Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2014, 22:36:41
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Nivelul de trai tine de mai multe aspecte:

-in primul rand, puterea de cumparare (veniturile comparativ cu preturile). In acele tari mentionate mai sus, pretul utilitatilor (gaz metan, curent electric, servicii publice) si al mancarii nu "topeste" peste 60-70% din venituri, ci un procent mult mai rezonabil, astfel incat le raman oamenilor bani si pentru alte activitati recreative, culturale, artistice, sportive, etc!
Ca o comparatie, chiar si inainte de 1989, situatia era mult mai buna decat astazi in Romania (salariu 2500 lei/luna, iar o masa la restaurant cu tot tacamul si lautar nu depasea 100 lei)

-apoi calitatea serviciilor publice (asistenta medicala, asistenta sociala, transport in comun, administratie) este in tarile mentionate cu mult peste cea ce avem in Romania. Pana si Polonia-tot o fosta tara comunista, si care in 1989 ca si dezvoltare a agriculturii si industriei era sub Romania- astazi ne depaseste cu mult.

-apoi nivelul coruptiei. Coruptia exista in orice tara din lume, insa conteaza nivelul ei. Coruptie exista pana si in Finlanda sau Austria, insa nu in halul care exista in Romania, unde astazi intreg sistemul de stat este putred.

-apoi starea infrastructurii. Noi am avut o obsesie cu autostrazile, uitand ca exista si alte parti a infrastructurii de transport la fel sau chiar mai importante decat autostrazile. Ma refer aici la infrastructura feroviara sau cea navala. Daca Polonia sau Austria investeste sume mari de bani in refacerea, reconstructia si modernizarea cailor ferate, noi de la o infrastructura feroviara din 1989 care era printre cele mai bune din Europa, am ajuns astazi la o starea dezastroasa pe CFR.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2014, 01:10:49
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

"La ce mă gândesc acum?

Mă gândesc la faptul că cele peste 130.000 de semnături strânse pentru Iulian Capsali* sunt strânse pentru Dumnezeu, pentru Neamul Românesc, pentru familia așa cum a așezat-o Dumnezeu dintru începuturi, pentru viitorul copiilor noștri.
Mă gândesc la faptul că grupuri de ortodocși îndeobște despărțite s-au întâlnit în aceste semnături și au văzut și mărturisit că în unire chiar este putere.
Mă gândesc la faptul că alături de ortodocși au semnat pentru Iulian Capsali și alții, precum unii catolici și chiar atei, oameni care au rezonat, dincolo de deosebirile religioase, cu nevoia de a păstra tradițiile Neamului, de a apăra familia și bunul simț.
Mă gândesc la faptul că Dumnezeu a dat să biruiască o campanie făcută cu mijloace materiale modeste, chiar foarte modeste, în vreme ce unele făcute cu bani mulți au eșuat.
Mă gândesc la faptul că au fost oameni care și-au dăruit rugăciuni și lacrimi, ore din viață, puterea trupului - destul de slăbită în vremea postului - și ce au mai putut, pentru ca o mărturie românească și ortodoxă să răsune în Parlamentul U.E.
Mă gândesc la preoții și ierarhii, la muncitorii și țăranii (sau fermierii, dacă doriți), la profesorii și inginerii, la medicii și TOȚI ceilalți, mulți, care s-au întâlnit în dorința de a face să se audă glasul Ortodoxiei, glasul Neamului Românesc.
Mă gândesc la faptul că șansele de a intra în Parlamentul U.E. sunt de acum foarte mari pentru cel care de acum chiar este reprezentantul Ortodoxiei românești și al familiei ortodoxe.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va avea o misiune FOARTE grea și că, probabil, mulți dintre cei de aici - și mai ales dintre cei care au chibițat la toată această lucrare - i-o vor face și mai grea.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să lucreze împreună cu Petre Costea și cu toți ceilalți care vor să apere familia în Parlamentul U.E. și că această firească și necesară colaborare îi va face pe câțiva - câțiva, dar foarte vocali - să se supere fără rost.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să dea mărturie și singur atunci când va veni vremea să apere în Parlamentul U.E. Ortodoxia și că va trebui să treacă peste durerea de a vedea că vorbește în pustiu. Va trebui să își aducă aminte atunci că orice mărturie este de folos și nu se pierde nici când pare că nu are ecou.
Mă gândesc la faptul că suntem la începutul unei noi ere, în care, în sfârșit, Românii încep să renunțe la teorii politice de colț de stradă sau de cafenea "deșteaptă" și să treacă la acțiune.
Mă gândesc la felul în care politicienii vor primi această lecție și vor începe să cocheteze cu Ortodoxia. Și la faptul că poate, prin mila lui Dumnezeu, unii dintre ei poate chiar vor găsi drumul către Dumnezeu.
Sunt multe la care să ne gândim acum.
Dar, mai presus de toate, la faptul că, iată, zeci și sute de mii de oameni duc mai departe lupta sfinților din prigoanele comuniste, lupta eroilor din Rezistența anticomunistă, lupta haiducilor din toate vremurile, lupta răsculaților din 1888 sau 1907, a eroilor și sfinților români din toate timpurile. Nici comunismul, nici consumerismul nu ne-au învins! Suntem aici, lucrăm, luptăm, ducem steagul mai departe!

"Atunci când inima ta cântă,
Ce-ți pasă de un braț înfrânt,
Ce-ți pasă-n colb de-o spadă frântă,
Când te înalți cu-n steag mai sfânt?"
(Radu Gyr)

Pr. Mihai-Andrei Aldea

Regizorul Iulian Capsali despre Sfintii inchisorilor (Facultatea de Drept, 2014.02.18):
http://www.youtube.com/watch?v=zptvf6SAClE

Last edited by antiecumenism; 27.03.2014 at 01:39:34.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2014, 09:17:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Probabil ca cel mai important lucru care l-a regizat vreodata a fost tentativa sa de campanie electorala.
Mai mult un esec, de altfel.
Vechi 27.03.2014, 09:51:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Nivelul de trai tine de mai multe aspecte:

-in primul rand, puterea de cumparare (veniturile comparativ cu preturile). In acele tari mentionate mai sus, pretul utilitatilor (gaz metan, curent electric, servicii publice) si al mancarii nu "topeste" peste 60-70% din venituri, ci un procent mult mai rezonabil, astfel incat le raman oamenilor bani si pentru alte activitati recreative, culturale, artistice, sportive, etc!
Ca o comparatie, chiar si inainte de 1989, situatia era mult mai buna decat astazi in Romania (salariu 2500 lei/luna, iar o masa la restaurant cu tot tacamul si lautar nu depasea 100 lei)

-apoi calitatea serviciilor publice (asistenta medicala, asistenta sociala, transport in comun, administratie) este in tarile mentionate cu mult peste cea ce avem in Romania. Pana si Polonia-tot o fosta tara comunista, si care in 1989 ca si dezvoltare a agriculturii si industriei era sub Romania- astazi ne depaseste cu mult.

-apoi nivelul coruptiei. Coruptia exista in orice tara din lume, insa conteaza nivelul ei. Coruptie exista pana si in Finlanda sau Austria, insa nu in halul care exista in Romania, unde astazi intreg sistemul de stat este putred.

-apoi starea infrastructurii. Noi am avut o obsesie cu autostrazile, uitand ca exista si alte parti a infrastructurii de transport la fel sau chiar mai importante decat autostrazile. Ma refer aici la infrastructura feroviara sau cea navala. Daca Polonia sau Austria investeste sume mari de bani in refacerea, reconstructia si modernizarea cailor ferate, noi de la o infrastructura feroviara din 1989 care era printre cele mai bune din Europa, am ajuns astazi la o starea dezastroasa pe CFR.
Da, la astea sus pusii Romaniei au mult de lucrat... cand?! Peste vreo 200 de ai probabil... din e se vede, oriunde sepoate, mi putin la noi. La noi doar isi umple buzunarele, si pe bune daca as mai comnta ca-si umple buzunarele, daca ar mai si face ceva productiv.

Uitati-va numa la acele perdele de copaci anti-zapezi, care se tot fac de vreo 8 ani, si inca n-avem nici 10 km de perdele... Hartii peste hartii, studii peste studii, si pe cand sa se ineapa lucrul efectiv, hop, ca e altcineva la conducerea acelei institutii care se ocupa cu asta, si iar o luam de la capat cu harii peste hartii si studii, si tot asa, probabil ...la infinit... ca deh... hai sa cheltuim banii care ii avem pentru nenorocitele alea de perele cu studii din 2 in 2 ani, in loc sa facem ceva...
Reply With Quote
Vechi 27.03.2014, 09:55:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nimic nu e intamplator, asa trebuie sa arate dezvoltarea in Romania.
Batut pasul pe loc si apa in piua, tocat banii aiurea.

Nu vrea nimeni o tara puternica si independenta atat de aproape de Rusia.

Desi am putea invata de la unguri, eu au avut coloana vertebrala necesara pentru a da cu flit la ce avea Occidentul pregatit pentru ei.

Si chiar si altii din zona, s-au dezvoltat mai bine decat noi, indiferent care erau directivele externe.
La noi e fiecare pentru el, fiecare roman ii uraste pe toti ceilalti crezand ca are ceva care il face mai bun decat ei, cand de fapt nu e cu nimic mai breaz, ba concureaza sa ajunga mai jos.

Si din pacate policianul roman a mai reusit o performanta, de a se identifica cu Romania.
Si cam tot romanul care uraste politicul din Romania, ajunge cvasi-inevitabil sa-si dispretuiasca si tara.

Si poate nu e doar vina politicului, ci si a romanului de langa el, care parca nu se simte bine daca nu e in conflict cu toti ceilalti din jur.

Last edited by AlinB; 27.03.2014 at 09:58:10.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2014, 19:31:00
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

E si o vorba- fiecare popor are conducatorii pe care-i merita! Ar trebui sa ne uitam si la noi ca popor mai intai si sa vedem ce defecte avem, ca sa le putem indrepta!
Abia dupa aia putem avea si conducatori mai buni si sa contracaram anumite directive externe!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2014, 01:06:57
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
E si o vorba- fiecare popor are conducatorii pe care-i merita! Ar trebui sa ne uitam si la noi ca popor mai intai si sa vedem ce defecte avem, ca sa le putem indrepta!
Abia dupa aia putem avea si conducatori mai buni si sa contracaram anumite directive externe!
Astea-s vise frumoase din basmele lui Ispirescu.
Eu zic sa-ti faci griji atunci pt vremurile cand cei care "lupta" pentru asa zisele "drepturi" ale omului( a se interpreta drepturile omului pt destrabalare, dezumanizare, satanizare) vor fi deranjati de prezenta bisericilor, vor spune ca daca preoti refuza casatoriile gay atunci atenteaza la "drepturile omului" si ca pot fi considerati ...ehm teroristi ai democratiei, si
- sa nu va fie cu mirare, daca intr-o zi veti auzi ca duhovnicul vostru a fost alungat din biserica pt ca a refuzat astfel de casatorii,
-sa nu va fie cu mirare cand vor face schimbari in Sfanta Liturghie,
-sa nu va fie cu mirare cand veti intalni noi simboluri din religii pagane in biserica
-sa nu va fie cu mirare cand va veni ordin de sus ca taina spovedaniei si a impartasaniei
sa nu se mai faca
-sa nu va fie cu mirare daca fiind ortodox va trebui sa platesti un bir (taxe) mult mai mari decat cei care sunt atei sau de alte religii.Ei probabil vor justifica aceste taxe prin faptul ca intretinera bisericilor costa si statul n-ar avea bani.
-sa nu va fie cu mirare daca va fi obligatorie trecerea in CV a religiei de care apartii.
-sa nu va fie cu mirare daca pe acel CV va fi o casuta speciala marcata cu "ortodox"
-sa nu va fie cu mirare daca in media veti auzi de infractiuni ale caror tzapi ispasitori
vor fi crestinii-ortodocsi.Sa nu va fie cu mirare daca se va mediatiza intens acest lucru(pana la saturatie psihologica)
astfel incat conducatorii acelor vremuri vor veni si cu "solutia":Microciparea, sub pretextul monitorizarii infractiunilor
-sa nu va fie cu mirare daca in supermaketuri se va promova o campanie agresiva de
reducere a preturilor numai pt cei care sunt atei sau de alte religii.
-sa nu va fie cu mirare daca vor exista curente politice in media care vor sustine ca Biserica Ortodoxa, tine in loc
dezvoltarea Romaniei pe toate planurile si ca din cauza ei , Romania nu ar primi nush ce fonduri(bani) de la UE,etc ,etc
Iar toate astea nu sunt decat inceputul.

Last edited by oaie_cugetatoare; 31.03.2014 at 01:15:23.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 11:06:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Astea-s vise frumoase din basmele lui Ispirescu.
Eu zic sa-ti faci griji atunci pt vremurile cand cei care "lupta" pentru asa zisele "drepturi" ale omului( a se interpreta drepturile omului pt destrabalare, dezumanizare, satanizare) vor fi deranjati de prezenta bisericilor, vor spune ca daca preoti refuza casatoriile gay atunci atenteaza la "drepturile omului" si ca pot fi considerati ...ehm teroristi ai democratiei, si
- sa nu va fie cu mirare, daca intr-o zi veti auzi ca duhovnicul vostru a fost alungat din biserica pt ca a refuzat astfel de casatorii,
-sa nu va fie cu mirare cand vor face schimbari in Sfanta Liturghie,
-sa nu va fie cu mirare cand veti intalni noi simboluri din religii pagane in biserica
-sa nu va fie cu mirare cand va veni ordin de sus ca taina spovedaniei si a impartasaniei
sa nu se mai faca
-sa nu va fie cu mirare daca fiind ortodox va trebui sa platesti un bir (taxe) mult mai mari decat cei care sunt atei sau de alte religii.Ei probabil vor justifica aceste taxe prin faptul ca intretinera bisericilor costa si statul n-ar avea bani.
-sa nu va fie cu mirare daca va fi obligatorie trecerea in CV a religiei de care apartii.
-sa nu va fie cu mirare daca pe acel CV va fi o casuta speciala marcata cu "ortodox"
-sa nu va fie cu mirare daca in media veti auzi de infractiuni ale caror tzapi ispasitori
vor fi crestinii-ortodocsi.Sa nu va fie cu mirare daca se va mediatiza intens acest lucru(pana la saturatie psihologica)
astfel incat conducatorii acelor vremuri vor veni si cu "solutia":Microciparea, sub pretextul monitorizarii infractiunilor
-sa nu va fie cu mirare daca in supermaketuri se va promova o campanie agresiva de
reducere a preturilor numai pt cei care sunt atei sau de alte religii.
-sa nu va fie cu mirare daca vor exista curente politice in media care vor sustine ca Biserica Ortodoxa, tine in loc
dezvoltarea Romaniei pe toate planurile si ca din cauza ei , Romania nu ar primi nush ce fonduri(bani) de la UE,etc ,etc
Iar toate astea nu sunt decat inceputul.
sa ne fereasca bunul Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 11:54:01
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Domnul zice să nu ne temem, să avem curaj (să îndrăznim, căci El a biruit lumea) și chiar mai mult decât atât: să ne bucurăm:

Citat:
„Fericiți veți fi când din pricina Mea vă vor ocârî și vă vor prigoni și, mințind, vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră.
Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa i-au prigonit pe profeții de dinaintea voastră.” (Matei, 5, 11-12)
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 19:59:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Multa intelepciune in spusele tale. Romanii se plang de mizerie, dar ghici cine o face, cine arunca gunoiul pe jos. Romanii de plang de coruptie, dar ghici cine cere si cine da. Romanii de plang de educatie proasta dar ghici cine sunt profesorii, cine sunt parintii si care este efortul copiilor. Romanii se plang de spaga la medic, dar ghici cine sunt medicii. Romanii se pang de politisti, dar ei de unde sunt? Se plag de preoti, dar nici ei nu au picat din cer...Etc.
De fapt romanii se plag ca toti ii fura. Si ii fura. Dar in spatele plansului de fapt e regretul. Regretul ca nu sunt in locul celor care pot fura.
Da, nu toti sunt asa. Da, ne putem schimba. Dar schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Si incepe cu inceputul, cu putin, cu ce este in jurul nostru. Daca vom astepta de la altii schimbarea nu va veni niciodata. Daca vom da vina pe altii mereu si vom pasa responsabilitatea ne meritam soarta.