Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 12:31:24
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Tu vrei pe degeaba totul.
Cum adica pe degeaba? Oamenii s-au tot rugat la Dumnezeu, timp de sute de ani, cand nu aveau alte optiuni. Nu ti se pare ca au facut un efort suficient? Ia intereseaza-te si vezi cam care era speranta de viata pe la 1600, si mai ales din ce se murea cel mai des.

Repet: unde e beneficiul concret al bisericilor construite pana acum? Ca sunt cu miile. Sau nici alea nu se pun?

Citat:
Doar despre cele care să demonstreze niște afirmații făcute pe un forum public.
Adica trebuie sa iti aduc in scris afirmatiile Patriarhului? Cea de acum un an si cea de acum?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:31:26
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Pai am tot cerut ajutor "de Sus", timp de mii de ani. Si impotriva bolilor, si a dezastrelor naturale. A functionat cumva?
DA!

Atat as fi vrut sa scriu, dar raspunsul nu poate fi postat cu doar trei caractere scrise, ci minim zece.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:39:44
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
DA!
Cum? Raspunsuri din astea de dragul de-a fi date sunt usoare. Argumente ai?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 12:41:53
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Doar despre cele care să demonstreze niște afirmații făcute pe un forum public.
Restul e can-can.
Citat:
Adica trebuie sa iti aduc in scris afirmatiile Patriarhului? Cea de acum un an si cea de acum?
Eu n-o fac pe prostul și am speranța că nici interlocutorul meu n-o face sau nu este.
Eu vorbesc de dovezi în sprijinul afirmației că s-ar folosi fonduri de la buget. Știi tu: HG-uri, OUG-uri, legi, prostii d'astea. Și nu te obosi să-mi spui de OUG 19/2005 cu terenul. Altceva, mai proaspăt, că isteria a reînceput de curând.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 13:00:32
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Cum adica pe degeaba? Oamenii s-au tot rugat la Dumnezeu, timp de sute de ani, cand nu aveau alte optiuni. Nu ti se pare ca au facut un efort suficient? Ia intereseaza-te si vezi cam care era speranta de viata pe la 1600, si mai ales din ce se murea cel mai des.
Pt.tine rugaciunea e un efort ?
Dar sa parasesti pacatul ,patimile ,rautatile astea nu sunt eforturi ?
Au lasat oamenii aceste patimi de-a lungul secolelor ca sa se faca placuti lui Dumnezeu ?
Adriana are dreptate.DA, Dumnezeu a ascultat .
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 13:04:04
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu n-o fac pe prostul și am speranța că nici interlocutorul meu n-o face sau nu este.
Pai o cam faci. Te legi de OUG-uri, si nu sufli un cuvintel despre duplicitatea Patriarhului. Mai simplu spus, acolo unde sunt dovezi, taci malc, si ceri dovezi pentru alte chestii.

OK, la o prima cautare, uite ce am gasit. Atentie, astia sunt bani in afara celor pe care BOR ii primeste de la bugetul pentru culte.

Deci:

http://investigatorul.ro/index.php?o...3:actualitatea

Pe scurt: 2 milioane de la Chiliman (sectorul 1). 10 milioane RON de la Primaria Generala pentru Catedrala. 1.2 milioane euro de la Negoita. 10 milioane RON de la Primaria Sectorului 2 (Ontanu). Plus 10 milioane RON de la Guvern (asta pentru inceput)

http://www.gov.ro/suplimentare-a-bug...l1a112781.html

Pe scurt: suplimentare de 25 milioane lei pentru Secretariatul pentru Culte (in martie), destinata continuarii lucrarilor la constructia de biserici

http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1209161197

Pe scurt: in 2008, un milion de euro din fondul guvernamental de urgenta alocat cultelor, pentru constructia de biserici. In acelasi articol scrie ca in 2007 suma total cheltuita de guvernanti pe biserici se ridica la 17 milioane de euro.

Astea le-am gasit in 5 minute, pe google.ro. Cam cate crezi ca mai apar, la o cautare mai amanuntita?

Sunt niste lucruri arhicunoscute, sa fim seriosi. Deci da, personal, cred ca faci pe prostul.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 13:06:32
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pt.tine rugaciunea e un efort ?
Pai hotaraste-te, e sau nu? Ca nu imi dau seama din ce scrii aici.

Citat:
Au lasat oamenii aceste patimi de-a lungul secolelor ca sa se faca placuti lui Dumnezeu ?
Hai sa nu mai vorbim vorbe. Repet: Romania e pe primul loc la numarul de biserici per capita din Europa. Acum mai construim una, mai mare decat toate. Unde e efectul in plan concret? Ai un raspuns, sau nu?

Citat:
Adriana are dreptate.DA, Dumnezeu a ascultat .
Unde? Cand? Exemple ai?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 13:14:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Sunt niste lucruri arhicunoscute, sa fim seriosi. Deci da, personal, cred ca faci pe prostul.
Ok, m-ai convins, mulțumesc frumos.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 14:08:06
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Cum? Raspunsuri din astea de dragul de-a fi date sunt usoare. Argumente ai?
Nici nu le stiu numarul!!!!!!!! Personale!
Zilnic, clipa de clipa. Faptul ca exist, ca vad, ca merg, ca vorbesc, ca-ti scriu tie pe forum, ca mananc, toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Nici un fir de par nu se misca din capul tau fara voia Domnului.

Iar o parte din cele mai covarsitoare le gasesti aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11434

Iti multumesc ca mi-ai dat prilejul sa-l marturisesc cu atata convingere pe Dumnezeu! Fii binecuvantat!

Last edited by Adriana Cluj; 04.08.2011 at 14:51:57.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 14:58:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu a facut nimeni din stiinta Dumnezeu,apoi ca sa aduci vorba pe acest topic de evenimentele nefericite care le-au suferit cei din Japonia,e ciudat.
Sa zici ca Dumnezeu le-a dat acele necazuri sa se smereasca,seamana a gnosticism,ceva in genul "Dumnezeu a omorat cativa din poporul japonez,ca aceia sa se smereasca".

Ca Dumnezeu ingaduie necazurile,asta e altceva,dar una e sa ingadui ceva si alta e sa dai ceva.

Da nu e asa,ca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca la Dumnezeu nici fapturile mici precum sunt vrabiile nu sunt neluate in seama,cum sa omoare Dumnezeu pe acei japonezi de acolo?
Nu mai are rost sa zici ca duhurile rele ii inseala pe unii sa zica asemenea absurditati,pai ce legatura aveau oamenii de au pierit la cutremur,cu cei care detineau centrala atomo-electrica si o proiectasera?
Apoi nici nu a fost vreun foc pe acolo,doar radiatii.
Mai apoi,ce legatura aveau cei de au fost radiati,de stateau pe langa centrala,cu cei de detineau centrala,care nu prea au patit nimic?
Dracii inseala pe unii sa zica asemenea absurditati,fara vreo legatura intre ele.

Parintele Petroniu Tanase intr-un interviu care se mai poate gasi pe ici pe colo a zis ca lui Dumnezeu nu ii este bineplacut sa faci cu energia nucleara arme,da centrale de producere a curentului electric ii este.

Last edited by mihailt; 04.08.2011 at 15:00:54.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41