![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce vrei tu pana la urma de la noi,domnule mq....ai un mod cam ciudat de a te afirma in cautarile tale,si asa cum spunea si dmb,tu nu vrei decat sa fii sustinut si mai putin sa faci conversatie si sa admiti opinii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ptr.anca ,
abia reusesc sa scriu ceva , sint orele de virf , dar poate merge acum . Am vrut sa pun mesajul meu linga al tau ,nu vreau sa mai folosesc cuvintul "contrazicere " decit in cazuri extreme . Ceea ce ai insirat tu mai sus , musetel , coada calului.....etc nu sint balarii cred eu , sint plante , ierburi din farmacia lui Dumnezeu cu care omul se poate trata . Balarii sint cele care otravesc , nu sint atinse de nimeni , pina si animalele le ocolesc . Hm ? ce zici ? cred ca e o diferenta . |
|
|||
|
|||
![]()
maria55: nu am vrut altceva, decat sa schimb " porecla in renume".
|
|
|||
|
|||
![]()
mq ,
nu sint de acord cu tine , ba chiar te contrazic de data asta . Adam n-a fost niciodata Dumnezeu , (aceasta cunoastere l-a facut pe Adam sa fie ca Dumnezeu dupa ce a muscat din mar ) dupa cum afirmi . A vrut sa devina Dumnezeu fara El si nu i-a mers . E clar ,nu ? Vezi ca si in Psaltire e un vers care spune : " ai gindit ca vei fi asemenea Mie " ,vorbesc din amintiri . Sa ne ferim de acest gind , ispiti sintem poate , dar sa nu-l primim . Stim de unde vine si ce urmari poate avea . |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ne uitam la cap.2,9 citim urmatoarele:
"Si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamant tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mancat;iar in mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si a raului."( Facerea 2.9) Deci Dumnezeu, si nu altcineva, a facut pomul cunostintei binelui si a raului. Dumnezeu i-a dat lui Adam doar cunostinta binelui. Dumnezeu, ca Creator, avea dreptul de proprietate asupra pomului acestuia si l-a avertizat pe Adam ca risca sa moara, daca se atinge de fructele pomului vietii si al cunoasterii. In concluzie sarpele nu avea ce-i da lui Adam, caci nu detinea nimic, fiind el insusi creatura, ce-i drept, cea mai vicleana. Deci ce-i da sarpele lui Adam? Indrazneala in neascultare a poruncilor lui Dumnezeu, si ca urmare a acestei neascultari, moartea. Atat si nimic mai mult. Restul vine de la Dumnezeu, caci El este Creatorul si Stapanul si Tatal ceresc. Cine se indoieste de acest lucru, pateste precum Adam: de data asta, insa ,pierde viata vesnica. |
|
|||
|
|||
![]()
Da,mq,capacitatea mea de intelegere este foarte limitata,de-aceia sunt pe un forum crestin,daca ar fi nelimitata as fi in............randul categoric a lui jeniffer.
|
|
|||
|
|||
![]()
In definitiv,la ce-ti foloseste rastalmacirea povestii raiului din inceput,a sensului primilor oameni in functie de statutul initial al acestora.Nu cred ca aceste teorii,care sunt mai degraba presupuneri,iti pot favoriza calea pentru desavarsire,si deci pentru mantuire sufletului,asta in cazul in care te intereseaza aceasta cale,sau doar fenomenul de viata muritoare care a purces din atitudinea stramosilor nostri Adam si Eva.
|
|
|||
|
|||
![]()
mq: cred ca pui gresit problema. Adam nu a devenit asemenea lui Dumnezeu dupa ce a muscat din mar. Iata ce am mai aflat:
In Facerea 1.26 se spune: " Si a zis Dumnezeu:" sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra" Dumnezeu vorbeste la plural intrucat e vorba de treime. Initial isi propune sa faca om dupa chipul si asemanarea Sa, dar la Facerea 1.27 scrie: " Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau: dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; " Deci l-a facut numai dupa chipul lui Dumnezeu, nu si dupa asemanarea Sa, urmand ca in decursul existentei lui omul sa dobandeasca si asemanarea cu Dumnezeu. Daca era si asemanator lui Dumnezeu, caderea in pacat a omului nu ar mai fi fost posibila, dovada ca Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos ispitit fiind nu a facut nici o greseala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
INAINTE DE ADAM AU MAI FOST SI ALTE LUMI? | adrian010155 | Generalitati | 46 | 10.12.2010 03:38:02 |
Stie cineva? | caesar | Generalitati | 4 | 21.03.2009 07:00:05 |
|