![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Doresc ca: | |||
neo-protestantii/musulmanii sa fie exclusi de pe forum! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 8,82% |
neo-protestantii/musulmanii sa ramina! |
28 | 41,18% |
doresc un forum pur ortodox! |
34 | 50,00% |
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica este Mama noastra, a tuturor ortodocsilor. Si cand unii o numesc pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Pururea Fecioara Maria "mama adoptiva" (iarta-ma Stapana) e firesc sa "ei foc". Asta e parerea mea! daca altul gandeste altfel e problema fiecaruia. Cristalin, nu imi sta in fire sa fac statistici... Oricum intrebarea era retorica...ai fi inteles poate daca ai fi citit cu atentie si urmarea. Eu ma opresc aici pe acest topic. Numai bine! Last edited by eduardd; 28.09.2010 at 09:25:29. |
|
||||
|
||||
![]()
De ce n-ar fi? Ganduri bune si urari de bine, Marius!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Cine a numit pe Fecioara "maica adoptiva"?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta am vrut să întreb și eu. E adevărat că am spus eu ceva într-o postare referitoare la "maica Domnului-mama noastră" că Biserica e "mama" noastră (în care ne-am născut pentru a doua oară), nu maica Domnului care a fost "adoptată" (chiar așa am folosit ghilimelele) de către sf. apostol Ioan la porunca Mântuitorului. Maica Domnului este deci mamă doar pentru apostolul Ioan, nu pentru întreaga creștinătate. În consecință, doamna eduardd nu are niciun motiv să ea (sic!) foc...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Ce vreți să insinuați? Că aș fi jignit, înjurat, drăcuit pe "cei care mă îngăduie"; ori că aș fi hulit pe Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt, maica Domnului și sfinți? Cred că ar trebui să vă adresați altcuiva...
|
|
||||
|
||||
![]()
<< Deocamdata, pentru sectar este greu sa inteleaga astazi ca sentimentul religios nu e totuna cu credinta. Caci credinta este, in primul rand, si totdeauna, intalnirea cu Altul, o adresare catre acest Altul, primirea Lui ca fiind "Calea, Adevarul si Viata", iubirea fata de El si dorinta unitatii depline cu El, asa incat credinciosul sa poata spune ca Sfantul Apostol Pavel, "de acum nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" (Gal. 2, 20). Asadar, credinta este indreptata intotdeauna spre Altul, este iesirea omului din limitele "eului" sau; este cu adevarat, o schimbare radicala ce se petrece in adancul fiintei sale. "Sentimentul religios", in schimb, care domina astazi din nou in religia din Occident, se deosebeste de credinta tocmai prin aceea ca omul care-l poseda traieste si se hraneste cu ceva ce purcede din el insusi, adica cu satisfactia pe care singur si-o da si care, in cele din urma, este supusa gusturilor si trairilor sale personale, subiective si individuale. Acestea nu sunt altceva decat asa-zisele "nevoi duhovnicesti" particulare. La sectari, sentimentul religios despre care vorbim se descopera prin cantare; de subliniat insa: printr-o anume cantare. Caci prin acesta se descopera adevarul ca spiritualitatea sectara se deosebeste fundamental de cea traditionala ortodoxa. Istoric vorbind, se stie ca Reforma in Germania a castigat prin cantarea ei, cantarea Reformei. Numai ca tot atat de bine se stie cum incercarile calvinismului in secolul al XVII-lea de a se impune prin cantarea noua pe care adeptii lui Calvin o aduceau in Transilvania, infiintand trei scoli de muzica "reformata", in vederea convertirii credinciosilor ortodocsi transilvaneni, in Fagaras, in Lugoj si in Caransebes, au esuat, intr-adevar, astazi, in melodia noua cu care se desfata sectarii de la noi, nu a mai ramas nicio o urma de vibratie din cantarea strabuna, nimic din colinda si din doina, ca sa nu mai vorbim de cantarea bisericeasca romaneasca, pe care o aflam la radacina fiintei noastre etnice. Nu fara o anumita semnificatie, melodia cantarii sectare este vals si tango, este ritm de dans modern prin care se maresc senzatiile placerilor pamantesti. >> (Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan, Credinta stramoseasca in fata ofensivei antihristice sectare, Editura Provita, Valea Plopului, Prahova, 1998, p. 16-17, 336-338.)
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru noi crestinii ortodocsi Iisus Hristos este Mantuitorul nostru, cel care a impacat omenirea cu Creatorul prin jertfa Sa...iar daca El S-a intrupat din Fecioara Maria ca sa ne dea noua sansa mantuirii...cum sa o tratam noi pe Maica Mantuitorului ca pe o femeie oarecare?...ea este Datatoarea de viata a celui ce a adus Viata pe pamant...si daca El a ales-o, a respectat-o si a luat-o la El cu tot cu trup...oare eu ca un nenorocit de muritor pacatos cum sa o tratez cu indiferenta ca pe una egala mie? Ea este cea care mijloceste la Hristos pentru mine...care se roaga in genunchi pentru mine... Ori in momentul in care tu citesti si afli aceste lucruri pe acest forum si apoi vii cu nerusinare sa spui ca e o "mama adoptata" si cu alte cuvinte sa nu mai facem noi atata caz ca tu vii sa-mi demonstrezi cu citatul din biblia ta ca Ioan a adoptat-o...eu cer sa pleci de buna voie de pe acest forum iar daca nu o vei face singur voi cere adminului banarea ta... Cred ca mi s-a cam umplut paharul sa tot citesc aberatiile voastre pe un forum crestinortodox....
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
1. Celui ce a adus viață pe pământ nu i S-a dat viață, El există din veșnicii. Creatorul cerului și al pământului nu a fost creat. 2. Fecioara Maria nu a dat viață Creatorului, ea doar L-a născut pe Mesia. Duhul Sfânt este Autorul acestei tainice zămisliri. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
26. "Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! 27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." (Ioan 19, versiunea ortodoxă) Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=tricesimusquintus;293421]E pentru a doua oară când se spune această minciună despre mine! Am spus-o și mă văd nevoit să repet: pentru mine, maica Domnului reprezintă o SFÂNTĂ. De aceea a și fost aleasă de Dumnezeu spre a aduce pe lume pe Mesia. Punct.
Aveți mare grijă că formularea de mai sus poate fi considerată ca erezie (chiar și în Biserica Ortodoxă). 1. Celui ce a adus viață pe pământ nu i S-a dat viață, El există din veșnicii. Creatorul cerului și al pământului nu a fost creat. 2. Fecioara Maria nu a dat viață Creatorului, ea doar L-a născut pe Mesia. Duhul Sfânt este Autorul acestei tainice zămisliri. În Sfânta Scriptură nu se pomenește despre o asemenea răpire "cu trup cu tot" a sfintei Maria, deși timp de 60 de ani (cât s-au mai scris cărți ale NT) trebuia să se specifice un asemenea lucru important. Ori credeți că nu era important? Credeți că maica Domnului a fost "o femeie oarecare" (ca să folosesc expresia dvs.)? Dar cine vă cere să o tratați "ca pe una egală"? Și nici n-am sesizat ca cineva să aibă o asemenea pretenție de egalitate. Cine e sfânt, ba chiar preasfânt (pentru a putea fi egalul ei) să ridice mâna! Aceasta este a doua tentativă eretică. Singurul Mijlocitor este Hristos (1 Tim.2,5; 1 Ioan 2,1), iar Cel care [ύπερεντυγχάνω] intervine, mijlocește, se roagă la Hristos pentru noi este Duhul Sfânt (Romani 8,26). Uite citatul și din "biblia ta": 26. "Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! 27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." (Ioan 19, versiunea ortodoxă) . D-le trice, atunci cand intri pe un forum ortodox, chiar daca esti in sectiunea "secte si cult", nu e de bun simt sa vii si sa cataloghezi drept erezii ceea ce ortodocsii respecta cu sfintenie. Eventual poti sa prezinti parerea BAZS din care faci parte. Nu stiu daca in realitate ai avea curajul sa vii la mine in casa si sa-mi spui asemenea lucruri fiindca suturile si coada maturii ti-ar masura bine bulevardul spatelui. Explicatia la citatul din biblia ortodoxa ti-a fost dat si explicat de "n" ori; nu mai vorbesc de Maica Domnului, cate explicatii, citate si argumente ti s-au adus. Invatatura din Noul Testament a fost numita Evanghelia nemuririi. Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a avut o data un conflict cu saducheii-acestia erau o secta vestita pentru necredinta lor in viata viitoare si in nemurire (asa cum credeti si voi dealtfel). Domnul le-a zis::"Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu! Nu este Dumnezeu, dumnezeul mortilor, ci al viilor! Daca exista Dumnezeu, exista Dumnezeul celor vii cu sufletul" iar noi ortodocsii stim si credem ca sufletul este adevaratul lucru nemuritor. Si noi mai avem ceva ce voi nu vreti sa aveti: Sfanta Traditie, acolo gasim noi multe raspunsuri la intrebarile pe care ni le punem si la care voi nu gasiti raspunsuri in Sfanta Scriptura. Dealtfel eu cred ca voi nu aveti nevoie nici de mijlocirea Domnului Iisus Hristos, este suficient sa fiti botezati "azesei" ca gata.....hop, sunteti mantuiti si izbaviti; iar denumirea de BASZ tradeaza faptul ca piatra voastra de capatai este Vechiul Testament iar in Noul Testament,Domnul Iisus Hristos este confundat cu arhanghelul Mihail. Sa acuzi un ortodox ca imprastie erezii pe un forum ortodox... consider ca depaseste limita bunului simt. Ar trebui ca admin-ul sa faca putina curatenie de toamna..
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ignorati sectantii | Lucian008 | Secte si culte | 1845 | 04.03.2024 12:36:50 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Daca tot vorbim de arta sa discutam si despre ACTORI | alinaR | Arta bisericeasca in general | 13 | 28.10.2010 13:06:23 |
Un mesaj crestin ortodox catre ecumenisti! | ortodox4life | Generalitati | 0 | 17.10.2008 09:02:44 |
Ce rost are o strada care nu duce la Biserica? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 8 | 25.07.2008 08:14:39 |
|