Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2010, 06:14:49
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya Vezi mesajul
Mandria de sine..lauda?? ..autoaprecierea??

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.
Iar pentru ca nu sunt un patruped,stiu sa ma autocaracterizez adica autoapreciez corect.Daca imi da cu plus,e deranjant?

Ultima oara cand am combatut un sectant,asa in toata splendoarea mea, era sa il arunc pe geam.Aici nu am geam.Deci ma abtin.

Lucrurile stau si nu stau tocmai asa,in sensul ca stima de sine nu e tot una cu mandria.
Omul care are stima de sine se accepta pe el insusi asa cum este,fiind constient deopotriva si de calitatile si de defectele sale,cu cele din urma alegand sa lucreze pentru a evolua pe toate planurile.
Intr-adevar,omul,spre deosebire de animal este constient ca ...este constient,insa constienta asta e bine sa se intinda pe toate planurile,nu doar pe cateva de suprafata.
Revenind la stima de sine,ei bine,un om care isi cunoaste propria valoare,dar si slabiciune,nu simte nevoia sa epateze,sa se laude,sa sfideze,pentru ca pur si simplu nu are nevoie de asa ceva.El stie cine este si nu are nevoie de confirmari peste confirmari pentru aceasta.
Doar cei care intr-adevar nu sunt siguri pe ei aleg sa faca acest lucru si tocmai prin asta se tradeaza.
Caracteristica tuturor oamenilor de valoare,valoare spirituala ma refer,este aceea ca sunt smeriti.Iisus,Insusi Fiul LUi DUmnezeu a ales sa spele picioarele ucenicilor sai...oare ce dovada mai mare de smerenie in iubire putem gasi?Caci iubirea nu stie sa se trufeasca,sa arunce sageti catre cei din jur,ea nu face diferente,ea...este si atat si se revarsa asupra tuturor fapturilor neconditionat.Poate parea ceva de domeniul idealului si,totusi,aceasta este iubirea lui Iisus Hristos si acolo va trebui sa ajungem cu totii mai devreme sau mai tarziu.Dar si cand vom ajunge...nu ar putea exista ceva mai minunat pe lumea asta sau cealalta,decat puterea acestei iubiri transformatoare si vindecatoare!

Last edited by heaven; 20.12.2010 at 06:52:47.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 09:53:03
Dona_Maya Dona_Maya is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Intr-adevar,omul,spre deosebire de animal este constient ca ...este constient,insa constienta asta e bine sa se intinda pe toate planurile,nu doar pe cateva de suprafata.
Revenind la stima de sine,ei bine,un om care isi cunoaste propria valoare,dar si slabiciune,nu simte nevoia sa epateze,sa se laude,sa sfideze,pentru ca pur si simplu nu are nevoie de asa ceva.
Iti permiti sa ma descri si sa ma si jignesti voalat.De unde pana unde stii tu atatea despre mine?De ce femeile nefericite sunt intotdeauna pline de invidie?Pune reflectorul pe tine si analizeaza-te.Dar sa nu uiti ce am mai pus: MODESTIA este calitatea celor care nu au calitati.

Last edited by Dona_Maya; 20.12.2010 at 11:51:58.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 13:52:00
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
Iti permiti sa ma descri si sa ma si jignesti voalat.De unde pana unde stii tu atatea despre mine?De ce femeile nefericite sunt intotdeauna pline de invidie?Pune reflectorul pe tine si analizeaza-te.Dar sa nu uiti ce am mai pus: MODESTIA este calitatea celor care nu au calitati.
Cred ca ar trebui sa ii multumim lui Dumnezeu ca sunt oameni care ne mai si mustra cateodata pentru a ne ajuta sa ne indreptam.Si chiar de n-ar avea dreptate creed ca e o ocazie sa ne smerim si nu sa iesim la atac.
Heaven a scris foarte frumos mai sus si din acea postare se vede blandetea pe care a avut-o in suflet cand a scris acele randuri.
Puteti sa va suparati pe mine pentru ca va scriu acestea dar nu o fac pentru a ataca persoana dumneavoastra ci pentru a va atrage atentia asupra celor scrise mai sus.
Dumnezeu sa ne ierte!
Vechi 20.12.2010, 14:56:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Cred ca ar trebui sa ii multumim lui Dumnezeu ca sunt oameni care ne mai si mustra cateodata pentru a ne ajuta sa ne indreptam.Si chiar de n-ar avea dreptate creed ca e o ocazie sa ne smerim si nu sa iesim la atac.
Heaven a scris foarte frumos mai sus si din acea postare se vede blandetea pe care a avut-o in suflet cand a scris acele randuri.
Puteti sa va suparati pe mine pentru ca va scriu acestea dar nu o fac pentru a ataca persoana dumneavoastra ci pentru a va atrage atentia asupra celor scrise mai sus.
Dumnezeu sa ne ierte!
Aici e greseala : crede ca am nevoie sa ma indrept si cuuulmea, vrea sa ma ajute ea!
Nu ies la atac .Ma apar de cate ori sunt atacata.Am capacitatea de a sesiza dincolo de cuvinte, intentia cuiva.Probabil e "defect" profesional.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 15:20:15
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Smila1 Vezi mesajul
Buna!

Am o nelamurire despre modul de imbracaminte. Ca femeie crestina prefer sa ma imbrac modest, adica acopar brate si picioare si uneori port si batic. Doar ca eu as dori ceva mai practic in scopul acesta. M-am uitat la haine musulmane de exemplu abaya cu sau fara niqab.

http://politisktinkorrekt.info/wp-co.../niqab3sn0.jpg

http://cherrybomb.dapo.se/ofelia/wp-.../09/niqab5.jpg

http://www.middle-east-online.com/pi...-31-5-2006.jpg

Am vazut ca sint si femei evreice care au inceput sa porte haine de acest tip.

http://www.telegraph.co.uk/news/worl...-on-burka.html

Deci intrebarea mea este: Daca este OK pentru mine (dpdv. religios) sa port haine de acest tip, adica abaya si niqab? Sau daca trebuie sa port ceva mai crestin, si in acest caz ce fel de imbracaminte ar fi potrivit?

Multumesc pentru sfaturi.
Teoretic n-ar fi rea vestimentația, musulmancele sunt foarte decente, hainele lor chiar duc cu gândul oarecum la călugărițe.
DAR dacă te îmbraci ca ele, vei SMINTI ortodocșii. Un ortodox nu trebuie să facă lucruri care atrag atenția, lucruri care par smerite, dar de fapt fac persoana respectivă să iasă în evidență și chiar îi revoltă pe alții. De ex: să nu-ți faci cruce până la buric, când lumea face până la piept, să nu rămâi mizerabil, pe motiv că igiena e o deșertăciune etc. Smerenia înseamnă să arăți că nu te deosebești de ceilalți oameni, să nu atragi atenția. Aceste fapte par smerite, dar e doar o iluzie, pentru că atrag atenția oamenilor asupra ta.
Poartă fuste lungi, bluze cu mânecă lungă, cămăși, pălării, eșarfe, găsești o grămadă de haine. Poți să te inspiri și de la evreice, sunt foarte decente și poartă haine normale.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 15:24:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Vazand "dragalaseniile" aruncate mai sus intre Alex si Maya,nu ma pot gandi cat de tare poate sa isi rada necuratul in barba vazand cum in numele iubirii de Dumnezeu crestinii ajung sa se improaste unul pe altul cu noroi.Cred ca e tare distractiv pentru el....
Pe scurt: necuratul isi rade in barba cand vede oameni ca tine care iau apararea sectarilor, spunand ca sunt crestini,cand defapt sunt "diavoli fara coarne",cum ii numeste parintele Cleopa.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 15:32:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici e greseala : crede ca am nevoie sa ma indrept si cuuulmea, vrea sa ma ajute ea!
Nu ies la atac .Ma apar de cate ori sunt atacata.Am capacitatea de a sesiza dincolo de cuvinte, intentia cuiva.Probabil e "defect" profesional.
Nu ar fi mai frumos sa ne impacam cu totii mai ales ca vine sarbatoarea Nasterii Domnului...

Eu cer iertare tuturor carora le-am gresit si le-am facut vreoun rau cu faptele mele.
Dunmezeu sa ne ajute!
Vechi 20.12.2010, 15:32:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Smerenia înseamnă să arăți că nu te deosebești de ceilalți oameni, să nu atragi atenția. Aceste fapte par smerite, dar e doar o iluzie, pentru că atrag atenția oamenilor asupra ta.
Poartă fuste lungi, bluze cu mânecă lungă, cămăși, pălării, eșarfe, găsești o grămadă de haine. Poți să te inspiri și de la evreice, sunt foarte decente și poartă haine normale.
A fi smerit, inseamna a avea o atitudine umilă, supusă, plină de respect,prin care se recunoaste superioritatea sau puterea cuiva, in discutia de fata,lui Dumnezeu.Poti sa fi smerit si imbracat casual.Este o atitudine pe care o raportezi la Dumnezeu,nu este un mod de a te imbraca, ca sa nu atragi atentia altora sau ca sa faci pe plac oamenilor care se supun unor unor reguli impuse de nu stiu cine.Acesta e fariseism.

Last edited by Dona_Maya; 20.12.2010 at 15:37:17.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2010, 15:35:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex_geani Vezi mesajul
sry..dar as putea sa zic ca esti jidanca....numai aia urasc pe altii de alta natie si religie,...esti una dintre ei............cu mjs tale nu imiprovoci ura dar nici sa te apreciez ....esti doar un 0 ce te mandresti de "nimic" ce ai in suflet..pun pariu ca nici maritata nu esti...nu cred ca tear lua cineva la cum esti...................ignor total din partea mea..am crezut ca o sa gasesc persoanele potrivite sa imi dea niste argumente nu sa ma faca sa cred intradevar ca ..............ce sa mai zic bafta multa la indepartat persoane.......
Va rog si eu frumos sa ne lasati sa ne bucuram de Marea Sarbatoare ce se apropie.
Multumesc!
Vechi 20.12.2010, 15:39:21
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Acesta e fariseism.
Bine punctat!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
despre imbracaminte si machiaj oana72 Generalitati 183 19.11.2012 08:59:59
Baiat mort la 17 ani are nevoie de imbracaminte, incaltaminte si sarmale spre_rasarit Umanitare 12 16.02.2012 20:53:20
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42