara ele este imposibil sa aveti parte de vreun Dar al Duhului Sfant. Si in timp ce satana ne tine ocupati aici, sa stiti ca sunt milioane de oameni care mor si merg in iad, pentru ca noi suntem "crestini" si nu le spunem de calea mantuirii. In loc sa va rugati pentru binele Tarii si al presedintelui si al conducerii voi blestemati. In loc sa va rugati pentru mantuirea celor morti in pacate, sunteti acaparati de comoditate, si nu faceti nimic pentru Dumnezeu. Unde sunt roadele pentru Dumnezeu? Unde sunt roadele care i se cuvin? Plecam de pe pamant cu pumnii goi. Dar ce pentru Isus am facut va sta. Gandeste-te si ia o decizie in viata ta. Acum, nu amana. Incearca sa traiesti pentru Dumnezeu. Cautati mai intai Imparatia lui DUmnezeu si neprihanirea, si toate lucrurile vi se vor da pe deasupra. Domnul Isus va iubeste. Si apropo: Sa stiti ca noi nu fugim de cruce. Domnul Isus a zis sa ne lepadam de noi insine sa ne luam crucea si sa il urmam. Nu sa ne facem cruce. facutul Crucii nu te mantuie. Doar Domnul Isus te poate mantui. Caci este un singur Mijlocitor intre Dumenzeu si oameni : Omul Isus Hristos. Nu altcineva. Vino la Isus, si EL iti va schimba viata. Pace voua.
ba tu vorbesti cam mult si faci putin ca toti laudarosii sectari de unde sti tu un rezidu' cultural ce face fiecare cu viata lui dute ba si te plimba de aici tu calauza oarba vrei sa strici lucru bine facut inlocuindul cu ceva nou ,rau ,sectar.bai tica iati satra lozincile sectare si taio ca aici nu e loc de tine si de sectari ce-si baga troampa unde nu le e treaba.am pus capac la strachini si nu mai poti baga nasul cel lung si gros ca opinca nu ai nici cel mai mic dram de bun simt,dute-n vijiala tot invirtindu-te pina dincolo de lume.faci prozelitism sectar mars afara unde este plinsul si scrisnirea dintilor.

Last edited by gibilan; 16.06.2010 at 01:48:36.
Vechi 16.06.2010, 18:23:57
Predicatorul
Guest

Implicit Adevar !

Am vazut cum vorbesti ! De ce Duh esti insufletit? :)) Dumnezeu sa aiba mila de tine! Eu unul sunt cel mai pacatos om, recunosc asta! Dar pentru mine Hristos , Dumnezeu si Duhul Sfant inseamna TOTUL. Restul nu ma mai intereseaza:)
Vechi 16.06.2010, 18:28:05
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Si sunt sigur ca de pe acest forum nimeni nu are parte de aceasta Umplere a Duhului Sfant...Pomenile ... Inchinarea la sfinti e idolatrie. ..."datinile bisericii" ca sunt infecte!
Citat:
În prealabil postat de ivo_faith Vezi mesajul
... ai dat-o iar prin coclauri ba sectare. ...va inselati amarnic sectarilor eretici....m-am saturat sa va aud ma blestematilor
Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
esti inchis la minte ca nuca de unde iti razbate otrava sectareasca ...bai tica iati satra lozincile sectare si taio...dute-n vijiala tot invirtindu-te... sectar mars afara

Dragii mei haideti sa nu transformam acest forum crestin intr-un forum dedicat injuraturilor, huiduielilor, dracuielilor, insultelor si blestemelor.

Daca se poate, va invit sa discutam la subiect.
In acest topic este vorba despre un dar al Duhului Sfant: vorbirea in limbi.

Despre icoane, pomeni, secte sau pocainta sunt topicuri separate.
Colegial, va rog frumos sa comentati acolo.
Vechi 16.06.2010, 19:19:18
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Fratii mei (ortodocsi) stati linistiti ca astia nu au pe cine sa insele... nu va faceti probleme din cauza lor.. aici pe forum nu au pe cine..
Vechi 19.06.2010, 03:31:10
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
Am vazut cum vorbesti ! De ce Duh esti insufletit? :)) Dumnezeu sa aiba mila de tine! Eu unul sunt cel mai pacatos om, recunosc asta! Dar pentru mine Hristos , Dumnezeu si Duhul Sfant inseamna TOTUL. Restul nu ma mai intereseaza:)
ba tu nu cuva esti vasilica ?asa te banui de mult.
Vechi 19.06.2010, 03:37:24
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Fratii mei (ortodocsi) stati linistiti ca astia nu au pe cine sa insele... nu va faceti probleme din cauza lor.. aici pe forum nu au pe cine..
bai fratiuc pe noi nu ne insala doar pe cei care pun intrebari, posibil.cu noi incearca sa bage batul ,la senila tancului dar si asta e o incercare.
Vechi 19.06.2010, 21:38:51
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Credeti ca "vorbirea in limbi" la penticostali este intr-adevar daruita de Duhul Sfant? Este ea de la Dumnezeu sau de la diavol?...
Probabil ca unul dintre cele mai echilibrate raspunsuri le da chiar saitul pe care suntem:
http://www.crestinortodox.ro/secte-c...tal-72856.html

Darurile Duhului in Comunitatile Penticostale
Acestea sunt in „numar" de noua si le imparte Duhul cui voieste. Darurile duhovnicesti ajuta propovaduirea Evangheliei depline. Nu toti credinciosii poseda astfel de daruri, insa toti adeptii sunt indemnati a le ravni si a umbla pe calea cea mai aleasa a dragostei;

Darul feluritelor limbi - Prin „darul feluritelor limbi se intelege vorbirea supranaturala prin care adeptul pocait, „inzestrat" cu acest dar, vorbeste intr-o limba pe care niciodata n-a invatat-o; ea este o vorbire a Duhului Sfant, care utilizeaza organele vorbirii pentru reproducerea ei; e o minune a vorbirii si o descoperire personala a lui Dumnezeu pentru fiecare crestin penticostal. Exprimarea vine din chemarea lui ca urmare a botezului cu Duhul Sfant. El simte prezenta puterii lui Dumnezeu, ca efectul unui „curent electric", insotit insa de o bucurie dulce care ii inunda intreaga fiinta. Aceasta stare de inaltare sufleteasca provoaca in viata credinciosului nostru (penticostal) schimbari morale profunde. Darul vorbirii in diferite limbi se manifesta prin intermediul duhului nostru, care intrebuinteaza organele vocale pentru exprimare. Exprimarea se poate face fie intr-o limba omeneasca, cunoscuta de cineva dintre ascultatori, fie necunoscuta. Ea poate fi si o limba necunoscuta pe pamant (o limba care astazi nu se mai vorbeste); mai poate fi si o limba „ingereasca".
Vechi 19.06.2010, 21:59:21
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Caci este un singur Mijlocitor intre Dumenzeu si oameni : Omul Isus Hristos. Nu altcineva.
Mai bine ziceai:
Caci este un singur Mijlocitor intre Dumenzeu si oameni : Omul Isus Hristos. Nu luther.
Vechi 19.06.2010, 22:10:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

........................
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 14.07.2010, 18:14:17
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

In primul rand prietene Predicator, daca tot dai atat de multe citate:

1. Iisus se scrie Iisus si nu Isus - deorece noi preluam numele lui Hristos de la greci - Apostolii au scris mare parte din scrieri in greaca veche unde numele Iisus se scria asa cum il avem noi - adica Iisous si nu Isus. Deci daca noi avem de le greci si nu de la latini numele mantuitorului sa-l pastram corect.

[b]
Daca Apostolii au numit pe Hristos Iisus, cu 2 de i si nu cu un i, cine esti tu ca sa scrii numele lui Hristos cu un i? Cauta te rog o copie a NT in greaca veche sa vezi de ce zic asta.
[b]

La fel si numele Hristos - Mesia, este preluat tot de la greci si din cate vad nu a fost 'adaptat' de catre protestanti.

Romania este in impas din cauza lipsei de pocainta, a departarii de Dumnezeu si de Biserica Ortodoxa - ai spus un adevar.
Dar daca faptele ortodocsilor sunt rele asta nu inseamna ca invatatura lor e rea.
Si faptele iudeilor erau foarte rele dar Dumnezeu nu i-a parasit sute de ani si le-a trimis prooroci si invatatori.

Cuvantul lui Dumnezeu nu este ce spune un pastor disperat si crizat si demonizat care tipa si infricoseaza o multime - acela e cuvantul demonilor care urla prin pastor si infricoseaza multimea. Hristos nu era un disperat care urla la multimi - sa nu uiti asta.

Nasterea din nou de care vorbesti este acoperirea omului cu harul Duhului Sfant, la botez, fara de care omul NU INTRA IN IMPARATIA CERURILOR.
Fara haina cea de nunta, fara harul Duhului Sfant care sa straluceasca in suflet omul nu intra in Imparatia lui Dumnezeu.

Eram curios daca intra copii in Imparatia lui Dumnezeu - si mi-a aratat Dumnezeu ca nu intra, daca nu sunt in comuniune cu Dumnezeu, daca nu sunt botezati si daca nu au primit Trupul si Sangele lui Hristos. Cel care s-a rupt de Dumnezeu si de harul lui Dumnezeu, prin necredinta si pacat, acela NU INTRA IN Imparatia lui Dumnezeu.

Noi nu ne inchinam la chipuri cioplite - la chipuri cioplite va inchinati voi, protestantii.

Nu uita ca ortodocsii (adica Biserica Rasariteana) a luptat in Imperiul Roman cu inchinarea la idoli, si ca Imperiul Roman a lepadat inchinarea la zeitati din cauza crestinismului - oare nu stiai asta?

De fapt tu ai invatat pe de rost ca noi ortodocsii ne inchinam la idoli si acum repeti asta, fara sa fi trecut prin filtrul gandirii lucrul asta.
Idolul era o bucata de lemn, piatra, metal pretios cu un anumit chip. In idol se considera ca locuieste o zeitate are ajuta daca se face jertfa si rugaciune la ea. De cele mai multe ori erau chiar diavoli care vorbeau din zeitate si astfel inselau pe oameni.

Dar noi ortodocsii nu marturisim ca ne inchinam nici lemnului nici pietrei nici metalelor pretioase - noi ne inchinam lui Dumnezeu cel viu, Intreit in Persoane. Iar atunci cand chipul lui Dumnezeu Intrupat, chip vazut de apostoli, este pictat, zugravit, noi il cinstim.

Nu putem scuipa chipul lui Hristos si nici al Apostolilor; cinstirea o dam lui Dumnezeu si nu materiei, asa cum afirmi tu.

Legat de citatele pe care le aduci tu sunt extrem de partinitoare; de fapt exact asta e modul protestant de gandire - cine are o idee, are suficiente citate in Scriptura ca sa-si incropeasca 'o argumentatie foarte solida'.

Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Pai noi chiar asta facem. Dumnezeu s-a salasluit in omul acela. Cand Sfantul Ap. Pavel spune ca el cu Duhul Sfant scrie atunci Duhul Sfant este IN Apostol, In trupul lui.
Harul lui Dumnezeu s-a salasluit cu putere in trupul Sfantului.
Cinstim harul lui Dumnezeu care s-a salasluit in omul acela, dupa cuvantul lui Dumnezeu dat lui Moise, sa se descalce pe pamanul sfant. Ori daca un pamant e sfant si e cinstit asa, atunci trupul Sfantului care este plin de harul lui Dumnezeu, si care asemenea oaselor proorocului Elisei vindeca bolnavi, inviaza morti, nu merita oare mai multa cinstire?

Cum putem noi sa necinstim harul lui Dumnezeu salasluit in oameni? Oare nu e asta chiar hula si bataie de joc fata de Dumnezeu?

Vezi ca ai invatat pe de rost replici protestante si citate din Scriptura, dar ai invatat doar minciuni.
Apostolul Pavel nu omora pe crestini cu citate, ci cu realitati ale vietii.

Tu nu esti ca Apostolul Pavel, este doar un convingator spre o cale, spre un Dumnezeu strain de Dumnezeul lui Pavel.

Se pare ca nu ai avut inca sansa sa vezi ce este ortodoxia, doar ai fost impilat impotriva ortodocsilor.

Citat:
Romania e impas din cauza lipsei de pocainta! Pana acum nu ti-am dat referinte biblice pentru ca te-ai dat mare studios si am zis ca, cunosti Biblia. Dumnezeu ce spune ?
Faptele apostolilor 3:19
Pocăiți-vă dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare,

A asculta de Cuvantul Lui Dumnezeu inseamna sa implinesti ce scrie. Deci in Biblie spune urmatoarele lucruri. si multe altele, dar iti voi arata numai cateva, restul sa iti fie tema de casa! (Dupa limbajul dumneavoastra de "cartier" observ ca cititi foarte mult Biblia si nu doar ca o cititi dar o si impliniti!)
Matei 3:1
În vremea aceea a venit Ioan Botezătorul, și propovăduia în pustia Iudeii.
Matei 3:2
El zicea: "Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape."

Ioan 3:3
Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu."
Ioan 3:4
Nicodim I-a zis: "Cum se poate naște un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale, și să se nască?"
Ioan 3:5
Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îți spun, că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.

Evrei 12:14
Urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.

Si macar pocainta sa sti ce inseamna si tu ! Asa ca profesore nu intinde coarda cu "datinile bisericii" ca sunt infecte! Sincer de asta va rataciti. Oameni de genul vostru au fost fariseii si carturarii. Oameni ca voi au respins si pe Domnul Isus (si ma bucur ca s-a implinit Scriptura ca sa putem fi salvati). Pe voi va preocupa mai mult datina orbitoare a bisericii care nici nu mantuie si mai mult de atat, atrage si mania lui Dumnezeu. Voi nu credeti in puterea lui Dumnezeu. Daca ti-ar zice un pocait despre prorocie sau alte daruri ale Duhului Sfant, ati zice imediat ca e eretic si mincinos. Dar cand moastele nu stiu carui mort decedat de 300 de ani a facut o vindecare, sunteti mai credibili. Priveste ce spune Dumnezeu si despre inchinarea la idoli:

Exodul 20:4
Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
Exodul 20:5
Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
Exodul 20:6
și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.

Si iti mai arat ceva care daca esti deschis la minte, vei pricepe:

Faptele apostolilor 10:25
Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieșise înainte, s-a aruncat la picioarele lui, și i s-a închinat.
Faptele apostolilor 10:26
Dar Petru l-a ridicat, și a zis: "Scoală-te, și eu sunt om!"

Apocalipsa 19:10
Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine și cu frații tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul prorociei.")

Apocalipsa 22:9
Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Deci daca ai fi intelept nu te-ai contrazice cu Biblia. Asa ca grija cu datina care v-a orbit. Invatati sa iubiti si sa traiti in pace cu toti oamenii. Normal ca a merge pe calea mantuirii nu e obligatoriu pentru cine vrea sa ajunga in IAD. Eu nici nu iau in calcul varianta asta. Dar daca vrei sa ajungi in Raiul lui Dumnezeu, sti ce ai de facut. Sanatate! Domnul Isus te iubeste! Dar daca va luati dupa datini, degeaba a murit Domnul Isus Hristos. Biserica apartine lui Hristos, nu datinilor, si nici statului si nici Papei.
Si sa sti, pentru cine VREA SA CREADA, am 1000 de argumente(defapt, e pusa Biblia la dispozitia voastra), dar pentru cine nu vrea sa creada, n-am niciun argument.
In speranta ca Duhul Sfant v-a cercetat. - Emanuel
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10