Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2017, 09:06:29
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cine zice ala e!
Nu toti oamenii care gandesc diferit decat majoritatea sunt propagandisti platiti si fiecare dintre noi are opinii care in ochii celorlalti pot parea propaganda platita. De exemplu eu am uneori sentimentul asta cand citesc ce scrii tu. Dar nu cred ca esti platit ca nu cred ca da cineva bani ca sa scrii pentru 3-4 persoane pe un forum ortodox. :)

Despre dosarul lui Iliescu am si eu o opinie asemanatoare cu a lui Florin. ( O opinie care isi merita fiecare banut. :D ). E o ticalosie stalinista la fel cum a fost si procesul lui Ceausescu. Sigur ca sunt o gramada de oameni care vor sa-l vada la puscarie pe Ilici si pentru care nu conteaza mijloacele dar pentru mine conteaza. Eu de exemplu as vrea sa-l vad pe Basescu la puscarie dar daca ii fac astia un dosar de crime impotriva umanitatii o sa spun acelasi lucru, ca e o mizerie stalinista. :)
Eu am și explicat acolo de ce am zis ce-am zis în legătură cu Florinvs: mai ales faptul că postează informații kilometrice scoase de nu se știe unde și nu se știe cât de adevărate.
În ce-l privește pe Iliescu, n-o să mă bucur de suferința lui, ci de faptul că un adevăr cunoscut de atâta vreme a ajuns să fie recunoscut oficial, iar asta ar fi un semn de normalizare a societății, în care răul e pedepsit și binele răsplătit. Sigur, nu-mi fac iluzii că de acum gata, vom trăi în adevăr.
Oricum, pe acesta îl cunoaștem într-o mică măsură, eu o părticică, tu alte părticele, mai mult sau mai puțin asezonate cu minciuni strecurate de cei interesați.

Mulți îi apără pe corupții noștri sub pretextul că ei sunt doar niște pioni și că jocurile le fac cei mari și tari din afară.
Dar eu mă întreb: Când țara ta e atacată de cei care îi vor bogățiile, așa cum a fost mereu în istorie, nu-i mai grav să fii trădător al neamului tău, pactizând cu dușmanul? E mai vinovat cumpărătorul decât vânzătorul în cazul ăsta?

Așa era și în interbelic, nu? Corupție cât cuprinde la noi, dar vina s-a aruncat mai ales asupra lacomilor evrei care stăpâneau tot.

La fel e și în războiul duhovnicesc. Diavolul se știe ce soartă va avea, însă Dumnezeu ne va judeca și pe noi pentru concesiile pe care i le facem.
Vechi 17.01.2017, 09:43:46
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Pai ce e cunoscut ? Ca a facut "crime contra umanitatii " la mineriada ? Aia e o enormitate la fel de mare ca si acuzatiile care i s-au adus lui Ceausescu.

Iar despre corupti...cine e mai corupt ? Ghita sau Coldea sau Kovesi ? E normal sa sustii un regim securistoid doar pentru ca ii baga pe aia pe care ii crezi tu corupti la puscarie ? Crezi ca aia din anii 50 nu se bucurau cand erau bagati la parnaie taranistii sau liberalii care fie vorba intre noi furasera cel putin la fel de mult cat au furat si astia dupa revolutie ? Dar iata ca despre perioada aia intelegem ca a fost o perioada nefasta in care oamenii erau condamnati nu pentru ce au facut ci pentru ca trebuiau eliminati. La fel se intampla si astazi.

E mai ticalos cel care arunca cu idealuri marete in stanga si in dreapta decat hotul. Aia care au spus ca madam Kovesi nu a plagiat prea mult sunt mai ticalosi decat Kovesi ca pozeaza in instante morale. La fel si Kovesi, Coldea sau securistii aia de la Digi sau Hotnews, sunt mult mai ticalosi decat Voiculescu, Ghita sau Vantu. Tu nu esti, tu esti doar prea credul pentru timpurile astea la fel cum altii in alte timpuri se bucrau cand citeau scanteia si se bucurau cand vedeau ca banditii sunt bagati la zdup.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 09:53:10
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
cadrele de Securitate de dupa 1964 se duceau la biserica!
Da. Veneau si in bisericile neoprotestante. Poate, din placere. Ziceau: " - Pacea Domnului!"
Mai faceau si niste insemnari. Imbinau placutul cu utilul.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 09:56:54
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

@iuliu:
Mi se pare că faci confuzii grave. Cei închiși atunci au fost deținuți politici, oameni care și-au iubit și slujit țara, unii dintre ei au făcut enorm pentru ea.

Compară câteva nume de atunci (Iuliu Maniu, Mircea Vulcănescu, N. Steinhardt, C. Noica, Al. Paleologu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Dumitru Stăniloae, Petre Țuțea, C. Coposu) cu cele de acum (D. Voiculescu, S.O. Vântu, A. Năstase, Relu Fenechiu, Nicușor Constantinescu, G. Becali).

Nu ți se pare o impietate să-i pui în aceeași categorie?
Vechi 17.01.2017, 10:01:11
Senior Member

Implicit

Nu mi se pare. Avem noi o alta imagine acum dar atunci in epoca se vorbea despre cat au furat. Sa nu crezi ca nu era fix acelasi lucru. Si din pacate chiar este adevarat pentru unii dintre ei. :)

Dar asta conteaza mai putin. Ce conteaza mai mult este ca nici atunci si nici acum dreptatea nu are nici o legatura cu bagarea la zdup a unora. Ci este vorba despre inlocuirea unei mafii cu alta mafie.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 10:15:14
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
Nu mi se pare. Avem noi o alta imagine acum dar atunci in epoca se vorbea despre cat au furat. Sa nu crezi ca nu era fix acelasi lucru. Si din pacate chiar este adevarat pentru unii dintre ei. :)

Dar asta conteaza mai putin. Ce conteaza mai mult este ca nici atunci si nici acum dreptatea nu are nici o legatura cu bagarea la zdup a unora. Ci este vorba despre inlocuirea unei mafii cu alta mafie.
in primul rand "atunci" nu se vorbea despre cat au furat, nimeni nu si-a permis sa spuna ca maniu a furat, sau coposu, sau tutea, sau cine vrei tu, nici macar bolsevicii. o spui tu acum...
in al doilea rand eu, spre deosebire de dl Cristian, am sa ma bucur de orice suferinta ii va fi provocata piezei rele de Iliescu Ilici Ion.

nu a fost crima impotriva umanitatii mineriada din iunie 90??? dar cum s-o numi asa ceva? ia defineste tu!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 10:21:47
Senior Member

Implicit

Problema la noi in tara este ca opozitia la regimul lui Iliescu a fost construita de ... Brucan. De aia exista atmosfera asta de anii 50, oameni care au incredere in regimul securist si care se bucura cand sunt bagati banditii la zdup. Nu conteaza de ce ii baga, las ca stim noi ca-s corupti asa ca merita. Scrie si pe Hotnews ca-s corupti. :)

Daca maine dau eu o lovitura de stat si preiau puterea si imi fac un fin procuror sef si o fina judecator intr-un an o sa condamn mai mult decat au condamnat astia in ultimii 10 ani. E usor de facut asta, cel mai usor. E mai greu sa te comporti democratic. Din pacate ultimele saptamani au confirmat tot ceea ce doar orbii refuzau sa vada. Ca unii si-au pus niste butoane in institutiile de forta si asa s-a reusit condamnarea anumitor persoane. Care cu siguranta ca nu-s sfinti, macar in cea mai mare parte, dar felul in care au fost judecati si condamnati face ca totul sa para o josnicie. Aia prin tarile bananiere care ii impusca direct sunt mai cinstiti decat ai nostri care se prefac ca investigheaza si ca ii judeca.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 10:26:14
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
Problema la noi in tara este ca opozitia la regimul lui Iliescu a fost construita de ... Brucan. De aia exista atmosfera asta de anii 50, oameni care au incredere in regimul securist si care se bucura cand sunt bagati banditii la zdup. Nu conteaza de ce ii baga, las ca stim noi ca-s corupti asa ca merita. Scrie si pe Hotnews ca-s corupti. :)

Daca maine dau eu o lovitura de stat si preiau puterea si imi fac un fin procuror sef si o fina judecator intr-un an o sa condamn mai mult decat au condamnat astia in ultimii 10 ani. E usor de facut asta, cel mai usor. E mai greu sa te comporti democratic. Din pacate ultimele saptamani au confirmat tot ceea ce doar orbii refuzau sa vada. Ca unii si-au pus niste butoane in institutiile de forta si asa s-a reusit condamnarea anumitor persoane. Care cu siguranta ca nu-s sfinti, macar in cea mai mare parte, dar felul in care au fost judecati si condamnati face ca totul sa para o josnicie. Aia prin tarile bananiere care ii impusca direct sunt mai cinstiti decat ai nostri care se prefac ca investigheaza si ca ii judeca.
lasa sofismele, spune cum se poate defini vanatoarea de oameni din 14 si 15 iunie 90, nu mai umbla cu cioara vopsita. spune cum e cand hoarde de mineri au batut ochelaristii pentru ca erau ochelaristi, tinere pentru ca purtau fuste scurte, barbosi pentru ca aveau barba, etc.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 10:36:09
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Ce s-a intamplat in iunie 1990 a avut 3 faze distincte

-Intai o grava tulburare a ordinii si linistii publice, de catre acei huligani care au atacat cu pietre si sticle incendiare fortele de ordine si au incendiat institutii vitale ale statului roman

-Apoi o interventie neprofesionista si mult prea ezitanta a fortelor de ordine- vinovati pentru aceasta fiind ministrul de interne Mihai Chitac, seful politiei capitalei generalul Batlan si comandantul dispozitivului de interventie colonelul Corneliu Diamandescu (care nu au stiut sa imprime fermitate si hotarare in actiunea politiei)

-O greseala politica a lui Ion Iliescu si a lui Petre Roman, care au decis sa cheme minierii.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2017, 10:41:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
lasa sofismele
De ce sa le las ? Sa ti le las tie pe toate ? :)
Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul

spune cum se poate defini vanatoarea de oameni din 14 si 15 iunie 90, nu mai umbla cu cioara vopsita. spune cum e cand hoarde de mineri au batut ochelaristii pentru ca erau ochelaristi, tinere pentru ca purtau fuste scurte, barbosi pentru ca aveau barba, etc.
A fost o barbarie. Niste evenimente reprobabile care nu ar fi trebuit sa se petreaca. Dar de aici pana la "crime impotriva umanitatii " e cale lunga. Si nu i-a trimis Ilici sa bata ochelaristi si barbosi, sa fim seriosi. Cine a trait vremurile alea stie lucrul asta. Stie ca pentru violentele din 90 nu a fost vinovata o singura parte, nu aveam de-a face cu sfinti pe de o parte si demoni de partea celalta. Dar asa s-a rescris istoria, i s-au pus toate in carca lui Iliescu desi el a fost singurul care a avut de pierdut de pe urma a ceea ce s-a intamplat in iunie 90. Pentru opozitie, ce s-a intamplat atunci a fost o gura de oxigen.
Reply With Quote
Răspunde