Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2013, 00:21:46
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
ovidiu b., te-ai referit la "cipofili"! Asa ca sa revenim la topic.
...Serios? Iarăși vezi numai ceea ce-ți covine? Vezi că în paranteză primul cuvânt e ”vânzători” și apoi ”cipofili”. Nu știu de ce am vaga impresie că noi trebuie să participăm pe acest topic doar de a confirma ceea ce tu susții. Ce este contrar susținerilor tale e OFF TOPIC sau MANIPULARE. Oare mă înșel?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 00:24:41
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Sper că nu gătești precum te exprimi pe-aici! Fiindcă doar o bucătăreasă neiscusită reușește contraperformanța de a face din ingrediente de calitate un ghiveci indigest!
aha!! finalmente un pas inapoi! uite ca nu te mai repezi sa-ti improsti veninul cauti acu' sa abati discutia intorcand-o ca la ploiesti cu mult gust, ca-n bucataria lu' jamie oliver!! delicios!!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 00:32:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Sper că nu gătești precum te exprimi pe-aici! Fiindcă doar o bucătăreasă neiscusită reușește contraperformanța de a face din ingrediente de calitate un ghiveci indigest!
Invatatura ortodoxa ti-a devenit indigesta? Interesant!
Totusi ar fi bine, sa lasi remarcile astea fara sens!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 00:45:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Doar prin credinta au reusit unii dintre ei sa reziste ai sa iasa in inchisoare.
Iar daca ii asculti pe tortionari, ei si-au facut doar "datoria".
De ce dăm vina pe torționari, care poate au făcut un bine, deși el aparent poate fi interpretat ca un rău? Pr Iustin Pârvu după ce a ieșit din închisoare, întrebat fiind ce sentiment are, a răspuns: Un mare regret. Harul cu care m-am întâlnit închisoare nu m-am mai întâlnit afară.
O monahie când a ieșit din închisoare a făcut o metanie pe pragul închisorii și a simțit cum i s-a ridicat harul pe care l-a simțit în închisoare.
Deci ce poate fi rău? Sau răul ține de interpretarea noastră subiectivă? De ce ne concetrăm atenția pentru a vedea numai răul?

ps: era un film, nu-i mai rețin numele, care avea o replică ”you have an obsession, kid!”

Last edited by ovidiu b.; 09.02.2013 at 01:04:59.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 01:10:13
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Invatatura ortodoxa ti-a devenit indigesta? Interesant!
Totusi ar fi bine, sa lasi remarcile astea fara sens!
Care "învățătură ortodoxă"? Aia "propovăduită" prin copy-paste de pe blogurile lăutarilor evlaviei digitale?
Vechi 09.02.2013, 01:18:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
aha!! finalmente un pas inapoi! uite ca nu te mai repezi sa-ti improsti veninul cauti acu' sa abati discutia intorcand-o ca la ploiesti cu mult gust, ca-n bucataria lu' jamie oliver!! delicios!!
Ignori faptul că veninul are și numeroase proprietăți terapeutice. Nu-i vina mea că tu vezi doar partea goală a paharului!
Vechi 09.02.2013, 01:26:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De ce dăm vina pe torționari, care poate au făcut un bine, deși el aparent poate fi interpretat ca un rău? Pr Iustin Pârvu după ce a ieșit din închisoare, întrebat fiind ce sentiment are, a răspuns: Un mare regret. Harul cu care m-am întâlnit închisoare nu m-am mai întâlnit afară.
O monahie când a ieșit din închisoare a făcut o metanie pe pragul închisorii și a simțit cum i s-a ridicat harul pe care l-a simțit în închisoare.
Deci ce poate fi rău? Sau răul ține de interpretarea noastră subiectivă? De ce ne concetrăm atenția pentru a vedea numai răul?

ps: era un film, nu-i mai rețin numele, care avea o replică ”you have an obsession, kid!”
Asa bine, nici dusmanilor nu le doresc!
Faptul ca ei au facut, cu ajutorul credintei, cu totul altceva decat doreau tortionarii, e cu totul altceva. Tortionarii ar fi vrut sa ii spele pe creier.
Monahia vorbea in engleza? Interesant! Poate iti aduci aminte despre ce fim e vorba.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 01:29:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Care "învățătură ortodoxă"? Aia "propovăduită" prin copy-paste de pe blogurile lăutarilor evlaviei digitale?
Ce ai tu cu copy/paste? Ai vrea sa ne pierdem toata ziua ca sa dam un raspuns aici? Crezi ca e mai savant cand apelezi la Radio Erevan?
Da, vad ca incepi sa dai iar semne, ca cu tine nu se poate vorbi. Deci iau distanta cuvenita.
Rasetele pe care le afisezi sunt din iad, nu? Nu cred ca se rade astfel in rai.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2013, 01:37:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ai tu cu copy/paste? Ai vrea sa ne pierdem toata ziua ca sa dam un raspuns aici? Crezi ca e mai savant cand apelezi la Radio Erevan?
Da, vad ca incepi sa dai iar semne, ca cu tine nu se poate vorbi. Deci iau distanta cuvenita.
Rasetele pe care le afisezi sunt din iad, nu? Nu cred ca se rade astfel in rai.
Păi zi așa, să știm și noi că avem de-a face cu roboți, nu cu persoane!

"Râsetele" sunt din meniul forumului. Ai uitat că și mata l-ai folosit în repetate rânduri? Sau când hăhăi tu e din rai și când râde altul e din iad?!
Vechi 09.02.2013, 01:38:26
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Multumesc, Mihailc, de informatie. Fiind vorba despre aceeasi persoana, nu schimba problema pusa de mine.

Dar despre faptul ca Miron Cozma vrea sa candideze, ce spui?
Simplul fapt, ca vrea sa se foloseasca de inaltele sale abilitatile de manipulator, mie mi se pare sub orice critica. Nu zic, ca ar avea vreo sansa, dar cine stie?!? Vom vedea ce sustinere are.
Atunci in 1999 s-a intamplat ceva interesant ce poate avea legatura cu topicul. Minerii in drumul lor spre Bucuresti poate nu ar fi reusit singuri dar pe unde treceau populatia se solidariza cu ei. Nu-mi dau seama, probabil alta ar fi fost situatia in Bucuresti, dar atata timp cat au fost pe drum au avut populatia de partea lor. Imi aduc aminte ca aparea CTP-ul in fiecare seara la PRO TV si incerca sa explice de ce trebuiesc batuti. Dupa Costesti pana si lui CTP ii trecuse cheful de bataie.
Pro TV a fost atunci un intrument clar de manipulare. Se transmiteau stiri de genul :
"Asupra unui miner a fost gasit un flacon de pastile straine ( se dadea o descriere a pastilei ). Medicii ne-au spus ca acestea provoaca agresivitatea.
Sau imediat dupa Costesti : "A fost gasit un jandarm impuscat in cap "

In chiar ziua " pacii " de la Cozia, in timp ce liderii minerilor erau la manastire, in grupul mare de mineri isi face aparitia o " maicuta ". Se fac cateva rugaciuni comune, dupa care "maicuta" incepe sa strige " Jos Teoctist ! " .
Nu-mi dau seama daca era vreo schismatica si a vrut sa profite de "rivolutie " sau daca nu a fost tot o mare actiune de manipulare pentru a-i prezenta pe mineri ca unii care lupta impotriva bisericii. Cert e ca spre onoarea lor oamenii nu au marsat la scandarile femeii. Bineinteles totul era transmis in direct, nu erau inca televiziunile de stiri pe atunci dar Pro Tv si Antena 1 transmiteau tot ce se intampla.
Reply With Quote
Răspunde