Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 12:16:20
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !
Vechi 11.01.2011, 12:18:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !
Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...
Vechi 11.01.2011, 12:23:49
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...

poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.
Vechi 11.01.2011, 12:26:40
Banned

Implicit

Citat:
poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.
Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?
Vechi 11.01.2011, 12:31:13
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?
pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.
Vechi 11.01.2011, 12:36:22
Banned

Implicit

Citat:
pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.
V-am avertizat să aveți grijă cu foarfeca aia! Puneți-o frumușel deoparte, și luați-vă timp să citiți tot capitolul 7 (măcar primele 8 versete), nu e nevoie să-mi replicați urgent... între timp mai fac și eu alte lucruri. Aveți în vedere măcar două aspecte foarte importante în elucidarea problemei:
1. Între cine are loc discuția aceasta
2. care era problema în dispută

Nu e nevoie să-mi comunicați concluzia, vă înțeleg jena. Mulțumesc.
Vechi 11.01.2011, 12:50:12
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

bine, daca nu sunt bune aceste versete, desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3 ; spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.
Vechi 11.01.2011, 13:00:06
Banned

Implicit

Citat:
bine, daca nu sunt bune aceste versete
Versetele sunt foarte bune, doar că se referă la cu totul alt subiect (precum desigur ați constatat).

Citat:
desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3
Nici acestea nu se referă la porc (ori alte alimente prohibite), studiați de asemenea contextul.

Citat:
spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc
Nu am spus că faceți păcat. Atâta vreme cât nu cunoașteți aceste prevederi ale Scripturii, nu e nicio problemă... fiecare descoperim câte ceva nou, și încercăm să facem reforme în viața noastră spirituală, morală, ori chiar fizică. Și credeți-mă e doar spre binele nostru. Dumnezeu este interesat de sănătatea noastră, nu ne vrea răul.

Citat:
, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.
Dacă v-aș da versetul, precis ați spune că e altul contextul. Se pare că reluăm aceeași veche poveste: o interdicție clară și repetată de zeci de ori în VT, trebuie neapărat să fie și în NT altfel nu ascultăm de ea! Spuneți-mi sincer: dacă ar scrie in VT să nu mâncați viermi, iar în NT nu s-ar repeta interdicția, ați mânca? Ce face diferența?
Vechi 11.01.2011, 13:05:55
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

porcul este comestibil, viermii nu sunt comestibili.

sau...oricum, sunt specii de viermi, care sunt comestibile, si pe alea le-as manca, cu siguranta, daca mi-ar placea gustul.

Din pacate, nu mi-ati adus absolut niciun argument in defavoarea consumului de carne de porc, asa ca nu puteti spune ca am luat la cunostinta...ce? daca Pavel spune ca cel tare poate manca orice? Eu sunt tare si mananc orice, ma tine stomacul. Cat mai gras, ca sa fie cat mai gustos, slanina, ceapa, mmmmm, ce gustos ! si multa carne, ca sa prind putere !
Vechi 11.01.2011, 13:17:14
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Mai fratilor, da' ce rating are porcul asta!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
A omori sau a fii omorat ? elenavioletacocos Generalitati 3 09.10.2009 15:48:08
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20