![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pocainta trebuie neaparat sa fie reala,cu cuvintele tale,sa te recunosti asa cum esti. Daca suntem constienti de cat de pacatoasa e starea noastra ,nimic,dar nimic din lumea asta nu ne mai poate atinge. Doar vietile sfintilor sunt singurele care ne mai pot arata,ca este posibila si mai multa pocainta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem inca multi sfinti Parinti, la care ne ducem, in cautare de sfintenie fiind. Intalnindu-i pe acestia, ne vedem propria pacatosenie in care ne complacem, crezand totodata ca ne aflam pe loc fruntas in lupta cu pacatele. Comparatia ne readuce la realitate, caci nici nu am pus inceput bun. Dureroasa deziluzie, soldata insa cu trezirea dorintei de a ne sfinti si noi. Intalnirea cu ei sfintiti nu este zadarnica, ci aducatoare de roada. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand gresesc cuiva , si imi reprosaza,ii spun :iarta-ma ,ai dreptate,atat m-a dus mintea mea proasta. Toate greselile care le fac ,le fac din nestiinta .Si nestiinta ,si graba,abunda in sufletul meu. Ma recunosc,asta sunt ! Deci cu ce m-ar mai putea lovi lumea,cand eu insumi imi recunosc ticalosia si neputinta ? Nu indemn la pasivitate prin asta,este bine sa ne corectam,dar este bine sa stim de unde plecam. Toate sagetile lumii,nu se pot infige decat in carnea putreda a mandriei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar inceputul e pus si nu trebuie altul :e suficient sa te vezi asa cum esti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum o alta problema care o ridici:smerenia protejeaza si impotriva ispitelor,a incercarilor venite de la ceilalti ? Poate ca nu. Dar macar ulterior,dupa ce ai picat in ispita,sa recunosti ca ai gresit. Iti zic ca smerenia si pocainta te scoate din orice incercare,oricum te-ar lua de fraer ceilalti.Pana la urma,in fata binelui,a ne-ripostei infuriate,orice atac se retrage rusinat. Try it |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma si tu daca ma comport ca si cum le-as sti pe toate
|
|
|||
|
|||
![]()
Oricum,lasand mandria la o parte,trebuie sa recunoastem ca stii mai multe decat mine.Mult mai multe.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pocainta este schimbarea vietii | brandusa | Intrebari utilizatori | 3 | 24.04.2013 19:00:39 |
pocainta=scimbare!!! | Leinarius | Generalitati | 9 | 11.02.2013 15:49:40 |
POCAINTA ROMANIEI | iosif | Pocainta | 90 | 16.08.2011 04:07:59 |
Pocainta | Sf.Asteapta | Generalitati | 4 | 31.07.2010 20:42:29 |
pocainta | nairda | Pocainta | 14 | 12.03.2008 22:26:22 |
|